Debate, ki niso vezane na ostala področja...

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Sr jan 20, 2010 4:54 pm

Najbols da kr postavis avto na en osamljen parkirni prostor in udaris po sipi. Bo majn dela :lol:

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr jan 20, 2010 5:48 pm

Tud jst sm lani zeleno v parih minutah dol spravu (je šla dol v 3h velikih kosih), za tole oranžno sem se pa prej pošteno namatral :lol:
Slika

Uporabniški avatar
MyWay!
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a MyWay! Če jan 21, 2010 7:53 am

Slišal sem, da je v Avstriji naša vinjeta cenejša kot pri nas. :? Drži?

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Če jan 21, 2010 7:56 am

Imam novo. S staro sem ze zafrkaval 3/4 ure in popizdeval. Bila pa je še ohranjena kot nova - nobenih razpok. Odstranjeval sem jo s strgalom za led in alkoholom. Milimeter po milimeter. Zanimivo - avstrijsko vinjeto sem pred tem v enem kosu odstranil v petih sekundah. Ne moreš verjet, če tega ne vidiš.

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a shelton Če jan 21, 2010 8:22 am

MyWay! je napisal/-a:Slišal sem, da je v Avstriji naša vinjeta cenejša kot pri nas. :? Drži?

Ne bi rekel :roll:

http://www.oeamtc.at/a1129639/

Uporabniški avatar
lexus02
Novinec

Napisal/-a lexus02 Če jan 21, 2010 8:42 am

MyWay! je napisal/-a:Slišal sem, da je v Avstriji naša vinjeta cenejša kot pri nas. :? Drži?

tedenska je v avstriji malo manj kot 8€ pri nam pa dvakrat drazja ;)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če jan 21, 2010 9:16 am

To bi bilo pa zanimivo, čeprav ne vem, zakaj bi bila cenejša? No če je kaj na tem, nas bo vse gotovo zanimalo...

Bolj verjetno je pa stvar preprosto v tem, da je avstrijska pač cenejša od slovenske ... :ue
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
MyWay!
Stalni uporabnik

Napisal/-a MyWay! Če jan 21, 2010 9:52 am

Ne, ne. Nekdo, ki je bil v Avstriji pred kratkim je rekel, da je slovenska celoletna vinjeta cenejša na avstrijskih črpalkah kot pri nas. Zanimalo me je, če drži, ali pač ta osebek laže. :)

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če jan 21, 2010 9:52 am

Uradnika, ki je opravil končni izbor najugodnejšega dobavitelja nalepk bi poslal na strokovno ekskurzijo k proizvajalcu avstrijskih (pa najbrž še katerih) vinjet, da se seznani, kako izgleda KVALITETNA nalepka (beri: odstanjevanje v 30s). Ali pa na opravljanje dodatnega dela, odstranjevanja parih vinjet (zaradi mene tudi nadur).
Največji možni nebulozem - prodaja strgala (!?!?!) za vinjete pa je itak izpod kritike. Še dobro, da ne prodajajo vinjetnega fena, venjetnega acetona, ipd... Po cca 3/4 ure pač ugotoviš, da imaš avto poln odpadajočih delcev vinjete (očitno rabim še vinjetni sesalec!), rdeče prste ter čudovito preživet čas ob preklinjanju ter z mislijo, da imaš v omenjenem času ponavadi že opran in posesan avto!
Očitno bomo potrebovali še par novih delovnih mest na bencinskih - odstranjevalcev vinjet ali pa se mi zopet zdi, da nas (še posebej z dvigom cen) nekdo za norca?

Uporabniški avatar
MyWay!
Stalni uporabnik

Napisal/-a MyWay! Če jan 21, 2010 9:58 am

CHAN je napisal/-a:Uradnika, ki je opravil končni izbor najugodnejšega dobavitelja nalepk bi poslal na strokovno ekskurzijo k proizvajalcu avstrijskih (pa najbrž še katerih) vinjet, da se seznani, kako izgleda KVALITETNA nalepka (beri: odstanjevanje v 30s). Ali pa na opravljanje dodatnega dela, odstranjevanja parih vinjet (zaradi mene tudi nadur).
Največji možni nebulozem - prodaja strgala (!?!?!) za vinjete pa je itak izpod kritike. Še dobro, da ne prodajajo vinjetnega fena, venjetnega acetona, ipd... Po cca 3/4 ure pač ugotoviš, da imaš avto poln odpadajočih delcev vinjete (očitno rabim še vinjetni sesalec!), rdeče prste ter čudovito preživet čas ob preklinjanju ter z mislijo, da imaš v omenjenem času ponavadi že opran in posesan avto!
Očitno bomo potrebovali še par novih delovnih mest na bencinskih - odstranjevalcev vinjet ali pa se mi zopet zdi, da nas (še posebej z dvigom cen) nekdo za norca?
:lol:

Žalostno, ampak res.

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Če jan 21, 2010 10:00 am

Chan, lepo si napisal. Ob odstranjevanju sem ves čas razmišljal, koga poslati v PM!

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši Če jan 21, 2010 10:08 am

na šipi sem mel nalepljeni dve vinjeti, prejšnjo celoletno pa avstrijsko tedensko, obe sta ble zalepljeni enak čas, torej celo let, samo za to da bi vido kaj bo šlo hitreje dol..avstrijsko odlepil v enem kosu lepo počasi, tu pa tam je ostalo kaj lepila gor, našo pa sem komaj dobil dol s strgalom, ker je cela razpadla, kvaliteta res na vrhuncu :? pa še celo armaturko sem mel belo :)

me zanima kaj bo zdaj s to ki je vredna 95€ :-P

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide Če jan 21, 2010 10:32 am

Jaz sem polletno odlepil dol v dveh kosih, brez strgala. Par sekund pa je bila dol :D V drugem avtu sem jo pa s strgalom moral, sem imel koščke vinjete po celi armaturi :x

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če jan 21, 2010 12:14 pm

ša kake eni izjavite :lol:

zakaj mate kj glavo..

Uporabniški avatar
MyWay!
Stalni uporabnik

Napisal/-a MyWay! Če jan 21, 2010 12:33 pm

kolesar je napisal/-a:

ša kake eni izjavite :lol:

zakaj mate kj glavo..
No no, kaj se pa spotikamo. :)

Vprašal sem, ker je nekdo to izjavil. Lahko bi bilo kaj v zvezi z drugačnimi davčnimi zakoni, kaj jaz vem.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če jan 21, 2010 2:35 pm

gaši je napisal/-a:me zanima kaj bo zdaj s to ki je vredna 95€ :-P

Glede na to, da se trga že, ko jo daješ dol z originalne folije, ne pričakujem nič bolje kot zdj, kvečjemu slabše...
Slika

octavia
Nov uporabnik

Napisal/-a octavia Če jan 21, 2010 3:13 pm

Najcenejša je v Mercatorjih kateri imajo trafiko. Vzameš na Mercator pike in dobiš za letno 23 pik. Vzameš za kolega, mamo, ateta in podobno in si nabereš pike. Jst sem vzel 6 letnih, to je 570€ deljeno s 4 je 142 pik. Za 2x 90 pik dobiš pa 80€. V bistvu sem jst svojo dobil zastonj. Pa naj še kdo reče da je vseeno kje jo kupiš 8)

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če jan 21, 2010 3:42 pm

Mal te moram popraviti - za 2x 90pik dobiš "le" 22€

https://www.mercator.si/pika/mercator_p ... vcenja_pik

Za 250 dobiš 40€ in to sem naredil jaz tako, da sem zbral 11 uporabnikov vinjet oops

octavia
Nov uporabnik

Napisal/-a octavia Če jan 21, 2010 7:03 pm

Se posipam s pepelom, maš prav. Jst sem mel še od drgje pike pa sem toliko nabral oops

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če jan 21, 2010 7:13 pm

shelton je napisal/-a:

Ne bi rekel :roll:

http://www.oeamtc.at/a1129639/

Kako spoštovanje, do nas prebivalcev prelepe dežele Slovenije. Ista cena letne, za Avstrijce, ki se norčujejo z nas, da ne omenjam Haiderja, vseh problemov z manjšinami. Tudi finančne razlike so prevelike. Avstrijci imajo vsi 13to plačo,ki se jim šteje tudi za pokojnino. Kaj imamo pa mi? Sicer vem, da jih nebo veliko, ki jih bo kupilo letno, pa vseeno.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov