Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Vojno stanje v Ukrajini ter prihajajoči problemi, krize

Napisal/-a cruiser1 Pe apr 08, 2022 3:27 am

limas je napisal/-a:
Na zgoraj omenjene značilnosti pa večinoma naletiš v Galiciji, torej zahodni Ukrajini in ne v Rusiji. Nacizem u vsemi njegovimi derivati je v Rusiji prepovedan, saj so v osvobajanju Evrope od nacizma izgubili preko 20 mio prebivalstva. Rasisti niso in ne morejo biti, saj je Rusija multinacionalna federacija, nekih veodostojnih medijskih poročil o rasističnih izpadih pa ni zaslediti. Homofobi niso (ta izraz ni znanstveno utemeljen). LGBT populacija je v Rusiji svobodna, le prepovedana je promocija te ideologije med mladoletniki in pa seveda gejevski zakoni pred matičarjem. Ruska družba je zdrava za razliko od dekadentne zahodne, ki je v fazi moralnega in ekonomskega razkroja.
Romi v Ukrajini:
http://www.errc.org/news/anti-roma-pogr ... ing-terror
https://youtu.be/odOJSvZfaCQ

Nekajdnevno bivanje v Rusiji ti ne bi škodilo glede ozaveščanja in zdravljenja predsodkov.

Evo še ena cvetka: Šolsko gradivo s katerim ukro otroke indoktrinirajo in Ruse imenujejo "kremeljski idioti".
https://t.me/RVvoenkor/6958

Sploh ne vem kaj zdaj želiš dokazati? Prav naj bo po tvoje, Rusija je na najvišji stopnji demokracije kjer je slehernik popolnoma svoboden. Ne poznajo rasizma in nacionalizma. Vsi z roko v roko plešejo po cele dneve. Seveda v Rusiji ni ne rasizma ne nacionalizma, ne nacizma. Saj vendar Putin tako pravi in če Putin pravi, da nič od tega ne obstaja, potem to ne obstaja! Konec debate. Verodostojini mediji nimajo o tem kaj pisati! :lol: Homofobija pa itak ni znanstveno dokazana. Še dobro, da je Rusofobija dokazana :lol:

Linke, ki jih lepiš ne bom odpiral me ne zanimajo in se ne grem teh igric z linki, ker tudi jaz bi ti našel cel kup zanimivih linkov in to potem ne pelje nikamor.
Se pa zavedam, da je tudi Ukrajina "shithole" dežela. Koneckoncev je to bivša Sovjetska zveza in je isto sranje, kot Rusija in ima veliko svojih problemov. Ampak, če so se Ukrajinci odločili biti prozahodni in priti v EU, je to dobra pot, da postanejo bolj demokratični in morda jim celo uspe.

Nimam nobene želje hodit v Rusijo. Tam ni nič zame. Sem pa v življenju spoznal že kar nekaj Rusov ali pa imel vsaj kakšen stik z njimi. Žal nobenega ne morem pohvalit. Pri vseh sem čutil neko nadutost v smislu kako so oni nekaj več od nas, ker so pač Rusi. Nekateri sicer skušajo biti kool in prijazni ampak ne morejo iz svoje kože. Nekateri se pa sploh ne trudijo in ti dajo jasno vedeti, da si za njih nula. Kaj takega pri nobeni drugi naciji nisem opazil pa sem videl že kar precej Evrope in spoznal cel kup ljudi tudi iz drugih koncev sveta. No, malo podobni so jim Srbi ampak so Rusi mnogo hujši. Kar sem jaz spoznal Ruse je šlo za turiste ali pa priseljence, verjamem, da bi z obiskom Rusije zagotovo spoznal tudi povsem v redu ljudi. Ampak moje izkušnje so slabe pa zdaj ne mislim, da so vsi Rusi slabi. Samo bivši sistem jih je dobro z*ebal pa tudi trenutna politika jih grdo jaha, to pač vpliva na ljudi. Zadnje štiri leta imam sosedo Rusinjo, sicer nismo v nekih stikih in jo praktično ne poznam, vem pa, da neverjetno sovraži vse Ruse. V življenju noče videti nobenega rusa več. Baje kar znori, če omeniš Rusijo. Pojma nimam zakaj in kaj se ji je zgodilo.

Ampak to vseskupaj nima veze. Moje bistvo je, da ne podpiram Putinove politike in njegove invazije na Ukrajino. Ter hkrati podpiram vse zahodne ukrepe proti rusiji. Čisto preprosto. Kdor se ne strinja z mano, prav. Vsak ima lahko svoje mnenje in stališče.

void
Poznavalec foruma

Napisal/-a void Pe apr 08, 2022 6:17 am

Damn, cruiser je glihkar priznau da ukrajina ni demokratična država... Js sm pa zihr da sm dneve in dneve poslušau kako je ukrajina demokracija in kako ukrajina brani demokracijo :lol:
No ja kaj bi radi, sej majo volitve, to je demokracija bi reku nevedni tomaž :roll:

kseb
Novinec

Napisal/-a kseb Pe apr 08, 2022 8:36 am

Mene pa moti, da ne obravnavamo vseh agresorjev enako.
Rusija je poslala vojsko v Ukrajino, pustimo razloge ob strani. Takoj propaganda, vsi pljuvajo po njih, ne vem kakšni vse ukrepi, sploh naši politiki kar tekmujejo, kdo si bo izmslil nekaj novega. Ne rečem, da ni prav, ampak....
Po drugi strani pa Amerika napade v zadnjih 20 letih, na pamet vsaj 10 držav. Ponekod izsilijo podporo drugih držav in raznih organizacij, drugje ne in solirajo napad. Njim pa kar ploskamo, ko se grejo vojne, nobenih sankcij. Na koncu, ko vse uničijo, pa rep med noge in gredo domov.

Ali pa begunci. Nič nimam proti njim, jim je potrebno pomagat, nekateri so izgubili vse ampak.....
Pred par leti nihče ni hotel nekaj deset beguncev iz bližnjega vzhoda, za te z Ukrajine pa ni težav.
Ta dvoličnost me moti.

boštjan_01
Uporabnik

Napisal/-a boštjan_01 Pe apr 08, 2022 9:25 am

Ja begunci:
Pred par leti so bili v glavnem mladi moški do 40 let, žensk in majhnih otrok samo za vzorec, še manj pa starejših moški in ženske. Še pred vstopom v državo postavljajo neke pogoje in zahteve. Ponujeno hrano dobesedno vržejo vstran in si raje kupijo z lastnim denarjem hrano v kioskih. Da ne omenjam kakšno svinjarijo puščajo po poti za sabo (imam nekaj lastnih slik, brez fotomontaže). Ne spomnim se niti enega primera, da bi kateri begunec kaj lepega povedal o Evropi, kaj pohvalil, kakšna hvaležnost. Koliko let so že v Evropi, je kakšna statistika koliko jih je v službi?
Trenutni begunci iz Ukrajine so v glavnem ženske in majhni otroci. Hvaležni za vsako malenkost, ki jo dobijo, nimajo polnih žepov gotovine ...

Če se temu reče dvoličnost, potem absolutno podpiram dvoličnost.

J1897
Novinec

Napisal/-a J1897 Pe apr 08, 2022 10:47 am

kseb je napisal/-a:Mene pa moti, da ne obravnavamo vseh agresorjev enako.
Rusija je poslala vojsko v Ukrajino, pustimo razloge ob strani. Takoj propaganda, vsi pljuvajo po njih, ne vem kakšni vse ukrepi, sploh naši politiki kar tekmujejo, kdo si bo izmslil nekaj novega. Ne rečem, da ni prav, ampak....
Po drugi strani pa Amerika napade v zadnjih 20 letih, na pamet vsaj 10 držav. Ponekod izsilijo podporo drugih držav in raznih organizacij, drugje ne in solirajo napad. Njim pa kar ploskamo, ko se grejo vojne, nobenih sankcij. Na koncu, ko vse uničijo, pa rep med noge in gredo domov.

Ali pa begunci. Nič nimam proti njim, jim je potrebno pomagat, nekateri so izgubili vse ampak.....
Pred par leti nihče ni hotel nekaj deset beguncev iz bližnjega vzhoda, za te z Ukrajine pa ni težav.
Ta dvoličnost me moti.

E, končno nekdo ki razume kaj hočemo nekateri tu povedat. In kaj nas nekatere močno moti. Mi je pa jasno, da je ta kratek, a izjemno kompleksen zapis za marsikoga nerazumljiv.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Pe apr 08, 2022 12:04 pm

In zaradi Američanov mora sedaj Ukrajina najebat?
Bodo zadeve potem kaj bolj uravnotežene ali kako to mislite?
Človek brez problema, to strašna je stvar!

void
Poznavalec foruma

Napisal/-a void Pe apr 08, 2022 12:07 pm

Ukrajina je najebala zarad Amerika in the first place, to je srž problema.
Gruzija je celo bla tolk sprana od Amerikancov da je napadla ruse. :lol:

Kdaj se bojo države naučile, da če maš posla z amerikancih bo prej ali kasneje neka pizdarija, al te bojo oni izdali ali pa boš ratal del proxy vojne.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Pe apr 08, 2022 12:39 pm

In rešitev za Ukrajino? Požgana zemlja?

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Pe apr 08, 2022 2:27 pm

kseb je napisal/-a:Mene pa moti, da ne obravnavamo vseh agresorjev enako.

Čisto preprosto. Nekateri zdaj podpirajo in upravičujejo Ruski napad na Ukrajino. Enako je, ko Amerika napade. Eni podpirjo drugi ne. Je pa razlika , kdo koga podpira in kako ukrepa, če sploh. To moraš vprašati predvsem tiste, ki zdaj podpirajo Rusijo, zakaj ne ukrepajo proti Ameriki in Natu - EU, ko je čas za to? Recimo Kitajska, Kuba, S.Koreja, Iran, Venezuela....nenazadnje Rusija..

O beguncih ti je pa nekaj že boštjan_01 napisal. In begunec ni enako migrant. Pravim, da je vojnim benguncem vedno potrebno pomagati neglede kdo je in od kod. Migranti so nekaj drugega, hodijo iz držav kjer ni vojne in v tem primeru se njih drugače obravnava... Tudi nihče od nas se ne more kar sprehoditi v druge države na drugem koncu sveta.

void
Poznavalec foruma

Napisal/-a void Pe apr 08, 2022 3:17 pm

Noben ne podpira niti opravičuje vojne v Ukrajini (no vsaj jaz nisem nikogar zasledil), je pa ogromna folka ki razumejo zakaj je do tega prišlo, namesto da se gremo mainstream narative črno-belo.
Je pa USA, EU, NATO, ZN itd. in nasplošno zahodne sfera seveda dvolična kot ponavadi. Mi lahko ker smo moralno visočanstvo in etalon, drugi so pa avtomatsko satan. Če bi živeli v rusiji, iranu, kitajski in siriji bi verjetno isto mislili za nas, zahodnjake. Pač propaganda. Propaganda ni nikdar bila mišljena da je resnična, ampak izmišljena ali pa pretiravanje glede nekih mali dogodkov za dosego kimanja množic.

Sicer pa kot sem povedal, Ukrajinci sprejemajo dobrovoljce, pa naj gre kdo hoče braniti "demokratično" Ukrajino.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Pe apr 08, 2022 4:18 pm

Seveda eni vse razumete in imate vedno prav in ste najbolj pravični in pametni in načitani in razgledani.... Tako ja USA, EU, NATO, ZN in ves zahod je dvoličen in žleht. Če te tako moti zahod pa izvoli se borit na Rusko stran, tudi tam so veseli prostovoljcev. Ne boš prvi.

JG2
Novinec

Napisal/-a JG2 Pe apr 08, 2022 6:06 pm

Lahko obračate kolikor hočete, pa vendarle v resnici to ni prav ampak je resnica, da Usa/Uk lahko delata po svetu kar hočeta in še več in vse to je podprto s strani ZN, Rusi pač tega ne smejo ker si takoj nakopljejo sankcije itd.
Pač svetovni red je postavljen in to že globoko pred 1 sv. vojno, velja pa še danes, ta red pa točno definira kdo lahko bombardira šole, bolnice itd. in pri tem ne bo deležen nobene kritike, ja prav ste ugotovili Rusija to ni, zato mi je prav smešno brati komentarje po raznih medijih v smislu “a ko so Američani bombardirali Afganistan je pa vse ok”, ja seveda je ok, ker oni so zadnjih nekaj sto let Št.1 in zato (kot sem uvodoma povedal) nažalost te stvar lahko počnejo, še več, se pričakuje da to počnejo in da bodo te poboje počeli še naprej brez vseh sankcij, Rusi pa niso Št.1 in niti približno tega ne smejo početi, ker jih bodo dobili takoj po “prstih” žal tak red imamo in niti ne vidim kdo bi to lahko spreobrnil, mogoče Kitajci na gospodarskem področju ampak ne verjam da bo USA to pustil, ker če bodo res ogroženi bo trenutna vojna v Ukrajini viditi kot taborni ogenj.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Pe apr 08, 2022 10:47 pm

cruiser1 je napisal/-a: In begunec ni enako migrant

Tole je pa ena velika puhlica in vemo, kdo jo stalno ponavlja. Lahko si preberes definicijo begunca in lahko vidis, da se zdalec ne zajema samo vojne. S tem stavkom si zrusil kompletno humanisticno noto, na katero se sklicujes v svojih postih.

V tej temi se deli na crno ali belo, ampak bistvo se pa vedno skriva nekje vmes.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 So apr 09, 2022 4:02 am

Ne razumem na kakšno humanistično noto sem se jaz skliceval, ki mi jo zdaj očitaš? Jaz ves čas samo govorim na kateri strani sem. Če je to za vas humano ali ne , me pa boli k....

Še enkrat, podpiram pomoč vojnim beguncem, tudi političnim režimskim benguncem. Ampak nek red mora pa vseeno biti. Če ti na vrata pridejo ljudje iz daljnih dežel in pravijo, da so vojni begunci in vsi povrsti brez dokumentov je malo čudno zakaj rinejo ravno v Evropo, pa ne katerokoli evropsko državo, zanima iih samo Nemčija, Švedska morda Velika britanija in podobno... Pa še neke zahteve postavljajo kaj bi oni radi in tako naprej. Označi me kakorkoli želiš ampak to zame ni v redu.

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Ne apr 10, 2022 7:09 pm

V nemškem ojrožju Herford so prepovedali izdajo registrskih tablic, ki vsebujejo črko Z.

Herford Wegen des Ukraine-Kriegs: Zulassungsstelle verbietet Kennzeichen mit "Z" Soll es in Herford nicht mehr geben: Nummernschilder mit dem Buchstaben Z. Im Angriffskrieg Russlands gegen die Ukraine ist auf vielen Panzern und anderen Militärfahrzeugen ein "Z" zu sehen.

Kolektivni Zahod ne popušča v svoji rusofobiji. Iz univerz so pregnali Dostojevskega, Tolstoja, Puškina, Turgenjeva, iz oper Čajkovskega, krepijo se napadi na ruske državljane in uničevanje njihove lastnine.
Problem ni več geopolitične ali propagandne narae, ampak posega celo v ontološke okvirje.
Zanimivo, da kolektivni Zahod ne poziva k miru kot je to običajno za regionalne konflikte, ampak mrzlično dostavlja orožje kijevskemu režimu. Kot da je nekomu v interesu podaljševanje vojne in čim več žrtev.

https://www.bitchute.com/video/jbGccE6xD4vl/
https://rumble.com/vzr6ox-first-footage ... force.html

void
Poznavalec foruma

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po apr 11, 2022 12:01 am

@limas

Daj ne smeši se z limanjem linkov. :lol: Vsako tele, ki ima 3 minute časa ti najde cel kup linkov do Ruskih nazijev. Sploh med nogometnimi navijači jih je povsod polno, to so itak osebki z pregnitimi možgani.

void
Poznavalec foruma

Napisal/-a void Po apr 11, 2022 8:02 am

Vidiš ti ne ločiš razlike med civili in militantsko policijsko milico, ki je del državnega aparata.
Tako da je ta debata brezveze.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Po apr 11, 2022 8:17 am

Od kdaj so militantske policijske milice - torej paravojaške enote - del državnega aparata?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov