Debate, ki niso vezane na ostala področja...

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a iziboy To mar 27, 2012 1:03 pm

brs je napisal/-a:Jaz imam na mercedesu E200 kompressor ZAVOLI, prevozil sem 21000 kilometrov brez težav. Pri monterju sem bil samo enkrat, ko mi je inštaliral sistem.
Lahko bi tudi rekel Italijani so zakon, tako kot nekdo hvali Nizozemce, pa ne bom.
To pa zato, ker izbira sistema (ZAVOLI, EMMEGAS, PRINS, LANDI RENZO, BRS, TARTARINI...) sploh ni najbolj pomembna. Bolj pomembno je, da izbereš dobrega inštalaterja.
Med različnimi inštalaterji so mnogo večje razlike, kot med zgoraj omenjenemi sistemi.

Podpis...oziroma beri post nad tvojim :D
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo To mar 27, 2012 1:26 pm

iziboy je napisal/-a:Ne, niso vsi iz Mislinje lopovi, še manj pa ne vsi iz tistega konca, konec koncev sem tudi sam po krvi Korošec :D

Lopov je ta, ki protipravno vzame (ukrade) nekaj, kar ni njegovo. In teh je povsod preveč...

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy To mar 27, 2012 2:19 pm

hippo je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:Ne, niso vsi iz Mislinje lopovi, še manj pa ne vsi iz tistega konca, konec koncev sem tudi sam po krvi Korošec :D

Lopov je ta, ki protipravno vzame (ukrade) nekaj, kar ni njegovo. In teh je povsod preveč...

Oooooo jaaaa... :evil: :evil: :evil:

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair To mar 27, 2012 2:56 pm

LaMike je napisal/-a:Na emmegas in ostale vgrajene komponente je garancije 5 let, kakor tudi 2 leti na opravljeno delo.

Plavko: Poklical, šel drugi dan tja, čez 3 dni peljal prvi avto, naslednji dan 2 avto. Potem so še fino nastavili el. in to je to. 2 dni pa si gotov. Sem pa 14 dni po vgradnji poklical njihovega mehanika, da si želim rahlo drugačno nastavljeno mapo in so mi tudi to naredili. Brezplačno seveda. ;)

Kaj si si tu zaželel drugače nastavljeno? :D

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy To mar 27, 2012 3:06 pm

spaceair je napisal/-a:
LaMike je napisal/-a:Na emmegas in ostale vgrajene komponente je garancije 5 let, kakor tudi 2 leti na opravljeno delo.

Plavko: Poklical, šel drugi dan tja, čez 3 dni peljal prvi avto, naslednji dan 2 avto. Potem so še fino nastavili el. in to je to. 2 dni pa si gotov. Sem pa 14 dni po vgradnji poklical njihovega mehanika, da si želim rahlo drugačno nastavljeno mapo in so mi tudi to naredili. Brezplačno seveda. ;)

Kaj si si tu zaželel drugače nastavljeno? :D

Mogoče tam naštelajo da pije manj plina kot bencina :shock:

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair Sr mar 28, 2012 2:42 pm

Danes sem tankal plin na Mol bencinski je pa od istrabenza,bombo sem spraznil do konca 2 km pred črpalko mi je zmanjkalo plina :D
sedaj pa bom videl če je vredno dati 5 centov več na liter kot pri MB 24. :)

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po apr 02, 2012 11:19 am

McBobo je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:
plavko61 je napisal/-a:@LaMike:

Malo sem skeptičen, ker večina ima v Renault-ih vgrajen Zavoli, a se tale emmegas sistem lahko kosa z zavoli?

Večina Renaultov pri nas ima vgajen Landi Renzo(Vovk, Trebnje) ker edino s to napravo pri nas Reanault priznava garancijo na nova vozila. Moje osebno mnenje pa je, da je Landi veliko boljši kot Emmegas...

V čem pa je Landi Renzo boljši od Emmegas? Sam imam namreč napeljavo od Emmegasa za €1200+homologacija. Res je bilo nekaj porodnih krčev tudi z materialom- 2x trganje membran v injektorjih na 10k km. Sedaj imam pa že 25k km mir. No ja, mogoče samo zatišje ali pa so italijani naredili material, ki sedaj drži dlje?

injektorji nimajo membran !!!
plin je cnej k bencin

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Po apr 02, 2012 11:42 am

plinaš je napisal/-a:
McBobo je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:
plavko61 je napisal/-a:@LaMike:

Malo sem skeptičen, ker večina ima v Renault-ih vgrajen Zavoli, a se tale emmegas sistem lahko kosa z zavoli?

Večina Renaultov pri nas ima vgajen Landi Renzo(Vovk, Trebnje) ker edino s to napravo pri nas Reanault priznava garancijo na nova vozila. Moje osebno mnenje pa je, da je Landi veliko boljši kot Emmegas...

V čem pa je Landi Renzo boljši od Emmegas? Sam imam namreč napeljavo od Emmegasa za €1200+homologacija. Res je bilo nekaj porodnih krčev tudi z materialom- 2x trganje membran v injektorjih na 10k km. Sedaj imam pa že 25k km mir. No ja, mogoče samo zatišje ali pa so italijani naredili material, ki sedaj drži dlje?

injektorji nimajo membran !!!

Res je! Membrano najdemo samo v uparjalniku. Hkrati pa dvomim da je Emmegas kaj izboljšal kvaliteto. Pri nas so že vso resni monterji dvignili roke od te naprave...

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak Po apr 02, 2012 4:24 pm

Sem se kar namatral za teh 111 strani. izstavljam še mojo računico, ker že dalj časa razmišljam za vgradnjo plina.

Imam 1.6 16v, letno km 30.000km in povprečje 6.3 umirjene relacijske vožnje.

Izbral sem ponudbo najkvalitetnejšega ponudnika (zelo hvaljen na teh straneh), ki je nekoliko dražji od ostalih. Predvsem pa imam zaupanje v njihov sistem elektronskega hlajenja ventilov, ki preprečuje nastanek tega:

http://slo-tech.com/forum/t363339/899#

Torej KDAJ bi se mi sistem izplačaj pri 6,3l in 30.000 letno pri cenah goriv na dan 2.4.2012.
Stroški bencina: 2822e.
Stroški plina pri 20% višji porabi: 1914e + 134e bencina pri 0,3l/100km hladnega vžiga + servis na 30.000 140e + strošek hladilne tekočine 100e + posebne svečke 30e= 2318e

Razlika v uporabi na letni ravni je 504e.
Strošek vgradnje = 1920e + 70e homologacija + set za flikanje gum40e = 2033e

Naprava se mi IZPLAČA ŠELE PRI 120.000 km, kar je veliko več, kot se v reklamah obljublja.
Moje mnenje je, da se plin splača za tiste, ki pokurijo krepko čez 7 in opravijo letno preko 30.000 km. Ostalo je metanje denarja.

Če sem se kje zmotil, me popravite, ker je bilo zelo na hitro.

LP

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair Po apr 02, 2012 5:40 pm

marjan novak je napisal/-a:Sem se kar namatral za teh 111 strani. izstavljam še mojo računico, ker že dalj časa razmišljam za vgradnjo plina.

Imam 1.6 16v, letno km 30.000km in povprečje 6.3 umirjene relacijske vožnje.

Izbral sem ponudbo najkvalitetnejšega ponudnika (zelo hvaljen na teh straneh), ki je nekoliko dražji od ostalih. Predvsem pa imam zaupanje v njihov sistem elektronskega hlajenja ventilov, ki preprečuje nastanek tega:

Torej KDAJ bi se mi sistem izplačaj pri 6,3l in 30.000 letno pri cenah goriv na dan 2.4.2012.
Stroški plina pri 20% višji porabi: 1914e + 134e bencina pri 0,3l/100km hladnega vžiga + servis na 30.000 140e + strošek hladilne tekočine 100e + posebne svečke 30e= 2318e

Naprava se mi IZPLAČA ŠELE PRI 120.000 km, kar je veliko več, kot se v reklamah obljublja.
Moje mnenje je, da se plin splača za tiste, ki pokurijo krepko čez 7 in opravijo letno preko 30.000 km. Ostalo je metanje denarja.

LP

A misliš da ti bo kdo začetno investicijo dal zastonj?
Izbereš tisto ki ti najbolj ustreza.Verjetno ne boš imel vozila samo eno leto :?

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Po apr 02, 2012 6:38 pm

[/quote]
Res je! Membrano najdemo samo v uparjalniku. Hkrati pa dvomim da je Emmegas kaj izboljšal kvaliteto. Pri nas so že vso resni monterji dvignili roke od te naprave...[/quote]

Zares so "resni" monterji... Meni, bratu, kolegici laufa zadeva brez samcate težave. ;) Nekaj paušalno govoriti ala baba čula baba rekla, je nesmisel.

Spaceair: In kaj si ugotovil? Jaz sem bil na molu prejšnji teden, na dramljah, pa se mi zdi, da je njihov plin dober. Sam poraba pa mi je za 1l napram Agip-u narasla. :huh: Ni mi bilo všeč kako je avto potegnil, ko si menjal iz 2ge v 3jo. Malo ga je zamorilo. Ne vem kak naj to povem ( P.S. odg. zakaj sem želel spremembe na el.). :D
Zadnjič spremenil LaMike, dne Po apr 02, 2012 8:32 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
"this is so euro its asian" by Sam B.

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Po apr 02, 2012 7:57 pm

Sam pa ne opažam nobenih razlik med raznimi črpalkami. Je pa res da na molu v Dramljah sploh ne morem natankat, 4x probu samo 1x sem lahko. Medtem ko kjerkoli drugje nisem imel nobenih težav.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po apr 02, 2012 9:06 pm

marjan novak je napisal/-a:

LP

plinska naprava je edina stvar na avtu , ki se ti izplača s samo uporabo ...pri vsem ostalem je sama zguba .... kdaj in po koliko km je pa druga stvar .. a prva drži kot pribito!

ps : kje si pa te znalce izvohal??? --- http://slo-tech.com/forum/t363339/899# ...... =P
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair To apr 03, 2012 2:45 pm

LaMike je napisal/-a:Zares so "resni" monterji... Meni, bratu, kolegici laufa zadeva brez samcate težave. ;) Nekaj paušalno govoriti ala baba čula baba rekla, je nesmisel.

Spaceair: In kaj si ugotovil? Jaz sem bil na molu prejšnji teden, na dramljah, pa se mi zdi, da je njihov plin dober. Sam poraba pa mi je za 1l napram Agip-u narasla. :huh: Ni mi bilo všeč kako je avto potegnil, ko si menjal iz 2ge v 3jo. Malo ga je zamorilo. Ne vem kak naj to povem ( P.S. odg. zakaj sem želel spremembe na el.). :D

Ja avto lepše leti ne rabim dat tolko na "gas" kot pri MB24
poraba bo jutri ko grem tankat

Čigav plin ima pa Agip?

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike To apr 03, 2012 2:48 pm

To pa nimam pojma. :D
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair To apr 03, 2012 3:21 pm

ko greš tankat vprašaj :D

Uporabniški avatar
žuža
Nov uporabnik

Napisal/-a žuža Če apr 05, 2012 12:41 pm

Pozdravljeni!

Ford Fiesta, 2008 letnik
Razmišljam o avtoplinu

Pa me zanimajo tudi vaša mnenja in izkušnje.
Torej, kateri sistem bi bilo najbolj primerno vgradit v ta avtomobil?
Razni proizvajalci (Plineks, Avtonaplin, G1, ...) nudijo razne sisteme, zanima s katerimi ste sami imeli najboljše izkušnje?

Impulse, Prins (ta se mi sicer zdi res nekoliko predrag), Zavoli, AGC Sigas, Landirenzo, .. kaj vi uporabljate? Če imate težave, kakšne imate?

Bi rabil čimveč informacij :)

Hvala.

Lp,
Vozim na plin ter za okolje in denarnico skrbim.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Če apr 05, 2012 1:01 pm

rekreirajmo.se je napisal/-a:Pozdravljeni!

Ford Fiesta, 2008 letnik
Razmišljam o avtoplinu

Razni proizvajalci (Plineks, Avtonaplin, G1, ...) nudijo razne sisteme, zanima s katerimi ste sami imeli najboljše izkušnje?

Impulse, Prins (ta se mi sicer zdi res nekoliko predrag), Zavoli, AGC Sigas, Landirenzo, .. kaj vi uporabljate? Če imate težave, kakšne imate?

Hvala.

Lp,

Ne zezam, ampak predlagam da prebereš celotno temo. Mislim da boš dobil vse, ali pa vsaj večino, odgovorov. Zato je tema odprta...

P.S. pazi, ker Ford ima zeloooo občutljiv motor in če ne bo dobrega mazanja ventilov bo hudič....

dani76
Nov uporabnik

Napisal/-a dani76 Če apr 05, 2012 1:47 pm

iziboy je napisal/-a:
rekreirajmo.se je napisal/-a:Pozdravljeni!

Ford Fiesta, 2008 letnik
Razmišljam o avtoplinu

Hvala.

Lp,

Ne zezam, ampak predlagam da prebereš celotno temo. Mislim da boš dobil vse, ali pa vsaj večino, odgovorov. Zato je tema odprta...

P.S. pazi, ker Ford ima zeloooo občutljiv motor in če ne bo dobrega mazanja ventilov bo hudič....

Mi imamo v našem Fordu C-max motor 1.6 zmontiran sistem od G-1.Naredili smo do sedaj že dobrih 10 000 km in zaenkrat brez problemov.Imamo tudi mazanje (flasclube) ki redno kontroliram kapljice.Je pa res da avto ne spuščam v neke ture ampak normalna vožnja (tja do 3200 obratov).Ker tudi sam nisem vedel če bi dal zmontirat ali ne sem pisal tudi raznim servisom v Nemčijo in so rekli obvezno mazanje in normalna vožnja.

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair Če apr 05, 2012 2:14 pm

Poraba med mb 24 in mol plin je ene 3.5 dl manjša in če gledam da so menjane bile zimske z letnimi pnevmatikami,je poraba enaka le
odzivnost motorja je boljša pri istrabenz plinu.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov