Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
maddog
Novinec

Napisal/-a maddog Ne sep 26, 2004 7:20 pm

lublancan je napisal/-a:pedala, volani, morajo biti holomoligirani zaradi varnosti, saj lahko v primeru nesreče povzročijo poškodbe
poškodbe števcev, ker je števc prepovedano odpirati ali kako drugače prilagajati

potem bolse da odmontiram bunko na menjalni rocki in zelene zarnice za osvetlitev stevcev, ker me bosta pri manjsi nesreci poskodovala do smrti ... hvala bogu, da nimam alu pedalov, so smrtno nevarna zadeva :roll:

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Biskvitek Ne sep 26, 2004 7:46 pm

maddog je napisal/-a:
lublancan je napisal/-a:pedala, volani, morajo biti holomoligirani zaradi varnosti, saj lahko v primeru nesreče povzročijo poškodbe
poškodbe števcev, ker je števc prepovedano odpirati ali kako drugače prilagajati

potem bolse da odmontiram bunko na menjalni rocki in zelene zarnice za osvetlitev stevcev, ker me bosta pri manjsi nesreci poskodovala do smrti ... hvala bogu, da nimam alu pedalov, so smrtno nevarna zadeva :roll:

Pa tud dalša je zavorna pot če imaš sirše gume..... kao, pa avto se slabše drži ceste če imaš športne amortizerje.... pa pedali, pa volani, če se boš zaletel pa ti bo pedale pritisnlo ob noge pol je vseen al so alu al pa navadni! :!:
Slika

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Ne sep 26, 2004 8:06 pm

Mene je en prejle ustavu. Tip je dobesedno pod avto zlezu :D:D

Whatever, itak mam vse homologirano. In kr ni nč najdu (po skor 10 minutah iskanja), je sm prometno vrnu in čist razočaran reku: "Previdno vožno".

Jst pa njemu: "Mhm..." (s takim zlobnim nasmeškom).

In pol sm od punce poslušou kr sm spet pršu kasnej kukr sva se zmenila. :@

Aja, pa BTW: V Nm zdejle stoji tabla "Vi vozite"pred Merkatorjem na zagrebški... dejte si duška novomeščani :)

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Ne sep 26, 2004 10:34 pm

Koncni cilj po moje ni, da bi zajebaval tiste, ki imajo vse porihtano ampak tiste, ki imajo avte predelane na neprimeren nacin. Brez katalizatorjev, s porezanimi fedri, neustreznimi gumami, vlecnimi kljukami, ki delajo skodo na drugih avtih, slabo pritrjenimi plastikami, motecimi neonkami in stekli, skozi katera se prakticno ne vidi ven. Kar pa ni sprejemljivo je, da so trdi ko lesnik in udarijo skoraj maksimalko za vsako stvar.

Uporabniški avatar
[g0ran24]
Stalni uporabnik

Kraj: brežice

Napisal/-a [g0ran24] Ne sep 26, 2004 10:42 pm

no neki me zanima glede neonk :roll:

men jih je montiro Neon in nevem kak lahko ovirajo druge v prometu ker ti vidiš neonke šele ko se poleg avta pripelješ v štric se niso neonke kot luči da svetijo naprej ampak v tla

sorry za offtopic

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Ne sep 26, 2004 10:48 pm

Omelo je napisal/-a:Mene je en prejle ustavu. Tip je dobesedno pod avto zlezu :D:D

Whatever, itak mam vse homologirano. In kr ni nč najdu (po skor 10 minutah iskanja), je sm prometno vrnu in čist razočaran reku: "Previdno vožno".

Jst pa njemu: "Mhm..." (s takim zlobnim nasmeškom).

In pol sm od punce poslušou kr sm spet pršu kasnej kukr sva se zmenila. :@

Aja, pa BTW: V Nm zdejle stoji tabla "Vi vozite"pred Merkatorjem na zagrebški... dejte si duška novomeščani :)

Ti tole je nasprot TPV-ja ane? :twisted: :twisted: :twisted: .
Hehe, že vidm.. bo tak A4 list naliman spodej gor pa dosežki dneva :EE :EE

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Ne sep 26, 2004 11:18 pm

Omelo: kva te je ustavu ,pa najprej prometno... a ti je pol reku če maš homo???
pol k si mu jo dal pa sam gledu al kaj :x

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Ne sep 26, 2004 11:30 pm

Sam fak no....nism si mislu, da bo slo to tok dalec :evil: :evil:
There is no time...

Uporabniški avatar
gre_up
Novinec

Kraj: LJ barje

Napisal/-a gre_up Po sep 27, 2004 1:58 am

roby je napisal/-a:Neka misel se mi poraja ob vsem tem; a se sam men zdi, al bi mogli že prodajalci te stvari uredit. Tudi v trgovini ko kupiš jogurt ga ne daš v kontrolo kakovosti, kar tudi ni slaba ideja :lol: če je stvar neustrezna kaj dela potem v prodajalnah :evil:
lp Roby

rešitev je enostavna: ni homolomo - ne kupit - bo hitro samo z homolomo :wink:

LP
G
Nasveti so dani v dobri veri, za rezultate ne odgovarjam!
Slika

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Po sep 27, 2004 6:12 am

Prodajalci so se elegantno izognili temu, ko so na izdelke nalepili deklaracijo, na kateri lepo piše, da ni za uporabo v prometu ampak je samo za "show use"...

Jurchi
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jurchi Po sep 27, 2004 7:32 am

Fantje če bo kdo šel na to srečanje v BTC-ju z novinarji, vam posredujem koristno informacijo, kako je stvar zrihtana v Nemčiji (sej če me spomin ne vara smo mi tut zdej polnopravna članica EU) :?:
Tam predela avto človk kolker mu zapaše, pol gre pa v delavnico TÜV, kjer je mastr z namenom, da ti svetuje in pregleda ali je vozilo primerno za nacesto ali ne (NJEGOV NAMENI NI DA TE ZAJEBAVA)
V glavnem on pregleda kritične točke vozila (optiko, svetilnost, prenešanje obremenitve, jakost prirjenih delov in kotalni obseg koles ( z namenom, da ti ne štopa blanik gume), glede izpuha, pa ni fora v glasnosti ampak SAMO v emisijah!

Pol nej se pa naši "strokovnjaki " vprašajo kakšen je njihov namen tam stat in težit za brezpredmetne papirje!

Uporabniški avatar
[g0ran24]
Stalni uporabnik

Kraj: brežice

Napisal/-a [g0ran24] Po sep 27, 2004 7:39 am

Jurchi je napisal/-a:Fantje če bo kdo šel na to srečanje v BTC-ju z novinarji, vam posredujem koristno informacijo, kako je stvar zrihtana v Nemčiji (sej če me spomin ne vara smo mi tut zdej polnopravna članica EU) :?:
Tam predela avto človk kolker mu zapaše, pol gre pa v delavnico TÜV, kjer je mastr z namenom, da ti svetuje in pregleda ali je vozilo primerno za nacesto ali ne (NJEGOV NAMENI NI DA TE ZAJEBAVA)
V glavnem on pregleda kritične točke vozila (optiko, svetilnost, prenešanje obremenitve, jakost prirjenih delov in kotalni obseg koles ( z namenom, da ti ne štopa blanik gume), glede izpuha, pa ni fora v glasnosti ampak SAMO v emisijah!

Pol nej se pa naši "strokovnjaki " vprašajo kakšen je njihov namen tam stat in težit za brezpredmetne papirje!

dobra ideja sam vprašanje če se bo lpp strinjo s tem ker bi manj $ pokasiral pomoje

Uporabniški avatar
cc 206
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a cc 206 Po sep 27, 2004 7:47 am

Pa še nekaj v nemčiji plačaš 60 EUR
da ti pregleda prvi in zadni odbijač,
ter stranke pragove, ter nižanje vozila,
pa še povrh tega odbijači pa pragovi imajo samo
delni TUV, kakšna pa je prinas cena tega :roll:

Jurchi
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jurchi Po sep 27, 2004 8:00 am

[g0ran24] je napisal/-a:
Jurchi je napisal/-a:Fantje če bo kdo šel na to srečanje v BTC-ju z novinarji, vam posredujem koristno informacijo, kako je stvar zrihtana v Nemčiji (sej če me spomin ne vara smo mi tut zdej polnopravna članica EU) :?:

dobra ideja sam vprašanje če se bo lpp strinjo s tem ker bi manj $ pokasiral pomoje

Ja sej :x :x :x
Tuki se prov lepo vid, da pri nas ni namen skrbeti za varnost v prometu ampak za pobiranje denarja na vsakem koraku za brezveze (BERI: policaji imajo velik večji užitek jebat človeka, ki mu je ena žarnica crknila al pa da nima poplne prve pomoči, kot pa da bi ustavu majmuna, k se ti na avtocest prlima na rit z 230 ).km/h)

Uporabniški avatar
jurk
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a jurk Po sep 27, 2004 8:09 am

Jurchi je napisal/-a:Tuki se prov lepo vid, da pri nas ni namen skrbeti za varnost v prometu ampak za pobiranje denarja na vsakem koraku za brezveze (BERI: policaji imajo velik večji užitek jebat človeka, ki mu je ena žarnica crknila al pa da nima poplne prve pomoči, kot pa da bi ustavu majmuna, k se ti na avtocest prlima na rit z 230 ).km/h)

Moj avto pa sploh ne gre 230 :oops: :lol:

Ok, salo na stran, se strinjam, lahko bi sli lovit mulce k kradejo avtoradije in podobno in seveda pri tem unicujejo tujo lastnino, lahko bi sli iskat razne na pol podrte rijaste jugote in tem podobna vozila, k so res nevarni v prometu, ne pa da fakajo nas, k so nam avtomobili hobi. Mene bo su jebat zarad sportnga filtra, zravn se bom pa 5x prej ustavu k bo sila na avtocesti k pa en jugo like zadeva. In jest mam neizpravno vozilo, jugoti se pa lahko vozijo 130 po avtocesti, ceprav majo 130 - 0 zavorno pot tako, kot jo mam jst od 200 na nic :x
Ford Team Slovenija @ http://www.ford-team.si/

Uporabniški avatar
HPFreak
Novinec

Napisal/-a HPFreak Po sep 27, 2004 8:29 am

Uff.. ta debata pa je potegnila.

Samo kaj so šele TEMA razni kamioni, ko spelje na zeleni na križišču je kr naenkrat totalna tema sredi belega dne zaradi dima iz avspuha... razni manši prastari (grabdeniški) kamijoni!! Ijaoooo... :?

Včas se kar sprašujem, kako to lahk po cest še vozi????
(to pa itak da simpl, sam kksnmu avtomehaniku das 5k sit pa ti zrihta tehničnega, za totalno neizpravnega golfa 1 od mojga sošolca??!!))

lp vsem
aaaaaa...KONJA!

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 Po sep 27, 2004 8:58 am

Jurchi je napisal/-a: glede izpuha, pa ni fora v glasnosti ampak SAMO v emisijah!

Dej ne trobi, ker ocitno nimas pojma in si ne znas pogledat, da obstaja predpis, ki tocno pravi, koliko imajo lahko dolocena vozila nivo hrupa. Nivo hrupa pa je dolocen s pravilnikom hrupa v bivalnem okolju!

Tako, da ne dajajte laznih informacij!
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
noobie
Stalni uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a noobie Po sep 27, 2004 9:04 am

Jao kam smo pršli :?
Kaj težijo kej če mas alu pedala?
Kako je pa z fedri recimo, ker mi jih je Vuga stisnil pa pobarval zadnje FK v črno.
Be happy

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po sep 27, 2004 9:06 am

Rjuhar je napisal/-a:Koncni cilj po moje ni, da bi zajebaval tiste, ki imajo vse porihtano ampak tiste, ki imajo avte predelane na neprimeren nacin. Brez katalizatorjev, s porezanimi fedri, neustreznimi gumami, vlecnimi kljukami, ki delajo skodo na drugih avtih, slabo pritrjenimi plastikami, motecimi neonkami in stekli, skozi katera se prakticno ne vidi ven. Kar pa ni sprejemljivo je, da so trdi ko lesnik in udarijo skoraj maksimalko za vsako stvar.

Tuki se pa motiš. Pri teh racijah in njihovih akcijah gre samo za eno stvar - ZA NABIRANJE DENARJA, KI POLNI SLOVENSKI PRORAČUN.
Zakaj ne ustavljajo starih avtomobilov, ki sigurno niso čisto tehnično brezhibni, ki imajo sigurno kako pomanjkljivost? Zakaj ustavljajo samo tiste avtomobile, ki so zrihtani, v katere so lastniki vsaj 100 ali več k sit vložili? Zato ker razmišljajo idiotsko - ker mislijo, če je dal 500k za spojlerje in vse, ma tut za kazni denar - in zato se spustijo v tak avto.

Bil sem v soboto na placu in na srečo ni bilo policajev - prišli so okoli treh zjutraj. So mel drugje preveč posla.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Po sep 27, 2004 9:42 am

mazda-mx3 je napisal/-a:
Jurchi je napisal/-a: glede izpuha, pa ni fora v glasnosti ampak SAMO v emisijah!

Dej ne trobi, ker ocitno nimas pojma in si ne znas pogledat, da obstaja predpis, ki tocno pravi, koliko imajo lahko dolocena vozila nivo hrupa. Nivo hrupa pa je dolocen s pravilnikom hrupa v bivalnem okolju!

Tako, da ne dajajte laznih informacij!

ja ok sej je nivo hrupa ampak kje je mera??
če se ne motim sem nekje zasledil ( za GB 93 ali 95 dB) kar je že zelo glasno!!!
pol pa se lohk vprašak kaj pa vsi motorji?? sploh kaki predelani čoperji, ki imajo samo cev!!! pa naredijo tehničnega!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov