Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po jan 22, 2007 1:42 pm

eh ne da se mi več pisat (težko je razlagat tkim ki nimajo pojma o čem govorim)

ja pa celo 4 letno šolo mam narejeno

weta
Novinec

Napisal/-a weta Po jan 22, 2007 1:49 pm

ej poba...ni čudno, da si biciklist. šoferskega pač ne moreš naredit, če ne poznaš CPP. pazi pa, da te ne bodo štrafali, ker tudi za bicikel rabiš vozniško, ponavadi ga delajo otroci tam nekje v 5. razredu, pa še takrat si verjetno v šoli manjkal.

ti pa res ne ločiš, kako se vozi na dirki in kako v prometu, ko naj bi se spoštovalo veljavne predpise in ne mogoče predpise, ki bodo lahko nekoč v veljavi.

ps. skozi srednjo si pa verjetno prišel, ker je očka direktor
Zadnjič spremenil weta, dne Po jan 22, 2007 1:51 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po jan 22, 2007 1:49 pm

kolesar je napisal/-a:eh ne da se mi več pisat (težko je razlagat tkim ki nimajo pojma o čem govorim)

ja pa celo 4 letno šolo mam narejeno

Verjemi da vem o čem govoriš, ampak ti je v enem postu pred tvojim vse lepo razloženo. Ne moreš trenirat na navadnih cestah in pričakovat, da te bodo vsi spoštovali pri tvoji odločitvi kršenja cestno prometnih predpisov.
Old subarus never die, they just get faster!

viess
Nov uporabnik

Napisal/-a viess Po jan 22, 2007 1:50 pm

Ne se pogovarjati samo o profičih. Smo tudi rekreativni kolesarji, ki vozimo za svojo dušo in zdravo telo-ne za polomljeno telo.
Brez skrbi, da si še kako zavedamo, da smo zelo ranljivi v prometu.
Ko ti voznik avtomobila ali kombija prehiteva v škarje, se pač umakneš na skrajni rob ali celo na bankino. Verjemite, da si takrat želim, da bi imel namesto kolesa šleparja.
Ko pa si prehitevan s strani nestrpnega avtomobilista, ki mu nasproti pripelje avto ali celo tovornjak, pa žal kaj veliko ne moreš narediti, ker ti je za ritjo in ne veš kaj bo storil.
Samo to.

viess
Nov uporabnik

Napisal/-a viess Po jan 22, 2007 1:53 pm

weta je napisal/-a:ej poba...ni čudno, da si biciklist. šoferskega pač ne moreš naredit, če ne poznaš CPP. pazi pa, da te ne bodo štrafali, ker tudi za bicikel rabiš vozniško, ponavadi ga delajo otroci tam nekje v 5. razredu, pa še takrat si verjetno v šoli manjkal.

ti pa res ne ločiš, kako se vozi na dirki in kako v prometu, ko naj bi se spoštovalo veljavne predpise in ne mogoče predpise, ki bodo lahko nekoč v veljavi.

ps. skozi srednjo si pa verjetno prišel, ker je očka direktor

Weta, si pa res srutek.

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man Po jan 22, 2007 1:57 pm

js pa moji kolegi smo se vcasih spuščali ala mountn bike stile...se pravi po brezpotjih z gorskimi kolesi,pa tega nismo delali na poteh kjer so sprehajalne steze. ne vem zakaj bi potem morali kolesarji ki dirkajo v cestnem prometu trenirat brez nadzora po cestah?sej kul sam ne vem zakaj je treba te pravila krsit pol pa jamrat. ne vem no, ampak ce treniras na nacin da samega sebe ogrozas se sprejmi odgovornost ne pa da se delas neumnega pa trdis svoje. in ja z glavo skozi zid ne gre...dobr so izjeme no :lol:
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN Po jan 22, 2007 2:18 pm

Za vse gobčne in prepametne - analogno prenešena kolesarska aroganca na primer pešca:
Pozimi, ko so pločniki neočiščeni in se je pešcem težje transportirati po njim namenjenih površinah, se lahko človek brez skrbi napoti po sredini voznega pasu, pa naj avtomobilisti to razumejo in se prilagajajo? Ni treba riniti po plundri, snegu, ledu ali usranem posipnem pesku ali težiti k tem, da bi bil čim bližje pločniku, če že ne na njem, počiš po sredi ceste in se ti j**e za živo.
[i]Weeeeeeee![/i]

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po jan 22, 2007 2:57 pm

Tud jaz dosti rekreativno kolesarim in lahko rečem, da na takih zlo prometnih cestah smo zlo ogroženi, zato če se le da se je bolje vozit bolj po kakih stranskih.
Kar se prehitevanja tiče pa so vsaj za mene osebno najhujši šleperji. Sem se ravno v petek vozil v smeri Podčetrtek - Mestinje in v Sodni vasi pridejo nasproti v koloni štirje avti, za mano zadaj pa šleper. In kaj mislite, da je naredil? Ja nič prosto po prešerno, ker na nasprotni pas ni mogel, ker so nasproti vozili avti je samo s sprednjim delom krenil do črte, s prikolico pa "jebmti" da ni šel več kot pol metra od balance mojga bicikla. S tem da sem že bil jaz na bankini in se komaj izognil tistim plastičnim odsevnikom ob cesti. In veste potem kak fajn občutek je potem to, ko ti gre pol metra od tebe ena taka gorila s hitrostjo 60-70 km/h. Potem pa še tisti veter, ki pride z njim, da te kar zamaja. V takem primeru se lahko zlo hitro zgodi, da se znajdeš pot tisto trojno akso prikolice, potem pa skoči prek tebe par ton in te spremeni v palačinko.
Najhuje pri tem je, da če že gre prehitevat, da bi vsaj malo pribremzal. Ma kje hodiča on pelje s konstantno hitrostjo mimo, ker njemu se zdi škoda, da bi zaradi enega kolesarja moral zavirati en povno naložen šleper, ker bo potem rabo pol kilometra, da bo pridobil hitrost nazaj. To ni ekonomske računnice za podjetje - najprej obraba zavor potem pa poraba goriva zaradi ponovnega pospeševanja. Bol enostavno je kolesarja zrinit na bankino potem pa se znajdi kakor se veš in znaš. Pa če je bankina je še tak dobro, še lahko skočiš na travnik ob cesti, bolj je problem če je ob strani pločnik ali pa ograja, tam pa skoči preko če lahko! :oops:
Tako da tovornjakarji, dajte se malo zamislite, ko izvjate takšne manevre in se postavite v kožo kolesarja, ki je tisti trenutek vam največje zlo na cesti.
Čeprav saj vem, da vam ni lahko če morate iz 70 pibremzat na 30 potem pa spet pospeševat, sploh če jo to v kakšnem klancu, kjer ti potem pobere vso hitrost, pa da ste cev dan na cesti pa se to večkrat ponavlja; vem da to načne živce.
Samo zamislite si, da pa se tisti nič krivi kolesar, ki ima še vso življenje pred sabo, znajde pod kolesi vašega 40 tonskega tovornjaka! S tem ne ubijete samo tistega kolesarja, ampak tudi njegovo družino, najožje sorodnike; njegovim najbližjim lahko za vedno tragično spremenite življenje!! To vem, ker je moj oče tragično končal svoje življenje, ko sem še bil otrok in vem, če nebi tako končal kot je, bi bilo danes za mene in moje bližnje vse drugače!
Zato, zamislite se malo!

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po jan 22, 2007 3:26 pm

moje skromno mnenje...
Voznik avtomobila je tukaj zajebal na celi črti. Tudi če bi bil nasproti en kolesar nima kaj prehitevat. PIKA! Je pa res da se "škarje" lahko in verjetno so se zgodile že vsakomur, tak da zdej na križ pribijat človeka, zaradi tega ne gre.

Po drugi strani pa kolesarji in pa tisti ki trenirajo/te po cestah, se malo zamislite.
Ne zaradi konkretnega primera, kjer je bla največja napaka na voznikovi strani, temveč se vprašajte koliko ovirate promet od zadaj, torej tiste ki vam za hrbet pripeljejo. Avto ki vozi toliko in toliko pod omejitvijo(traktor, avto v okvari ali kaj podobnega) je dolžan naprej spuščat, kolesarji se pa včasih naserjejo na najbolj ovinkasti magistralki čez pol ceste in ne jebejo 5 posto...ja saj ni čudno da se komu ne rata pravočasno ustavit in ga nabije v hrbet :roll: ali pa ob že 1245-tem poskusu prehitevanja potem (ponesreči) zrine s ceste...Sicer pa vsi vemo za zakon močnejšega ki hočeš nočeš velja...Tudi tisti ki vozimo motor ali pa avto se ne nastavljamo avtomobilu ali pa tovornjaku, ampak se raje sami umaknemo...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Po jan 22, 2007 6:57 pm

verjem da se vozim po cpp
tko na kolesu al pa v avtu zarad svoje varnosti in varnosti drugih ker ne želim nikogar ogrožat ker mi ni vseeno

ne pa tko ko nekateri s tega foruma ko delajo take bedarije na cestah da sam gledaš.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po jan 22, 2007 8:57 pm

BBoss je napisal/-a:Ker ne živimo v idealni družbi (in tudi nikoli verjetno ne bomo), kjer ne obstaja beseda egoizem in je poštenje glavni moto, morajo zato obstajati zakoni. Ti zakoni točno določajao pravila po katerih se moramo oziroma naj bi se obnašali. Seveda niso vedno idealni vendar so tu zato, da omogočajo sobivanje med ljudmi in to velja tudi na cesti.

Točno tako, se popolnoma strinjam. Samo problem pri nas ljudeh je v tem, da večinoma vsi vidimo oz. se obračamo le na naše PRAVICE iz teh zakonov, nihče pa ne pomisli tudi na ODGOVORNOST, ki jo vsak nosi - pa naj bo zakonska ali pa včasih tudi le moralna. In to se odraža tudi v tej temi, ki je sedaj dolga že 12 strani, ko vsi govorijo le o svojih pravicah, o odgovornosti pa nič.

Ne da bi simpatiziral s prejšnjim režimom ali karkoli, ampak zdi se mi da je bilo včasih te odgovornosti, ki je bila na nek način v harmoniji z solidarnostjo, več. Ni bilo toliko egoizma, egocentričnosti ter individualizma, ni bilo tudi te naglice v kateri živimo danes. In vse te naštete negativne lastnosti, ki nam jih je prinesel kapitalizem, se žal vse prevečkrat odražajo tudi na cesti, ko hočemo biti vsi vedno najboljši, najhitrejši in nasploh največji carji. Zato bodimo kar se le da vsi bolj strpni, strpni in še enkrat: Bolj STRPNI! Pa čeprav je to marsikdaj skregano z našim sodobnim življenskim slogom, ko se moramo nonstop dokazovat bodisi v službi bodisi kje drugje. Samo ne "dokazujmo" se na cestah, ker s tem le pokažemo naš nizek IQ.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Po jan 22, 2007 9:25 pm

odlično povedano!

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Po jan 22, 2007 10:21 pm

kolesar je napisal/-a:odlično povedano!

... ni odlično povedano, ker v drugačni situaciji pa mislim, da si tudi ti en izmed nas, ki včasih ponori, ko nam v največji naglici (ko zaradi prometne - ne po svoji krivdi zamujamo po otroke v vrtec, kateri dobro vedo da smo pozni) voznik pred nami pa pune zabremza pri oranžni...mogoče si en izmed nas, ki nam točnost in obljuba nekaj pomeni in se nas dotakne...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To jan 23, 2007 2:01 am

DrMr je napisal/-a:... ni odlično povedano, ker v drugačni situaciji pa mislim, da si tudi ti en izmed nas, ki včasih ponori, ko nam v največji naglici (ko zaradi prometne - ne po svoji krivdi zamujamo po otroke v vrtec, kateri dobro vedo da smo pozni) voznik pred nami pa pune zabremza pri oranžni...mogoče si en izmed nas, ki nam točnost in obljuba nekaj pomeni in se nas dotakne...

Saj zato sem pa govoril v 1. osebi množine, ker se nimam za nikakršnega angelčka, ki vedno vse naredi prav. Vsi delamo napake, le da nekateri se iz njih tudi kaj naučimo, nekatere pa nikoli nič ne izuči... Sicer pa rajši manj naglice in za 5 minut prepozen na cilju, kot pa tja nikoli prispeti. :idea:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To jan 23, 2007 7:25 am

DrMr je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:odlično povedano!

... ni odlično povedano, ker v drugačni situaciji pa mislim, da si tudi ti en izmed nas, ki včasih ponori, ko nam v največji naglici (ko zaradi prometne - ne po svoji krivdi zamujamo po otroke v vrtec, kateri dobro vedo da smo pozni) voznik pred nami pa pune zabremza pri oranžni...mogoče si en izmed nas, ki nam točnost in obljuba nekaj pomeni in se nas dotakne...

Če imaš otroke v vrtcu, jim ne obljubljaj kdaj boš prišel po njih, ampak jim obljubi, da sploh boš prišel po njih. Tako so te potem bolj veseli.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To jan 23, 2007 7:51 am

Word :clapclap

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sport To jan 23, 2007 8:39 am

Da še jest napišem svoje mnenje.
Kolesarjev preprosto ne prenesem, pa ne zato ker bi mel karkoli proti njim osebno,
ampak zato ker preprosto niso kulturni udeleženci v prometu.
Govorim zase: ko sem pijan vozim počasi, ampak ko vidim da oviram promet poiščem
prvi odsek da se lahko omaknem hitrejšim (kolesarji tega ne upoštevajo in jih boli c. za vse).
Tudi sam kolesarim in če je pločnik se vozim po njem oziroma čisto po robu ceste.
Kolesarji mate tudi zlo zlo zlo zlo grdo navado da se vozite vzporedno, eden pol metra
od roba ceste drugi pol metra od sredine ceste, samo za take mam jest že izučen
način ki deluje 100%.
Ko vidim da se dva tako vozita dam v ler, se pripeljem ene 2m za njima, potem pa do
konca po gasu (v leru), oziroma se obesim na hupo :twisted: .
Potem pa kolesarji kot kolesarji takoj žugat in podobno, ampak da se bi omaknu to pa ne.

Tko da če se bomo kdaj srečal, pa da se boste vozili vzporedno z drugim kolesarjem
se kr pripravite na grenko izkušnjo :evil: .

L.P. pa upam da se boste kej spametovali :evil:
Vozi hitro in reskiraj

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To jan 23, 2007 9:22 am

sport je napisal/-a:Da še jest napišem svoje mnenje.
Kolesarjev preprosto ne prenesem, pa ne zato ker bi mel karkoli proti njim osebno,
Govorim zase: ko sem pijan vozim počasi, ampak ko vidim da oviram promet poiščem
prvi odsek da se lahko omaknem hitrejšim (kolesarji tega ne upoštevajo in jih boli c. za vse).
Tudi sam kolesarim in če je pločnik se vozim po njem oziroma čisto po robu ceste.
Kolesarji mate tudi zlo zlo zlo zlo grdo navado da se vozite vzporedno, eden pol metra
način ki deluje 100%.
Ko vidim da se dva tako vozita dam v ler, se pripeljem ene 2m za njima, potem pa do
Potem pa kolesarji kot kolesarji takoj žugat in podobno, ampak da se bi omaknu to pa ne.

Tko da če se bomo kdaj srečal, pa da se boste vozili vzporedno z drugim kolesarjem
se kr pripravite na grenko izkušnjo :evil: .

Poglej, prvo bi se moral ti malo spametovat. Če nekomu prideš za hrbet in trobiš, se lahko ta ustraši in ti pade pod avto - takrat boš ti kriv, ker nisi imel varnostne razdalje in ker si sam sprovociral nesrečo. Tko da to je bedarija.

Drugo pa je, ko si napisal, če si pijan. Take pa jst ponavad sovražim. Pijan na cesti nimaš kaj delat in te tut opravičilo, da voziš počasi, ne opravičuje tega da si pijan.

Pa ne da branim kolesarje, ampak v prometu moramo bit vsi strpni.

Uporabniški avatar
samekk
Uporabnik

Kraj: Sevnica

Napisal/-a samekk To jan 23, 2007 10:07 am

sport je napisal/-a:Govorim zase: ko sem pijan vozim počasi

in potem napišeš:
sport je napisal/-a:Kolesarjev preprosto ne prenesem, pa ne zato ker bi mel karkoli proti njim osebno,

bolje da se midva ne srečava v prometu............

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN To jan 23, 2007 10:45 am

sport je napisal/-a:Govorim zase: ko sem pijan vozim počasi, ampak ko vidim da oviram promet poiščem
prvi odsek da se lahko omaknem hitrejšim

Upam, da nekoč v takem stanju najdeš prvi odsek s policijsko patruljo.

Tudi sam kolesarim in če je pločnik se vozim po njem

Tudi sam hodim peš po pločniku in tam ne maram kolesarjev, sploh če se včasih vozijo pijani z avtom...

način ki deluje 100%.

Tudi sam sem opazil, da ko se s kolesom vozim SAM pol metra od roba ceste, se nekateri nesposobni vozniki obešajo na hupo in se vozijo 2m za mano oz. me prehitevajo tik ob balanci, te šoferje si ti izučil?

To upam tudi sam, za novo kolesarsko sezono sem se odločil, da bom vsakem, ki me bo (po moji lastni oceni seveda) prehiteval s premajhno razdaljo, počil z roko po strehi. Mogoče se bo potem spametoval? :roll:
[i]Weeeeeeee![/i]
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov