Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a LaMike To mar 20, 2012 9:08 pm

bomber111 je napisal/-a:
LaMike je napisal/-a:Jaz pa ravno obratno slišal od drugih, ki imajo plin. Da je plinarna in posledično od mb24 plin slab. Enako je rekel brat, ko je tankal na mb24, da je živa katastrofa. Od večje porabe naprej...

Lamike pol si slišal to kaj sem jaz ugotovil. pol to ni obratno ampak enako. :lol:
pa brez zamere

Narobe si me razumel. Sem pisal Spaceair-u za plinarno mb. ;)
"this is so euro its asian" by Sam B.

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 To mar 20, 2012 9:38 pm

aha. ok. potem moja napaka. :D

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike To mar 20, 2012 9:51 pm

bomber111 je napisal/-a:aha. ok. potem moja napaka. :D

Eh ni panike, sem mislil tvoj post citirat pa sem potem raje šel s tokom dogajanja. :lol:
"this is so euro its asian" by Sam B.

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Sr mar 21, 2012 8:39 am

plavko61 je napisal/-a:
Serijsko vgrajujemo opremo po kvaliteti trenutno najbolj priznanih proizvajalcev Landi Renzo, tudi Reg
Omvl, Zavoli, Emer, Mimgas..., ki je ustrezno homologirana in atestirana. Servisiramo pa tudi avtoplinske
sisteme nižjega kakovostnega razreda, kot je Tartarini, Lovato, Autogas Italia in HL Propan, Prince, Oscar,
Stag, AC.... Jamčimo za strokovno vgradnjo, saj so vsi naši serviserji šolani pri proizvajalcih opreme in imajo
opravljene izpite za inštalaterja opreme. Garancija na vrhunski avtoplinski sistem je pet let.

A obstaja tudi "Prince" ker sem bil prepričan da je Prins med kvalitetnejšimi proizvajalci?

Klasičen trik(kdo ga je uporabil vemo, ker pri nas samo eni uporabljajo takšne poceni trike) ... ker vejo, da jih bodo dobili po ''ušesih'', če bodo napisali Prins. So se pač malo ''zmotili'' in napisali kot so. In vidiš ti si takoj mislil da gre za Prins, se pravi namen dosežen. Prins je in bo No1 plinska naprava na svetu. dejstvo pa je, da je najdražji. Dejstvo pa je tudi, da je npr Lovato boljši od Emer, Reg, Mim in podobna čuda brez renomeja, čeprav so napisali drugače...ampak papir in ekran prenese vse.
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

papajo
Nov uporabnik

Napisal/-a papajo Sr mar 21, 2012 1:40 pm

Tudi jest se zanimam za vgradnjo plina v moj avto.. pa glede na to da ne poznam nobenga ki bi to dejansko mel v avtu, me zanima, kam naj se obrnem oz. koga priporočate da naredi vgradnjo? Na internetu je kar nekaj ponudnikov ampak se bojim, da se ne bom dobro odloču.

Hvala :)

pavel
Novinec

Napisal/-a pavel Sr mar 21, 2012 2:10 pm

Tudi jaz bi dodal vprašanje. V Hondo acord 2.4 bi montiral plin. Zaenkrat sem našel ponudnika Prins in Sigas. Mi lahko poveste mnenje o enem ali drugem, lahko pa tudi o ostalih, za katere še ne vem :? . Za nima me tudi, kaj je z mazanjem ventilov. Nekje piše obvezno, drugod samo za določene modele. Mi lahko kdo svetuje, kaj naj vzamem, ali vsaj kateri sistem je primeren za Hondo.

lp pavel

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Sr mar 21, 2012 2:44 pm

pavel je napisal/-a:Tudi jaz bi dodal vprašanje. V Hondo acord 2.4 bi montiral plin. Zaenkrat sem našel ponudnika Prins in Sigas. Mi lahko poveste mnenje o enem ali drugem, lahko pa tudi o ostalih, za katere še ne vem :? . Za nima me tudi, kaj je z mazanjem ventilov. Nekje piše obvezno, drugod samo za določene modele. Mi lahko kdo svetuje, kaj naj vzamem, ali vsaj kateri sistem je primeren za Hondo.

lp pavel

Če hočeš imeti mir in dobro napravo ti jo vgradi Honda Ambrož v Radomljah. Montirajo Prins. Mazanje obvezno.

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair Sr mar 21, 2012 5:09 pm

LaMike je napisal/-a:Jaz pa ravno obratno slišal od drugih, ki imajo plin. Da je plinarna in posledično od mb24 plin slab. Enako je rekel brat, ko je tankal na mb24, da je živa katastrofa. Od večje porabe naprej...

Ti čisto verjamem,ampak poprej nisem vedel ,če mi je računalnik pravilno računal porabo bencina 6l očitno je bilo točno
plina pa gre 7do 7,5l.Voznih lasnosti ne zaznavam slabših ,poraba je pa dosti večja ,kot jo je povedal na vgradnji. :?

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr mar 21, 2012 5:56 pm

papajo je napisal/-a:Tudi jest se zanimam za vgradnjo plina v moj avto.. pa glede na to da ne poznam nobenga ki bi to dejansko mel v avtu, me zanima, kam naj se obrnem oz. koga priporočate da naredi vgradnjo? Na internetu je kar nekaj ponudnikov ampak se bojim, da se ne bom dobro odloču.

Hvala :)

jaz vseskozi ponujam vsem , da se peljejo z mano ...pa noben tudi za kavo ni dal kamoli se peljal z mano.... :D
plin je cnej k bencin

a33
Novinec

Napisal/-a a33 Če mar 22, 2012 10:17 am

spaceair je napisal/-a:

Ti čisto verjamem,ampak poprej nisem vedel ,če mi je računalnik pravilno računal porabo bencina 6l očitno je bilo točno
plina pa gre 7do 7,5l.Voznih lasnosti ne zaznavam slabših ,poraba je pa dosti večja ,kot jo je povedal na vgradnji. :?

malo počakaj če je na novo predelano, poraba se umiri in zniža po kakih 4000 km.

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Če mar 22, 2012 10:52 am

a33 je napisal/-a:
spaceair je napisal/-a:

malo počakaj če je na novo predelano, poraba se umiri in zniža po kakih 4000 km.

Ah,kje pa,normalno je da se poraba poveča za 20-30% zato ker liter plina ima 20-30% manj kalorij kot pa liter benza. Osnovna fizika.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Če mar 22, 2012 12:59 pm

valvoline je napisal/-a:
a33 je napisal/-a:
spaceair je napisal/-a:

Ah,kje pa,normalno je da se poraba poveča za 20-30% zato ker liter plina ima 20-30% manj kalorij kot pa liter benza. Osnovna fizika.

No ja no, ni glih čist tko :roll:

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair Če mar 22, 2012 5:01 pm

komu zdaj verjet :D

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Če mar 22, 2012 5:16 pm

spaceair je napisal/-a:komu zdaj verjet :D

Glej, plin ima res 34% slabšo kalorično vrednost ampak je izkoristek drugačen zato (v večini) poraba ni toliko večja, ampak se(v večini) giblje nekje okoli 10%. Vse kar je manj kot toliko že tvegamo da bo mešanica plina in zraka (pre)siromašna in bojo težave. Ampak sliši se pa fajn ko ti obljubijo 3% večjo porabo na plinu :x

Pri mojih avtih je bila poraba večja takole(cca): Renault 2.0 14% , Honda 1.4 8%, Toyota 2.0 10%

McBobo
Novinec

Napisal/-a McBobo Če mar 22, 2012 5:31 pm

Poraba pri meni Opel Astra classic 2; 7 litrov bencina ali 8 litrov LPG.

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak Če mar 22, 2012 11:52 pm

Poraba varijira, jaz imam 1.8 t in bencina 8-9 l, plina pa 10-12. Tako, da tistih 10 % pri meni nikakor ne drži, prej 20-30% no še vedno sem zadovoljen. Mi pa ni jasno kako moj kolega spravi isti avto in motor na 7 l bencina-to mi ne gre v račun:)
Ps: so pa začeli plin dvigovat kar za 5 centov, ni kaj bravoooo :evil:

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Pe mar 23, 2012 12:08 am

Da nimaš ti kakih valarjev gor, ker imava podoben problem. Tudi pri meni je kar nekaj razlike, ampak ca. 1l je višja zaradi samih gum, ker grem poleti iz 205/55/16 na 225/40/18 in se res kr pozna.

edit
da se ne bo narobe razumelo, poraba je za ca. liter višja vsled gum, in ne zaradi razlike plin bencin, ne glede na gume in vse ostalo, imam pa tudi nekaj višjo porabo, pe ne vem zakaj
Zadnjič spremenil pinny, dne Pe mar 23, 2012 10:16 am, skupaj popravljeno 1 krat.

bento
Nov uporabnik

Napisal/-a bento Pe mar 23, 2012 8:48 am

Tudi moja mazda 3 1.6 ima več kot 20% višjo porabo. Poraba bencina je bila tam nekje 7,2l-7,4l, poraba plina je 9,5l-10l, včasih se približa 9. Ko jih na servisu vprašaš, pa itak rečejo: ˝saj to je v mejah normale˝.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Pe mar 23, 2012 8:56 am

Kaj pa zmogljivost mašine? Se veliko pozna, ko se voziš na plin?

bento
Nov uporabnik

Napisal/-a bento Pe mar 23, 2012 9:30 am

Motor ima 77kw. Seveda je opazna razlika med gorivi, ampak ni tok velika. Najbolj se občuti zmanjšanje moči pri vožnji v hrib pri polni obtežitvi (5 ljudi + prtljaga).
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov