Debate, ki niso vezane na ostala področja...

evilfury
Uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a evilfury Pe mar 23, 2012 10:52 am

Saj lahko potem preklopiš na bencin? Še to me zanima, če je Plineks vredu firma za vgradnjo plina?

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Pe mar 23, 2012 11:02 am

evilfury je napisal/-a:Še to me zanima, če je Plineks vredu firma za vgradnjo plina?

:rofl :rofl :rofl
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Pe mar 23, 2012 11:07 am

Dobr kaj je spet smešnega? Pač nevem in sprašujem...

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Pe mar 23, 2012 11:14 am

evilfury je napisal/-a:Dobr kaj je spet smešnega? Pač nevem in sprašujem...

Malo si poglej tega in še kakšen drug forum...pa boš videl kdo in kaj je Plineks! Oni so iz Mislinje če se ne motim... Hilda Tovšak tudi, a ne?!

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Pe mar 23, 2012 11:23 am

iziboy je napisal/-a:......Oni so iz Mislinje če se ne motim... Hilda Tovšak tudi, a ne?!

ja ful si duhovit ni kaj, torej po tvoje vsakdo ki je iz mislinje je lopov.

evilfury vglavnem jaz sem pri njih vgradil plin, in ga imam že ca. 70kkm, res da so bili na začetku problemi da sem že skor popizdu, ker ni bilo original mape za moj avto in so ga naštimavali na roke, je avto cukal itd....., ko je prišla mapa in ko so se menjale svečke so bili problemi rešeni. Vsled pordnih krčev sem imel tudi enega ali dva servisa gratis

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Pe mar 23, 2012 11:38 am

Kaj pa sigas ima kdo izkušnje z njimi?

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Pe mar 23, 2012 12:27 pm

pinny je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:......Oni so iz Mislinje če se ne motim... Hilda Tovšak tudi, a ne?!

ja ful si duhovit ni kaj, torej po tvoje vsakdo ki je iz mislinje je lopov.

evilfury vglavnem jaz sem pri njih vgradil plin, in ga imam že ca. 70kkm, res da so bili na začetku problemi da sem že skor popizdu, ker ni bilo original mape za moj avto in so ga naštimavali na roke, je avto cukal itd....., ko je prišla mapa in ko so se menjale svečke so bili problemi rešeni. Vsled pordnih krčev sem imel tudi enega ali dva servisa gratis

Ne, niso vsi iz Mislinje lopovi, še manj pa ne vsi iz tistega konca, konec koncev sem tudi sam po krvi Korošec :D

So pa plineksi naredili veliko da so uničili renome plinu kot alternativnem pogonu s prodajo neresnic strankam, nestrokovnostjo, pljuvanjem po konkurenci in podobnimi udarci pod pasom... Vedi da so eni zadnjih, ki so se pri nas začeli ukvarjati z predelavami, kar posledično pomeni tudi najmanj izkušenj. Sigas, Prins, Markovčič in še nekaj njih so delali že 3-4 leta pred njimi. Niso vsi pri tej firmi isti, ( dr. Pogorevec je strokovnjak), težava je v tem, da vgrajujejo srednji kakovostni razred naprav, samo priznati nočejo...

Pri nas je kar nekaj monterjev plina ki se resnično potrudijo da nudijo kvaliteto, ker od tega živijo. Plineksi niso v tej skupini!

P.S. ne glede na to kaj imaš vgrajeno upam da se boš še neusmiljeno dolgo vozil brez problemov!

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Buffy Pe mar 23, 2012 3:03 pm

Glede večje porabe na MB24 sm se že sam pritoževal, prav tako pa tudi na plinarni celje... tak da sam tankam izključno na petrolu (dokler je nad -15°C :D ), molu pa mogoče še na verovškovi (probal samo enkrat).

Kar se pa tiče same regulacije porabe je pa tko... Js sm vzel te nastavitve mal v svoje roke :D Namreč moj sistem nima map in je vseskupaj odvisno od nastavitve pritiska uparjalnikov. Tako da trenutno imam povečan pritisk (Short + Long term FT sta nekje med 0 ~ -7% (do 40% obremenitve) in +10 ~ +3% (nad 70% obremenitve) ). Računam da je poraba plina nekje med 15~20% večja od bencina.

Prvič sem dal pritisk povečat na prvem rednem servisu in ugotovil da motor vleče vse do polnih obratov linearno, nato sem še malce sam eksperimentiral z nižanjem pritiska ampak sm ugotovil da je kr fajn če je dost plina.... Pač pazim da Fuel Trim ne gre pod -8%. Uglavnem motor je veliko bol živahnejši, je pa res da je poraba vrjetno večja za okol liter al pa mal majn...

Da ne bo pomote, te nastavitve sem spreminjal ker sem želel živahnejši motor in ne ker bi imel probleme z obratovanjem pod normalnimi pogoji... :)

Regulacija pritiska mora biti zmeraj dosledno dokumentirana!! Js osebno si vodim evidenco nastavitev v excelu.

Čeprav dejansko ni pametno da kdorkoli to sam spreminja, še posebej če ne veš kaj delaš.

Drgač pa upam da gre plin počasi spet dol... kr tole je pa že kr svinjsko :S

Aja, kako je pa kej z mazdo CX-7??? 2.3 turbo, 260KM... Namreč moj prjatu jo je dal predelat k plineksu in je kr neki težav kr je direktn vbrizg. Pod 1000 obrati dela na bencin nad 4000 obrati pa spet preklopi na bencin... Kaj je to posledica premalega območja delovanja plinskih injektorjev?
Slika

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Pe mar 23, 2012 3:15 pm

Buffy je napisal/-a:

Aja, kako je pa kej z mazdo CX-7??? 2.3 turbo, 260KM... Namreč moj prjatu jo je dal predelat k plineksu in je kr neki težav kr je direktn vbrizg. Pod 1000 obrati dela na bencin nad 4000 obrati pa spet preklopi na bencin... Kaj je to posledica premalega območja delovanja plinskih injektorjev?

Prins je naredil že več CX-7, če se ne motim da jih je nekaj naredil tudi Šerbinek v MB - s Prinsom. Pa delajo od 0 do rdečega polja... je pa res da vsi z direktnim vbrizgom porabijo tudi nekaj bencina, razen če je na tekočo fazo, ampak to je že druga zgodba...

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Pe mar 23, 2012 3:31 pm

Buffy jaz mislim, da je to posledica premalih injektorjev ali pa prešvoh pumpe. Kako si pa zadovoljen z mol-om? Čigav plin imajo?
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair Pe mar 23, 2012 5:54 pm

jaz sem Molu pisal email,čigav plin imajo,pa niso odgovorili :)
sem premali človek da bi odpisali hehe

plavko61
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a plavko61 Ne mar 25, 2012 12:59 pm

@LaMike:
Ti si vgadil plin pri plinskicentermaribor. Zanima me kako je potekala zadva?
Čakanje na predelavo, trajanje predelave...

Malo sem skeptičen, ker večina ima v Renault-ih vgrajen Zavoli, a se tale emmegas sistem lahko kosa z zavoli?

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Buffy Po mar 26, 2012 6:39 am

LaMike je napisal/-a:Buffy jaz mislim, da je to posledica premalih injektorjev ali pa prešvoh pumpe. Kako si pa zadovoljen z mol-om? Čigav plin imajo?

Na molu imam izkušnje da je poraba ista ali malo majnša kakor na petrolu. Čigav plin majo pa tut ne vem. Bi pa blo fajn če bi mel lpg še v celju in ne samo v Dramljah pa še kje drugje...
Slika

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Po mar 26, 2012 10:55 am

plavko61 je napisal/-a:@LaMike:

Malo sem skeptičen, ker večina ima v Renault-ih vgrajen Zavoli, a se tale emmegas sistem lahko kosa z zavoli?

Večina Renaultov pri nas ima vgajen Landi Renzo(Vovk, Trebnje) ker edino s to napravo pri nas Reanault priznava garancijo na nova vozila. Moje osebno mnenje pa je, da je Landi veliko boljši kot Emmegas...

McBobo
Novinec

Napisal/-a McBobo Po mar 26, 2012 2:27 pm

iziboy je napisal/-a:
plavko61 je napisal/-a:@LaMike:

Večina Renaultov pri nas ima vgajen Landi Renzo(Vovk, Trebnje) ker edino s to napravo pri nas Reanault priznava garancijo na nova vozila. Moje osebno mnenje pa je, da je Landi veliko boljši kot Emmegas...

V čem pa je Landi Renzo boljši od Emmegas? Sam imam namreč napeljavo od Emmegasa za €1200+homologacija. Res je bilo nekaj porodnih krčev tudi z materialom- 2x trganje membran v injektorjih na 10k km. Sedaj imam pa že 25k km mir. No ja, mogoče samo zatišje ali pa so italijani naredili material, ki sedaj drži dlje?

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair Po mar 26, 2012 3:33 pm

Mislim da na emegas ni garancije 5 let kot na Zavoli in Landi...ne bom pa trdil :D

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Po mar 26, 2012 9:04 pm

Na emmegas in ostale vgrajene komponente je garancije 5 let, kakor tudi 2 leti na opravljeno delo.

Plavko: Poklical, šel drugi dan tja, čez 3 dni peljal prvi avto, naslednji dan 2 avto. Potem so še fino nastavili el. in to je to. 2 dni pa si gotov. Sem pa 14 dni po vgradnji poklical njihovega mehanika, da si želim rahlo drugačno nastavljeno mapo in so mi tudi to naredili. Brezplačno seveda. ;)
"this is so euro its asian" by Sam B.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy To mar 27, 2012 6:58 am

spaceair je napisal/-a:Mislim da na emegas ni garancije 5 let kot na Zavoli in Landi...ne bom pa trdil :D

2 leti daje proizvajalec ostalo pa monter... to zame ni nobena garancija. Mogoče si to lahko proivošči Bauhaus, ne pa monter plinskih naprav v Sloveniji.

Frips
Nov uporabnik

Napisal/-a Frips To mar 27, 2012 9:14 am

Garancija montera? ....lepo se sliši, ko pa rabiš te pa noben ne pozna....

45.000km, nobenih težav, nobenih porodnih krčev, vse b.p. in zelo lično narejeno.....ja no...se ve...Nizozemci so pač zakon :)))

brs
Novinec

Napisal/-a brs To mar 27, 2012 11:56 am

Jaz imam na mercedesu E200 kompressor ZAVOLI, prevozil sem 21000 kilometrov brez težav. Pri monterju sem bil samo enkrat, ko mi je inštaliral sistem.
Lahko bi tudi rekel Italijani so zakon, tako kot nekdo hvali Nizozemce, pa ne bom.
To pa zato, ker izbira sistema (ZAVOLI, EMMEGAS, PRINS, LANDI RENZO, BRS, TARTARINI...) sploh ni najbolj pomembna. Bolj pomembno je, da izbereš dobrega inštalaterja.
Med različnimi inštalaterji so mnogo večje razlike, kot med zgoraj omenjenemi sistemi.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov