Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Kaj meniš o novem Zakonu o varnosti cestnega prometa?

Zakon je povsem napačen - na referendumu bi glasoval proti
86
54%
Zakon ni dovolj dober - na referendumu bi glasoval proti
39
25%
Zakon je dovolj dober - na referendumu bi glasoval za
4
3%
Zakon je dovolj dober - sem proti referendumu
4
3%
Zakon ni dovolj dober - a sem proti referendumu
10
6%
Zakon ni dober, a ne bi šel na referendum
5
3%
Zakon je dober, a ne bi šel na referendum
1
1%
Ne poznam
9
6%

Skupaj glasov : 158

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj Ne mar 09, 2008 8:47 pm

PureTNT je napisal/-a:Tudi če doživiš mesrečo pri 300 km/h, ima otrok, ki je pravilno privezan v otroškem sedežu, večje možnosti za preživetje kot tisti, ki prosto skače med sedeži in bo po vsej verjetnosti zaradi pojemka in posledičnega udarca težko poškodovan ali mrtev že pri 50 km/h. Vseeno je koliko voziš, vsi potniki v vozilu morajo biti privezani ali, v primeru otrok, uporabljati otroški sedež.

Kakšna sprevržena logika, da nekdo svojo morilsko vožnjo opravičuje s privezovanjem otrok. Nekdo, ki se hvali, da na relaciji Koper-Maribor vozi s povprečno hitrostjo preko 200 km/h, bi moral biti osvobojen lastništva nad vozilom, prosti čas pa preživljati na Igu. Nekoga, ki pa se hvali, da nori 300 km/h po naših cestah skupaj z zvezanim otrokom, pa bi morali po kratkem postopku eliminirati.

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Ne mar 09, 2008 8:59 pm

:pop:

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj Ne mar 09, 2008 9:22 pm

PureTNT je napisal/-a:Mislim, da sem te prosil, da me ne naslavljaš več. Če tega ne misliš upoštevati, bom obvestil moderatorja.

LP

Teci, teci k mamici!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne mar 09, 2008 9:25 pm

faceless a ti je šele sedaj postalo jasno.

Kazni so odlična zadeva za filanje proračuna, boljša od draženja kruga in mleka, pa čeprav je šlo nenako takole: Oktobra se je vedlo, da bo v proračunu primanjkljaj.
Hmm, kr naenkrat so se vse cene dvignile in leto smo zaključili z presežkom, pa še hvalili so se s tem!!!

Pač bodo kazni dvignili, da ne bo treba cen - čeprav bodo te tudi malo, da ne bo grdo zgledal.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Ne mar 09, 2008 9:26 pm

gustelj je napisal/-a:
PureTNT je napisal/-a:Mislim, da sem te prosil, da me ne naslavljaš več. Če tega ne misliš upoštevati, bom obvestil moderatorja.

LP

Teci, teci k mamici!

:clapclap

Bezi
Novinec

Napisal/-a Bezi Ne mar 09, 2008 9:35 pm

Tudi jaz sem zelo proti višanju kazni, ker vem da to nima nobenega efekta razen tega da si še bolj jezen na policaje ko ti napišejo kazen in s tem te podzavest še bolj sili da bi norel po cesti. Sliši se smešno a je res. Mene je izučilo, ampak ne KAZNI pač pa TOČKE!

Delo policajev... Spet ena off... Ne more ti policaj napisat kazni za prekoračitev hitrosti na delu ceste kjer je bila omejitev 90km/h in je sedaj zaradi dela na cesti omejena na 40km/h ob POL DVEH ZJUTRAJ! In ti nato dela pridige a ravno ti Šentjurski policaji pa pijani streljajo po Šentjurju s službenimi pištolami (verjetno ste slišali za te dogodge po tv..). Aija pa cesta je bila ravna! To je po mojem mnenju suho jebanje v glavo!

Slovenija gre v falus!
Dont drink and drive, just smoke and fly :D

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po mar 10, 2008 12:16 am

Je ta zakon že v veljavi?? No kolkr opažam na cestah tega ni opazit zato em zanima al je že tistih 15 dni mim al še ne, ker razen redkih izjem, se ševedno večina vozi varnih konstantih 60-80km/h. Torej ni še nobenega učinka, razen policaji se mi zdi da so ratali malo bol dejavni in sem jih prejšnji teden večkrat srečal na cesti in ob njej kot pa zadnjih nekaj mesecev.
LP Rok

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po mar 10, 2008 12:28 am

Zakon še ni sprejet

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po mar 10, 2008 9:58 am

Sploh še ni sprejet ali še ni v veljavi in se ne izvaja ?
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
FoxTer
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a FoxTer Po mar 10, 2008 8:45 pm

gustelj je napisal/-a:
Popolnoma pričakovan rezultat v stilu: "Iste sorte ptiči vkup letijo" ali "Vrana vrani ne izkljuje oči"

Sami istomišljniki se preganjate po avto-forumih in se potem med sabo sprašujete, če mislite enako. Ta anketa nima nobene statistične vrednosti, je le trepljanje navijačev po rami. Sploh pa nihče, razen 2-eh, 3-eh ni prebral niti vrstice predloga novega ZVCP, prav tako skoraj nihče ne pozna veljavni ZVCP ali pa prejšnje verzije. Nihče od vas ne prebira domačih analiz o varnosti prometa, kaj šele tujih. In najbolj neumna stvar je komentiranje nečesa, kar sploh ne poznaš.

Vse skupaj je ravno tako, kot bi pijančke spraševal o škodljivosti alkohola.

Očitno nismo sami somišljeniki, glede na to, da si tudi ti vmes...
Očitno pa je z zakonom res nekaj hudo narobe...
Sicer pa sem zmeraj zagovarjal "zakon naravne selekcije"; to je, slej ko prej bo tisti, ki bo izzival, svoje tudi dobil !
Sem poznal enga, ki je zmeraj govoru "men se to ne more zgodit", pa ga zdaj že drugo leto pokriva rahla zemljica....
Priznam, da sem tudi sam rad precej pritiskal na gas, sem se pa zadnje čase precej umiril. In to se dogaja večini. Tisti, ki majo srečo, preživijo celi, drugi ne...
Ga ni in ga ne bo zakona, ki bi umiril prehitre voznike. Možno je samo vzgojiti normalne voznike...
Sicer je pa zadeva malo čudna....Najvišja dovoljena hitrost v Sloveniji je 130 km/h.
Atomobili pa vsi po vrsti presegajo najvišjo dovoljeno hitrost. Pa ne mi govort, da rabiš večjo hitrost pri prehitevanju....Če nekdo vozi po navadni cesti 80km/h, imaš 50km/h rezerve za prehitevanje, če pa nekdo vozi po AC 120km/h, maš pa cajt od KP do LJ, da ga prehitiš z 10km/h višjo hitrostjo.........
Če že težijo s temi glupimi homologacijami, bi se nekdo lahko spomnil tudi na elektronsko omejitev v avtomobilu. Predelane avtomobile bi dali na uničenje in lastnika kaznovali z visoko kaznijo. Bi rad videl koliko bi jih to predelovalo.....

Pol pa mi ne dajo enega bogega dovoljenja za pištolo, ker sem potencialno nevaren.....Koliko jih pa lahko z avtom fentam?!?!?!?

My 2 cents....
My dream: Ford Mustang Shelby GT500

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po mar 10, 2008 9:05 pm

gustelj je napisal/-a:
Popolnoma pričakovan rezultat v stilu: "Iste sorte ptiči vkup letijo" ali "Vrana vrani ne izkljuje oči"

Sami istomišljniki se preganjate po avto-forumih in se potem med sabo sprašujete, če mislite enako. Ta anketa nima nobene statistične vrednosti, je le trepljanje navijačev po rami. Sploh pa nihče, razen 2-eh, 3-eh ni prebral niti vrstice predloga novega ZVCP, prav tako skoraj nihče ne pozna veljavni ZVCP ali pa prejšnje verzije. Nihče od vas ne prebira domačih analiz o varnosti prometa, kaj šele tujih. In najbolj neumna stvar je komentiranje nečesa, kar sploh ne poznaš.

Ne rad, a moram. Govoriš o kvazi dejstvih kot kakšen J.J.. Res, neverjetni materialni dokazi govorijo v prid zakona, le da jih trezen in nespran človek teško uvidi.

In kot drugo, ne meči v isti koš divjake in voznike, ki prekršijo omejitev hitrosti za 10 kilometrov na uro.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To mar 11, 2008 1:52 pm

FBR je napisal/-a:
gustelj je napisal/-a:

Ne rad, a moram. Govoriš o kvazi dejstvih kot kakšen J.J.. Res, neverjetni materialni dokazi govorijo v prid zakona, le da jih trezen in nespran človek teško uvidi.

In kot drugo, ne meči v isti koš divjake in voznike, ki prekršijo omejitev hitrosti za 10 kilometrov na uro.

FBR, zastonj se trudiš - zanj smo itak vsi ostali divjaki in kreteni pa vsak, ki se ne drži zakonov 100% je anarhist in nevaren družbi...

faceless
Nov uporabnik

Napisal/-a faceless To mar 11, 2008 2:09 pm

BBoss je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:
gustelj je napisal/-a:

FBR, zastonj se trudiš - zanj smo itak vsi ostali divjaki in kreteni pa vsak, ki se ne drži zakonov 100% je anarhist in nevaren družbi...

Uh ce je pa tko pa upam da se vsi policaji in vojaki 100% drzijo zakonov... :D

se strinjam z obema drugac. Gustelj ti si nabijac. Stavim da u avtu vsak dan prekrsis zakon. Minimalne kazni danes so pa zame precej maksimalne. :D

Uporabniški avatar
J`Mavr0
Novinec

Kraj: Maribor-[okolica]

Napisal/-a J`Mavr0 To mar 11, 2008 4:15 pm

itaq da proti.

lp;
Jernej
Slika

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed To mar 11, 2008 7:18 pm

mogoče bi namesto višjih kazni za hitrost začeli kaj takšnega uveljavljati (seveda pod zelo strogim nadzorom in kriteriji)

http://www.wcnc.com/video/news-index.ht ... 0060&shu=1

s tem bi kaznovali tiste, ki divjajo. Ti si to zaslužijo. Dočim hitra vožnja kot taka ni nevarna - to poskušamo rottie pure-tnt in ostali dopovedati že lep čas!

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To mar 11, 2008 7:53 pm

ghandaed je napisal/-a:mogoče bi namesto višjih kazni za hitrost začeli kaj takšnega uveljavljati (seveda pod zelo strogim nadzorom in kriteriji)

http://www.wcnc.com/video/news-index.ht ... 0060&shu=1

s tem bi kaznovali tiste, ki divjajo. Ti si to zaslužijo. Dočim hitra vožnja kot taka ni nevarna - to poskušamo rottie pure-tnt in ostali dopovedati že lep čas!

Ne, s tem bodo kaznovali vse, od prevožene rdeče luči, do neuporabe smernikov. Torej to nima nič veze s tem, kar hočete vi dopovedat.

Kot drugo, se pa mi to ne zdi nič novega, od tega kar že mamo po naših avtocestah, le da ne vem kaj delajo, ker jih nič ne vidim :roll:

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed To mar 11, 2008 8:17 pm

jaz sem s tem ciljal da ti zasežejo vozilo in preuredijo za policijske namene/prodajo na dražbi če voziš orenk pijan, ali pa če res divjaš.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To mar 11, 2008 8:41 pm

No, nekaj v tej smeri govori trenutno predlagani zakon, če se ne motim.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr mar 12, 2008 12:43 am

za referendum takoj. mislm da bi vecina ljudi v mojem okolju bila pravtako za.

tole je ena grda zajebancija s strani drzave. na svetu je 120+ drzav in nobena nima takih kazni. majo pa druge stvari ki pripomorejo k varnejsemu prometu. zakaj se po njih mal ne zgledujejo kreteni.

faj ideja je tut da se posameznika kaznuje glede na premozenje.

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj Sr mar 12, 2008 10:25 am

Če seštejemo vse pripombe, dobimo v kratkem tole:

"Ne mene, ki sem revež! Njega dajte, ki ima veliko denarja! Samo poglejte s kakšnim avtom se vozi!"

Vozite po predpisih, dragi moji, pa vas ne bo nič koštalo!

Če malo parafraziram gornjega Ghandija:
Rad imam avtomobile, avtomobilisti so tisti, ki jih ne maram.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov