Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec So sep 12, 2009 1:08 pm

Neuporaba žmigavcev ni povezana z značko avtomobilia ampak uvidevnostjo voznika.
Zdaj že objavlam občasno

kurent
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a kurent Po sep 14, 2009 10:33 am

Patrik_A3 je napisal/-a:ma kdo ti je dal izpit pm. zaradi takih debilov se potem tisti kateri gremo pravilno na notranji pas,ne moramo razvrstit za izvoz,ker se peljete kot predsedniki in ne date niti prostora.

Zato pa včasih grem kar po zunanjem pasu.

Obljubljam, da se bom popravil. :oops:

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo Po sep 14, 2009 12:59 pm

Slovenska kultura je na najvišjem nivoju na avtocesti, kjer imaš 3 pasove. Po sredinskem se vozijo kamioni in autodomi, po levem se vozijo vsi, po desnem pa nihče.

Da o vožnji po levem pasu kadar je desni prazen sploh ne govorim ker je to pač normalno, da se 10 avtov vozi v koloni po levem pasu ko vsi skupaj prehitevajo en avto na desnem ki vozi 118 med tem ko oni gredo vsaj 121 km/h.
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero To sep 15, 2009 10:13 am

LoCo je napisal/-a:Slovenska kultura je na najvišjem nivoju na avtocesti, kjer imaš 3 pasove. Po sredinskem se vozijo kamioni in autodomi, po levem se vozijo vsi, po desnem pa nihče.

Da o vožnji po levem pasu kadar je desni prazen sploh ne govorim ker je to pač normalno, da se 10 avtov vozi v koloni po levem pasu ko vsi skupaj prehitevajo en avto na desnem ki vozi 118 med tem ko oni gredo vsaj 121 km/h.

x2

Predvsem opažam zadnje čase tisto drugo - 30 meterska kolona na prehitevalnem pasu, na desnem pa nikogar. Vozniki se razvrstijo na levo zato, ker 500m naprej vidijo tovornjak.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To sep 15, 2009 10:27 am

bzzero je napisal/-a:
LoCo je napisal/-a:Slovenska kultura je na najvišjem nivoju na avtocesti, kjer imaš 3 pasove. Po sredinskem se vozijo kamioni in autodomi, po levem se vozijo vsi, po desnem pa nihče.

x2

Predvsem opažam zadnje čase tisto drugo - 30 meterska kolona na prehitevalnem pasu, na desnem pa nikogar. Vozniki se razvrstijo na levo zato, ker 500m naprej vidijo tovornjak.

Folk je že ugotovil, da če po desni prideš do kamiona... ga enostavno ne moreš prhiteti zaradi voznikov, ki so v koloni na levi že 500m prej... in se zato še oni ( mi ) postavimo v tisto kolono.. Žalostno, ampak res.
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To sep 15, 2009 10:43 am

Vsi drugačni, vsi enaki :P

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To sep 15, 2009 11:12 am

Ampak res.. občasno moraš izbirati med dilemo... ali biti cepec, ki po desni prehiteva in se nato vriva v kolono. Ali pa biti cepec, ki 500m pred kamijonom kampira na levem pasu..
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če sep 17, 2009 7:04 am

No, danes je bilo v križišču Prešernova-Aškerčeva spet veselo (kot vsak dan). Tokrat je praktično čez rumeno zapeljal v krišišče šlepar, naložen z bagrom in dolg kot križišče. Čeprav so na drugi strani že nekaj časa stali v koloni in je že na 1 km videl, da bo pač stal v križišču. Ne, on veselo po gasu in zapre celo križišče. Očitno se folku z vsakim dnem bolj kisajo možgani.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
suntrace1
Nov uporabnik

Napisal/-a suntrace1 Če sep 17, 2009 9:50 am

Slike povejo več kot besede ;)

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix Če okt 29, 2009 10:31 pm

Ma nemorem verjet kaki folk debilnis e najde na naših cestah :evil: danes se peljem iz ljubljane proti mariboru pa prehitimo vozilo ki se vozi z napol, ma kaj napol čisto rpazno sprednjo levo gumo, človeku začnem mahat da ma gumo prazno pa me ignorira, v upanju da me je le registriral počakam do naslednega izvoza za počivališče da vidim če bo zavil na njega, samo ne on kr lepo dalje gremo gasa :S pa da ne omenim da je tip vozil 140 150 konstantno :roll:
...::: www.CST-TEAM.net :::...

Uporabniški avatar
-=davor=-
Novinec

Kraj: Ptuj - Slovenske Gorice

Napisal/-a -=davor=- Če okt 29, 2009 11:10 pm

Kakšne gume pa je imel?

jaz sem se pri mojih 205/40 R17 tudi po nekaj km opazil da imam desno čist prazno, pred tem sem pa se iskal izvor vibracij na volanu v zavojih :jao:

Mogoče je ta dedec namesto menjave gume uporabil fizikalni zakon centrifugalne sile :lol:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če okt 29, 2009 11:14 pm

zadnič povem ženski da ima na bmw-ju prazno gumo (18col), mimogrede parkira 1m pred vhodom v lidl.....

pa reče ja vem... :roll:

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX Pe okt 30, 2009 7:59 am

King1 je napisal/-a:
NejcZ je napisal/-a:
AVX je napisal/-a:
kurent je napisal/-a:Ja tile krožni so včasih nočna mora ko ne veš če drugi poznajo pravila. Običajno grem kar po zunanji liniji tudi do 3. izhoda. Po notranji pa bi moral gledati mrtvi kot in paziti na pešca na prehodu? Ne hvala.

Mah v Velenju je tut en tak krožni pač dvo pasovni in je dejansko premali za manevriranje po njem. Se postaviš v znotranji pas hočeš it pa 3 izhod ven si ravno 1 sekundo na notranjem pasu, ko se moreš pa že postavit na zunanjega. Vmes pa 2 izhoda še. Mislim v Velenju je res malo butasto narejen krožni. Ko sem delal izpit mi ga ni bilo potrebno upoštevat, ker so imeli tak dogovor, ko sem pa opravil izpit je pa 2 mesca po tem že veljalo to. Uglavnim živi obup.

Imamo pa v Mozirju še tudi en tak zelo lep krožni promet, ko ga ne moreš obvozit, brez da bi zapeljal na on hribček.

Slika

Če bi bila res takšna postavitev v temu mini rondoju, bi tak zdržala ravno 1 dan :D Pa ne zato ko bi ukradli, ampak zato ko bi podrli. Aja pa drugače sem ga sam poskušal zmanevrirat z Meganom. Sej sprednji del gre, samo z zadnjo gumo povoziš hrib. Prihajal sem pa iz smeri trga.

Ni šans da narediš cel krog okoli brez da bi moral v rikverc, tudi če voziš po tistem krogu.. Js z svojim kliotom ne morem, z Sharanom pa tak al tak ne, sm mogu dvakrat v rikverc da sem lahko krog naredil :lol: :lol:

Sicer je pa itak mišljeno tako da se čez tisti hribček pelješ, ampak vseeno je idiotizem prve klase :)

ko sem prvič pripeljal v ta krožišče v mozirju sem se najprej ustavil in pogledal kaj sploh je to. ko sem ugotovil, da z mojo 6.4 metrsko kravo ne bošlo nikakor sem zapeljal kar naravnost (nobenega oviral), ker drugače pač ni šlo.res je nekaj posebnega ampak ne vem čemu služi?

lp

Vrjemi, da to vsi delajo tak ;) V mozirju to jemljemo vsi kot navadno križišče in ne krožišče, samo da brez prometnih znakov in se nekako razvrstimo po pravilu srečanja. :D Če bom pa šel delat pravilno v temu krožnemu, bo me pa itq en nabasal tak da bo kr glava bolela. Sploh iz te smeri ko je slikano, pa da bi želel it na on pred zadnji izvoz, ki je še malenkost bolj levo in se ga na sliki ne vidi.
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix Pe okt 30, 2009 1:58 pm

-=davor=- je napisal/-a:Kakšne gume pa je imel?

jaz sem se pri mojih 205/40 R17 tudi po nekaj km opazil da imam desno čist prazno, pred tem sem pa se iskal izvor vibracij na volanu v zavojih :jao:

Mogoče je ta dedec namesto menjave gume uporabil fizikalni zakon centrifugalne sile :lol:

so ble kr pomoje ene 175 r14 :) čist navadne :) pa sej čene druga ti avto negre ravno z 1 prazno gumo ampak ti ga vleče v eno smer, še posebaj pri 150km/h :roll:
...::: www.CST-TEAM.net :::...

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec So okt 31, 2009 12:50 am

Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky So okt 31, 2009 1:11 am

letos so se snemale nove reklame za varno vožnjo po AC. Ampak jih ne najdem nikjer na netu. Vrtijo se pa na SLO1, ponavadi okoli 10ih zvečer, pred poročili
LP Rok

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO To nov 03, 2009 3:41 pm

AVX je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:
NejcZ je napisal/-a:
AVX je napisal/-a:
kurent je napisal/-a:Ja tile krožni so včasih nočna mora ko ne veš če drugi poznajo pravila. Običajno grem kar po zunanji liniji tudi do 3. izhoda. Po notranji pa bi moral gledati mrtvi kot in paziti na pešca na prehodu? Ne hvala.

Mah v Velenju je tut en tak krožni pač dvo pasovni in je dejansko premali za manevriranje po njem. Se postaviš v znotranji pas hočeš it pa 3 izhod ven si ravno 1 sekundo na notranjem pasu, ko se moreš pa že postavit na zunanjega. Vmes pa 2 izhoda še. Mislim v Velenju je res malo butasto narejen krožni. Ko sem delal izpit mi ga ni bilo potrebno upoštevat, ker so imeli tak dogovor, ko sem pa opravil izpit je pa 2 mesca po tem že veljalo to. Uglavnim živi obup.

Imamo pa v Mozirju še tudi en tak zelo lep krožni promet, ko ga ne moreš obvozit, brez da bi zapeljal na on hribček.

Slika

Če bi bila res takšna postavitev v temu mini rondoju, bi tak zdržala ravno 1 dan :D Pa ne zato ko bi ukradli, ampak zato ko bi podrli. Aja pa drugače sem ga sam poskušal zmanevrirat z Meganom. Sej sprednji del gre, samo z zadnjo gumo povoziš hrib. Prihajal sem pa iz smeri trga.

Ni šans da narediš cel krog okoli brez da bi moral v rikverc, tudi če voziš po tistem krogu.. Js z svojim kliotom ne morem, z Sharanom pa tak al tak ne, sm mogu dvakrat v rikverc da sem lahko krog naredil :lol: :lol:

Sicer je pa itak mišljeno tako da se čez tisti hribček pelješ, ampak vseeno je idiotizem prve klase :)

ko sem prvič pripeljal v ta krožišče v mozirju sem se najprej ustavil in pogledal kaj sploh je to. ko sem ugotovil, da z mojo 6.4 metrsko kravo ne bošlo nikakor sem zapeljal kar naravnost (nobenega oviral), ker drugače pač ni šlo.res je nekaj posebnega ampak ne vem čemu služi?

lp

Vrjemi, da to vsi delajo tak ;) V mozirju to jemljemo vsi kot navadno križišče in ne krožišče, samo da brez prometnih znakov in se nekako razvrstimo po pravilu srečanja. :D Če bom pa šel delat pravilno v temu krožnemu, bo me pa itq en nabasal tak da bo kr glava bolela. Sploh iz te smeri ko je slikano, pa da bi želel it na on pred zadnji izvoz, ki je še malenkost bolj levo in se ga na sliki ne vidi.

Hja tole je res malo smesno krozno ... v SGju imajo tudi nekaj smesnih ...
Kar se tice Velenjskega krozisca moram povedati, da bi bilo cisto normalno ce bi se ljudje znali razvrscati v njem.
Ce se ne znas voziti v kroznem, potem ostani na zunanjem pasu ne pa da potem sekas naravnost iz notranjena na zunanjega in potem izhod. Ravno to mi je zadnjic nekdo naredil.
Zunanji pas prost, na notranjem en avto, brez znakov da bi mogoce zapeljal iz kroznega .... ravno preden zapeljem v krozisce se 1x pogledam in ni imel smerokaza in se vedno je bil na notranjem pasu ...
Jaz zapeljem, na hitro pogledam na desno in se preden zasucem glavo nazaj je bil tisti clovek pred mojim avtom ... manjkalo je 10-20 cm da bi ga spluzil dol iz ceste s tisto malo kripo .... na vsem lepem se je odlocil zapeljati pred mene :S

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če nov 05, 2009 8:08 pm

A je imel že kdo to čast, da se je v rondoju z enim pasom vozil vštric z drugim?
Slika

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Če nov 05, 2009 8:33 pm

kolesar je napisal/-a:zadnič povem ženski da ima na bmw-ju prazno gumo (18col), mimogrede parkira 1m pred vhodom v lidl.....

pa reče ja vem... :roll:

Mogoče je mela pa Run-Flat gume, pa misli da so lahko skos prazne ;)

Uporabniški avatar
ijuvan
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a ijuvan Če nov 05, 2009 9:30 pm

IcEm4n je napisal/-a:A je imel že kdo to čast, da se je v rondoju z enim pasom vozil vštric z drugim?

Jaz. In nisem počaščen. Sicer je bil skuter ampak vseeno mi ni bilo všeč. Zavijem v krožnega, nakar naekrat z leve prileti skuter in se pelje vštric z mano. Je treba omenjat da ni imel čelade? Naprej se je pa peljal manj kot 40 km/h - ravnina pa takšna, da če se mu je že tako mudilo in me ni mogel počakat, bi lahko peljal 100 km/h. (Lokacija: Velenje - rondo pri Visaviju).
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov