Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Če maj 29, 2008 11:08 pm

BTW od kave si lahko tud zadet. Enkrat smo se zaj**avali, pa sva s prjatlom spila cca liter "tapravga" kofeta. Posledice so bile, kako naj rečem, zanimive :D Je pa tukaj še druga resnica, da me potem še dva dni ni želodec ubogal, pa da sem scal iz riti :oops: Tudi kavica zna popestrit ;)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če maj 29, 2008 11:10 pm

Jah voith ti bom jst to po kmečko razložil. Nikotin je živčni strup, po njem si bolj zbran, kar po alkoholu in travi nisi, torej kadiš med vožnjo lahko cigarete, trave pa ne in pit tut ne smeš. Pa normalne človek ne spije 20 kav naenkrat niti ne pokadi 20 cigaret naenkrat. Pa od 20 cigaret tudi še nisi zadet.

Torej, ne bluzi s svojimi nebulozami, ker si trenutno preveč zadet od trave, jutri ko boš pa to bral, se boš pa sam seb smejal.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če maj 29, 2008 11:20 pm

martk je napisal/-a:BTW od kave si lahko tud zadet. Enkrat smo se zaj**avali, pa sva s prjatlom spila cca liter "tapravga" kofeta. Posledice so bile, kako naj rečem, zanimive :D Je pa tukaj še druga resnica, da me potem še dva dni ni želodec ubogal, pa da sem scal iz riti :oops: Tudi kavica zna popestrit ;)

to je isto k da bi probal mentos pa coca colo :lol:

skratka marihuana in avtomobili? ne in to odločen ne

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če maj 29, 2008 11:21 pm

nebivedu je napisal/-a:Jah voith ti bom jst to po kmečko razložil. Nikotin je živčni strup, po njem si bolj zbran, kar po alkoholu in travi nisi, torej kadiš med vožnjo lahko cigarete, trave pa ne in pit tut ne smeš. Pa normalne človek ne spije 20 kav naenkrat niti ne pokadi 20 cigaret naenkrat. Pa od 20 cigaret tudi še nisi zadet.

Torej, ne bluzi s svojimi nebulozami, ker si trenutno preveč zadet od trave, jutri ko boš pa to bral, se boš pa sam seb smejal.

oboji smo ljudje ampak crnci so crni in so zato manj ljudje kot belci... resemblance?

js trave ne kadim ze od leta 2002 cist tko ce koga zanima. ker vidm da vas.
niti ne konzumiram nc druzga kot union in ucasih kaksen guinness, staropramen, amstel ali kako podobno poslastico.

sm pa kadil travo okol 10 let, probu sm pa tut vse ostalo. in tle je tista kljucna razlika. jaz vem o cem govorim vi pa ne. kot argumente pa uporabljate neke strahove iz danasnjega ekvivalenta malleus mallifecarum-u.

kako ze pravjo; The greatest enemy of knowledge is not ignorance. It is the illusion of knowledge.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če maj 29, 2008 11:25 pm

aja po 20 kavah na dan ti najprej srce odpove ;) v najslabšem primeru so tu težave z želodcem...

alkohol vemo kaj povzroči med vožnjo prav tako vutra ( name je imela tak vpliv da sm samo še spal - to je bilo nekdaj v starih časih :P)
čik je pa itak prdec kvečjemu postaneš nadloga sopotniku zarad dima pa te on lahk vrže iz avta :lol:

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Če maj 29, 2008 11:52 pm

če si fajn počen, avto več kot 30 tak al tak ne gre. Nima bit neke škode, če se kam zabiješ.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe maj 30, 2008 12:08 am

Voith je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Jah voith ti bom jst to po kmečko razložil. Nikotin je živčni strup, po njem si bolj zbran, kar po alkoholu in travi nisi, torej kadiš med vožnjo lahko cigarete, trave pa ne in pit tut ne smeš. Pa normalne človek ne spije 20 kav naenkrat niti ne pokadi 20 cigaret naenkrat. Pa od 20 cigaret tudi še nisi zadet.

oboji smo ljudje ampak crnci so crni in so zato manj ljudje kot belci... resemblance?

js trave ne kadim ze od leta 2002 cist tko ce koga zanima. ker vidm da vas.
niti ne konzumiram nc druzga kot union in ucasih kaksen guinness, staropramen, amstel ali kako podobno poslastico.

sm pa kadil travo okol 10 let, probu sm pa tut vse ostalo. in tle je tista kljucna razlika. jaz vem o cem govorim vi pa ne. kot argumente pa uporabljate neke strahove iz danasnjega ekvivalenta malleus mallifecarum-u.

kako ze pravjo; The greatest enemy of knowledge is not ignorance. It is the illusion of knowledge.

voith, ne nakladaj! ker 4 leta nazaj smo se ga u ivančni skupaj zakajal.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe maj 30, 2008 12:15 am

nebivedu je napisal/-a:

Ste bli tok zadeti, da niste opazli, da kadite origano? :P

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe maj 30, 2008 12:16 am

esem je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:

Ste bli tok zadeti, da niste opazli, da kadite origano? :P

V ivančni je origano dražji od trave.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Pe maj 30, 2008 12:23 am

nebivedu je napisal/-a:V ivančni je origano dražji od trave.

Torej je bil počen tudi pujsek šparovček?

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Pe maj 30, 2008 12:41 am

RENO911 je napisal/-a:če si fajn počen, avto več kot 30 tak al tak ne gre. Nima bit neke škode, če se kam zabiješ.
pa pizdiš zakaj se ti folk na rit lima :mrgreen:

nebivedu je napisal/-a:voith, ne nakladaj! ker 4 leta nazaj smo se ga u ivančni skupaj zakajal.
:EE

Načeloma je razlika med travo in alkotom že v osnovi dokaj velika. Res, da oba poslabšata vozne sposobnosti in podaljšata reakcijski čas, sam alko te spodbuja k hitrejši in bolj agresivni vožnji, trava pa ravno obratno. Si umirjen, sproščen.. Razen če vijugaš levo desno, verjetno od zunaj vožnja zgleda še celo lepša kot če bi vozil trezen. Mislim da je nespodobnost reševanja tujih napak tukaj edini minus, ker če nekdo skoči na cesto, bo reakcija bolj vprašljiva.

nebivedu je napisal/-a:Nikotin je živčni strup, po njem si bolj zbran, kar po alkoholu in travi nisi..

Sam tkole gledano... potem je tudi vožnja ob konzumiranju x-ov popolnoma sprejemljiva, ker le povečajo zbranost :)

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown Pe maj 30, 2008 1:11 am

@Voith: Itaq večina folka tukaj ne ve kaj govoriš, ne poznajo factov, večina pa jih je travo vidla nazadnje v brošuri urada za droge (kriza btw), rekreativne uporabnike marihuane pa označujejo kot đankije, ker so tako videli v eni ameriški drami. Travarji so enako onim ko se pikajo v žilo...itaq vsak ki kadi travo slej ko prej konča na igli. :lol: Vi se kar tolažite, da je alkohol manjše zlo. Nisem še slišal za človeka, ki bi zaradi ''zadetosti'' koga povozil ali povzročil nesrečo. Alkohol je le bolj znan in vtkan v našo družbo. (predvsem slovensko) ;)

V tej temi sem že dovolj povedal, itaq pa je povprečen nazadnjaški slovenec kot žakelj brez dna...bolj nalagaš not, več je zunaj.

Lep pozdrav in veselo vožnjo pod vplivom alkohola. ;)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe maj 30, 2008 1:38 am

nebivedu je napisal/-a:voith, ne nakladaj! ker 4 leta nazaj smo se ga u ivančni skupaj zakajal.

hahaha :D lepa

no naj se popravim; od leta 2002 nisem vec zasvojen s travo ;)
pa tut zadnja leta ne kadim nic, kadijo pa zato vsi okol mene skos. in te trava đankiji mi grejo prou na zivce. ko majo za kadit so najboljsi kolegi, ko pa ni, bi pa najrajs oci en drugmu iztaknl. falus pa taki odnosi.

je pa res da na nizozemskem sem si pa privoscil spet mal po dolgem casu. ampak tam to itak ni nc posebnega.

evo ena holandska malca :lol:

Slika

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Pe maj 30, 2008 2:28 am

klopca, pir, špinel pa sonce

ggg
Novinec

Napisal/-a ggg Pe maj 30, 2008 4:59 am

a ne pravite vi dzankiji, da od trave ne mores biti zasvojen? :roll:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Pe maj 30, 2008 5:48 am

Psihično ali fizično?
Psihično si lahko zasvojen od česarkoli - npr od interneta

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe maj 30, 2008 6:41 am

Pavel_P je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Nikotin je živčni strup, po njem si bolj zbran, kar po alkoholu in travi nisi..

Sam tkole gledano... potem je tudi vožnja ob konzumiranju x-ov popolnoma sprejemljiva, ker le povečajo zbranost :)

Zakaj so bili prvotno namenjeni X-i?

Za pilote strateških bombnikov, da so bili lahko 35 ur skupaj zbrani. Ampak samo dokler ni par takih dol padl, ker jim je srce odpovedalo, potem so to ukinili.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Pe maj 30, 2008 8:07 am

Tista primerjava z dvajset kavami mi ne da miru. Itak da so vse droge ampak...

Jasno da lahko spiješ 20 kav in pokadiš 20čikov na uro ampak jaz osebno še NISEM NIKOLI videl ali slišal da bi kdo to dejansko naredil. Ker folk uporablja te dve substanci kot rahel stimulans brez nekih stranskih učinkov na psihofizično stanje razen ob očitnem predoziranju...

Sem pa videl in vem da se na dnevni bazi dogaja da nekdo spije več kot 1 pir preden gre sedet za volan, skadi več kot en zluftan džoli, in po GSMu odgovori na več kot samo en nujen ultra pomemben telefonski klic.

Tako da Voith NE blizut s takimi pozitivističnimi primerjavami.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe maj 30, 2008 9:46 am

ggg je napisal/-a:a ne pravite vi dzankiji, da od trave ne mores biti zasvojen? :roll:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Bezi
Novinec

Napisal/-a Bezi Pe maj 30, 2008 10:23 am

Ko sem prvič vozil pijan sem letel iz ceste in si rekel nikoli več, ker očitno avto in alkohol nista za skupaj :? Ko sem drugič vozil pijan je bilo vse ql. Ko sem pa tretjič vozil pijan sem pa dobil lepo položnico (mlad voznik) in od takrat naprej sploh ne pijem alkohola.

Pri travi nisem nikoli letel iz ceste in nič podobnega. Celo nasprotno, vztrajal sem pri omejitvah, na pešče sem bil 10x bolj pozoren, lahko bi se mi reklo vzoren voznik.

Res pa je, tisti, ki ga buhate dobro veste da reflexi res niso na višku. V nekih kriznih situacijah res nevem, če bi odreagiral najbolše. Roko na srce malo počasnejši si, a se tudi počasneje voziš, tako da jaz 100x rajši srečam okajenega človeka na cesti kot pa pijanega.

Ko sem napihal sem se počutil zelo pijanega, napihal sem pa 0,2 po novem (3je mali uninoni). Vendar počutil sem se veliko bol nesposobnega za vožnjo, kot če bi enega zelenega skadil. Poleg tega, jaz še nisem srečal človeka, ki bi iskal sranje ko je zaliman. Celo nasprotno. Ko je kakšen kolega preveč spil in delal pizdarije, si mu dal kakšen dimček ali dva in že je bil dobre volje in je use mel rad.

Ne podpiram pa vsakodnevnega kajenja. Tukaj pa postanejo posledice hude. Človek nima skoraj nič spomina, napadajo ga razne paranoje in še in še. Po mojem mnenju je vse vredu v mejah normale. Nič nimam proti kakšnemu jointu ob vikendih, na kakšni klopci v parku na sončku s kolegi.

Vendar to je moje mnenje... :roll:
Dont drink and drive, just smoke and fly :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov