Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Ne apr 20, 2008 1:41 pm

Gregamax je napisal/-a:
stench je napisal/-a:
Gregamax je napisal/-a:Mene pa neki zanima! Kolega ki ima renault servis mi je reku da novi clio z original xenon žarometi nima avtomatsko nastavitve višine žarometov ampak ročno ima pa pranje žarometov! Je to res?! Pa včeraj so policaji sikali prijatlu k ma xenon kit na VW bubi z lečo in se je komaj izmazal!

A to so Jakliču težili doma v Belikrajini al kje drugje?

pa ti maš tudi ksenon noter, sem te zadnjič videl, ko si nasproti pelal in ni čisto nič bleščalo.

Ja Jakliču so težili v Gradacu v Beli krajini!Kdaj si me pa srečal?!Ja sm jih za eno stopnjo nižje spustil in ne bleščijo!

Sem te srečal enkrat ko si šel iz službe ene 10 čez drugo.

Drugač pa meni zaenkrat še niso nič spraševali, enkrat je hotel bit eden firbčen, pa sem mu hitro porinil homo kartonček da se je z drugim zaposlil.
Slika

Uporabniški avatar
T-Man
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a T-Man Ne apr 20, 2008 3:54 pm

Gregamax je napisal/-a:Hja dobro je mel skrite balaste k mu je šu gledat pod haubo da jih najde se je pa izgovarjal da so original in da je on pred kratkim kupu avto pa za pralce mu je reku da nima pojma da mogoče je bil avto zaleten pa da so dali navadni odbijač gor pa svetu mu je v lečo da bi vidu žarnco pa za avtomatsko nastavljanje višine se je pa znašu pa je ko je pržgal luči pred njim je ročno dvignu luči v kabini in so nasedli ampak za dlako!

Pa je policaj sploh pristojen za ugotavljanje ali je xenon original oz. nadgradnja?
Sploh lahko gleda pod havbo in išče balaste?

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne apr 20, 2008 3:58 pm

Tud če ni te vedno lahko napoti na izredni tehnični pregled.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Ne apr 20, 2008 8:43 pm

sicer malo off ampak vseeno:
Ali mi lahko na LPP-ju kaj komplicirajo, če grem jaz homologirati angel eyse in imam vgrajen xenon. Gledajo kaj pod havbo ali samo pogledajo luči, če imajo E- oznako ali lahko "padem" zaradi tega ker imam notri xenon, ki ga ne moreš homologirati (nimam samonastavljanja, pranja,..) :?:

lp

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Ne apr 20, 2008 8:50 pm

Poročilo: luči sem zmontiral, 4300K tud, punco dal u avto, da je vozila po parkingu, jst pa ko ena mona od zuni bulu in situacija je sledeča:
svetloba je bela, morda maaalce rumenkasta, odtenka modre nisem zapazil, od znotraj pa, ko voziš avto, je cesta belo-rumenkasta, morda mi je tudi toliko bolj izrazito, ker sem bil dosedaj navajen na belo-modro (6000K), tko da, če ne bi bilo policajev, bi kupil 5000K, tko pa ker so policaji, sem s 4300k zadovoljen, saj od daleč recimo, da "ne opaziš", da so xenon.

Uporabniški avatar
ziga24
Novinec

Kraj: Robanov kot - Ljubljana

Napisal/-a ziga24 Po apr 21, 2008 8:28 am

Živijo!
Jaz bi vprašal eno vmesno vprašanje...
Ali je razlika, če kupiš xenon kit za 60€ ali pa za 120€??

Hvala, Žiga
Slika

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash Po apr 21, 2008 9:30 am

ziga24 je napisal/-a:Živijo!

Hvala, Žiga

ponavadi ne, ker je vse kitajska roba! samo menda kaixen, ampak je cez 200€ :D tk da od 50 pa do 120€, mislim da je vse en in isti falus
Bolš je drazja kvaliteta, ko pa poceni kvantiteta :)

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Po apr 21, 2008 11:29 am

T-Man je napisal/-a:
Gregamax je napisal/-a:Hja dobro je mel skrite balaste k mu je šu gledat pod haubo da jih najde se je pa izgovarjal da so original in da je on pred kratkim kupu avto pa za pralce mu je reku da nima pojma da mogoče je bil avto zaleten pa da so dali navadni odbijač gor pa svetu mu je v lečo da bi vidu žarnco pa za avtomatsko nastavljanje višine se je pa znašu pa je ko je pržgal luči pred njim je ročno dvignu luči v kabini in so nasedli ampak za dlako!

Pa je policaj sploh pristojen za ugotavljanje ali je xenon original oz. nadgradnja?
Sploh lahko gleda pod havbo in išče balaste?

Ne ni pristojen. Lahko pa te po hitrem postopku pošlje na tehničnega.
Kjer prvo preverijo homologacijski kartonček, pranje luči... . In če not ni napisano...

Čez tehničnega ponavadi prideš, ker če pride do pizdarije. Bodo na tehničnem enostavno rekli da si imel not navadne žarnice ko si ga delal. In je za njih stvar rešena.

z 30 Aprilom se bo kazen spremenila na 120€ , za nehomologirane luči... Zdaj je 30k sit.
btw:
To še je vedno tehnično neizpravno vozilo, in lahko imaš velike probleme če pride do piz*.

Lp
Andrej
Slika

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Po apr 21, 2008 12:37 pm

Kjer prvo preverijo homologacijski kartonček, pranje luči... . In če not ni napisano...
Ampak kako pa to izgleda? A moraš na tehničnega direkt ali naslednji dan?
Ker teoretično bi mogoče lahko vmes doma vrgel ven xenon kit, nazaj montiral original luči in se "nikome ništa" naslikaš na tehničnem...
pač ugibam/sprašujem, me zanima kako je s tem?
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a shelton Po apr 21, 2008 12:47 pm

tmtslash je napisal/-a:
ziga24 je napisal/-a:Živijo!

Hvala, Žiga

ponavadi ne, ker je vse kitajska roba! samo menda kaixen, ampak je cez 200€ :D tk da od 50 pa do 120€, mislim da je vse en in isti falus

KAIXEN stane okoli 180 EUR.

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Napisal/-a stench Po apr 21, 2008 12:50 pm

sonic je napisal/-a:
Ampak kako pa to izgleda? A moraš na tehničnega direkt ali naslednji dan?
Ker teoretično bi mogoče lahko vmes doma vrgel ven xenon kit, nazaj montiral original luči in se "nikome ništa" naslikaš na tehničnem...
pač ugibam/sprašujem, me zanima kako je s tem?

Če se ne motim nemoreš do avtomobila, ko čaka na tehničnega
Slika

Uporabniški avatar
Daemon
Nov uporabnik

Kraj: koper

Napisal/-a Daemon Po apr 21, 2008 12:58 pm

Na tržišču se pojavljajo sistemi za vgraditev xenonskih žarnic v obstoječe žaromete. Ti sistemi so v večini primerov homologirani, niso pa homologirane same žarnice. Žarometi in žarnice morajo biti homologirane in označene v skladu tehnično specifikacijo TSV 125/00 o žarometih motornih vozil, ki delujejo kot žarometi za dolgi svetlobni pramen in/ali žarometi za kratki svetlobni pramen in o virih svetlobe za uporabo v homologiranih svetilkah motornih in priklopnih vozil.

V skladu z zahtevo Tehnične specifikacije TSV 120/00 o vgradnji svetil in svetlobno signalnih naprav na motorna in priklopna vozila pa morajo biti žarometi z xenonskimi žarnicami opremljeni z samodejnim nastavljanjem višine svetlobnega snopa in čiščenjem žarometov.

Če policisti pri kontroli sumijo, da so v vozilu vgrajene xenonske žarnice v nasprotju z zgoraj navedenim odredijo izredni tehnični pregled na podlagi 241. člena ZVCP-1. Če so na tehničnem pregledu ugotovi nedovoljena vgradnja, policisti ukrepajo v skladu z 59. členom ZVCP-1.

lp

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Po apr 21, 2008 2:33 pm

Aha, ampak kako se pa to v praksi izvede? Kako izgleda transport avta od tam, kjer te je policaj ustavil (in menda se pogosto to itak zgodi v večernih urah), do mesta, kjer se izvaja tehnični pregled?

Mogoče bi iz prve roke lahko povedal kdo, ki so mu že kdaj odredili izredni tehnični..?

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero Po apr 21, 2008 3:05 pm

To glede tehnicnega pa tudi mene zanima. Glede na to, da ge za sum da vozilo ni tehnicno prezhibno, potem policisti najbrz odvzamejo tablce!? Lahko avto vseeno peljes do tehnicnega (v njihovem spremstvu) ali mora avto na vleko?

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Napisal/-a stench Po apr 21, 2008 9:47 pm

sonic je napisal/-a:
Aha, ampak kako se pa to v praksi izvede? Kako izgleda transport avta od tam, kjer te je policaj ustavil (in menda se pogosto to itak zgodi v večernih urah), do mesta, kjer se izvaja tehnični pregled?

Mogoče bi iz prve roke lahko povedal kdo, ki so mu že kdaj odredili izredni tehnični..?

Ko imajo polcaji akcije, potem na LPP delajo tudi ponoči in jih vozijo direktno tam, kako pa avto pride v normalnih primerih pa nevem
Slika

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD To apr 22, 2008 7:45 am

Daemon je napisal/-a:Na tržišču se pojavljajo sistemi za vgraditev xenonskih žarnic v obstoječe žaromete. Ti sistemi so v večini primerov homologirani, niso pa homologirane same žarnice. Žarometi in žarnice morajo biti homologirane in označene v skladu tehnično specifikacijo TSV 125/00 o žarometih motornih vozil, ki delujejo kot žarometi za dolgi svetlobni pramen in/ali žarometi za kratki svetlobni pramen in o virih svetlobe za uporabo v homologiranih svetilkah motornih in priklopnih vozil.

V skladu z zahtevo Tehnične specifikacije TSV 120/00 o vgradnji svetil in svetlobno signalnih naprav na motorna in priklopna vozila pa morajo biti žarometi z xenonskimi žarnicami opremljeni z samodejnim nastavljanjem višine svetlobnega snopa in čiščenjem žarometov.

Če policisti pri kontroli sumijo, da so v vozilu vgrajene xenonske žarnice v nasprotju z zgoraj navedenim odredijo izredni tehnični pregled na podlagi 241. člena ZVCP-1. Če so na tehničnem pregledu ugotovi nedovoljena vgradnja, policisti ukrepajo v skladu z 59. členom ZVCP-1.

lp

Zaenkrat vem samo za Hello da prodaja sistem za čiščenje žarometov in samodejno nastavitev višine luči (vse skupaj cca 530€). Poleg pa rabiš še homologiran žaromet , xenon žarnice.
Sprašujem se kdaj bodo nabavili naprave ki bodo ugotovile barvo svetlobe žarnic, tako kot so to naredili za prepustnost svetlobe skozi zatemnjena stekla... Čeprav je kot kaže lažje preverit oznake na sami žarnici ;)
Slika

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To apr 22, 2008 8:22 am

Ko imajo polcaji akcije, potem na LPP delajo tudi ponoči in jih vozijo direktno tam, kako pa avto pride v normalnih primerih pa nevem
Že že, ampak KAKO se avto pripelje od mesta policijskega pregleda do lokacije tehničnih pregledov?
A ga pelješ sam, a peljejo policaji za tabo, a se en policaj zraven tebe v avto usede?
Ali pa ga moraš na avtovleko dat?
V kolikem času od ustavitve (policijske kontrole) moraš priti na tehnični?

Uh, moram informacije iz vas vlečt, včasih potrebuješ potrpljenje svetnika :)
(no saj če ne veste točno, pa priznajte da se vam kvečjemu samo približno sanja, to ni nič hudega, saj se noben od nas ni že rodil pameten)

Uporabniški avatar
Karneki
Novinec

Napisal/-a Karneki To apr 22, 2008 2:36 pm

Kolega so ustavili nekje cca 7 km iz LJ pobrali tablice in je moral na izredni tehnični
kakor jaz vem je moral avto odšlepat ker pa ma sam avto prevoze mu to ni bil problem. Homologiran pa nimel felten in temnih šip. takrat kazen še 25.000 SIT
plus tehnični pregled in ker je mel vse papirje je tok tud hitr uredil vse dokumente in se veselo vozil dalje :-P
A si tud ti v lukno padu?
Nič vidu, nič slišu, nič kriv!

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic To apr 22, 2008 2:46 pm

Kolikor vem se za policistom pelješ na tehnični pregled v svojem vozilu...

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To apr 22, 2008 4:43 pm

Skubic je napisal/-a:Kolikor vem se za policistom pelješ na tehnični pregled v svojem vozilu...

Sredi noci navrjetneje tehnicni pregled ni odprt al?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov