pele je napisal/-a:Zanima me kaj pravijo tisti , ki hvalijo avstrijske cestarje. Naši mediji so objavili , da so imeli zaprto AC Salzburg- Linz in Salzburg-Beljak zaradi velike količine snega. V današnjem Delu je bilo napisano da je v Avstriji zapadlo od 30 do 50 cm snega(veliko?).Če bi se pri nas zgodilo kaj podobnega bi verjetno cel teden "udrihali" po cestarjih.
RKay je napisal/-a:so čudni cestarji res. Nevem kako je to. Kolega dela pr njegovmu bratu k ma s.p. in pluži z tamalmu bagerjem al kva je pločnike po lj. pol veš da ni organiziran k je vse bl šverc komerce narejen.
bajt je napisal/-a:No,naj še jaz povem.Včeraj ali predvčeraj so avstrijci(s katerimi se tako radi primerjamo) vozili potnike (zaradi snega)namesto z vlaki ČUDNO kar z avtobusi!Kako da ni mogel vlak?Na cesti sem kot poklicni voznik 22-to leto.Prevozu sm dosti sveta,marsikaj vidu in probal.VTurčiji so moji kolegi stali 1 teden(sneg),a ni noben umrl.Ravno tako po drugih državah.Leta1990 sva s kolegom v Rusiji (2 šoferja na kamiSramota!onu) v enem dnevu namestila in snela 38-krat ketne na pogosko os šleparja.Vsak na svoji strani-5 minut dela,5-10km naprej demontaža(kopno),spet sneg(zameti), spet ketne gor,itd.Od Kijeva do Moskve!Zjutra na pumpi sva se zbudila-snega do prednje šipe-je bla muka prit iz kabine za CURAT.Ne bom več moril s tem.Imam pa svoje poglede na zimske razmere:30.12.05 ob 16.00 je bil v Tolminu zastoj.Vsi so preklinjali vse po spisku-noben pa ni izstopu iz avta in probal namestit ketne(rahel klanec).In potem je Re-co poklical dezurno ekipo PGD Tolmin,da so le-ti rešili situacijo.Ne borte verjeli-vrli vozniki in voznice so odpirali šipe svojih avtov in molili Prešerna gasilcem, da jim montirajo verige- verjetno večini tistih , ki znajo šinfati, verig gor dat pa ne!Pa še to.Pred dobrim desetletjem , ko še ni bilo mobijev,je bilo vse o.k.Če si prišel , je blo v redu, če ne pa tudi dobro.Zdaj pa bi predvsem mestni hoteli imet SUHO cesto takoj po sneženju,vaški so veseli kadar ugledajo plug-še malco dajo cestarjem .In to sredi noči !Ne pluvajte po ljudeh,ki so delali vse praznike,ko je večina žurala in veseljačila.Vživljenju ni vedno idealno,zato je kdaj treba malo potrpet!No,to je samo moje razmišljanje in če sm koga užalu se mu iskreno opravičujem.LP Bajt.
Nu-NRG je napisal/-a:Jaz se vedno vztrajam pri temu, da potem pa naj mi ne kradejo denarja. Ceste so ena velika liknja, pozimi je se slabse. KAM GRE DENAR ZA POVRACILO UPORABE CEST? CE ne delajo nic, potem naj tudi ne kradejo. Kdor ne dela, naj ne je. Botom end. Pa da ne bo spet kdo pisal naj ne robantim cez boge ljudi. To ne leti na FRje kateri sedijo v tovornjaku ali suflo drkajo. Leti na tist gor, ki so tiho, ki bi jih ze zdavnaj mogl pometat ker ne delajo drugega kot bluzijo in seveda iz tega narediti izgled.
In ja, jaz sem se peljal z ketnami na zimskih gumah in ja tudi lopato sem vrtel, ampak kar je visek je visek.
LP, Klemen
PS: FR = Fizicki Radnik
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov