Debate, ki niso vezane na ostala področja...

pele
Novinec

Napisal/-a pele Če dec 29, 2005 8:35 pm

Pri nas ga je okoli metera.
Priponke
PICT6665.JPG

pele
Novinec

Napisal/-a pele Če dec 29, 2005 8:39 pm

Obiščejo nas tudi parkirni butci (na obračališču mestnega prometa).
Priponke
PICT6677.JPG

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Pe dec 30, 2005 7:58 am

No pa da ne bodo samo radosti, naj bo se kaj se lahko zgodi ob nepravilnem pluzenju, beri: kupi zapluzenega, zmrznjenega, zbitega, neodvozenega snega.

Slika

Slika

Slika

Me zanima kako se bi vam zdelo, da placas denar ob registraciji, potem pa naredijo nic in z tem delajo zamaske v prometu, ogrozajo tvojo lastnino in ponekod tudi zivljenja.

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
cypena
Nov uporabnik

Napisal/-a cypena Pe dec 30, 2005 12:16 pm

mislm,da vsi k mamo avte plačujemo registracijo in cestnini pa davke, samo ne unemu zgoraj. njemu pa packamo pod nosom zato nam pa tka spušča :D :D

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Pe dec 30, 2005 1:34 pm

ce bi desetina tizga kesa, k gre ob registraciji za ceste, dejansko slo za vzdrzevanje cest, pol bi mal ze zdavnaj 6pasovnce pr nas, ne pa, da je 50% cest unicenih, kolovoznic ipd. govorim o drzavnih cestah
Slika

pele
Novinec

Napisal/-a pele Sr jan 04, 2006 8:06 pm

Zanima me kaj pravijo tisti , ki hvalijo avstrijske cestarje. Naši mediji so objavili , da so imeli zaprto AC Salzburg- Linz in Salzburg-Beljak zaradi velike količine snega. V današnjem Delu je bilo napisano da je v Avstriji zapadlo od 30 do 50 cm snega(veliko?).Če bi se pri nas zgodilo kaj podobnega bi verjetno cel teden "udrihali" po cestarjih.

sike
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a sike Sr jan 04, 2006 11:36 pm

Danes sem poslušal radio in je bila oddaja o nevem že čem, samo ljudje so pač klical in nekaj spraševal. Pa pokliče nekdo, ki pravi da že 30 let pluži ceste in zakaj nima bonificiranega staža?!! Očitno hoče imet bonificiran staž za nesplužene ceste :D
No pejn no gejn

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Sr jan 04, 2006 11:36 pm

pele je napisal/-a:Zanima me kaj pravijo tisti , ki hvalijo avstrijske cestarje. Naši mediji so objavili , da so imeli zaprto AC Salzburg- Linz in Salzburg-Beljak zaradi velike količine snega. V današnjem Delu je bilo napisano da je v Avstriji zapadlo od 30 do 50 cm snega(veliko?).Če bi se pri nas zgodilo kaj podobnega bi verjetno cel teden "udrihali" po cestarjih.

Poglej koliko avtocest imajo Avstrijci in koliko mi. Poleg tega pa tudi ni potrebno, da naša država za zgled vedno jemlje ostale, namesto da bi sama postavila zgled drugim. Zastoji ob koncu novembra so nastali prav zaradi popolnoma nesplužene primorske avtoceste (tu mislim 30 cm strjenega snega na voznem in odstavnem pasu). Ceste seveda niso zaprli in tako so tovornjaki še naprej drli v popolnoma neprehoden prometni zamašek. Popolnoma pravilno, da se potem še teden dni udriha po njih. Bi bilo zelo zanimivo, da bi zdravnik operacijo naredil le na pol in nato tarnal, da se pacient pritožuje. Kdor je zaposlen v vodstvu ceste službe in za to tudi prejema plačo, mora biti pripravljen na posledice slabega opravljanja dela (čeprav moram priznat, da ko se cestna služba prebudi in na teren pošlje potrebno osebje, zadeva sploh ni slaba - stvar je le v tem, kako jih prebuditi).

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay Sr jan 04, 2006 11:42 pm

so čudni cestarji res. Nevem kako je to. Kolega dela pr njegovmu bratu k ma s.p. in pluži z tamalmu bagerjem al kva je pločnike po lj. pol veš da ni organiziran k je vse bl šverc komerce narejen.

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Sr jan 04, 2006 11:51 pm

RKay je napisal/-a:so čudni cestarji res. Nevem kako je to. Kolega dela pr njegovmu bratu k ma s.p. in pluži z tamalmu bagerjem al kva je pločnike po lj. pol veš da ni organiziran k je vse bl šverc komerce narejen.

Ne. Največja zaušnica je ravno to, da sp-ji delo navadno opravijo hitreje kot javna služba. Dober zgled je npr. cesta Gorenja vas - Šk. loka (naprej od Škofje Loke, za neseznanjene z Gorenjsko), kjer je cesta navadno splužena do asfalta. Če s tem primerjam Ljubljano, ki ob močnejšem sneženju nima spluženih niti tistih nekaj kilometrov vpadnic, komentar ni potreben.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Če jan 05, 2006 12:18 am

Se spomnim, da se je v lokalni reviji Jeseničan enkrat poleti usajal direktor komunale, da ima premajhno plačo al kaj že... je imel takrat ca. ~700k neto, če se ne motim... go figure.

Sam sem zaradi slabih cest v jeseniški občini prbavil avto, ki ima trenutno 17cm od tal in mehkejše podvozje - pa je še vedno premalo... razmere so res katastrofalne, tam kjer je sedaj spluženo pa naletiš na luknje...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Re: cestarji

Napisal/-a Tomaz40 Če jan 05, 2006 7:42 pm

bajt je napisal/-a:No,naj še jaz povem.Včeraj ali predvčeraj so avstrijci(s katerimi se tako radi primerjamo) vozili potnike (zaradi snega)namesto z vlaki ČUDNO kar z avtobusi!Kako da ni mogel vlak?Na cesti sem kot poklicni voznik 22-to leto.Prevozu sm dosti sveta,marsikaj vidu in probal.VTurčiji so moji kolegi stali 1 teden(sneg),a ni noben umrl.Ravno tako po drugih državah.Leta1990 sva s kolegom v Rusiji (2 šoferja na kamiSramota!onu) v enem dnevu namestila in snela 38-krat ketne na pogosko os šleparja.Vsak na svoji strani-5 minut dela,5-10km naprej demontaža(kopno),spet sneg(zameti), spet ketne gor,itd.Od Kijeva do Moskve!Zjutra na pumpi sva se zbudila-snega do prednje šipe-je bla muka prit iz kabine za CURAT.Ne bom več moril s tem.Imam pa svoje poglede na zimske razmere:30.12.05 ob 16.00 je bil v Tolminu zastoj.Vsi so preklinjali vse po spisku-noben pa ni izstopu iz avta in probal namestit ketne(rahel klanec).In potem je Re-co poklical dezurno ekipo PGD Tolmin,da so le-ti rešili situacijo.Ne borte verjeli-vrli vozniki in voznice so odpirali šipe svojih avtov in molili Prešerna gasilcem, da jim montirajo verige- verjetno večini tistih , ki znajo šinfati, verig gor dat pa ne!Pa še to.Pred dobrim desetletjem , ko še ni bilo mobijev,je bilo vse o.k.Če si prišel , je blo v redu, če ne pa tudi dobro.Zdaj pa bi predvsem mestni hoteli imet SUHO cesto takoj po sneženju,vaški so veseli kadar ugledajo plug-še malco dajo cestarjem .In to sredi noči !Ne pluvajte po ljudeh,ki so delali vse praznike,ko je večina žurala in veseljačila.Vživljenju ni vedno idealno,zato je kdaj treba malo potrpet!No,to je samo moje razmišljanje in če sm koga užalu se mu iskreno opravičujem.LP Bajt.

:bow :bow :bow

Točno to!
Včasih: če je zapadel sneg si šel ven, namontiral verige in se odpeljal dalje.
Zdej: Če zapade sneg mobitel v roke in najprej klicat komunalce in jokat, pol pa hitr na radio pa TV klicat kolk so komunalci nesposobni.

Zdej je v tej temi že 330 postov. Kolk vas je tistih, ki ste obtičali v snegu in ste namontirali verige na avto? Mogoče ducat. Kolk vas je takih, ki imate kakšne lopate v avtomobilih in ste jih dejansko uporabil NA CESTI? Spet mogoče ducat! Kolk vas je tistih, ki pametujete da zimske gume kupujejo idioti, ker jih vi itak ne rabte? Prec enih 100 komandosov!

Pa ne jokite takoj ko je na cesti 2 cm snega!!!!
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Če jan 05, 2006 11:50 pm

Tko smo pač navajeni.Včasih je bilo veliko več snega,zimskih gum ni bilo in so vsi znali vozit.Zdej je pa sranje ob vsakem snegu.Mene bolj moti to da cestarji zanič splužijo kakor da sploh nebi plužili.Za novo leto sem bil v bratislavi,mraz je bilo k svina ampak snega je bilo veliko manj kot pri nas in v centru bratislave ni spluženo nič.NADA!!Na cesti je bil zvožen sneg,ljudje so se vsi veseli brez problemov vozili in to presenetljivo hitro.Nobenih zastojev,troblenj tekoč promet pač.Sicer pri nas verjetno kaj takega ni izvedljivo, ker je podnevi pretoplo in bi ponoči drsali po cestah.Zanimivo uglavnem ;)
lp

Uporabniški avatar
Marko_mx-3
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Marko_mx-3 Pe jan 06, 2006 1:22 am

Jaz sem namontiral ketne, ker imam letne gume sem jih pa rabil samo od Domžal do Vira kar je približno 1km, potem je pa avto šel na počitnice, ker letne gume ne spadajo na zasneženo cesto, že zaradi tega ker ti rit začne odnašati na ovinkih.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jan 06, 2006 7:25 am

No jst sm eden tistih, ki ima lopato v avtu in ki šinfa cestarje, da prehitro splužijo. To bi moral lepo počasi in z užitkom delat, pa nej se ljudje mal je*ejo na cestah. Če jim pa kej ni všeč, nej pa lopate primejo v roke, špa bo hitrej spucan. Včasih se ni noben bunil, ampak so vsi neki delal, pa je blo narjen. Dons če crkne TV, ga je treba zamenjat v enem do dveh dneh, če crkne mobitel, pa lastnik crknjenega mobitela skor samomor naredi. Če mu pa crkne avto, pa sploh ne zna več živet - očitno se je v 15ih letih življenje tok spremenilo da ste vsi ratal posranci, pa da noben več brez mobitela in avta preživet ne more. Ljudje treba se bo privadit razmeram in ne jokat da za denar, ki ga plačate morte imet spucane ceste. Pozimi je pač sneg in tega je potrebno sicer splužit iz cest, sam če pada orenk celo noč je to mal težje. Človek v kamionu ki pluži mora delat po navodilih od šefa, ki ima 20x višjo plačo od tega delavca. In puca komunala, ki nima nič od vašega denarja, ki ga plačate za cestnino ob registraciji. Ta denar vam pobere požrešna vlada. Jst bi ministre na cesto pognal z lopatami - za tisto plačo ki jo dobijo na mesec, bi moral samo eno avtocesto odkidat.Poleg tega imamo v sloveniji zelo veliko brezposelnih - tudi njim v roke lopate, pa naj gredo pločnike pucat -bi blo hitr spucan.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Pe jan 06, 2006 8:00 am

Jaz se vedno vztrajam pri temu, da potem pa naj mi ne kradejo denarja. Ceste so ena velika liknja, pozimi je se slabse. KAM GRE DENAR ZA POVRACILO UPORABE CEST? CE ne delajo nic, potem naj tudi ne kradejo. Kdor ne dela, naj ne je. Botom end. Pa da ne bo spet kdo pisal naj ne robantim cez boge ljudi. To ne leti na FRje kateri sedijo v tovornjaku ali suflo drkajo. Leti na tist gor, ki so tiho, ki bi jih ze zdavnaj mogl pometat ker ne delajo drugega kot bluzijo in seveda iz tega narediti izgled.

In ja, jaz sem se peljal z ketnami na zimskih gumah in ja tudi lopato sem vrtel, ampak kar je visek je visek.

LP, Klemen

PS: FR = Fizicki Radnik
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Pe jan 06, 2006 8:27 am

Nu-NRG je napisal/-a:Jaz se vedno vztrajam pri temu, da potem pa naj mi ne kradejo denarja. Ceste so ena velika liknja, pozimi je se slabse. KAM GRE DENAR ZA POVRACILO UPORABE CEST? CE ne delajo nic, potem naj tudi ne kradejo. Kdor ne dela, naj ne je. Botom end. Pa da ne bo spet kdo pisal naj ne robantim cez boge ljudi. To ne leti na FRje kateri sedijo v tovornjaku ali suflo drkajo. Leti na tist gor, ki so tiho, ki bi jih ze zdavnaj mogl pometat ker ne delajo drugega kot bluzijo in seveda iz tega narediti izgled.

In ja, jaz sem se peljal z ketnami na zimskih gumah in ja tudi lopato sem vrtel, ampak kar je visek je visek.

LP, Klemen

PS: FR = Fizicki Radnik

Sicer se načeloma strinjam s teboj, da je problem pri pisarniških moljih, saj cestarji delajo cele noči, ampak še vedno pa ne moreš rečt da ti kradejo denar. Sej ti noben ni rekel da moraš imet avto. To je tvoja odločitev.

Pa tut ne zagovarjam komunale, ker bi dejansko lahko bili bolj organizirani in bi s tem lahko splužili veliko več površin. Kritiziram pa tiste, ki jim je že to da morjo lasten avto spucat odveč in bi najraj da jim še to komunala nardi. Pol tistih, ki se pritožujejo, lopate sploh še vidl niso v živo. :evil:
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe jan 06, 2006 8:50 am

no.. jaz sem pa se eden ki ima lopato in omelo seboj v avtu zakaj?
ker je pac delovni dan dolg in predno odjadramo domov zapade tudi precej snega
in da se nebi mucil prov prevec pa skakal z neko majhno metlico si pac ocistim avto
z omelom pac eni pa se to ne naredijo (tankovske spranje)
...mal se zamislite tisti ki seboj na pritljazniku in strehi vozite 30cm ali vec snega
da ne govorim spet o tistih tankovskih spranjah... ze za zaradi sebe probajte spucat pac tiste 10min si boste pa ze vzel casa...
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov