Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
street racer
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a street racer Pe nov 28, 2008 9:57 pm

kaže da bo kar nekaj snega do jutra :wiihuu

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Pe nov 28, 2008 10:22 pm

Jutri bo zapihal jugozahodnik, tako, da bo po večini deževalo. Razen v hribih bo še sneg.
Konec morije na zasneženih cestah. :D
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Pe nov 28, 2008 10:23 pm

nitro1 je napisal/-a:Se čist strinjam Karel,jest bi tud qurca z letnimi sam s ceste zrinu,mamu mu j***** :evil:
Ne to je res neverjetno, kako se folk igra in s kakšnimi avtomobili sufra po cesti:
- sneži kot za stavo, b**** se ti pele s prižganim meglankam in pozicijskim, ker so mu crknale prednje žarnice, nedelujoče zadnje luči za drugega spet niso problem
- b**** z A4ko, sploh nimam komentarja. Kako ga je noslo, ne vem če je mel 3 mm profila na letnih, ker sem sam tudi že pristal v snegu z novimi letnimi pnevmatikami, pa me takole ni zanažalo (na avtu brez vse elektronike)
- to, da folk ne ve, kaj je varnostna razdalja v takih razmerah, spet škoda da razlagam, ker sem moral enemu bedaku vmes (semafor pri boštanju) it razložit, da ko se mi bo naslednič na štoštango nalimal, bo plačal, ker mu bom stopil na bremzo (ne pomaga žrmk z meglenko, dvakrat prižgani vsi 4je žmigavci, malo bremza, za noga na gasu, nič b**** se ti pelje pol metra za avtom...)
- trop oslov, ki kljub takih razmeram prehiteva v nepregledne ovinke, ker se je tisto tele pelalo 40 in tako naprej

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe nov 28, 2008 10:31 pm

Kael je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:
Kael je napisal/-a:Te bedake z letnim gumam je za prebutat - 2 ure sem se furu iz Celja do Novega mesta zaradi bedakov, ki se furajo po ravnini 40 na uro in majo gor letne gume. Če bi mel terencu jebemu mater, da ga sam s ceste zrinu, prokleta teleta neumna.

bravo Kael... zdaj nam pa prosim razloži kako lahko ti med vožnjo ugotoviš kakšne gume imajo ludje na svojih avtih. :?
Po tvoji logiki torej: tisti ki drvijo imajo zimske, tisti pa k se vlečejo k smrklji pa letne :jao:

Potem pa mi razloži, kako lahko človeka, v tanovi A4 pri 40 - 50 na uro zanaša na cesti ob vsej elektroniki, ki jo omenjeno vozilo premore, medtem ko sam peljem s povsem povprečnimi zimskimi gumami brez ESP brez težav 60? Ni drugega, kot da je mel gor letme gume. Če pa vse A4ke tako zanaša po cesti, potem pa tut falus, da tak avto prodajajo.

Drugo podobno telo smo kot kolona dohiteli na uni vzpetinici ko se pripelješ nato v Zidani most. Tip je komaj komaj lezel v tist hribček, medtem ko se meni začuda ni TCS niti enkrat vklopil, pa tudi eno vozilo pred, škatla stara ko zmelja, ni imelo nobenih težav.

Če se teleta furajo po suhem in mokrem pozimi po mrzlem še nekako zastopim, ampak v takih razmerah, pa nimajo kaj na cesti iskat. Vožnja 40 pri sposobnosti ceste da pelješ okoli 70 ni previdna vožnja, ampak oviranje prometa.

Tretje tele, kateremu sem odločno pokazal, naj se že enkrat skida s ceste, ker se je pelu !35, nasproti pa promet, je preden je zavil skoraj ustavil in glej zlomka, vsaj po profilu sodeč, profil ni bil podoben niti približno zimski gumi.

Dober si, le kaj bi jaz dal za take oči... ponoč iz avta v sneženju ti vidiš kakšen profil ima nekdo na gumah :bow

Pa pustmo to... bolj me je zmotilo, ker posplošuješ.

Na službenem avtu mam neka nova j***a od gum Eurotec Snowkajpavemkaj in so živa katastrofa ... čist poden, nobenga pametnega oprijema in če bi me ti videl z njimi bi ziher rekel "glej ga kretena k ma letne gume". Čist druga zgodba je pa z gumami na mojem avtu kjer so letos nove Dunlop Wintersport 3D.

Razlika je ne samo očitna ampak ogromna. Bolj bi se morali vprašati zakaj so v prodaji dovoljene gume tako slabe kvalitete ( o kitajskem šrotu sploh ne bom zgubljal besed) in zakaj so dovoljene gume,ki so stare več kot 4 leta.

Pred časom so naredili test, kjer so testirali zimsko gumo potem, ko je izgubila par mm "mesa". Rezultati so bili porazni - taka guma je imela le še 50-60% zmogljivosti nove oziroma komaj kaj več sposobnosti kot nova letna guma. Tako da govort črno belo in rečt vse zimske gume so cool je milo rečeno pretiravanje.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R So nov 29, 2008 12:00 am

kaj čem se spet razburjat nad policaji, cestarji, ko pa je brezveze vse skup...zle po eni uri in pol čakanj a v višnjegorcu končno doma.

sicer pa bi tistmu modelu z mercedesem in toyo proxes vzel in izpit in avto, pa nkol več dau nazaj :roll:

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy So nov 29, 2008 12:02 am

Pa sej ni nikjer napisal, da ve koliko mm profila ima, je navedel npr. 3 mm. Drgači se pa s @Kael-om popolnima strinjam.

bolek
Novinec

Kraj: radovlca,brezje

Napisal/-a bolek So nov 29, 2008 7:57 am

evo trenutno močno sneženje na brezjah pri radovljici
Slika

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So nov 29, 2008 8:26 am

Kael je napisal/-a:Te bedake z letnim gumam je za prebutat - 2 ure sem se furu iz Celja do Novega mesta zaradi bedakov, ki se furajo po ravnini 40 na uro in majo gor letne gume. Če bi mel terencu jebemu mater, da ga sam s ceste zrinu, prokleta teleta neumna.

:clapclap

sem enakega mnenja,eni kak malo snega vrže so že sposrani.

No drugače pa je mb z okolico zasipan :lol: je pa nehalo proti jutru naletavat
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

nitro1
Uporabnik

Napisal/-a nitro1 So nov 29, 2008 9:33 am

Pri nas tud še kr nekej pada...solseda že pridno kida,jest bom pa počakal da ga bo dež stopil če ga bo kej :pray:

Uporabniški avatar
Jaka156
Novinec

Napisal/-a Jaka156 So nov 29, 2008 9:39 am

Lenčina :) . samo da ne boš potem mogel južni sneg kidati. Veliko sreče s hrbtenico :) .

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So nov 29, 2008 10:00 am

Mi imamo pa kopno, je dež pobral vse tisto kar je bilo po travici, pa še s cest je spral soli.

Me pa čudi koliko živčnih voznikov je tu na forumu, nekateri bi celo zrivali ljudi ven s ceste, ker pridejo v močnem sneženju pol urce kasneje domov, ker nekateri mogoče tudi z zimskimi pnevmatikami vozijo počasi - niso navajeni snega oziroma se bojijo ali pa imajo na letnih pnevmatikah verige - ki so tudi zakonsko dovoljene.

Hkrati pa navajajo da so ko so prišli domov so še malo z ročno obračali in "sprobavali" svoje izjemne vozniške sposobnosti - izgleda da se jim le ni tako mudilo.

Druge motijo novi avtomobili ( Audi-ji, BMWjci... ), ki imajo vso mogočo elektroniko in pač vozijo počasneje oz. jih zanaša. Še dobro, da imajo nekateri vozniki starejše avtomobile s katerimi lahko varno in hitro pripeljejo domov.

Vsekakor bi se tudi sam zgražal nad tem, da nekateri v snegu vozijo z letnimi pnevmatikami brez verig, ne bi pa o tem razglabljal tu.

Pa še en primer. Kot morda že veste sam nimam zimskih gum na svojih avtomobilih in ob prejšnjem sneženju - začetek tedna, sva se z mojo boljšo polovico odpravila v Breginjski kot. Seveda je bilo na cesti kar dosti snega in z letnimi ni šlo zato je bila potrebna montaža verig ( kar sovražim :( ). Ko sva se nekaj časa tako vozila prideva do starejše gospe, katera z avtomobilom ni zmogla klančine - naredila zastoj, kljub novim Ultragrip 7+ - seveda bilo je preveč snega.

Pa nobeden ni nobenega nič krivil oziroma se razburjal.

In prav tako verjamem, da tisti, ki ste pomagali kakšen avto porinit, pomagat nazaj na cesto v tem sneženju ste vsaj malo uživali, saj ste bili v akciji - etru ko se nekje nekaj dogaja, brez posledic za vas ( če seveda ni bilo nobene škode, ranjenih, mrtvih ).

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss So nov 29, 2008 10:11 am

eto učer je zapadu prvi sneg. ob desetih zvečer ga je blo že 5 centi.
Priponke
spredaj pomanšana.JPG
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So nov 29, 2008 10:15 am

simply je napisal/-a:
Me pa čudi koliko živčnih voznikov je tu na forumu, nekateri bi celo zrivali ljudi ven s ceste, ker pridejo v močnem sneženju pol urce kasneje domov, ker nekateri mogoče tudi z zimskimi pnevmatikami vozijo počasi - niso navajeni snega oziroma se bojijo ali pa imajo na letnih pnevmatikah verige - ki so tudi zakonsko dovoljene.

kaj pa potem se nekaj silijo ven ob takem vremenu,naj vzamejo javni prevoz ali pa doma ostanejo če niso sposobni vozit v snegu.

glede tvoje izjave da nimaš na svojih avtih zimskih gum pa raje nebom komentiral,ker takih itak ne razumem, kaj sploh razmišljate sploh sedaj, ko je sneg, da še sploh premaknejo svojo gajbo z garaže. očitno bo vas kakšna poškodba pleha ali pa še kaj hujšega zarad gum spravila k pameti.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply So nov 29, 2008 10:23 am

glede tvoje izjave da nimaš na svojih avtih zimskih gum pa raje nebom komentiral,ker takih itak ne razumem, kaj sploh razmišljate

Ti bom pa jaz povedal zakaj ne :
1. Sam trenutno delam doma in ko je sneg ne grem ven, če pa imam že kaj službeno zaopravit imam vožnjo do Benetk!
2. Živim v spodnji soški dolini (100 m.n.v.) kjer je bil prvi sneg v pon. po dveh zimah! Pa še to je trajal samo od 8h pa do 12h, kasneje je začel dež.
3. Imam nove letne gume in verige, ki sem jih prvič potreboval letos na poti v Breginjski kot, pa še ta ni bila nujna.

Torej čemu zimske gume. Če bi pa imel službene poti oziroma službo kje drugje potem o zimskih ne bi pomišljal.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz So nov 29, 2008 10:26 am

Patrik_A3 je napisal/-a:kaj pa potem se nekaj silijo ven ob takem vremenu,naj vzamejo javni prevoz ali pa doma ostanejo če niso sposobni vozit v snegu.

Mogoče so pa ravno bili kje pa so se vračali pa jih je sneg "presenetil". Ko sneži, je to vedno dober izgovor :)

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany So nov 29, 2008 10:33 am

danes v rušah:

Slika
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So nov 29, 2008 10:43 am

simply je napisal/-a:2. Živim v spodnji soški dolini (100 m.n.v.) kjer je bil prvi sneg v pon. po dveh zimah! Pa še to je trajal samo od 8h pa do 12h, kasneje je začel dež.

ti si nekje na meji (oz. če veš, napiši/nariši) kje je meja, ki je določena z zakonom, da ni potrebna zimska oprema......(KP IZ PI ....) in do kje; proti LJ. do Senožeč, kaj pa gor, proti NG.?

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply So nov 29, 2008 10:49 am

Saj ta zakon je butast.
V NG kjer že leta niso videli snega so potrebne zimske pnevmatike, na Kozini, Senožečah kjer imajo skoraj več snega kot v LJ pa ni obvezna!

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb So nov 29, 2008 11:06 am

Drugače pa ja, noro k sneži, sem na poti iz službe naredu par piruet na bližnjem parkplacu, potem pa sem mogu ves čas lepo furat, ker mam nosečnico v avtu... :roll:

Ne vem če je čisto tako.
Če si se vozil po lokalni cesti je 40-50 čisto primerna vožnja po zasneženem cestišču, pač vsak voznik oceni koliko je sposoben voziti in hvalabogu da je tako.
Če si šel pa po avtocesti imaš pa na voljo še en pas in pač avto prehitiš.

Meni se zdijo ravno bolj nevarni šoferji kateri vozijo 90, ker imajo itak najtahujše zimske gume in audija z vsemi pomagali kar jih obstaja na tržišču in suvereno vozijo za ritjo in blendajo, daj umakni se ti s tem Cliotom...

Za sabo imajo pa prevoženih 20.000 kilometrov.

Jaz osebno se v takem primeru postavim za počasneta, naštimam dobro muziko in uživam v sneženju, nice'n'easy. Pa od doma grem 10-15 minut prej in je to to. Nobenega stresa, živčnosti...

Lp

nitro1
Uporabnik

Napisal/-a nitro1 So nov 29, 2008 11:08 am

Evo,sm bil pridn pa sm skidal...sm se premislu pole
je pa spet začel naletavat,sunce mu je*bem :x
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov