Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe mar 14, 2008 12:42 pm

kolesar je napisal/-a:sori sam ne vidim smisla komentiranja v drugi temi, sploh pa ne v temi z naslovom..
primernejši bi bil način kot je uporabljen pri mrcinah...

kot prvo... bom ze na zacetku odgovoril tu ..zakaj
ker se mi zdi da se prehitro pride do kakersnegakoli nesrecnega dogodka, tragedije...
in neko sposotovanje je ce to ne govoris ob tistem linku ki je takorekoc virtualni grob
zalostno je pa to da se nadaljuje z raznimi nespodobnimi nespametnimi komentariji
ki samo se prilivajo olje na ogenj...

seveda se tudi tu vzdrzite taksnih dialogov...
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So mar 15, 2008 11:48 am

Evo, sem že mislil včeraj napisati glede teh nesreč pešcev, pa sem raje počakal in ravno včeraj tak tip nesreče. Sicer pa, ko vidim, da piše povozil pešca in izven prehoda za pešce mi je vse jasno. V marcu sem srečal vsaj 2 taka pešca, ki sta čez cesto skakala izven prehoda. In pol je nesreča in je kriv zrd neprilagojjene hitrosti in da je nesrečo naredil iz malomarnosti. :roll: :roll:
Slika

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So mar 15, 2008 12:16 pm

IcEm4n je napisal/-a:Evo, sem že mislil včeraj napisati glede teh nesreč pešcev, pa sem raje počakal in ravno včeraj tak tip nesreče. Sicer pa, ko vidim, da piše povozil pešca in izven prehoda za pešce mi je vse jasno. V marcu sem srečal vsaj 2 taka pešca, ki sta čez cesto skakala izven prehoda. In pol je nesreča in je kriv zrd neprilagojjene hitrosti in da je nesrečo naredil iz malomarnosti. :roll: :roll:

Take so res porazne. Da ne govirm, da 90% ljudi ponoči ne nosi odbojnih teles (kresničke, vetrovke, bunde z odsevniki) in potem jih vidiš 5 metrov pred sabo, ko je lahko že marsikaj pri normalni hitrosti prepozno.

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line So mar 15, 2008 12:23 pm

če pešes skoči na cesto izven prehoda oz. 5m od prehoda je pešec kriv. kr tam ni imel kaj delat. če greš tako čez cesto si sam kriv da te kdo povozi
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody So mar 15, 2008 1:49 pm

jz pravm da folk ni normalen...učer se pelem iz službe..bila je kolona in ena stara mama se spomne da more zavit na levo.bil sem 3 u koloni.avto pred mano in sicer kia karavan pride na polno po bremzih da ga s prednjim koncem obvozi...ko sem to zagledal sem seveda tud jaz pritisnil na bremzo jo u istem trenutku spustil zavil na levo in se vstavil vštric obeh dveh na nasprotnem pasu :evil:
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So mar 15, 2008 3:21 pm

to nm je popolnoma jasno, da je kriv pešec, če na napačenm mestu gre pšrčkat cesto, sam kaj, ko tisti bistro(ne)umneži določijo čisto drugače (poglej si moj post iz 15. februarja, kar sm citiral).
Slika

turtle
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a turtle Ne mar 23, 2008 10:17 am

LudiLimun je napisal/-a:bočni nalet je vedno najbl zaj****:
http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,1735,281141

že objavljeno iz drugega "medija" ;)

Uporabniški avatar
ruco555
Novinec

Kraj: ankaran

Napisal/-a ruco555 To mar 25, 2008 11:39 am

RED_line je napisal/-a:
LudiLimun je napisal/-a:bočni nalet je vedno najbl zaj****:
http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,1735,281141

na tem delu se je že toliko ljudi ubilo, razbilo da to je nekaj neverjetnega. ne poznam bolj nevarnega odseka v sloveniji. skorja vsak teden se en razbije. grozno! bočni nalet... da bi bilo samo to.

no no...ubilo se jih ni ravno dosti...ta gospod je bil mislim da tretji od kar sem bolj pozoren glede prometnih na tem delu...to je pa približno zadnjih 6-7 let...se pa dogajajo nesreče na tem delu tedensko...učasih tudi dnevno...pred leti ni blo ograje tam, pa se spomnem ko so leteli z avti na stopnišče od spodnje hiše...med kolegi je krožil štos da bo enkrat nekdo priletel kolegovi mami v juho ko bo kuhala...
šalo na stran...ne bom rekel da je odsek en nevarnejših v sloveniji...se pa zagotovo zgodi tukaj nadpovprečno veliko nesreč...in čisto pri vsaki je razlog isti...neprilagojena hitrost...omejitev na tem odseku je 60, je pa to precej blag ovinek kateri se začne in konča z precej dolgo ravnino in je pravi raj za poizkušanje zmogljivosti...če odštejemo največji problem tega ovinka...in to je katastrofalno stanje cestišča in sam čuden naklon ceste...tako da omejitev 60 je povsem na mestu...sicer smo stanovalci iz bližnjih stanovanjskih hiš že večkrat podali predloge za preplastitev ceste...ampak zgleda da odgovorni za to nočejo slišati...in vem..spet bodo nekateri govorili o tem delu ceste nekaj dni...potem pa...do naslednje žrtve bo vse tiho...torej do nadaljnega...če se vozi kdo tle mimo...dejte upoštevat omejitev...če že ne zaradi sebe, pa usaj zaradi ostalih udeležencev v prometu...al pa da kdo ne pristane u juhi kolegove mame...
Never settle for a moment of mediocracy.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To mar 25, 2008 12:57 pm

Še preplastit je ni treba, samo malo se jo poreska po ovinku pa je ... 2 uri dela, če je volja. ;)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To mar 25, 2008 1:13 pm

To so tiste stvari, za katere bi morala normalna oblast že zdavnaj poskrbet, pa o tem ni ne duha ne sluha - kljub pozivom ("..sicer smo stanovalci iz bližnjih stanovanjskih hiš že večkrat podali predloge za preplastitev ceste...ampak zgleda da odgovorni za to nočejo slišati...in vem..spet bodo nekateri govorili o tem delu ceste nekaj dni...potem pa...do naslednje žrtve bo vse tiho..") - raje zidajo spomenike (kaj so vse tiste gradnje v Kp?) in kazni. Tudi kakšna blažja grbina bi verjetno pomagala.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To mar 25, 2008 1:41 pm

Hehe Esem, ne preveč oblast omenjat in jo kritizirat, ker bo še ta tema zaklenjena tako kot je una z vinjetami. Dejmo raje rečt ustrezne nadzorne in izvršilne inštitucije, da ne bodo ablastoljubci živčkota fasal. ;) ;)

Sorry za off

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To mar 25, 2008 2:57 pm

ob tem času ko se je zgodila ta nesreča pri ankaranu je v portorožu lilo kot iz škafa, pa še toča je bila enkrat takrat, tako da možno da je to kaj vplicalo..

Uporabniški avatar
ruco555
Novinec

Kraj: ankaran

Napisal/-a ruco555 To mar 25, 2008 3:47 pm

kolesar je napisal/-a:ob tem času ko se je zgodila ta nesreča pri ankaranu je v portorožu lilo kot iz škafa, pa še toča je bila enkrat takrat, tako da možno da je to kaj vplicalo..

verjetno tudi...cesta je bla mokra, ni pa lilo...kvečjemu roselo...sam kot sem reku...tam je omejitev 60 in že na suhi cesti se lahko pripetijo nevšečnosti pri tej hitrosti...da ne govorimo na mokrem...je pa fant, ki je vozil drugi avto, povedal da je pokojni vozil občutno prek omejitev...
Never settle for a moment of mediocracy.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To mar 25, 2008 4:22 pm

ja mogu je dokazat, da ma večga t**a kot njegovi kolegi. Pa je šel izzivat usodi.
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To mar 25, 2008 5:10 pm

BBoss je napisal/-a:Hehe Esem, ne preveč oblast omenjat in jo kritizirat, ker bo še ta tema zaklenjena tako kot je una z vinjetami. Dejmo raje rečt ustrezne nadzorne in izvršilne inštitucije, da ne bodo ablastoljubci živčkota fasal. ;) ;)

Sorry za off

Rekel sem: "To so tiste stvari, za katere bi morala normalna oblast že zdavnaj poskrbet, pa o tem ni ne duha ne sluha", in ta "že zdavnaj" zame pomeni precej več časa kot je JJ gor. Ravno to je problem - vsi samo nakladajo, resničnih problemov, pa če so še tako očitni in enostavno rešljivi, pa ne rešujejo - tudi ko to ni težavno, niti drago. To je ta gnila slovenska politika vseh sort, ki skrbi za svoje riti, za narod ji je pa čisto vseeno. Proti takemu odnosu se je treba borit, ne pa nekritično zagovarjat svoje.

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin To mar 25, 2008 5:14 pm

Mal bom nesramen, ampak nekatere pesce bi blo treba fajn brcnt nekam. Sj ne recem nc, da gre cez prehod za pesce, vse lepo in prav, ampak, da se vrze kot en padalec, brez da sploh pogleda cez cesto, mislec "ah, itk je prehod, itk mam jz prednost" ter misljo, da so varni in use in tako to izkoriscajo tudi mamice z vozicki in tisti na rolarjih.
There is no time...

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan To mar 25, 2008 5:20 pm

kaj boste pa rekli na mojo izkušnjo:

nedelja, pol 8h zvečer, pada dež, vidi se bolj malo, pripeljem izza ovinka in naletim na pešča, ki hodi v smeri vožnje 1 meter stran od roba ceste

po tisti strani ceste je prepovedana hoja za pešce - z znakom!, na drugi strani pa je pločnik

in kdo je kriv, če ga zbiješ? ene res boli za svojo varnost
podpis

artman
Nov uporabnik

Napisal/-a artman To mar 25, 2008 8:55 pm

krivda bo deljena. najmanj. on zato ker tm ni mel kej počet, ti pa eventuelno zato ker si mel kao neprilagojeno hitrost. sam v takih primerih ti bolj mal pomen pleh pa kdo je kriv... sam molš lahko da je s pešcem vse v redu.

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 So mar 29, 2008 9:45 pm

BojanI je napisal/-a:
jakl je napisal/-a:
LudiLimun je napisal/-a:na tej cesti se pa res nimaš kam umaknt, če se zgodi kej tazga:
http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,1735,282936

vsak dan se vozim po tej cesti. relativno odprta, tako da se večinoma vozi 100+. in ko pride do take prometne, nimaš kj velik šans. drugač sem poznal to punco, ki je pravilno pripeljala s smeri lj...usoda pač. barbara R.I.P. :cry:

100 + , kaj je to po novem AC, al so tam sami pacienti ??

lpB

Sklepam da gre za cesto izven naselja, tako da ne obsojaj kar vsevprek. Napisal je 100+, ne 140+, tako da ne vem od kod tebi avtocesta.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Ne mar 30, 2008 4:46 pm

Ronin je napisal/-a:Mal bom nesramen, ampak nekatere pesce bi blo treba fajn brcnt nekam. Sj ne recem nc, da gre cez prehod za pesce, vse lepo in prav, ampak, da se vrze kot en padalec, brez da sploh pogleda cez cesto, mislec "ah, itk je prehod, itk mam jz prednost" ter misljo, da so varni in use in tako to izkoriscajo tudi mamice z vozicki in tisti na rolarjih.

Čudno še nikol nisem kaj takega opazil, morda zato ker upoštevam zvcp.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov