Debate, ki niso vezane na ostala področja...

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če dec 11, 2008 11:00 am

Ja sej konec koncev pa, če jih gre več naenkrat čez semaforje pa to pomeni malo naprej večjo gužvo. Če gledaš Ljubljano pa Italijo, pač potem pri nas v naslednjem križišču čaka 6 avtov v Italiji pa 15 in če tisto križišče ne spusti vseh skozi se jih pa tam več nabere.
Ni nujno, da so tisti zaspaneti vedno slabi. Če nekdo malo zadremlje s tem omogoči vključevanje iz stranskih cest tam ko ni semaforjev. Če pa se vsi endrugemu vztrajno za ritjo držijo pa iz stranske nikakor ne moreš gor se pa potem tam dela gužva. Če pa tu pa tam kdo malo zaspi se pa kdaj pa kdaj tudi malo na stranski cesti sprosti. Še kako si srečen, če naletiš na kakega zaspaneta ko čakaš na stranski cesti.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če dec 11, 2008 11:04 am

torej mi govorimo za voznike znotraj slovenskih meja, kar se dogaja izven nas nebi moralo zanimati no nekatere pač...

torej strinjam se z @nebivedu-jem in če sem v križišču pri katerem SAM ocenim, da ni primerno lezti globoko v le-tega potem to nebom storil in si bom pustil dovolj veliko vidno polje, da bom lahko sam ocenil, kdaj bom "udaril" po gasu in kdaj ne

primer: glavno križišče moste ( iz smeri fužin proti mostam) ko zavijaš levo proti štepanskem naselju, naj se najde nekdo, ki upa v tem križišču lezti goloboko v le-tega pa bomo videli kaj se bo zgodilo z njim...

kar se tiče neučakanih oz. tisti wannabe dirkači z 1.1 mašinami oz. raznimi super duper avti pa naj me prehitijo, če se jim mudi i dont care

vsi pozabljate na eno stvar in to je lastna varnost :!:

meni je važno le, da jaz pridem na cilj varno pa če tudi zamudim 5-10min ( beri: nikoli ne zamudim ker grem zmeraj 5-10min prej od doma ;) )
Zadnjič spremenil adis, dne Če dec 11, 2008 11:26 am, skupaj popravljeno 1 krat.

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn Če dec 11, 2008 11:07 am

RENO911 je napisal/-a:
Ljubljana najbolj trobi, pa največje gužve imajo pred semaforji. Izgleda jih ima tam preveč preveč cajta.

Jaz se prav sprašujem včasih, kaj je narobe z ljudmi, da se tako vlečejo. Kot, da bi radi čim kasneje prišli domov - naveličani sebe, službe, žene/moža. Pa verjetno ko pridejo končno domov se zaprejo še na stranišče za kakšno uro, da bi bili "prisiljeni" čim manj komunicirat.

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero Če dec 11, 2008 11:30 am

goldhorn je napisal/-a:
Po mojem mnenju se trobi premalo. Hupa je skoraj edino sredstvo, da nekoga opozoriš na njegove (upravičene) napake. Če pa nekdo rata živčen zaradi tega... pa res ne spada na cesto.

S tem se jaz ne strinjam. Nekdo ki je že tako totalno zmeden res ne ve zakaj mu trobiš in človeka tako dejansko narediš še bolj živčnega. Nekateri prometa za seboj ne spremljajo (mnogo starejših ljudi) in ko slišijo hupo za ritjo jih zgrabi prava panika - ker ne vejo zakaj in v takih situacijah potem nemalokrat odreagirajo popolnoma napačno.

Če vidim da je človek zbegan ali kaj išče, ne sitnarim in potrpim oz. prehitim če je možno.

Kar me pa najbolj razpi*zdi so pa vozniki ki telefonirajo in se zaradi tega cjazijo - npr. človek vozi po avtocesti 60 na uro samo zato ker je zaradi telefona pozabil da vozi po avtocesti. Po možnosti še nevarno vijuga levo desno. :evil:

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Če dec 11, 2008 11:53 am

adis je napisal/-a:torej mi govorimo za voznike znotraj slovenskih meja, kar se dogaja izven nas nebi moralo zanimati no nekatere pač...

Na kak način pa po tvoje lahko govoriš, če so slovenci dobri vozniki ali ne, če ne vidiš preko slovenskih meja. Ne s takšnimi. Pa po napisanem sodeč se brigaš na cesti samo zase, za druge pa se ti j*be. Če se pelješ, se pelji, če ti ni, pa bodi doma.

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Napisal/-a Volvo5er Če dec 11, 2008 12:05 pm

mišek je napisal/-a:Ja sej konec koncev pa, če jih gre več naenkrat čez semaforje pa to pomeni malo naprej večjo gužvo. Če gledaš Ljubljano pa Italijo, pač potem pri nas v naslednjem križišču čaka 6 avtov v Italiji pa 15 in če tisto križišče ne spusti vseh skozi se jih pa tam več nabere.
Ni nujno, da so tisti zaspaneti vedno slabi. Če nekdo malo zadremlje s tem omogoči vključevanje iz stranskih cest tam ko ni semaforjev. Če pa se vsi endrugemu vztrajno za ritjo držijo pa iz stranske nikakor ne moreš gor se pa potem tam dela gužva. Če pa tu pa tam kdo malo zaspi se pa kdaj pa kdaj tudi malo na stranski cesti sprosti. Še kako si srečen, če naletiš na kakega zaspaneta ko čakaš na stranski cesti.

To, da gre povprečno čez semafor več avtov, nikakor ne pomeni večje gneče. In ja, zaspaneti so praktično vedno v oviro na cesti (so slabi za pretočnost prometa), moraš vedeti, da če bi se ljudje vozili normalno, bi te tudi kdaj ko spustil predse, tako te pa ne, saj izkušnje kažejo, da je vsaj 50% možnosti da mu boš v oviro na cesti.

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn Če dec 11, 2008 12:35 pm

bzzero je napisal/-a:
S tem se jaz ne strinjam. Nekdo ki je že tako totalno zmeden res ne ve zakaj mu trobiš in človeka tako dejansko narediš še bolj živčnega. Nekateri prometa za seboj ne spremljajo (mnogo starejših ljudi) in ko slišijo hupo za ritjo jih zgrabi prava panika - ker ne vejo zakaj in v takih situacijah potem nemalokrat odreagirajo popolnoma napačno.

Če voznik ne ve kaj dela narobe je kriza. Potem bo bil z leti samo še slabši voznik. Če mu potrobiš se bo pa morda zamislil, da ga nekako hudo serje in bo morda to vzel v obzir.

bzzero je napisal/-a:Če vidim da je človek zbegan ali kaj išče, ne sitnarim in potrpim oz. prehitim če je možno.

Spet odvisno. Če to počne zmerno je ok... če pa je ekstrem in to počne dolgotrajno si pa si zasluži hupo.

bzzero je napisal/-a:
Kar me pa najbolj razpi*zdi so pa vozniki ki telefonirajo in se zaradi tega cjazijo - npr. človek vozi po avtocesti 60 na uro samo zato ker je zaradi telefona pozabil da vozi po avtocesti. Po možnosti še nevarno vijuga levo desno. :evil:

Imel mesec nazaj tak primer na avtocesti. MB registracija peljal več ali manj po obeh pasovih. Sem parkrat poblendal (zelo zmerno) in po kakšnih dveh minutah pohupal, nato je potreboval še 30 sekund, da se ustalil na voznem pasu. Jaz sem si pa vzel še 15 sekund, da sem se prepričal, da je na voznem pasu z razlogom in ne naključno.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če dec 11, 2008 12:57 pm

RENO911 je napisal/-a:
adis je napisal/-a:torej mi govorimo za voznike znotraj slovenskih meja, kar se dogaja izven nas nebi moralo zanimati no nekatere pač...

Na kak način pa po tvoje lahko govoriš, če so slovenci dobri vozniki ali ne, če ne vidiš preko slovenskih meja. Ne s takšnimi. Pa po napisanem sodeč se brigaš na cesti samo zase, za druge pa se ti j*be. Če se pelješ, se pelji, če ti ni, pa bodi doma.

da te razsvetlim malo...

najprej je treba pometati pred svojem pragom, da bi se lahko nato primerjali z drugimi, drugače povedano najprej je treba urediti domače voznike in njihove napake, kar je pa večni problem nas vseh, kajti vsi smo perfektni vozniki mar ne? nikoli si ne boste priznali, da ste naredili napako oz. jo delate zato se raje primerjate z nekom drugim in si zatiskate oči ;)

in DA na cesti se brigam samo zase, se boš ti brigal za mene kako jaz vozim? se jaz brigam kako ti voziš? dokler ne bom ogrožal v prometu SEBE oz. DRUGIH bo vse v redu

problem je ker se preveč brigate za druge namesto sami za sebe

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če dec 11, 2008 1:09 pm

Če v mestu kaj iščeš se je težko vozit s tokom prometa, to je treba zastopit, da če prideš v neku ulico v kateri iščeš določeno stavbo, nimaš pa pojma kje natančno se zavije da takrat ne moreš normalno 50 pelat ker boš sigurno zgrešil, ko pa enkrat zgrešiš si pa še bolj zgubljen, če ne poznaš mesta, ker potem moreš najdit pot nazaj. Potem se pa voziš okrog pa vidiš stavbo na drugi strani ceste pa ne moreš tja ker je to kaka štiri pasovnica ali pa prideš na kako enosmerno, ki je kot nalašč obrnjana v kontra stran kot bi sam rad.
Ne moreš takemu trobit za ritjo. Če si ti domačin, seveda najdeš miže. Če je pa nekdo prvič v nekih koncih pa ne moreš pričakovat, da bo ta speljeval in vozil kot na reliju.

Kar pa mene zelo moti je to, da ne zastopim kak za hudiča ljudje dajejo žmigavc, ko grejo v krožnega, ko pa gre ven pa noben vrag ne da žmigavca. Ne vem kje jim logika, da je treba dal žmigavc ko gre noter? Ali mislijo, da je tudi možnost, da greš kontra noter pa zato nakažejo v desno. Videm sem že tudi majstre, ki so dali levi žmigavc, si verjetno to tako razlagajo, da pač promet v krožnem poteka v levo.
Ob tej poplavi krožnih me to razpizdi, prileti noter kot mutec z desnim žmigavcem, ga čakaš potem gre pa na prvem izvozu ven, seveda brez žmigavca. Ali pa če mu še žmika, ker mu ni vrglo ročke ven, samo takim potem spot ne moreš verjet ali bo peljal naprej po krožnem ali misli ven zavit. Dostikrat je tako, da gre potem z vžanim žmigavcem mimo tebe, ki čakaš na uvozu.

MrMatic
Nov uporabnik

Kraj: Fabrka

Napisal/-a MrMatic Če dec 11, 2008 1:33 pm

mišek je napisal/-a:Če v mestu kaj iščeš se je težko vozit s tokom prometa, to je treba zastopit, da če prideš v neku ulico v kateri iščeš določeno stavbo, nimaš pa pojma kje natančno se zavije da takrat ne moreš normalno 50 pelat ker boš sigurno zgrešil, ko pa enkrat zgrešiš si pa še bolj zgubljen, če ne poznaš mesta, ker potem moreš najdit pot nazaj. Potem se pa voziš okrog pa vidiš stavbo na drugi strani ceste pa ne moreš tja ker je to kaka štiri pasovnica ali pa prideš na kako enosmerno, ki je kot nalašč obrnjana v kontra stran kot bi sam rad.
Ne moreš takemu trobit za ritjo. Če si ti domačin, seveda najdeš miže. Če je pa nekdo prvič v nekih koncih pa ne moreš pričakovat, da bo ta speljeval in vozil kot na reliju.

Vedno ko sem iskal kakšen naslov v mestu sem šel najprej na zemljevid pogledat kam prbližno moram it, nato sem pogledal kako se do tja pride. Ko pa sem bil v mestu, se pa nisem cijazil 20-30km/h kot nekateri, ampak 40-50km/h(omejitev 50). Pa še nikoli do sedaj se mi ni zgodilo, da ne bi kaj našel. Če sem se peljal mimo sem lepo naredil ovinek(po možnosti velikega) in nato prišel na cilj.

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn Če dec 11, 2008 1:59 pm

MrMatic je napisal/-a:
mišek je napisal/-a:Če v mestu kaj iščeš se je težko vozit s tokom prometa, to je treba zastopit, da če prideš v neku ulico v kateri iščeš določeno stavbo, nimaš pa pojma kje natančno se zavije da takrat ne moreš normalno 50 pelat ker boš sigurno zgrešil, ko pa enkrat zgrešiš si pa še bolj zgubljen, če ne poznaš mesta, ker potem moreš najdit pot nazaj. Potem se pa voziš okrog pa vidiš stavbo na drugi strani ceste pa ne moreš tja ker je to kaka štiri pasovnica ali pa prideš na kako enosmerno, ki je kot nalašč obrnjana v kontra stran kot bi sam rad.

Vedno ko sem iskal kakšen naslov v mestu sem šel najprej na zemljevid pogledat kam prbližno moram it, nato sem pogledal kako se do tja pride. Ko pa sem bil v mestu, se pa nisem cijazil 20-30km/h kot nekateri, ampak 40-50km/h(omejitev 50). Pa še nikoli do sedaj se mi ni zgodilo, da ne bi kaj našel. Če sem se peljal mimo sem lepo naredil ovinek(po možnosti velikega) in nato prišel na cilj.

To počnemo vsi normalni :).

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn Če dec 11, 2008 2:05 pm

adis je napisal/-a:Nikoli si ne boste priznali, da ste naredili napako oz. jo delate zato se raje primerjate z nekom drugim in si zatiskate oči ;)

Vsak kdaj naredi napako. Govor je v bistvu o egoizmu in odgovornosti do drugih za volanom. O egocentrikih, ki se jim j**e za vse okoli sebe.

adis je napisal/-a:in DA na cesti se brigam samo zase, se boš ti brigal za mene kako jaz vozim? se jaz brigam kako ti voziš? dokler ne bom ogrožal v prometu SEBE oz. DRUGIH bo vse v redu problem je ker se preveč brigate za druge namesto sami za sebe

To sploh ni problem. Problem je, ker se večina ne briga za druge, ker delujejo, kot bi bili sami na cesti.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Če dec 11, 2008 2:06 pm

Tudi jaz tako naredim. Pismo, vpišeš v najdi.si ali geopedii naslov, in ti v sekundi obkroži točen položaj. Pa parkiraš nekje tam, in greš 20m peš recimo..
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če dec 11, 2008 3:00 pm

goldhorn je napisal/-a:
MrMatic je napisal/-a:

To počnemo vsi normalni :).

Kaj zdaj hočeš rečt, da nisem normalen, ko sem to napisal?
Ja grem jaz tudi na zemljevid pogledat, samo eno je biti pameten za računalnikom drugo pa ko je treba to najdit. Približno že veš kje je, samo ko pa se voziš pa gledaš kje boš zdaj to našel je pa druga. Pol ko že vidiš pravo bajto pa gledaš kje se zavije k tej bajti in se hitro zgodi, da zagledaš uvoz, ko si čisto vštric ali pa ko že greš mimo. In če je to nekje bogu za hrbtom, kjer je treba prevozit dosti križišč se hiter zgodi, da ne veš če si na pravi poti. Sej si sprintaš sam, če popoti ne moreš kje ustavit, da bi pogledal na zemljevid se zgodi da zabredeš kam.
Pa ne zdaj rečt, da vse od šuba najdete, če tudi je nekje sredi mesta kjer se prvič voziš.

robert1
Nov uporabnik

Kraj: Radenci

Napisal/-a robert1 Če dec 11, 2008 4:58 pm

Nekateri so pač tako sposobni, da vse najdejo brez problema.Nismo pa vsi taki in lahko bi pokazali malo razumevanja. Velikokrat se zgodi, da se kdo izgubi ali ne najde kar išče, predvsem tujci....in kaj bom zdaj, če sem za njim ? Trobil, kot zmešan?

Glede živčnosti pa je tako, da promet ne more biti vzrok, da je človek živčen. Promet in okoliščine le pripomorejo, da vse to pride na plan.
Če bi bil vzrok promet, potem bi drugje v lajfu funkcionirali normalno. Vzrok je predvsem v tem, da je tričetrt ljudi nezadovljnih s svojim življenjem. Vse to obsojanje...zgražanje...žaljenje....je le odsev naše samopodobe.
V avtu se počutimo varne, saj nismo v direktnem stiku s sočlovekom in zato le lažje pokažemo tisto, kar je v nas, oz. to, kar v resnici smo.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Če dec 11, 2008 5:27 pm

robert1 je napisal/-a:Nekateri so pač tako sposobni, da vse najdejo brez problema.Nismo pa vsi taki in lahko bi pokazali malo razumevanja. Velikokrat se zgodi, da se kdo izgubi ali ne najde kar išče, predvsem tujci....in kaj bom zdaj, če sem za njim ? Trobil, kot zmešan?

Glede živčnosti pa je tako, da promet ne more biti vzrok, da je človek živčen. Promet in okoliščine le pripomorejo, da vse to pride na plan.
Če bi bil vzrok promet, potem bi drugje v lajfu funkcionirali normalno. Vzrok je predvsem v tem, da je tričetrt ljudi nezadovljnih s svojim življenjem. Vse to obsojanje...zgražanje...žaljenje....je le odsev naše samopodobe.
V avtu se počutimo varne, saj nismo v direktnem stiku s sočlovekom in zato le lažje pokažemo tisto, kar je v nas, oz. to, kar v resnici smo.

V Radencih verjetno res ne...
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Če dec 11, 2008 5:49 pm

gecco je napisal/-a:
RpDany je napisal/-a:
207cc je napisal/-a:
Če mene prašate, se največ manjših nesreč zgodi zarad živčnih voznikov...

tocno tak se podpisem !!

točno tko...nesreče se dogajajo zaradi živčnih voznikov...ampak kaj pa dela voznike živčne??? zase vem da ko se vsedem v avto se vedno začne čisto mirno, po dveh kilometrih imam pa hiter poln kufer vsega sranja k je na cesti...ne da bi bil nasploh tak človek ki je hiter živčen, ampak ko te že po 200 metrih dva izsilta, ko te eden skoraj izsili da moraš praktično odvit na sosedn pas da se mu izogneš, ko prideš v rondo in vidiš sranje tam, potem pa izven naselja, omejitev 90 in kreteni ki še vedno furajo 50 ker ne poznajo predpisov...če imam res dober dan se rata zadržat, prižgat musko in pač it s tokom nesposobnosti ki je na cesti...ampak včasih je pa preprosto preveč...

to je to, sj ne moreš da nebi bil živčen.

aja še tisto glede križišč:
če bi vsi to upošteval, da se nebi rinl, bi ta koncept še nekako deloval, enkrat ena stran gre čez, enkrat druga. ampak če bo križišče zabito, pa bom js počakal eno rund,. bo tisti k bo zavijal na isto pot kot jaz se mi vrinil z druge strani. torej lahko js čakam skos, ona stran bo pa skos hodila. tako da če hočeš prit noter, se enostavno moraš vrint in povzročit gužvo.

dober primer tega je križišče pri postaji center v novem mestu oz. pri občini (T križišče, mesto center, bršljin pa proti zdravstvenem domu)

tako da, žal tu nebo nikoli drugače, ker tud če že en počaka, naslednji ne bo, potem gre pa itak za čredni nagon, če gre en, grejo še 3-je...

Uporabniški avatar
heretic_
Nov uporabnik

Kraj: wasteland

Napisal/-a heretic_ Če dec 11, 2008 5:52 pm

Bolj kot prebiram tole temo bolj se zavedam kako sem lahko srečen da živim na "periferiji". 8) :)

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Če dec 11, 2008 6:14 pm

Huh!

Predno sem to temo prebral do konca sem kar živčen postal... :-P

lp, Aleš.
Slika

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Če dec 11, 2008 7:27 pm

Mišek: pusti jih, visiš da so v sloveniji vsi ultradobri vozniki, ki poznajo vse mape na pamet. Oni iščejo neko hišno št. v ulici pri hitrosti 40-50km/h...pa dajte no lepo vas prosim, kot da razlagate otrokom v vrtcu, le kdo vam to verjame :) Sami supermani, batmani pa catwomans :)

Mišek: mislim, da če greš v krožnem prometu na prvem izvozu ven, je pravilno, da se vključiš z desnim žmigavcem. Tako so mene naučili, seveda je predpogoj, da je dokaj majhno križišče.

Lp.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov