Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a MRV Ne dec 11, 2011 11:43 am

jaz imam še posnetek takega idjota, kateri me je še želelel zrinit iz ceste. za postreljat!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To dec 13, 2011 7:56 pm

Jerry007 je napisal/-a:
Falco_ je napisal/-a:Evo, še moja včerajšnja izkušnja...
Se peljem 90km/h, ravnina, potem majhen klanec in ovinek... že ko se bil na ravnini sem videl kako je en avto zavil s ceste... ok, pomislim mogoče policija, pa vseeno malo spustim gas, ko se približujem... vidim, da je navaden clio, pa pač začnem malce pospeševat(iz recimo 85 do 90) in tip zapeljem par metrov pred mano ven :shock: ok, zabremzam, pa si mislim svoje... potem že pri omejitvi 60 vozi 65-70, potem pa 70, konstantno. (omejitev 90). Ker so bili ovinki, seveda nisem šel prehitevat, ker pa poznam cesto sem vedel, kje se lahko varno prehiti... vozim za njim, zadnji ovinek pred ravnino dam v nižjo prestavo (še vedno držal varnostno razdaljo) in začnem pospeševat(še vedno ne tako, da v primeru da ne bi mogel prehitevat, bi lahko upočasnil), dam smernik, se že nagibam na levi pas, zapeljem... pa mi frajer zapelje na sredino ceste :shock:

Ne vem, a je tip mislo da ker mam 16let staro Cordobo on pa 3-4leta starega cliota ne smem it mimo?! al kaj mu je dogajalo v glavi... ne vem...
sej, če bi vozil 90 bi vozil lepo za njim, ampak 70 pa mi je malo tak no... sej veste kaj mislim, pač počasnejšega prehitiš, tak tudi v AŠ učijo, le če ne prekoračiš omejitve(dobro, tistih mogoče 5km več...).
No, pol sem se še tista 2km vozil za njim (pač ni nikjer več možnosti prehitevat, oz. bom raje tako rekel, ker nisem vedel kaj bo storil sem raje vozil za njim), potem pa sva na enem križišču(hvala bogu) šla vsak svojo pot.

Primitivnost na vrhuncu... res. :roll:

Isto je bilo letos ko sem šeč na Pag. En nemc iz mercedezom je več kot 20km delal to po jadranki. Še sreč, da sem šel na morje in da me ni čas priganjal. Peljal se je pa 15-20km/h pod omejitvijo. Niti se pa raje s takšnim pacientom prehtevat, da se rukneš sred hvraške in maš lepi dopust :roll:

In ti si se resno vozil za njim in ga celih 20km poskušal prehitet? :shock:

a) Zapelješ pred prvo gostilno in si v miru spiješ kavico.
b) Ne poskušaš več prehitevat, ampak se odmakneš na razdaljo in se ne ukvarjaš z njim.
c) Mu pokažeš, da se ti je do konca strgalo. Na tak način sem se "znebil" enega, ki se mi je nastavljal na sred ceste, ko me je njegov kolega butnil ob prehitevanju in odpeketal. Ko sem mu nekaj časa (pol minute?) vozil čisto na riti z dolgimi (ponoči) in roko na hupi, ga je minilo volja po oviranju.

Drugače pa tega "nemca" lahko daš v oklepaje, dol maš nemce, švicarje, američane ipd. a u autu bosanac! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO To dec 13, 2011 10:06 pm

1 teleban: iz pobrežja se zvečer peljem proti Europarku in pred mano na rdeči stoji en Renault Scenic sive barve z celjsko tablico. Čakava na zeleno in malo preden se prižge zelena luč onemu spredaj dopizdi in spelje čez rdečo v križišče... :huh:

2 teleban: zopet pri pobrežje-Europark tokrat tam pod železnico. Jaz na levem pasu in en malo pred mano na desnem, nakar prileti eno budalo s staro belo Opel Astro, odvozi slalom med nama in cca 80kmh zapelje čez rdečo luč. Če bi kdo dol od Europarka pripeljal ga ubije takoj ...

Sedaj pa me zanima tole: koliko je sploh smiselno klicat in obeščat policijo o takih telebanih? Številko tablice sem videl, samo a mu sploh naredijo kaj, če ga prijavim, da je peljal čez rdečo 80kmh? Ker takšni ljudje niso vredni, da se vozijo ob meni na cesti, ker prej ali slej bo nekoga ubil. Če bo sebe, mi dol visi, samo ko takšne sreče pa spet ne bo imel ampak bo zraven vzel še minimalno enega ali pa dva ...

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK Sr dec 14, 2011 9:51 am

no da še jaz dodam svojih 5centov

Trenutno sem uporabnik tele mrcine:
Slika

se pravi 1.0 motor 55konjev.... skratka gas je vedno v podnu da se kam premaknem.

Preidimo k bistvu... Ko se s tole "pralco" peljem 90-100km/h po zasavki cesti, me prehitevajo čisto vsi, najrajš bi me prehitu tudi kamjon. skratka peljem se po predipsih+ 10km/h

Vzamem doma tole zadevco:
Slika

ma lahko se peljem tud 70, pa me nebo noben šel prehitevat.

Hočem pa povedat, kako avto vpliva na človeško psiho. se pravi, večji kot je avto manj se upaš prehitevat, pa čeprav, bi bilo zaradi manjših hitrosti le-to enostavneje.

najbrž si vozniki rečejo"proklet penzič, ali imajo v spar-u 10% popust dans, pa že rineš v btc" in že drvi mimo mene 130km/h, pa čeprov se najbrž se živi dan ni peljal po zasavki s takšno hitrostjo.

Naj še povem, da me ne moti, če pa zasvski cesti drvijo 130, cesta je ravna, pregledna, in če imajo denar za kazni, naj kar povnijo državno blagajno :D :D
Slika

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr dec 14, 2011 10:25 am

Hehe, ne boš vrjel - podoben učinek doseže tudi kromaska nalepka "Turbo" na dokaj neznanem avtu ;)
Sam imam trenutno obratni problem in bom dal gor verjetno kar VWjevo "1.2 TSI" :)
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr dec 14, 2011 10:27 am

Pri nas je še kako pomembno s čim se voziš, ampak problem nastane, ker skoraj noben avto ni brez stereotipa! :D Če voziš takšna jajčka, si takoj ovira, če imaš boljši avto, trpi ponos (prehitevanega), če si s kombijem al pa tovornjakom, ti mora kdo avtomatsko izsilit prednost in potem vozit 70km/h, da ga le ne boš oviral, potem so tu še "zamere" med znamkami...

Na koncu pride do tega, da ti 3/4 voznikov pospešuje, ko jih prehitevaš, ne glede na to, kaj voziš! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Sr dec 14, 2011 11:05 am

oooo, to pospeševanje imam najraje. v porotoržu na vrhu, ko se spustiš od semaforiziranega križišča dol je kar ena lepa ravnica in ker sem navajen tam vozit vsak dan, mi ni panike kaj prehitet. eno soboto zvečer fašem eno "znano" fiat pando. cela porižana in če je imel 1.1 motor je bil lahko še vesel. v glavnem, se ga lotim prehitevat in tip mi da po gasu. ok, si mislim, pa da vidimo koliko je sposobna ta tvoja panda. vzporedno sva se vozila kar nekaj časa in hitrost je bila že kar konkretna za tisti kraj. na koncu te ravnice je moral popustit, če ne se bi ustavil v zidu. dvomim da bo še kdaj izkal take frke.
no, ne si pa mislit da sem kamikaze. imam avto in iznanje za delat take neumnosti ;)

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Sr dec 14, 2011 11:15 am

MateSLO je napisal/-a:1 teleban: iz pobrežja se zvečer peljem proti Europarku in pred mano na rdeči stoji en Renault Scenic sive barve z celjsko tablico. Čakava na zeleno in malo preden se prižge zelena luč onemu spredaj dopizdi in spelje čez rdečo v križišče... :huh:

2 teleban: zopet pri pobrežje-Europark tokrat tam pod železnico. Jaz na levem pasu in en malo pred mano na desnem, nakar prileti eno budalo s staro belo Opel Astro, odvozi slalom med nama in cca 80kmh zapelje čez rdečo luč. Če bi kdo dol od Europarka pripeljal ga ubije takoj ...

Sedaj pa me zanima tole: koliko je sploh smiselno klicat in obeščat policijo o takih telebanih? Številko tablice sem videl, samo a mu sploh naredijo kaj, če ga prijavim, da je peljal čez rdečo 80kmh? Ker takšni ljudje niso vredni, da se vozijo ob meni na cesti, ker prej ali slej bo nekoga ubil. Če bo sebe, mi dol visi, samo ko takšne sreče pa spet ne bo imel ampak bo zraven vzel še minimalno enega ali pa dva ...

Policajev se ne splača klicat!
V NM odkar so predkratkim odprli Hofer. Telebani kot so, je uvoz v Hofer mogoč samo iz ene smeri, iz nasprotne smeri ne moreš zaviti notri, ker je polna črta. Torej bi moral iti cca.100m naprej in obrniti avto ter se vrniti nazaj...po predpisih. Ampak večina zavija čez polno črto in slej ko prej bo katastrofa. No v nedeljo sem malo opazoval to dogajanje in mi je bilo sploh zanimivo ker je cca 100m stran na avtobusni postaji stal pa policijski avto. In sem šel klicat policijo da bi prijavil da avtomobili zavijajo v Hofer preko polne črte ter da imajo patruljo blizu in zakaj nič ne ukrepajo. Odgovor: vemo da je Hofer problem, ampak ne moremo nič narediti! :shock:
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Sr dec 14, 2011 12:09 pm

MRV je napisal/-a:oooo, to pospeševanje imam najraje. v porotoržu na vrhu, ko se spustiš od semaforiziranega križišča dol je kar ena lepa ravnica in ker sem navajen tam vozit vsak dan, mi ni panike kaj prehitet. eno soboto zvečer fašem eno "znano" fiat pando. cela porižana in če je imel 1.1 motor je bil lahko še vesel. v glavnem, se ga lotim prehitevat in tip mi da po gasu. ok, si mislim, pa da vidimo koliko je sposobna ta tvoja panda. vzporedno sva se vozila kar nekaj časa in hitrost je bila že kar konkretna za tisti kraj. na koncu te ravnice je moral popustit, če ne se bi ustavil v zidu. dvomim da bo še kdaj izkal take frke.
no, ne si pa mislit da sem kamikaze. imam avto in iznanje za delat take neumnosti ;)

Plava panda :D
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Sr dec 14, 2011 12:10 pm

ne da se jim nič naredit. za jim razbit faco!

Jerry007
Novinec

Napisal/-a Jerry007 Sr dec 14, 2011 3:11 pm

~toMmy~: ne nisem. Opazoval sem ker sem mel 2 avta še pred sabo in sta ga skušala prehitet ;)
Sem tako napisal, da ko grem na dopust, grem lepo lagano :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr dec 14, 2011 3:40 pm

Jerry007 je napisal/-a:~toMmy~: ne nisem. Opazoval sem ker sem mel 2 avta še pred sabo in sta ga skušala prehitet ;)

Aja sem razumel, da si ti to poskušal 20km, kar je na dopustu pač scanje proti vetru. :D Na morju sem še jaz podiral rekorde v nizki porabi, na jadranski magistrali je pa itak kriminal, sem večkrat lepo upočasnil, ko so se pred mano spravili prehitevat na nemogočih mestih, tako da sem bil izven potencialne nevarnosti, če bi zropotalo! :D

Prej spet dogodivščina s kombijem... grem prehitevat in je najprej en čas talent vozil po črti oz. malo čez, potem pa po gasu in še nekaj časa vozil blizu za mano, ko sem bil mimo. Če upoštevaš, da sem ga dohitel in prehitel, je malo nelogično, da mi je sledil kljub temu, da sem svoj tempo še malo dvignil. :roll:
Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr dec 14, 2011 3:43 pm

gecco je napisal/-a:
MateSLO je napisal/-a:1 teleban: iz pobrežja se zvečer peljem proti Europarku in pred mano na rdeči stoji en Renault Scenic sive barve z celjsko tablico. Čakava na zeleno in malo preden se prižge zelena luč onemu spredaj dopizdi in spelje čez rdečo v križišče... :huh:

Policajev se ne splača klicat!
V NM odkar so predkratkim odprli Hofer. Telebani kot so, je uvoz v Hofer mogoč samo iz ene smeri, iz nasprotne smeri ne moreš zaviti notri, ker je polna črta. Torej bi moral iti cca.100m naprej in obrniti avto ter se vrniti nazaj...po predpisih. Ampak večina zavija čez polno črto in slej ko prej bo katastrofa. No v nedeljo sem malo opazoval to dogajanje in mi je bilo sploh zanimivo ker je cca 100m stran na avtobusni postaji stal pa policijski avto. In sem šel klicat policijo da bi prijavil da avtomobili zavijajo v Hofer preko polne črte ter da imajo patruljo blizu in zakaj nič ne ukrepajo. Odgovor: vemo da je Hofer problem, ampak ne moremo nič narediti! :shock:

Ej to sem tud jst že gruntu, podgurci kakršni so tle okol bodo res čez polno vozil, podbno kot na omv črpalko. Tam bi moral na polno črto kak robnik postavt, pa naj pol rinejo čez če upajo :lol:

Jerry007
Novinec

Napisal/-a Jerry007 Sr dec 14, 2011 3:53 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
Jerry007 je napisal/-a:~toMmy~: ne nisem. Opazoval sem ker sem mel 2 avta še pred sabo in sta ga skušala prehitet ;)

Aja sem razumel, da si ti to poskušal 20km, kar je na dopustu pač scanje proti vetru. :D Na morju sem še jaz podiral rekorde v nizki porabi, na jadranski magistrali je pa itak kriminal, sem večkrat lepo upočasnil, ko so se pred mano spravili prehitevat na nemogočih mestih, tako da sem bil izven potencialne nevarnosti, če bi zropotalo! :D

Ni panike. Glede porabe so tako ali tako rekordi te vožnje. Jaz sem mel 5l povprečno do Paga z laguno 1.9dci 120km, drugače pa pije 6l.
Po jadranki tako ali tako ni za pretiravat, ker cesta je bolj kot ne slaba, sploh pa če je slučajno mokra :?

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Sr dec 14, 2011 4:27 pm

Je čisto vseeno kakšen je avto, bistvo je, kdo ga vozi. Ker če je voznik k****n, potem ni pomoči.
Tako kot danes en v BMW-ju. Lahko bi se naučil pravilnega menjavanja pasov, ne pa tako da kar na silo zrine ljudi, ki se mu ne umaknejo k robniku in tako dobi prostor. Da ne govorim o tem, da bi lahko vedel, da desni pas na avtocesti, tam kjer so trije pasovi, ni namenjen za prehitevanje.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr dec 14, 2011 4:51 pm

zajbel je napisal/-a:Je čisto vseeno kakšen je avto, bistvo je, kdo ga vozi. Ker če je voznik k****n, potem ni pomoči.
Tako kot danes en v BMW-ju. Lahko bi se naučil pravilnega menjavanja pasov, ne pa tako da kar na silo zrine ljudi, ki se mu ne umaknejo k robniku in tako dobi prostor. Da ne govorim o tem, da bi lahko vedel, da desni pas na avtocesti, tam kjer so trije pasovi, ni namenjen za prehitevanje.

Da ni bil x hair, on prehiteva tud po desni :D

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr dec 14, 2011 5:18 pm

zajbel je napisal/-a:Je čisto vseeno kakšen je avto, bistvo je, kdo ga vozi. Ker če je voznik k****n, potem ni pomoči.

Ti šment, sploh ne vem, zakaj so delali te "tretje" pasove pri nas! Vozit si noben ne upa po njih, prehitevat pa tud ne smeš... :D
Slika

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Sr dec 14, 2011 5:43 pm

Opažam pa zadnje čase tudi precej nesposobnih inštruktorjev vožnje, ki dajejo našim novim voznikom čudovit zgled s tem ko telefonirajo med vožnjo. Pa eni se tudi v krožiščih ne znajo razvrščat .... ah ja :roll:

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Sr dec 14, 2011 5:58 pm

mire je napisal/-a:Plava panda :D

itak :D

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Sr dec 14, 2011 6:09 pm

Zelo popularno in modno je postalo, da tudi tisti, ki celo uporabijo takoimenovani smerokaz, za desetinko žmrknejo ravno enkrat in to takrat ko so itak že zamenjali pas, zavili, izsilili, ... ko pa ti lepo nakažeš, bo pa vseeno pred teboj skočil na levi pas (brez smerokazov). Da o krožnih ne govorimo... pravzaprav je bil pretok vozil povsod po Slo. v zadnjih treh urah za zjokat, hec kaj naredi malo kapljic.
when in doubt, flat out
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov