abbe je napisal/-a:zany je napisal/-a:Malo si bom sposodil temo, ker se mi odpiranje nove ne zdi smiselno.
Kolega se je zjutraj peljal v službo in ker je zamujal je prehiteval na polni črti. Že ko je bil nekaj časa v službi sta ga obiskala modra prijatelja in mu povedala, da ga je opazil njun kolega(torej policist vendar ne v času službe), ki se je takrat ravno odpravljal v službo in jima sporočil, da je avto registrske xy naredil ta prekršek. In zdaj me zanima če ti lahko policist napiše kazen ne da bi na lastne oči videl prekršek?
seveda lahko..
tut jaz sem tko dobu kazen,pa ceprav se mi to zdi nesmiselno.oz bi po tem lahko sklepal da lahko kr vsak klice na policijo pa tozari okoli in ti bos pac dobil kazen tut ce ti ne morejo kao dokazat tega..
abbe je napisal/-a:zany je napisal/-a:Malo si bom sposodil temo, ker se mi odpiranje nove ne zdi smiselno.
Kolega se je zjutraj peljal v službo in ker je zamujal je prehiteval na polni črti. Že ko je bil nekaj časa v službi sta ga obiskala modra prijatelja in mu povedala, da ga je opazil njun kolega(torej policist vendar ne v času službe), ki se je takrat ravno odpravljal v službo in jima sporočil, da je avto registrske xy naredil ta prekršek. In zdaj me zanima če ti lahko policist napiše kazen ne da bi na lastne oči videl prekršek?
seveda lahko..
tut jaz sem tko dobu kazen,pa ceprav se mi to zdi nesmiselno.oz bi po tem lahko sklepal da lahko kr vsak klice na policijo pa tozari okoli in ti bos pac dobil kazen tut ce ti ne morejo kao dokazat tega..
MRV je napisal/-a:abbe je napisal/-a:zany je napisal/-a:Malo si bom sposodil temo, ker se mi odpiranje nove ne zdi smiselno.
seveda lahko..
abbe, si se pritožil?
jeronimo je napisal/-a:Zanimiva miselnost.
V zahodnih državah imajo drugačno miselnost.
Naprimer če ljudje vidijo, da nekdo vozi pijan, ga prijavijo iz varnosti policiji. Isto za objestneže.
jeronimo je napisal/-a:Zanimiva miselnost.
Naprimer če ljudje vidijo, da nekdo vozi pijan, ga prijavijo iz varnosti policiji. Isto za objestneže.
ban je napisal/-a:jeronimo je napisal/-a:Zanimiva miselnost.
Vse lepo in prav, sam kako iz avta z zagotovostjo lahko trdiš da je nekdo pijan? Brez frulice?
radar je napisal/-a:vem za primer, ko je dobil vooznik kazen na podlagi prijave.
povedal je model avta, registrsko, uro kje se je nahajal in način vožnj in. avto je bil še sponzorsko obliman. Če se ne motim, so ga nato klicali iz policije in je moral še svojo izjavo pisno potrditi.
Na podlagi pisne potrditve pa je bil tudi kaznovan.
lp
BBoss je napisal/-a:abbe je napisal/-a:zany je napisal/-a:Malo si bom sposodil temo, ker se mi odpiranje nove ne zdi smiselno.
seveda lahko..
Ah ja pajade - pol se lahko čisto vsak vse zmisli, da bi recimo škodoval sosedu in ga prijavi, da je počenjal ne vem kaj. Bom zapeljal v graben pa bom nato zapisal registrsko prvega, ki je šel mimo, da me je izsilil oziroma zrinil s ceste. Policist izven službenega časa ni policist ampak navaden državljan in pri prometnih prekrških, ki se naknadno kaznujejo mora obstajati fizičen dokaz (slika iz radarja recimo). Drugo pa je če te ustavijo na licu mesto, ko si storil prekršek in te takoj seznanijo s kršitvijo - tam pa res nimaš kej praskat. Post festum, če ni bilo nesreče ali kej podobnega pa si lahko pod nosom obrišejo, ker vsak odvetnik bo to znal spodbiti, če bi že prišlo tako daleč.
Tudi v članku tako piše, da lahko policaje obvestiš o dogodku in da gredo malo čekirat osumljenca vendar dokler ga ne zasačijo pri delanju prekrškov mu ne morejo kej dosti. Madona sej tudi pri družinskem nasilju ne morejo ukrepat dokler se kaj ne zgodi.
adis je napisal/-a:http://www.zurnal24.si/prijavite-norce-clanek-169477
zanimiv članek ni kaj...
xalfist je napisal/-a:radar je napisal/-a:vem za primer, ko je dobil vooznik kazen na podlagi prijave.
povedal je model avta, registrsko, uro kje se je nahajal in način vožnj in. avto je bil še sponzorsko obliman. Če se ne motim, so ga nato klicali iz policije in je moral še svojo izjavo pisno potrditi.
Na podlagi pisne potrditve pa je bil tudi kaznovan.
lp
Težko vrjamem, ali pa so zakoni na različnih koncih slo. drugačni.
Pri nas je tip, ki je malo obseden z prometom, folk je fotografiral, ali celo snemal to (nisem ziher) in pošiljal na policijsko postajo, in ni bilo nič iz tega oz policija ni nobenega mogla kaznovat.
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov