Energetik81 je napisal/-a:W|zz je napisal/-a:Kot drugo.. max navor.. Pri mojem bencinarju:
ko je bil stock: 280nm 1800-4700
kje je tukaj pri navoru in obratih prednost dizla?
Kater bencinar je to?
VAGov najšibkejši 2.0tfsi
FBR je napisal/-a:@W|zz: Razlika je ve tem, da ga ti tankaš tedensko nekdo pa 2 tedensko za isi efekt navora...
Se tudi jaz strinjam, da je dobra primerjava o isti porabi. Torej potem moramo primerjati 1.2 (60KM) mlinčke z 1.9, 2.0 tdi (130-150, mogoče celo 180KM--> nevem točno kakšno ma porabo),... dizli za isto porabo. Razlika očitno ogromna.
Ja sej. Sej to se vsi strinjamo, da imajo dizli nižjo porabo. Jaz samo pravim da razen tega ni drugih prednosti. Pa tudi pri porabi ni toliko razlike. Bivši golf gt imata B in D v porabi razlike 0.8 litra. To je tako majhna razlika, da je za tolko višjo nabavno ceno dizla (ki je dražji celo od GTIja) ne boš dolgo dolgo pokril nazaj. To je bil primer, kjer mata isto moč. Lahko pa vzameš GTI 230hp, ki ima porabo 7.9, torej 1.5l več samo, pa imaš 60konjev več in res da 50nm manj (300Nm), kar pa je za vsakodnevno uporabo več kot dovolj, ko ga boš pa pritisnil, boš pa tudi n-krat več imel od njega. Zato osebno spregledam dober liter razliko v porabi, na račun ostalih dobrih lastnosti. Razen seveda če delaš recimo 40k km na leto, tisto sem pa tudi jaz za dizla.
Energetik81, če dobiš bencinarja v akciji, si pa sploh na konju. Vse je odvisno od tega koliko se znaš pogajat, to je pa odvisno od kupca do kupca.