hahehihoh je napisal/-a:Res mi ni jasno, kako lahko Golf Bluemotion pije tako malo... Jaz imam varčno izvedenko C4 e-HDi (pri Citroenu mu pravijo mikrohibrid) in z normalno vožnjo imam v prevoženih 4500 km po BC porabo 5.7. To je 70% mestne in prinestne vožnje, relacije do 10 km, 30% AC (140-160 km/h).
blaz2013 je napisal/-a:Ne vem kolko je zadnji tank morem pogledat. 1000 kilometrov jih bom sigurno naredil z enim tankom.
Imam mestno vožnjo- 1/3 mestne vožnje vse skupaj, največ Ljubljana. Vem pa da imam od 0-3000 prevoženih km skupno porabo 4.4 po potovalnem računalniku. To vključuje 1/3 mestne, 1/3 regionalne, 1/3 avtoceste. Samo mi vedno naraste ko stojim ker imam start/stop izključen skozi. Tudi preden ga ugasnem ga pustim laufat v prazno 3 minute da se ohladi. Tako so mi svetovali da naj delam do 5000km. V prostem teku po 3 minutah povprečna poraba vedno naraste za 1 do 2 dcl. Ne vem zakaj je tako. Če bi uporabljal start stop in če bi ga takoj izklopil po vožnji bi bilo sigurno okoli 4 litre povprečna poraba če ne manj.
Zadnjič sem se od staršev do doma peljal čisto normalno(25km regionalne vožnje) sploh nisem gledal obratov niti trenutne porabe... Ko sem prispel domov je kazalo povprečno 3.3l/100km. Je pa meni osebno zelo zelo nizek, visok sem okoli 190 in se komaj iz njega spravim
hahehi, točno takšno povprečno 5.7 porabo (in isti procent mestne, primestne in AC kot ga imaš ti) ima naš G7 1.2 tsi dsg na interval 15.000km. Pa se ga niti malo ne špara. Na dolge ture je vedno naložen do konca in vsaj trije ljudje. Zadnjič sem ga peljal jaz sam 90% AC bistrica-domžale-bistrica in je bila po koncu poraba 5.3 l/100km pa se nisem manj kot 140 peljal nikoli, razen v tunelu. Je pa res da ni bilo klime vklopljene. Ima pa 15 cole gor Continental.
maniaxxx je napisal/-a:blaz2013 je napisal/-a:Ne vem kolko je zadnji tank morem pogledat. 1000 kilometrov jih bom sigurno naredil z enim tankom.
Imam mestno vožnjo- 1/3 mestne vožnje vse skupaj, največ Ljubljana. Vem pa da imam od 0-3000 prevoženih km skupno porabo 4.4 po potovalnem računalniku. To vključuje 1/3 mestne, 1/3 regionalne, 1/3 avtoceste. Samo mi vedno naraste ko stojim ker imam start/stop izključen skozi. Tudi preden ga ugasnem ga pustim laufat v prazno 3 minute da se ohladi. Tako so mi svetovali da naj delam do 5000km. V prostem teku po 3 minutah povprečna poraba vedno naraste za 1 do 2 dcl. Ne vem zakaj je tako. Če bi uporabljal start stop in če bi ga takoj izklopil po vožnji bi bilo sigurno okoli 4 litre povprečna poraba če ne manj.
Zadnjič sem se od staršev do doma peljal čisto normalno(25km regionalne vožnje) sploh nisem gledal obratov niti trenutne porabe... Ko sem prispel domov je kazalo povprečno 3.3l/100km. Je pa meni osebno zelo zelo nizek, visok sem okoli 190 in se komaj iz njega spravim
hahehi, točno takšno povprečno 5.7 porabo (in isti procent mestne, primestne in AC kot ga imaš ti) ima naš G7 1.2 tsi dsg na interval 15.000km. Pa se ga niti malo ne špara. Na dolge ture je vedno naložen do konca in vsaj trije ljudje. Zadnjič sem ga peljal jaz sam 90% AC bistrica-domžale-bistrica in je bila po koncu poraba 5.3 l/100km pa se nisem manj kot 140 peljal nikoli, razen v tunelu. Je pa res da ni bilo klime vklopljene. Ima pa 15 cole gor Continental.
Če ne bi imel 1.2 tsi bi ti človek še verjel.....
pskoda je napisal/-a:hahehihoh je napisal/-a:Res mi ni jasno, kako lahko Golf Bluemotion pije tako malo... Jaz imam varčno izvedenko C4 e-HDi (pri Citroenu mu pravijo mikrohibrid) in z normalno vožnjo imam v prevoženih 4500 km po BC porabo 5.7. To je 70% mestne in prinestne vožnje, relacije do 10 km, 30% AC (140-160 km/h).
Saj to ni malo prej veliko glede na to, da tovarna obljublja za kombinirano vožnjo 3.2l
ps.: moj 2.0 tdi 184hp ima tovarniško povprečno (kombinirano) 4.2l. Točno toliko kolikor sem brez večjega problema dosegel (AC + semaforji v lj) in to na 18"
blaz2013 je napisal/-a:Pa kaj bi lagal, G7 1.2 tsi, bom prvič ko ga dobim v roke poslikal potovalni računalnik in vse podatke. Saj 5,7 manjka samo 3 dcl do 6 litrov. Meni se to ne zdi malo. Če bi ga jaz vozil bi imel sigurno okol 5,3 in po navadi jo imam z isto povprečno hitrostjo kot jo ima sorodnik, razen če je nafilan avto z ljudmi in prtljago. To je čisto normalna poraba. Kolega ima z 1.4 tsi G7 okol 6 litrov povprečno pa ga ne špara.
vožnja od TDI-ja danes, malo preden sem prišel domov. V ljubljani v gneči je narastla nato je padla na avtocesti. V tunelih sem se 120 peljal, drugače pa med 135-140km/h.
blaz2013 je napisal/-a:http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/50-Volkswagen/452-Golf.html?fueltype=2&constyear_s=2013&power_s=100&power_e=110&powerunit=2
pa ne gledat povprečje, poglej tiste stolpce in mediano.... 38/139 jih ima 6 litrov, 11/139 jih ima 5.7 litrov... Kaj njih boš tudi na kosilo peljal. Moram it, se slišimo za vožnjo. Lp
p.s. daj zbriši tiste slike ko me repliciraš, že tako sem z njimi skoraj 1 stran zasedel.
blaz2013 je napisal/-a:http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/50-Volkswagen/452-Golf.html?fueltype=2&constyear_s=2013&power_s=100&power_e=110&powerunit=2
pa ne gledat povprečje
blaz2013 je napisal/-a:naš G7 1.2 tsi dsg na interval 15.000km. Pa se ga niti malo ne špara.
peroRS je napisal/-a:blaz2013 je napisal/-a:http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/50-Volkswagen/452-Golf.html?fueltype=2&constyear_s=2013&power_s=100&power_e=110&powerunit=2
pa ne gledat povprečjeblaz2013 je napisal/-a:naš G7 1.2 tsi dsg na interval 15.000km. Pa se ga niti malo ne špara.
Najprej omenjaš, da se ga ne špara, potem pa "ne gledat povprečje, samo tiste pod povprečjem, ki imajo nizko porabo"![]()
Lej, TSI-ji so ob vožnji po omejitvah lahko zelo varčni.
"Nešparanje" pa si eni sploh predstavljati ne znate---->ko imaš z dizlom povprečje na tank 10
Po forumu brska: Klamzi in 4 gostov