Pa še vedno daleč od nešparanja.

blaz2013 je napisal/-a:Zarad tebe bom zamudil na deloPri porabi je vse bistveno, višina vozila pa sploh. Golf 7 je že standardni model zelo nizek. Bolj je nizek kot polo bolj kot vw up. Se bova peljala pa boš poročal. Kaj v Nemčiji misliš da vsi jajcajo 130 po avtocesti pa imajo 40% porabo 6 litrov ali manj... Pa v Golfu 7 je v bencinerju jermen ne veriga. Ja okol 145 se sem skozi peljal razen po predorih ne. Bil sem pa sam. Slike so pa poraba od 1.6 TDI ne 1.2 TSI.
peroRS je napisal/-a:blaz2013 je napisal/-a:http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/50-Volkswagen/452-Golf.html?fueltype=2&constyear_s=2013&power_s=100&power_e=110&powerunit=2
pa ne gledat povprečjeblaz2013 je napisal/-a:naš G7 1.2 tsi dsg na interval 15.000km. Pa se ga niti malo ne špara.
Najprej omenjaš, da se ga ne špara, potem pa "ne gledat povprečje, samo tiste pod povprečjem, ki imajo nizko porabo"![]()
Lej, TSI-ji so ob vožnji po omejitvah lahko zelo varčni.
"Nešparanje" pa si eni sploh predstavljati ne znate---->ko imaš z dizlom povprečje na tank 10
blaz2013 je napisal/-a:V prostem teku po 3 minutah povprečna poraba vedno naraste za 1 do 2 dcl. Ne vem zakaj je tako.
blaz2013 je napisal/-a:vožnja od TDI-ja danes, malo preden sem prišel domov. V ljubljani v gneči je narastla nato je padla na avtocesti. V tunelih sem se 120 peljal, drugače pa med 135-140km/h.
danci1973 je napisal/-a:blaz2013 je napisal/-a:V prostem teku po 3 minutah povprečna poraba vedno naraste za 1 do 2 dcl. Ne vem zakaj je tako.
Poraba (L / 100km) = ( porabljeno gorivo v litrih / prevožena pot v kilometrih ) * 100
In če je 'prevožena pot' = 0 (ker pač stojiš na mestu) - koliko je potem 'poraba')?![]()
danci1973 je napisal/-a:
In če je 'prevožena pot' = 0 (ker pač stojiš na mestu) - koliko je potem 'poraba')?![]()
Edino relevantno je izračun iz resnično prevoženih kilometrov in resnično natankanega goriva... Potovalni računalnik lahko kaže bistveno manj veliko odstopanje je sicer lahko simptom kakšnih težav, tako da je tudi zato koristno izračunati pravo porabo in jo primerjati z BC).[/
peroRS je napisal/-a:Poraba pri VAG avtomobilih, ko stojiš na mestu je liter NA URO! Ko se premakneš pa BC preklopi nazaj na l/100km.
In to je dosti realno. Zato so porabe pri mestni vožnji najvišje.
Ne pa kot pri npr. francozih, kjer ti pod 30-35kmh kaže samo črtice, saj ne meri porabe.
In potem se cel dan voziš po LJ in ti kaže porabo 4 litreLjudje se pa še hvalijo s tem, kako so njihovi avti neverjetno varčni po mestu
blaz2013 je napisal/-a:Bom izračunal ko ta tank porabim. Ne vem, koliko? Poraba na mestu je 0.4litra/uro, tako da zato se mi zdi čudno da se povprečje tako hitro dvigne. Če stojim 3 minute se povprečna poraba dvigne za vsaj 2 deci.
Ko se peljem po klancu navzdol in sem dal parkrat v ler mi pa kar nekaj kaže 9l/100km avto je pa v prostem teku. To mi je čudno.
J.McLane je napisal/-a:
Koliko se ti povprečje dvigne ko strojiš na mestu je odvisno koliko si prej že prevozil, če imaš to povprečje po več 100 km potem nemogoče da se ti po 3 minutah dvigne vsaj za 2 deci. Ko se pelješ po klancu navzdol v leru je pa predvsem odvisno od hitrosti, če se pelješ 50 kmh in imaš v letu porabo 0,4 l/h, potem bi ti moglo kazat 0,8 l/100 km.
blaz2013 je napisal/-a:Ne vem, koliko? Poraba na mestu je 0.4litra/uro, tako da zato se mi zdi čudno da se povprečje tako hitro dvigne. Če stojim 3 minute se povprečna poraba dvigne za vsaj 2 deci.
Ko se peljem po klancu navzdol in sem dal parkrat v ler mi pa kar nekaj kaže 9l/100km avto je pa v prostem teku. To mi je čudno.
blaz2013 je napisal/-a:Med vožnjo nimam nikoli v leru. Ko ga vžgem(na hribu sem doma) in ko se spuščam 1 minuto po hribu dol ga imam v leru saj več kot 30km/h ne morem peljati in mi je brezveze v prvi gas tiščat na hladen motor za v drugo je pa premajhna hitrost. Tako se motor segreje v miru dokler pridem na glavno cesto, samo računalniku se takrat meša.
blaz2013 je napisal/-a:Hvala, sedaj je pa logično. Verjetno je odvisno od zunanje temperature koliko porabi ko ni ogret.
~toMmy~ je napisal/-a:Zakaj potem tega ne prišteva k porabljenemu gorivu? Sem bil pozoren pri Meganu 2 in po računalniku v gužvi ni porabil niti deci goriva, povprečna je bila pa temu primerno nerealno nizka.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov