Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a SuperVeloce Če dec 08, 2011 12:30 am

Tako. Plačeval bi obresti pri zavarovanju in ker bi se z idiotom skregal, bi on klical policijo... pa bi fasal še cca. 450eur kazni + sodne + 5-6pik :evil:
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če dec 08, 2011 12:36 am

eveda ni res.ce bi ti z desnim delom svojega avtomobila zadel levi del njegovega,to dost pove.meni osebno da si bil na "prehitevalnem" pasu on pa je potem zavil na tvoj par kjer sta trčila,seveda se na cesti vidi kje sta trcila..in ce bi to bilo na "prehitevalnem" pasu je seveda on kriv ker je zavil na tvoj pas...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Če dec 08, 2011 1:25 am

Ti bom sedaj jaz povedal zgodbo o nekaterih naših policistih...

Prijatelj je vozil po vijugasti cesti, pred njim je bil skoraj 180 stopinjski ovinek, je pripeljal en pacient čez ovinek in iz izhoda iz ovinka mu je odneslo zadek. Ga ni uspel dovolj hitro popravit, pa je zapeljal po njegovem pasu, se mu je prijatelj umikal na rob ceste in mu je sprednjo gumo zagrablo na robu ceste in mu potegnalo v obcestni jarek. Tip je spizdil naprej, on pa je imel poškodovano podvozje in sprednji odbijač. Zaradi kaska je klical policijo (ker je vedel da bo moral koristiti kot edini udeleženec, njegova polica je zahtevala ogled policije), sta prišla 2 policista. Tamlad policist ga je poslušal in si ogledoval in rekel nekaj v stilu: "ja ja, vidim, blabla, nekako tako je moglo biti". Drugi policist, malo starejši pa hodi okoli avta pa začne: "glej poba, kaj maš to nek športni avto, ne ti meni s takšnimi, pridivjal si...". Kazen 450eur + sodni + 6 pik.

Meni je ženšče skočilo s stranske ceste DIREKT pred menoj, na snegu. Ni bilo velike hitrosti, hitro sem reagiral... pa vendar je bilo nekaj škode. Policist je verjel njej in določil, da ni dokazov da bi me izsilila ampak sem jaz imel premalo varnostno in mi rekel da ne bo delal zapisnika, samo naj ji dam "kuponček". Pa dobro, na njenem avtu se ni poznalo, je omenjala da verjetno ne bo niti peljala avtomobila popravljat. Druge izbire itak nisem imel, kvečjemu bi lahko nesrečo preprečil, da bi zavil s ceste (baba čorava celo sama to pametovala)... Pa je šla čez štiri ure k zdravniku, je hotela malo potarnat za vrat, čeprav sedaj brez dobesedno prestavljenega vretenca ne dobiš niti centa... si je pa tudi očitno baba na mojo polico zrihtala še neke stare poškodbe, je omenjala da naj bi pol leta prej nekoga dobila v rit s precej večjo hitrostjo (da ni blo slučajn enako kot pri meni :evil:). Skupna škoda je bila po poročilu zavarovalnice 4500eur. Pa se na njeni kripi sploh poznalo ni :DDD.
No, ker je bila pri zdravniku (tam avtomatsko pokličejo policijo), sem dobil hitro sodbo od sodišča 120eur+sodne+5pik+1mesec prepovedi. Pač kazen za premalo varnostno, namesto za povzročitev nesreče. No ubistvu sem plačal 200eur+sodne zato, ker je to minimalna kazen, ki jo lahko dosodi sodnik pri blagih poškodbah. 1mesec prepovedi pa je celo predlagalo policijsko poročilo :lol: :lol: :lol:
Zaradi policista torej plačujem precej dražje zavarovanje in plačati sem mogel kazen, vse zato da si je lahko prepotentna kura na mojo polico očitno generalno prenovila zadni del kripe, sanja se mi ne kako je to možno.

Očitno jim je vseeno, važno da si policist olajša službo, najlažje je vse zvrniti na neprilagojeno hitrost. Ker v enačbi "nesreča" očitno ni drugih spremenljivk :D
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če dec 08, 2011 1:36 am

SuperVeloce je napisal/-a:Ti bom sedaj jaz povedal zgodbo o nekaterih naših policistih...
....

Ko smo že pri tem - kakšne možnosti sploh imaš v takih primerih? Je možno od policajev zahtevat natančno obravnavo nesreče - z natančnim merjenjem itd? Je možno "takoj" klicat kake izvedence oz če to zahtevaš, so policaji dolžni ali ne "zavarovat" kraj nesreče (bolj zavarovat dokaze ipd) npr do prihoda izvedenca? Kaj je sploh možno naredit? Pustimo klasične pritožbe, ki itak ne zaležejo.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Če dec 08, 2011 7:44 am

Včeraj zjutraj so naši modri telebančki spet ugotovili poglavitni vzrok nesreč v Sloveniji - neprilagojena hitrost.
Naj povem, da je bil to vzrok nesreče na avtocesti proti Jesenicam, kjer je voznica zapeljala desno s ceste in se prevrnila. Gre za zelo blag levi ovinek na avtocesti, se pravi je pripeljala 337 km/h, da je bila hitrost neprilagojena :/:o:/ Ledu ni bilo, cesta je bila mogoče vlažna, pa še to dvomim, sem peljal čisto normalno. Se sprašujem, čemu naj bi prilagodila hitrost? Mogoče temu, da bo zadremala za volanom?
V glavnem, ni čudno, da se nabavljajo novi radarji, statistika to čisto podpira ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če dec 08, 2011 8:27 am

To neprilagojeno hitrost res obožujejo, moraš pač prilagodit hitrost vožnje kaki jami na cesti, nasproti vozečim avtom, ki ti sekajo ovinek, zaspanosti, slabo vzdrževani cesti, debilnim voznikom itd.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če dec 08, 2011 8:35 am

SuperVeloce je napisal/-a:Ti bom sedaj jaz povedal zgodbo o nekaterih naših policistih...
Policist je verjel njej in določil, da ni dokazov da bi me izsilila ampak sem jaz imel premalo varnostno in mi rekel da ne bo delal zapisnika, samo naj ji dam "kuponček".

Meni ta "premajhna varnostna" spominja na to, da te je izsilila. Kakšna varnostna razdalja nekaj, če ti pride iz strankse ceste?! Butast policaj.

Aja, pa to z vratnimi vretenci drži samo pri AO+. Pri obveznem to ne drži. Ne vem, od kje folk pobira to famo.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če dec 08, 2011 9:28 am

Temu tudi v tretjič ni potegnilo. Ja jebiga pol.

http://www.youtube.com/watch?v=2ncmzaascaQ
SlikaSlika

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Če dec 08, 2011 9:31 am

X-Hair je napisal/-a:Temu tudi v tretjič ni potegnilo. Ja jebiga pol.

ne stekas, on ma laguno. ce se bo prevec levo desno guncal, lahko na boku konca :mrgreen:
turbo inside

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Če dec 08, 2011 3:00 pm

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Uporabniški avatar
Destiny
Nov uporabnik

Kraj: Bistrica ob Dravi

Napisal/-a Destiny Če dec 08, 2011 7:19 pm

Kaj pa ta dogodek, že nekaj časa nazaj..

Se jaz peljem po Slov. Bistrici, zapeljem v krožišče, pa se mi ena starejša ženska z neko rjo pripelje kontra po krožnem, pa me vidi, ona pa lepo naprej, komaj sem se ji umaknila, skoraj na robnik..

Nekaj dni kasneje ista ženska, z istim avtom, na drugem krožišču v Slov. Bistrici spet kontra po krožnem proti meni. Za tem, je nisem več srečala. :shock:

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Če dec 08, 2011 7:44 pm

Upaj da jo je hudič vzel.
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
petrolhead_RS
Nov uporabnik

Napisal/-a petrolhead_RS Če dec 08, 2011 7:45 pm

Danes sem še jaz izpadel teleban. oops Sem pelal fotra po Cin špulo za Cloita v SLo. Bistrico, pa lepo zavijem v drugem krožnem(iz smeri tepanja) pa sem nakazal smernik za levo,tu ko se zavije k Avto golovc, ki prodaja peogote. čez polno črto ! ! ! :o Potem sem se šele zrajto, da morem it okol na krožnega, bil pa sem zmeden, saj sem pred 3 tedni od Avto golovca zavil ven na glavno cesto. oops Tak je če maš starega poleg pa ti skoz priganja :roll: :D

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Če dec 08, 2011 7:52 pm

Ja beeed, kr čez polno si šel. Nekateri pa imate j***a!
:lol:
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
petrolhead_RS
Nov uporabnik

Napisal/-a petrolhead_RS Če dec 08, 2011 8:03 pm

Ne, saj pol sem šel na krožniga, samo me je fotr mal zmedo. Izkušnja več, pa mal zbita morala. :D

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Če dec 08, 2011 8:19 pm

X-Hair je napisal/-a:Temu tudi v tretjič ni potegnilo. Ja jebiga pol.

Mogoče se pa ni nameraval, ker je imel na desni avte ki so se vključevali iz prehitevalnega na vozni pas? Saj bi v vsakem primeru šlo skozi tudi če bi se umaknil, gužve pa tudi ni bilo, ampak vseeno. :pivo

Danes sva se z očetom peljala v MB z njegovo MB 814, letnik '85. Ti seveda imajo števec le do 125 km/h, oziroma opozorilno lučko pri 80 km/h, to pa je tudi že hitrost v 5 prestavi in 2000 vrtljajih (rdeče polje pri 2500). Pa saj poznate. In toliko sva se tudi peljala po avtocesti po voznem pasu. No in pri Framu prideta dva osebna avta na pospeševalni pas - en kvazi SUV ter en kupejevske oblike za njim. In glej hec - tisti prvi "dvignjen kratek karavan" se nekako trudi po pospeševalnem pasu, potem pa se pred iztekom raje odloči da bo zaviral in raje šel za najin tovornjak in prehitewl enkrat poznje. Medtem ko je tisti kupe za njim bil že zdavnaj mimo naju po prehitevalnem in z normalno hitrostjo naprej. :lol:

Glede krožišč v našem mestu pa raje nebi. Dokler ne bo konkretno spokalo, nebo nič. Svojega avta mi je sicer škoda, ampak ko bom s traktorjem, pa ne mislim bit nikogaršnja varuška tam. :twisted:
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Če dec 08, 2011 9:05 pm

gremo si naredit avte za prav in naredit en demolition derby kretenov :o

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če dec 08, 2011 10:06 pm

MRV je napisal/-a:gremo si naredit avte za prav in naredit en demolition derby kretenov :o

Kolikokrat sem že sanjal o Hummerju H1 s sedežem prilagojenim za "udobnejše" zaletavanje! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Če dec 08, 2011 11:20 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
MRV je napisal/-a:gremo si naredit avte za prav in naredit en demolition derby kretenov :o

Kolikokrat sem že sanjal o Hummerju H1 s sedežem prilagojenim za "udobnejše" zaletavanje! :D

to je res za sanjat :)

Jerry007
Novinec

Napisal/-a Jerry007 Ne dec 11, 2011 9:27 am

Falco_ je napisal/-a:Evo, še moja včerajšnja izkušnja...
Se peljem 90km/h, ravnina, potem majhen klanec in ovinek... že ko se bil na ravnini sem videl kako je en avto zavil s ceste... ok, pomislim mogoče policija, pa vseeno malo spustim gas, ko se približujem... vidim, da je navaden clio, pa pač začnem malce pospeševat(iz recimo 85 do 90) in tip zapeljem par metrov pred mano ven :shock: ok, zabremzam, pa si mislim svoje... potem že pri omejitvi 60 vozi 65-70, potem pa 70, konstantno. (omejitev 90). Ker so bili ovinki, seveda nisem šel prehitevat, ker pa poznam cesto sem vedel, kje se lahko varno prehiti... vozim za njim, zadnji ovinek pred ravnino dam v nižjo prestavo (še vedno držal varnostno razdaljo) in začnem pospeševat(še vedno ne tako, da v primeru da ne bi mogel prehitevat, bi lahko upočasnil), dam smernik, se že nagibam na levi pas, zapeljem... pa mi frajer zapelje na sredino ceste :shock:

Ne vem, a je tip mislo da ker mam 16let staro Cordobo on pa 3-4leta starega cliota ne smem it mimo?! al kaj mu je dogajalo v glavi... ne vem...
sej, če bi vozil 90 bi vozil lepo za njim, ampak 70 pa mi je malo tak no... sej veste kaj mislim, pač počasnejšega prehitiš, tak tudi v AŠ učijo, le če ne prekoračiš omejitve(dobro, tistih mogoče 5km več...).
No, pol sem se še tista 2km vozil za njim (pač ni nikjer več možnosti prehitevat, oz. bom raje tako rekel, ker nisem vedel kaj bo storil sem raje vozil za njim), potem pa sva na enem križišču(hvala bogu) šla vsak svojo pot.

Primitivnost na vrhuncu... res. :roll:

Isto je bilo letos ko sem šeč na Pag. En nemc iz mercedezom je več kot 20km delal to po jadranki. Še sreč, da sem šel na morje in da me ni čas priganjal. Peljal se je pa 15-20km/h pod omejitvijo. Niti se pa raje s takšnim pacientom prehtevat, da se rukneš sred hvraške in maš lepi dopust :roll:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov