Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a Drocky Pe dec 16, 2011 10:54 pm

Fora je v tem, da odcepe financirajo trgovine in za njih je ceneje, da potegnejo polno črto in postavijo znak, sploh če majo v bližini krožno križišče. Lep primer je Slovenska Bistrica pri trgovinah ob izvozu jug, se furaš okol riti v žep :noro
LP Rok

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So dec 17, 2011 12:02 am

a_sist je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Ampak res, zaradi tega klicat policijo... :roll: Če bi bila črta prekinjena, bi bilo zavijanje tam čisto varno, med tem ko je zdaj zelo nevaren manever :?:

Če je prazna cesta in 'kršitelj' na hitro zavije noter, ni problema. Vidim pa dnevno, da se človek tam ustavi in čaka da gre kolona na nasprotnem pasu mimo, medtem se pa za njim nabere kolona do krožišča .. in posledično zaradi enega b***** stoji krožišče... Točno tam se vozim 2x na dan in vem kakšna je situacija.. Ker so očitno to predvideli, so tam dali neprekinjeno črto in znak prepovedano zavijanje levo. Rešitev bi bila, da bi razširili cesto in naredili poseben pas za levo, ampak v našem zokistanu je pač navada taka, da se problem reši z zabitjem znaka prepovedi in to je to.

Se popolnoma strinjam s tabo, ampak situacija je bila opisana kot problem, ker narod zavija čez polno črto in zaradi tega opisana kot nevarna. Če nekdo nikogar ne ovira s tem in ima nekaj cestne pameti, si ne zamišljam, kako bi lahko bilo to nevarno. Če pa nekdo dela na račun tega prekrška kolono, mu pa privoščim kazen!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce So dec 17, 2011 1:59 am

Drocky je napisal/-a:Fora je v tem, da odcepe financirajo trgovine in za njih je ceneje, da potegnejo polno črto in postavijo znak, sploh če majo v bližini krožno križišče. Lep primer je Slovenska Bistrica pri trgovinah ob izvozu jug, se furaš okol riti v žep :noro

A to misliš tam, ko prideš iz avtoceste, špar in omv bencinska? Tam sta dva rondoja, med seboj oddaljena 100m. Z onemogočenim zavijanjem levo je pretok vozil precej večji. Jaz se s takšnim načinom ureditve strinjam, seveda pa ne trdim, da je tam stvar zelo dobro realizirana. Ker pri nas nikoli ni...

EDIT: Je kdo opazil, da so se Darsovci spet sramotno polenili?? Po tisti nesreči pri onih predorih vzhodno od LJ, ko je nek romun obračal 180 na delu, kjer se je opravljalo delo, so začeli bolj paziti.
Sedaj pa spet opažam zapiranja pasov in marsikatere druge nevarne bedarije še preden se postavi kakršnekoli table o zožitvah in omejitvah... Priletiš, pa lepo pred tabo neoznačeno zaprt prehitovalni pas. :evil:
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky So dec 17, 2011 11:03 am

Ja, tam. Sej vem, da je to edina dobra ureditev, sam tam je enostavno preveč odcepov na takem malem prostoru in ko maš prazno cesto se sam sebi zdiš butl, sploh če hočeš z omv proti avtocesti ali Poljčanam.

Se pa strinjam glede darsovcev. Zdaj, ko neki kopljejo (poglabljanje jarkov??) ob avtocesti in postavljajo tovornjake na odstavni pas se vidi, da označujejo glih kak jim paše. Včasih kombi s svetlobno tablo, včasih pa samo količki, brez opozorilnih tabel. Zadnjič so ga postavili takoj za pospeševalni pas na Bistrici jug proti mb in mi ki smo se vključevali nismo meli prej nobenega znaka za delo na cesti.
LP Rok

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po dec 19, 2011 7:51 am

primozek68 je napisal/-a:Ja, sam pazi, k gecco nima drugega dela, kot pa klicarit policaje in tožarit stvari, ki se ga niti najmanj ne tičejo...

Da te vidim ko boš ostal miren kot špricar, ko se bo avto pred tabo ustavil in čakal da bo frej, da bo lahko potem zavil v Hofer-ja. Tist kar je Tomas666 napisal ni noben problem. Tukaj pa, če si opazil sem jih klical nalašč samo zato ker je bila patrulja zraven in me je zanimal kaj delajo :P
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po dec 19, 2011 10:56 am

Evo še tistih nekaj normalnih voznikov se je pokazalo kot glupih. Malo sneg zapade in se pokaže, kdo zna in kdo ne zna vozit. Na obvoznicah 60km/h najvišja hitrost, na navadnih cestah pa od 30 do 40km/h. To je noro, pa samo malo sneži, kaj bi šele bilo da bi imeli kake padavine kot kje na severu.

Zakaj policaji sedaj ne kaznujejo počasnih voznikov, ki ovirajo promet? Kje so policaji - sedaj bi lahko ogromno kasirali - če vsakemu takemu, ki ovira napišejo kazen vsaj 125 evrov, bomo mel hmalu povhen proračun, pa ceste normalno prevozne, brez debilov, ki bi se radi "varno" vozili 60km/h po avtocestah.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po dec 19, 2011 11:21 am

nebivedu je napisal/-a:
Zakaj policaji sedaj ne kaznujejo počasnih voznikov, ki ovirajo promet? Kje so policaji - sedaj bi lahko ogromno kasirali -

Veš kje? Po raznih lokalih se grejejo.

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Po dec 19, 2011 2:17 pm

Kaznovali takšne? 60km/h je za nekatere pač nujno zlo, da so varni :). In nekateri policisti in njihovo vodstvo so takšnga mnjena... da važno da je varno
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Po dec 19, 2011 5:22 pm

Tako. In za ene je varno 30 za nekatere 60, za ene pa ni ovir. Ampak to ni pomembno. Pomembno je sam tole, da se tisti s 30 pelje varno in vsa raja za njim prav tako varno, pa čeprav si sposoben vozit 60. Ti bi se peljal s hitrostjo katera je za 100% večja od varne. To pač ne more biti varno. =P :mrgreen:
SlikaSlika

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Po dec 19, 2011 7:35 pm

danes lepo prosim na cesti arja vas-velenje ob pol 7ih zjutraj kolona vozil v obe smeri neskončna, cesta ledena z pravim ledom na cesti, ko si malo speljal je kopalo, ko si malo zapremzal je že abs ropotal,(pa mam nove zimske gume) obupno, in potem vidiš dva policaja hodita od avta do avta, tovornjaka do tovornjaka in pišeta kazni ker nekateri nimajo zimskih gum :D no pri nas se niso greli v bifejčkih so imeli veliko dela

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po dec 19, 2011 8:07 pm

LukL je napisal/-a:danes lepo prosim na cesti arja vas-velenje ob pol 7ih zjutraj kolona vozil v obe smeri neskončna, cesta ledena z pravim ledom na cesti, ko si malo speljal je kopalo, ko si malo zapremzal je že abs ropotal,(pa mam nove zimske gume) obupno, in potem vidiš dva policaja hodita od avta do avta, tovornjaka do tovornjaka in pišeta kazni ker nekateri nimajo zimskih gum :D no pri nas se niso greli v bifejčkih so imeli veliko dela

Da bi pa stali kjer je bilo pa res potrebno in urejali promet, poskrbeli da bi cestarji ne bili šokirani in presenečeni ob snegu decembra pa raje ne..banda inkasantska...

Vsaka jebena lokalna cestica je bila bolje spucana od glavne ceste....2 ure sem rabil od Celja do Velenja, pa še to sem šel čez Polzelo, drugače bi tak še zdaj tam stal :evil:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Po dec 19, 2011 8:16 pm

maniaxxx je napisal/-a:
LukL je napisal/-a:danes lepo prosim na cesti arja vas-velenje ob pol 7ih zjutraj kolona vozil v obe smeri neskončna, cesta ledena z pravim ledom na cesti, ko si malo speljal je kopalo, ko si malo zapremzal je že abs ropotal,(pa mam nove zimske gume) obupno, in potem vidiš dva policaja hodita od avta do avta, tovornjaka do tovornjaka in pišeta kazni ker nekateri nimajo zimskih gum :D no pri nas se niso greli v bifejčkih so imeli veliko dela

Da bi pa stali kjer je bilo pa res potrebno in urejali promet, poskrbeli da bi cestarji ne bili šokirani in presenečeni ob snegu decembra pa raje ne..banda inkasantska...

Vsaka jebena lokalna cestica je bila bolje spucana od glavne ceste....2 ure sem rabil od Celja do Velenja, pa še to sem šel čez Polzelo, drugače bi tak še zdaj tam stal :evil:

oprosti, ampak kak bi ti blo bolje če plug v koloni stoji pa posipalc dela na mestu ker se vsako minuto prestavi za par metrov, al je bolje da v tistem času kere druge ceste še posuje da ne bo še tam zastoj? kolona je bla zaradi prometne nesreče pri kamnolomu... avtovleke ni blo ker ni mogla pridet (vsi vemo da so ti tovornjaki na zadn pogon, kar pa v primeru ko je avtovleka prazna samo pleše zadaj, ne gre pa nikamor tudi če ma zimske gume), kasneje so delavci iz kamnoloma odvlekli vozila s cestišča da so sprostili promet, vendar led lahko spučeš šele ko se vozila malo bolj premikajo, ne pa po polžje...

Poleg tega sta 2 policaja pri odcepu za ponikvo dajala na stran tovorna vozila ki niso meli zimske opreme....

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po dec 19, 2011 8:19 pm

LukL je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:

oprosti, ampak kak bi ti blo bolje če plug v koloni stoji pa posipalc dela na mestu ker se vsako minuto prestavi za par metrov, al je bolje da v tistem času kere druge ceste še posuje da ne bo še tam zastoj? kolona je bla zaradi prometne nesreče pri kamnolomu... avtovleke ni blo ker ni mogla pridet (vsi vemo da so ti tovornjaki na zadn pogon, kar pa v primeru ko je avtovleka prazna samo pleše zadaj, ne gre pa nikamor tudi če ma zimske gume), kasneje so delavci iz kamnoloma odvlekli vozila s cestišča da so sprostili promet, vendar led lahko spučeš šele ko se vozila malo bolj premikajo, ne pa po polžje...

Poleg tega sta 2 policaja pri odcepu za ponikvo dajala na stran tovorna vozila ki niso meli zimske opreme....

Teh policajev js nisem videl ker nisem do ponikve prišel, niti nisem vedel da ni mogla vlečna služba prit, tako da vzamem nazaj besede, je pa res, da bi PRAVOČASNO ukrepanje cestarjev verjetno preprečilo marsikaj, se pa zavedam, da ni možno biti na vseh koncih naenkrat, niti ne leti ta moj post toliko na cestarje ampak bolj na policaje, ki bi vseeno lahko malo bolj pomagali...te pa seveda razjezi, ko stoji s eno uro na izvozu z AC in se ne premakneš nikamor :mrgreen: , je pa res, da sem bil vsaj na toplem :lol:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Po dec 19, 2011 8:51 pm

gecco je napisal/-a:
primozek68 je napisal/-a:Ja, sam pazi, k gecco nima drugega dela, kot pa klicarit policaje in tožarit stvari, ki se ga niti najmanj ne tičejo...

Da te vidim ko boš ostal miren kot špricar, ko se bo avto pred tabo ustavil in čakal da bo frej, da bo lahko potem zavil v Hofer-ja. Tist kar je Tomas666 napisal ni noben problem. Tukaj pa, če si opazil sem jih klical nalašč samo zato ker je bila patrulja zraven in me je zanimal kaj delajo :P

Kaj pa? Vn iz avta, pa nalomt pras_ca, pa sesut avto, pa ne vem, kaj še. Obvoz po desni ali počakat par sekund ni zame nikakršen stresen trenutek. To tožarjenje policajem mi gre pošteno na jetra. Sploh v situacijah, ko bi človek lahko sam rešil (manjši trki, napol izleti s ceste, ipd), se najde en k****n, ki ti pokliče policaje in brez potrebe plačaš kazen. Torej gecco, da zaključim, poskrbi zase, za svoje brige in ne bodi špeckahla policajem, ker NISO tvoji prijatelji.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco To dec 20, 2011 7:21 am

primozek68 je napisal/-a:
gecco je napisal/-a:

Kaj pa? Vn iz avta, pa nalomt pras_ca, pa sesut avto, pa ne vem, kaj še. Obvoz po desni ali počakat par sekund ni zame nikakršen stresen trenutek. To tožarjenje policajem mi gre pošteno na jetra. Sploh v situacijah, ko bi človek lahko sam rešil (manjši trki, napol izleti s ceste, ipd), se najde en k****n, ki ti pokliče policaje in brez potrebe plačaš kazen. Torej gecco, da zaključim, poskrbi zase, za svoje brige in ne bodi špeckahla policajem, ker NISO tvoji prijatelji.

Hehe, moji prijatelji. K bi ti vedel kaj vse sem že imel z njimi :) Je bil to moj prvi klic na njihovo številko. Mislim, res ne zastopiš da sem jih z klicem drkal v glavo.
Ma dj primožek, ohladi se pa raje pazi kaj delaš na cesti, da ti ne bo še kakšen zgoraj omenjeni kretne klical policije in brezveze nakopal kazen...kot naprimer z vožnjo po desni na tem mestu (očitno ti paše vožnja po pločnikih)...
Slika
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Če dec 22, 2011 2:15 pm

dans sm vidu enga pacienta na litostrojski, k je glih zapelu iz parkirišča na glavno cesto pred mano...mel je vsa okna zamrznjena/nespucana, pol k sm ga prehitu, sm opazu da ima samo spredej spucano šipo (v obliki kvadrata 20/20cm) v višini glave! in pol bo spet štala ba cesti, ker ni vidu nekoga...matr, a si je res težko vzet 2min za pucanje šip? :roll:

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če dec 22, 2011 10:00 pm

ja pa ga zebe reveža no.... Ga morš razumet :lol: :lol: :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
Mr.G.
Nov uporabnik

Napisal/-a Mr.G. Če dec 22, 2011 10:33 pm

Khmmm...ko sm pa jest v Ljubljani al pa kje drugod pa ni nkol nobenih problemov.
Pridem tja okrog z mojm TAM 110 T7 in vsi čist lpo pelejo.
No, ja...enkrat, ko sm šel v soboto po eno kotno za dnevno v skladišče od Harvey Normana in sm se peleu skoz ceu BTC je sicer edn v lepem BMW-ju v krožnem nekej hotu, ampak potl ni neč najdu in je odnehau.
Pa sm čist lpo skoz peleu.

Ne vem, kaj mate vi za ene probleme??

Lp,

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Pe dec 23, 2011 12:28 am

Kot si sam rekel:
Pridem tja okrog z mojm TAM 110 T7 in vsi čist lpo pelejo.

:mrgreen: =P
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po dec 26, 2011 11:00 pm

No danes sem pa še sam imel opravka s telebanom prve vrste in ni dosti manjkalo, da bi počilo. Vključujem se na AC, za sabo na voznem pasu vidim črn X5, ki da žmigavec in se umakne na prehitevalni pas. Preverim, če je res na prehitevalnem in dam žmigavec še sam ter se poskušam vklopiti na vozni pas. Ko sem s pol vozila že na voznem pasu se v tistem trenutku ta teleban odloči, da bo iz prehitevalnega zavil lepo na isto mesto na voznega, kjer sem bil sam. V zadnjem trenutku sem zavil desno na odstavni pas, da ni zaropotalo, boljša polovica je samo še zakričala a se je sreča vse skupaj izšlo.

Bimbo je pa nato po dveh sekundah spet zavil na prehitevalnega saj je prehitel počasnejše vozilo na voznem. Mislim, da mi nikoli ne bo jasno kaj je bilo to, ker zgladalo je kot bi želel namensko narediti karambol. Kasneje sem bimbota prehitel in se ga ogledal pa ni zgledal noben prepotentnež ampak možakar nekje med 50 do 60 let.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov