Urber je napisal/-a:Nekdo je omenil, da je se pripravlja pri Garminu Evropske kartografija, ki bo detaljno pokrila SLO. Me zanima ali je po vaših informacijah možno, da bo za stare lastnike Nuvijev posodobitev brezplačna, ker če ne je vseeno ali kupimo poleg še Adria Route.
Ta posodobitev (detajlna Slovenija v Evropski kartografiji) bo na voljo v novi verziji Evropske kartografije, katere pa niso zastonjske nadgradnje. Na zalost.
sonic je napisal/-a:V glavnem pa sem postal dokaj nastrojen proti Garminu in Adriaroute. Ne samo da delajo AR samo za Garmine, menda je treba kupiti posebno verzijo za model Garmina, ki ga imaš, ne dela niti na drugih Garminih. Mislm...
AdriaRoute je samo ena verzija, in ta pase na vse naprave Garmina. Edino, ko jo enkrat registriras in nalozis na eno napravo, tega AdriaRoute-a ne mores vec prenest na drugo napravo, ampak je pac zaklenjena na to napravo.
Kar pa se tice izdelave kartografije samo za eno firmo.. Hja, vsaka navigacijska naprava ima prvo kot prvo svoj format kartografije, potem vsaka naprava drugace prebere tisto kartografijo, in pa vsaka jo prikaze drugace, vsaka rabi drugacne oznake zadaj v bazi.. Zemljevide za vse proizvajalce delajo dolocene firme ja (Navteq in TeleAtlas recimo), ampak se vedno mora potem vsak proizvajalec potem tisto kartografije priredit za svoje naprave in jo seveda potem prodajajo pod svojim imenom iz samo zase. Tako je pri VSEH proizvajalcih, ne samo pri Garminu.
Sash1 je napisal/-a:Mene bolj zanima kako ostale naprave delujejo v velikih mestih?
Sem slisal kritike, da se zaradi infrastrukture vcasih izgubi signal, in se potem sistem sesuje, tako da ga je potrebno ponovno zagnati.Ali je to samo rekla-kazala?
Se zna zgodit ja. Ko se vozis po ozkih ulicah v kakem velemestu ali med samimi izredno visokimi stavbami, se zna zgodit da GPS sprejemniki s Sirf3 chipsetom zacnejo mal izgubljat signal in s tem natancnost in te vrzejo na kr eno cesto, starejsi GPS sprejemniki pa celo popolnoma izgubijo signal. Sicer za dolocitev polozaja je dovolj, da ima GPS sprejemnik povezavo z dvema satelitoma, ampak to je samo 2D polozaj (brez nadmorske visine). Za 3D polozaj rabi imeti signal iz vsaj 3 satelitov.
In to se pac dogaja povsod, kjer se vozis med samimi visokimi stavbami ali v res ozkih ulicicah, ni omejeno samo na dolocena mesta.. Moram pa rect, da v LJ ali nasplosno v SLO se nisem imel problema z izgubljanjem signala, razen v predorih