gustelj je napisal/-a:
Popolnoma pričakovan rezultat v stilu: "Iste sorte ptiči vkup letijo" ali "Vrana vrani ne izkljuje oči"
Sami istomišljniki se preganjate po avto-forumih in se potem med sabo sprašujete, če mislite enako. Ta anketa nima nobene statistične vrednosti, je le trepljanje navijačev po rami. Sploh pa nihče, razen 2-eh, 3-eh ni prebral niti vrstice predloga novega ZVCP, prav tako skoraj nihče ne pozna veljavni ZVCP ali pa prejšnje verzije. Nihče od vas ne prebira domačih analiz o varnosti prometa, kaj šele tujih. In najbolj neumna stvar je komentiranje nečesa, kar sploh ne poznaš.
Vse skupaj je ravno tako, kot bi pijančke spraševal o škodljivosti alkohola.
Očitno nismo sami somišljeniki, glede na to, da si tudi ti vmes...
Očitno pa je z zakonom res nekaj hudo narobe...
Sicer pa sem zmeraj zagovarjal "zakon naravne selekcije"; to je, slej ko prej bo tisti, ki bo izzival, svoje tudi dobil !
Sem poznal enga, ki je zmeraj govoru "men se to ne more zgodit", pa ga zdaj že drugo leto pokriva rahla zemljica....
Priznam, da sem tudi sam rad precej pritiskal na gas, sem se pa zadnje čase precej umiril. In to se dogaja večini. Tisti, ki majo srečo, preživijo celi, drugi ne...
Ga ni in ga ne bo zakona, ki bi umiril prehitre voznike. Možno je samo vzgojiti normalne voznike...
Sicer je pa zadeva malo čudna....Najvišja dovoljena hitrost v Sloveniji je 130 km/h.
Atomobili pa vsi po vrsti presegajo najvišjo dovoljeno hitrost. Pa ne mi govort, da rabiš večjo hitrost pri prehitevanju....Če nekdo vozi po navadni cesti 80km/h, imaš 50km/h rezerve za prehitevanje, če pa nekdo vozi po AC 120km/h, maš pa cajt od KP do LJ, da ga prehitiš z 10km/h višjo hitrostjo.........
Če že težijo s temi glupimi homologacijami, bi se nekdo lahko spomnil tudi na elektronsko omejitev v avtomobilu. Predelane avtomobile bi dali na uničenje in lastnika kaznovali z visoko kaznijo. Bi rad videl koliko bi jih to predelovalo.....
Pol pa mi ne dajo enega bogega dovoljenja za pištolo, ker sem potencialno nevaren.....Koliko jih pa lahko z avtom fentam?!?!?!?
My 2 cents....