Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Brain Damage
Novinec

Re: Radarji v Mariboru!

Napisal/-a Brain Damage To okt 30, 2012 4:09 pm

Doche:

Vozim se po AC in mi je omenjen primer zelo poznan in većkrat viden. Ampak AC je specifika. Moje mnenje je, da če je na regionalnih cestah, neglede na vreme dovoljena hitrost 90km/h, bi na avtocestah lahko bila omejitev premaknjena na 150km/h. To je ena normalna potovalna hitrost.

Sam zaradi kratkega menjalnika po AC vozim pod omejitvami, ko pa dohitim vozilo pred manoo, pospešim do omejitve, prehitim, premaknem na levi pas in vozim s svojim tempom naprej.

Vožnja znotraj naselji in upoštevanje omejitev v naseljih je pa kjučnega pomena. Preveč dinamike je na cesti in ob cesti. Voznik mora spremljat mnogo več stvari in ima bistveno manj časa za ukrepanje kot na AC, kjer so vozila, ki vozijo 100km + in imaš več maneverskega prostora. Tudi vsi udeleženci v prometu so v nekem kovinskem ''ščitu'' (aka, avtomobilski oklep), medtem ko so pešci (otroci, ostareli in ostali) ali kolesarji zelo izpostavljeni in bistveno bolj ranljivi kot vozniki.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV To okt 30, 2012 5:49 pm

ti zagovorniki radarjev, dokler ga ne bodo dobili v čmar, ne bodo bili proti. iz njihovih besed pa se sliši nekakor tako: sej ni tako hudo, samo dvigneš nogico in ti jo lepo obrijejo. nič ne boli veš? travica je pa še vedno fina, a kaj ko je zmanjkuje.

Luky
Nov uporabnik

Napisal/-a Luky To okt 30, 2012 6:19 pm

Ti zagovorniki radarjev ne bodo dobili kazni, ker zmerom vozijo "varnih" 30 km/h pod omejitvijo. j**e se njim če ovirajo promet ali ne. In ti so tisti ki so nevarni na cesti ne vozniki, ki prekoračijo hitrost za 10 km/h.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To okt 30, 2012 6:28 pm

... drugje po Sloveniji pa ni radarjev :roll:
turbo inside

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To okt 30, 2012 6:50 pm

_furby_ je napisal/-a:... drugje po Sloveniji pa ni radarjev :roll:

-tako skoncentriranih na določenem območju ne ;)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ To okt 30, 2012 6:53 pm

xxl je napisal/-a:

to je res, ampak to jokanje je ze smesno :)
tudi jaz ko srecam samo 5 stacionarnih radarjev na dan (da ne stejem kontrol) se moram drzat omejitev =P
Zadnjič spremenil _furby_, dne To okt 30, 2012 6:55 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
turbo inside

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To okt 30, 2012 6:54 pm

xxl je napisal/-a:

Vsaj veš, da so tam. Drugod nas pa jebejo s temi Clioti, Roomsterji in ostalo druščino poskrito v conah 30 ali pa 20m stran od table za začetek/konec naselja :roll:

Se pa strinjam s Furbyjem glede jokanja.

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti To okt 30, 2012 10:24 pm

enim bebcem še kar ni jasno da so radarji na lokacijah kjer se ne ogroža nikogar in je promet potekal brez problema brez nesreč. tisti ki pa verjame v zgodbice o varnosti pa itak nima blage veze kaj je to varnost. če bi se jim šlo za varnost bi se semaforji pojavili po mestu in okrog šol, fakultet, vrtcev, gledališč, kin, itd kjer se lahko zgodi kaj hudega - ampak tam nebi pobirali dnara ker se itak nihče ne vozi več kot 50 oz več kot so omejitve. no zdaj pa lahko nadaljujete s svojimi butastimi forami da so radarji potrebni in kak je to povečalo varnost.

aja, se počutite dobro kot ovce v naši državi? bogi reveži. država bi morala biti v naši lasti in ne mi v lasti države. naravnost zgražam se ob tem ko se zagovarja marsikatere poteze, ki vplivajo na "VARNOST" - ampak to je pač najlažje prodati ovcam v sloveniji - no, ne štajercem kot je videt iz požiganja.
Zadnjič spremenil ninjeti, dne To okt 30, 2012 10:27 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To okt 30, 2012 10:27 pm

_furby_ je napisal/-a:
xxl je napisal/-a:

tudi jaz ko srecam samo 5 stacionarnih radarjev na dan (da ne stejem kontrol) se moram drzat omejitev
=P

Kaj pa ti veš k se nič ne voziš. =P

lp

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ To okt 30, 2012 10:31 pm

King1 je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:
xxl je napisal/-a:

tudi jaz ko srecam samo 5 stacionarnih radarjev na dan (da ne stejem kontrol) se moram drzat omejitev
=P

Kaj pa ti veš k se nič ne voziš. =P

lp

tocno :!: kaj pa je 100.000 km na leto (se moram bolj potrudit). niti enega radarja ne srecam ves cas :mrgreen:
turbo inside

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To okt 30, 2012 10:34 pm

_furby_ je napisal/-a:tocno :!: kaj pa je 100.000 km na leto (se moram bolj potrudit). niti enega radarja ne srecam ves cas :mrgreen:

Dajva se skupaj pa bo 200.000 km. ;)

lp

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To okt 30, 2012 10:45 pm

MRV je napisal/-a:ti zagovorniki radarjev, dokler ga ne bodo dobili v čmar, ne bodo bili proti. iz njihovih besed pa se sliši nekakor tako: sej ni tako hudo, samo dvigneš nogico in ti jo lepo obrijejo. nič ne boli veš? travica je pa še vedno fina, a kaj ko je zmanjkuje.

Hahahahaha...:D :D :D :D

Motiš se...Iz naših besed se sliši takole (in nič dugače):
Dvigneš nogico, pa te nihče ne obrije. Tošl je pa še vedno poln. In nikjer nič ne boli. Če pa nogice ne dvigneš....te pa obrijejo in imaš prazen tošl...Pa še boli...zelo boli...največkrat pa ego...tko kot štajerske požigalce.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To okt 30, 2012 10:55 pm

ninjeti je napisal/-a:enim bebcem še kar ni jasno da so radarji na lokacijah kjer se ne ogroža nikogar in je promet potekal brez problema brez nesreč. tisti ki pa verjame v zgodbice o varnosti pa itak nima blage veze kaj je to varnost. če bi se jim šlo za varnost bi se semaforji pojavili po mestu in okrog šol, fakultet, vrtcev, gledališč, kin, itd kjer se lahko zgodi kaj hudega - ampak tam nebi pobirali dnara ker se itak nihče ne vozi več kot 50 oz več kot so omejitve. no zdaj pa lahko nadaljujete s svojimi butastimi forami da so radarji potrebni in kak je to povečalo varnost.

aja, se počutite dobro kot ovce v naši državi? bogi reveži. država bi morala biti v naši lasti in ne mi v lasti države. naravnost zgražam se ob tem ko se zagovarja marsikatere poteze, ki vplivajo na "VARNOST" - ampak to je pač najlažje prodati ovcam v sloveniji - no, ne štajercem kot je videt iz požiganja.

Glede semaforja so pa dobro naredili na relaciji Vrhnika-Ljubljana (Drenov Grič) tam je omeitev 50 in če prekoračiš se prižge rdeča luč in gori toliko časa, da se z avtomobilom čisto ustaviš nato se prižge zelena. Problem edino nastane, ker se mora tudi na drugi strani voznik ustavit tudi če pelje po omeitvi.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To okt 30, 2012 11:04 pm

lancia hf je napisal/-a:Glede semaforja so pa dobro naredili na relaciji Vrhnika-Ljubljana (Drenov Grič) tam je omeitev 50 in če prekoračiš se prižge rdeča luč in gori toliko časa, da se z avtomobilom čisto ustaviš nato se prižge zelena. Problem edino nastane, ker se mora tudi na drugi strani voznik ustavit tudi če pelje po omeitvi.

x2

Taki semaforji so zelo razširjeni na Hrvaškem in se vsaj meni zdi zadeva v redu, ter veliko bolj učinkovita za varnost kot radarji ;)

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr okt 31, 2012 12:23 am

haha, pm, najbolj pametni pa tisti ki so v mb mogoče 1x na leto. joj narod narod :D

no še ena pesmica, kdor pač je na fb kaj:

http://www.facebook.com/photo.php?v=10151092085076701

Franceju v spomin :mrgreen:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Sr okt 31, 2012 12:48 am

-sem že imel primere,ko so mi prijatelji iz Koroške povedali,ko gredo v nakupe in zabavišča v večja mesta,se raje odločajo za Calje,kot za MB
-tudi sam sem včasih delal 100 000km na leto,pa me radar ni nikoli dobil,hvala bogu,da ne delam več to delo,ker se hitro spozabiš,ko greš 100 krat skozi križišče,hitro imaš 60,če nisi skozi z enim okom na števcu

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Sr okt 31, 2012 10:56 am

xxl je napisal/-a:-sem že imel primere,ko so mi prijatelji iz Koroške povedali,ko gredo v nakupe in zabavišča v večja mesta,se raje odločajo za Calje,kot za MB
-tudi sam sem včasih delal 100 000km na leto,pa me radar ni nikoli dobil,hvala bogu,da ne delam več to delo,ker se hitro spozabiš,ko greš 100 krat skozi križišče,hitro imaš 60,če nisi skozi z enim okom na števcu

in že zaradi tega je nevarnost VEČJA in ne manjša. prej se ni tolko gledalo na hitrost ampak na cesto, zdaj pa vsi škilijo na števec namesto na cesto - priznam da tudi sam.

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Sr okt 31, 2012 11:47 am

Posledica teh radarjev je najbolj vidna zjutraj in popoldne na Streliški. Sicer so zdaj nabili table za hitrost 40 ampak vozimo se okoli 25-30 km/h. No pa skoraj vsak dan vidim policaje z radarjem, ki merijo nasproti gostilne ali pa pod kakim drevesom.

Torej po tem takem, bi mogla biti omejitev skozi vsako naselje, ki ima samo na eni strani pločnik 40km/h. Če pa pločnika naselje nima pa 20km/h. :DDD

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Sr okt 31, 2012 5:41 pm

-veliko Mariborčanov se zdaj vozi po stranskih cestah,ne za to,da bi lahko divjali (saj je dosti ležečih policajev),ampak enostavno se jim ne da ubadat s temi prefu...... radarji na vsakem koraku,tudi sam premislim po kateri smeri bom šel,pa vozim že dolgo defanzivno

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Sr okt 31, 2012 6:18 pm

vi ne veste da vas kangler ima rad. z to krizo je dobro to da vozite počasi, saj bencin je drag. malo za optimizem je to ;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 29 gostov