Debate, ki niso vezane na ostala področja...

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a iziboy Če apr 05, 2012 3:34 pm

dani76 je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:
rekreirajmo.se je napisal/-a:Pozdravljeni!

Ford Fiesta, 2008 letnik
Razmišljam o avtoplinu

Pa me zanimajo tudi vaša mnenja in izkušnje.
Torej, kateri sistem bi bilo najbolj primerno vgradit v ta avtomobil?
Razni proizvajalci (Plineks, Avtonaplin, G1, ...) nudijo razne sisteme, zanima s katerimi ste sami imeli najboljše izkušnje?

Impulse, Prins (ta se mi sicer zdi res nekoliko predrag), Zavoli, AGC Sigas, Landirenzo, .. kaj vi uporabljate? Če imate težave, kakšne imate?

Bi rabil čimveč informacij :)

Hvala.

Lp,

Ne zezam, ampak predlagam da prebereš celotno temo. Mislim da boš dobil vse, ali pa vsaj večino, odgovorov. Zato je tema odprta...

P.S. pazi, ker Ford ima zeloooo občutljiv motor in če ne bo dobrega mazanja ventilov bo hudič....

Mi imamo v našem Fordu C-max motor 1.6 zmontiran sistem od G-1.Naredili smo do sedaj že dobrih 10 000 km in zaenkrat brez problemov.Imamo tudi mazanje (flasclube) ki redno kontroliram kapljice.Je pa res da avto ne spuščam v neke ture ampak normalna vožnja (tja do 3200 obratov).Ker tudi sam nisem vedel če bi dal zmontirat ali ne sem pisal tudi raznim servisom v Nemčijo in so rekli obvezno mazanje in normalna vožnja.

Sem že parkrat napisal: Flash Lube je čisto vseeno a je, al pa ga ni, maže slabo, nič, ali pa takrat ko nima efekta... skratka brez veze...
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

dani76
Nov uporabnik

Napisal/-a dani76 Če apr 05, 2012 5:25 pm

iziboy je napisal/-a:
dani76 je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:

Ford Fiesta, 2008 letnik
Razmišljam o avtoplinu

Razni proizvajalci (Plineks, Avtonaplin, G1, ...) nudijo razne sisteme, zanima s katerimi ste sami imeli najboljše izkušnje?

Impulse, Prins (ta se mi sicer zdi res nekoliko predrag), Zavoli, AGC Sigas, Landirenzo, .. kaj vi uporabljate? Če imate težave, kakšne imate?

Hvala.

Lp,

Ne zezam, ampak predlagam da prebereš celotno temo. Mislim da boš dobil vse, ali pa vsaj večino, odgovorov. Zato je tema odprta...

P.S. pazi, ker Ford ima zeloooo občutljiv motor in če ne bo dobrega mazanja ventilov bo hudič....

Mi imamo v našem Fordu C-max motor 1.6 zmontiran sistem od G-1.Naredili smo do sedaj že dobrih 10 000 km in zaenkrat brez problemov.Imamo tudi mazanje (flasclube) ki redno kontroliram kapljice.Je pa res da avto ne spuščam v neke ture ampak normalna vožnja (tja do 3200 obratov).Ker tudi sam nisem vedel če bi dal zmontirat ali ne sem pisal tudi raznim servisom v Nemčijo in so rekli obvezno mazanje in normalna vožnja.

Sem že parkrat napisal: Flash Lube je čisto vseeno a je, al pa ga ni, maže slabo, nič, ali pa takrat ko nima efekta... skratka brez veze...

Čisto brez veze ni tak da ne neke pametovat na pamet.Boljše je če je kot pa ga ni.Malo nemške forume čitajte ne pa naše ker eni bluzijo eno in isto.Brez veze sploh kaj komentirat!!!!!

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če apr 05, 2012 5:35 pm

dani76 je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:

Ford Fiesta, 2008 letnik
Razmišljam o avtoplinu

Hvala.

Lp,

prins 2x .. xsara picasso 42000 km - flashlube mehanski - brez problemov .. normalna vožnja dokler jo jaz ne dobim v roke da se malo prediha ...
suzuki baleno 22000 km - valve care !! - nenormalna vožnja - 1. in 2. prestava če je le možnost do 6700/6800 kakor pač paše blokadi - navadne svečke ... motor pušča olje - dolitih 5l / 22000km ....zračni filter enkrat ali dvakrat spihan z zrakom ... po potrebi dolijem - tekočino za pranje stekel =P ... aj brez problemov... poraba 10l lpg / 100km ... minimalna katero mi je uspelo doseči tam okoli 9,3l ... maksimalna 12,93l - s povprečjem 129km / 59 min - odprta vožnja na 130 omejitvi , vse ostale omejitve spoštovane v nulo - center brežic / domžale ...

ne neha se pri informacijah ... neha se pri denarju ..oz.pomanjkanju le tega ...

@dani76 - imaš prav - ni brez veze ...ravno toliko veze ima mehanski flash lube na podtlak kot it z dežnikom pod tuš ...
plin je cnej k bencin

bento
Nov uporabnik

Napisal/-a bento Če apr 05, 2012 10:19 pm

Zanima me koliko kaplic naj bi imel nastaljenih pri flashlubu. Imam mazdo 3 1.6. Pri G-1 so rekli enih 6, na škatli piše 8-12. 0,5 l sem porabil po 1000l plina...
torej?

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Če apr 05, 2012 10:49 pm

bento je napisal/-a:Zanima me koliko kaplic naj bi imel nastaljenih pri flashlubu. Imam mazdo 3 1.6. Pri G-1 so rekli enih 6, na škatli piše 8-12. 0,5 l sem porabil po 1000l plina...
torej?

1ml flashlube tekočine za 1l porabljenega plina.
V navodilih piše, da pri inštalaciji samega flashlube sistema se nastavi na število kapljic, potem pa doziranje nastaviš na zgoraj omenjeno vrednost. Se pravi spremljaš porabo plina in flashlube-a.

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 Pe apr 06, 2012 5:47 am

meni na meganu tudi malo porabi flash luba. na dobrih 7000 km mi je porablo 0,15l, kar je očitno premalo. nisem pa nič prestavljal saj moj motor (K4J) naj ne bi rabil tega.

bento
Nov uporabnik

Napisal/-a bento So apr 07, 2012 9:24 am

Ali je možno, da bi avtu škodovalo, če je preveč kapljic flashluba?

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking So apr 07, 2012 10:01 am

bento je napisal/-a:Ali je možno, da bi avtu škodovalo, če je preveč kapljic flashluba?

katalizatorju škoduje, saj skrajšuje njegovo življensko dobo.

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 So apr 07, 2012 11:37 am

a se je že kdo vprašal kam gre olje ki ga spije od menjave do menjave. vsekakor čez katalizator. in če to ne uniči katalizatorja potem je mišljenje da teh par kapljic uničuje katalizator zmotno. je pa res da ko prideš na servis z hin katalizatorjem bodo rekli, da je od flashluba, najlažji izgovor, da je krivo kaj ni njihovo.
kaj tistim ki vozijo na bencin ne crkne katalizator? seveda jim. :DDD

medusafox
Nov uporabnik

Napisal/-a medusafox So apr 07, 2012 9:19 pm

Živijo!

Odločil sem se za predelavo na plin avtomobila Kangoo2; 1,6; 16V; 2008; tip motorja K4M. Odločam se med sistemom italijanskega proizvajalca ZAVOLI ali Poljskega proizvajalca populi (natančenje EuropeGas). Zanimajo me izkušnje omenjenih sistemov ter katerega se bolje izplača vgraditi.

Hvala ter lep pozdrav,

KLJ

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair Ne apr 08, 2012 7:05 am

medusafox je napisal/-a:Živijo!

Odločil sem se za predelavo na plin avtomobila Kangoo2; 1,6; 16V; 2008; tip motorja K4M. Odločam se med sistemom italijanskega proizvajalca ZAVOLI ali Poljskega proizvajalca populi (natančenje EuropeGas). Zanimajo me izkušnje omenjenih sistemov ter katerega se bolje izplača vgraditi.

Hvala ter lep pozdrav,

KLJ

veselo branje teme :D
je že veliko predrobljenega v tej niti

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne apr 08, 2012 10:28 am

medusafox je napisal/-a:Živijo!

Hvala ter lep pozdrav,

KLJ

ker ti je prins po vsej verjetnosti hudo predrag ... potem definitivno tukaj http://www.avtoplin.net/o-nas.html ... raznih ostalih znalcev z vkup znešenimi sistemi različnih proizvajalcev komponent , ki prodajajo po net-u se izogibaj...
plin je cnej k bencin

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Po apr 09, 2012 10:06 pm

Pri G-1 mi ponujajo za mojega audija a6 2.4 V6 vgradnjo njihovega sistema za 1490 evrov. Za ta motor mazanje ventilov naj ne bi bilo potrebno? Je to res? Res pa je, da ko sem bil tam je, bil ravno eden trgovski potnik z isto mašino. Vsako leto prevozi okol 100k km in je reku da nima nobenih problemov. Je pa imel njegov audi na števcu 350k. Pa tudi on nima mazanje ventilov.

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor To apr 10, 2012 8:09 am

Od jutri naprej se še bo še en avto vozil na plin :) Odločil sem se za predelavo ženinega megana 1.4 16V l2000. Ker bo avto še nekaj časa pri hiši sem se odločil za predelavo. Kolikor sem si računal dobim investicijo nazaj v cca 1 letu.

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 To apr 10, 2012 2:34 pm

koliko pa ti kaj pokuri ta megan 1.4 16v? imam enakega že predelanega pred 10.000 na plin

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor To apr 10, 2012 6:20 pm

Poraba se giba okoli 7l. Na relacijo okoli 6. Kolk pa teb plina pokuri?
Vgradil bom pa sistem brez mazanja ventilov, ker naj nebi rabil ta motor. Kako imaš ti?

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak To apr 10, 2012 6:43 pm

Mogoče kakšen lastnik predelanega 1.2 tsi motorja? Kolikšna je poraba, dodatna poraba bencina...?

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To apr 10, 2012 7:29 pm

gogocak je napisal/-a:Mogoče kakšen lastnik predelanega 1.2 tsi motorja? Kolikšna je poraba, dodatna poraba bencina...?

ledo jih ima nekih 20 - nekaj v roomster-jih 105 konjev in nekaj v practik-ih 90 konjev... baje so zelooo zadovoljni z najnovejšo napravo z vbrizgom tekočega plina skozi bencinske injektorje , kjer ni več porabe bencina ... servisi so baje samo še periodične kontrole ... tako mi je v pogovoru rekel en njihov na pumpi ..
no pa še par oktavij ...
plin je cnej k bencin

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak To apr 10, 2012 7:33 pm

Cena vgradnje pa je? Plus povečana poraba plina 25% ali se motim? Super bi bilo, če bi še kdo kaj več napisal o tem, pa ni obvezno, da je direkten vbrizg tekočega plina...

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 Sr apr 11, 2012 8:21 am

Bor je napisal/-a:Poraba se giba okoli 7l. Na relacijo okoli 6. Kolk pa teb plina pokuri?
Vgradil bom pa sistem brez mazanja ventilov, ker naj nebi rabil ta motor. Kako imaš ti?

tudi meni na rerelacijo porabi okrog 6 l bencina. po mestu se ne vozim veliko. na enako relacijsko vožnjo pa je poraba plina malo pod 7. so pa mi kljub temu da naj ne bi bilo potrebno hlajenje ventilov dali not flashlube sistem. pač niso hoteli brez nardit.
po dosedanjih testiranjih imam najmanjšo porabo z petrolovim plinom. imam pa namen preizkusit še plin iz Verovškove pa od ine na Kozini. bom videl kakšna bo razlika. razočaran pa sem bil s agipovim plinom, še bolj pa z MB 24, ki ima od mariborske plinarne. baje nimajo prpoana zraven in je zato slabša kalorična vrednost. to so pač moje ugotovitve, če ve kdo kje imajo še boljši plin pa naj napiše.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov