Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a spaceair Sr apr 11, 2012 4:23 pm

bomber111 je napisal/-a:
Bor je napisal/-a:Poraba se giba okoli 7l. Na relacijo okoli 6. Kolk pa teb plina pokuri?
Vgradil bom pa sistem brez mazanja ventilov, ker naj nebi rabil ta motor. Kako imaš ti?

tudi meni na rerelacijo porabi okrog 6 l bencina. po mestu se ne vozim veliko. na enako relacijsko vožnjo pa je poraba plina malo pod 7. so pa mi kljub temu da naj ne bi bilo potrebno hlajenje ventilov dali not flashlube sistem. pač niso hoteli brez nardit.
po dosedanjih testiranjih imam najmanjšo porabo z petrolovim plinom. imam pa namen preizkusit še plin iz Verovškove pa od ine na Kozini. bom videl kakšna bo razlika. razočaran pa sem bil s agipovim plinom, še bolj pa z MB 24, ki ima od mariborske plinarne. baje nimajo prpoana zraven in je zato slabša kalorična vrednost. to so pač moje ugotovitve, če ve kdo kje imajo še boljši plin pa naj napiše.

ja res od MB 24 je slab plin,avto gre precej ležerno,jaz sem vedno tankal tam zaradi cene,ker se mi je pač zdelo normalno,potem
sem šel tankat na mol je bila razlika očitna pri odzivu motorja,naslednje tankam petrol.

Uporabniški avatar
xyz6
Novinec

Napisal/-a xyz6 Če apr 12, 2012 7:09 pm

Imam eno vprašanje...

Avto je Honda Accord 1993 2.0 99kW (zadnji - facelift "škatlast" model :lol: ) in preden nekdo znori o starih jajcah in da se ne splača itd itd....
Avto še doolgoooo ne bo šel od bajte (žena pravi da bo šel takrat ko bo obstal, se pravi NEVER), ker je bolj ohranjen kot marsikeri 5 let star (in ne pretiravam!), oprema je vsa možna, km nima dosti, nizki stroški vzdrževanja tega avta pa že mejijo na ZF (na servisu vedno dam mojstru še za pivo, ker mi ni najbolj jasno kako lahko nek servis pride vedno tako malo), z njim se pa dela več kot 20kkm letno, povprečna poraba je okoli 9L, nihče pr bajti ni divjak (razen ko je treba prehitet bolj na hitro in obrati letijooo :twisted: ), največ vožnje je pa na cesti izven naselja (navora je razmeroma dosti in je od 60km/h dalje le še 5 prestava - smo resnično bolj okoli omejitev ;)), najmanj naselja in občasno kaka AC , tko da........

Noter bo pa Prins, ker pač ne sprejemam kompromisov kar se avta (in še nekaterih stvari) tiče =P

Tisti ki imate PRINS:
Zanima me koliko večjo povprečno porabo lahko pričakujem - REALNO! pri neki "normalni" vožnji 15% bo vredu???
Sicer mi bodo to povedli mojstri v Domžalah, ampak vseeno....hlajenje oz mazanje, DA ali NE?

P.S.: No sej lahko tudi kdo drug napiše svoje mnenje :D :D

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če apr 12, 2012 9:37 pm

xyz6 je napisal/-a:Imam eno vprašanje...

Avto je Honda Accord 1993 2.0 99kW (zadnji - facelift "škatlast" model :lol: ) in preden nekdo znori o starih jajcah in da se ne splača itd itd....
Avto še doolgoooo ne bo šel od bajte (žena pravi da bo šel takrat ko bo obstal, se pravi NEVER), ker je bolj ohranjen kot marsikeri 5 let star (in ne pretiravam!), oprema je vsa možna, km nima dosti, nizki stroški vzdrževanja tega avta pa že mejijo na ZF (na servisu vedno dam mojstru še za pivo, ker mi ni najbolj jasno kako lahko nek servis pride vedno tako malo), z njim se pa dela več kot 20kkm letno, povprečna poraba je okoli 9L, nihče pr bajti ni divjak (razen ko je treba prehitet bolj na hitro in obrati letijooo :twisted: ), največ vožnje je pa na cesti izven naselja (navora je razmeroma dosti in je od 60km/h dalje le še 5 prestava - smo resnično bolj okoli omejitev ;)), najmanj naselja in občasno kaka AC , tko da........

Noter bo pa Prins, ker pač ne sprejemam kompromisov kar se avta (in še nekaterih stvari) tiče =P

Tisti ki imate PRINS:
Zanima me koliko večjo povprečno porabo lahko pričakujem - REALNO! pri neki "normalni" vožnji 15% bo vredu???
Sicer mi bodo to povedli mojstri v Domžalah, ampak vseeno....hlajenje oz mazanje, DA ali NE?

P.S.: No sej lahko tudi kdo drug napiše svoje mnenje :D :D

10 - 15 % .. valve care mazanje ... meni baleno 1,3 papca 10l plina - ampak se vrti prva druga do blokade ... poraba na AC je ponavadi malce višja od povprečne če se ne voziš kombinirano ... če bi se jaz vozil večinoma izven naselja bi imel porabo verjetno 9l , tako pa je samo cigu-migu pa gas do daske ... brez problemov na obeh avtih ... tako kot tudi drugim tudi tebi ponujam sovozniški sedež v balenotu za nekaj kilometrov ... še zmeraj čakam na družbo =P
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
xyz6
Novinec

Napisal/-a xyz6 Pe apr 13, 2012 6:54 am

Z veseljem "prisedem" in dam za kofe...
v ponedeljek ob 11:00 bom oz. bova v Domžalah, sporoč tel. će boš meu cajt pa se zmenmo ;)
Avensis Wagon T22 LPG Prins VSi1
Accord CU1 LPG Prins VSi2
Accord CL7 LPG Prins VSi2
E60 525iA LPG Prins VSi2

Macotaen
Nov uporabnik

Napisal/-a Macotaen Pe apr 13, 2012 7:19 pm

... poraba na AC je ponavadi malce višja od povprečne če se ne voziš kombinirano ...

Plinaš, tega stavka ne razumem. Pri meni je poraba na AC manjša od povprečne.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe apr 13, 2012 7:58 pm

Macotaen je napisal/-a:... poraba na AC je ponavadi malce višja od povprečne če se ne voziš kombinirano ...

Plinaš, tega stavka ne razumem. Pri meni je poraba na AC manjša od povprečne.

to je izključno tvoja krivda ..premal ga tiščiš ... :lol: ( hec )
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe apr 13, 2012 8:00 pm

xyz6 je napisal/-a:Z veseljem "prisedem" in dam za kofe...
v ponedeljek ob 11:00 bom oz. bova v Domžalah, sporoč tel. će boš meu cajt pa se zmenmo ;)

če lahko med 12 in 13-to ??? imama pavzo - relacija trzin domžale brez problema ....
plin je cnej k bencin

istvan
Nov uporabnik

Napisal/-a istvan Pe apr 13, 2012 9:31 pm

Tisti, ki se ukvarjate s tem: ali je kaj novega glede plina za alfin (oplov, holdnov, kakor že hočete) 3.2 jts. Na strani od Lovata je omenjeno pri opisu EASY FAST DIRECT INJECTION sistema da je namenjen med drugim za JTS? Skratka zbiram ponudbe :D

Macotaen
Nov uporabnik

Napisal/-a Macotaen Pe apr 13, 2012 11:16 pm

Ja, tiščim ga pa res ne ;) Že brez tega pije kar dost (plina seveda).

Zanima me, ali so za občasno cukanje pri nižjih obratih in pospeševanju krive svečke (NGK v Fordu), ki imajo cca. 25.000 km?

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 So apr 14, 2012 12:24 am

10 - 15 % .. valve care mazanje ... meni baleno 1,3 papca 10l plina - ampak se vrti prva druga do blokade ... poraba na AC je ponavadi malce višja od povprečne če se ne voziš kombinirano ... če bi se jaz vozil večinoma izven naselja bi imel porabo verjetno 9l , tako pa je samo cigu-migu pa gas do daske ... brez problemov na obeh avtih ... tako kot tudi drugim tudi tebi ponujam sovozniški sedež v balenotu za nekaj kilometrov ... še zmeraj čakam na družbo =P[/quote]

ni to malo čudno da avto ki v prvi in drugi do blokade pije 10 litrov, izven naselja pa 9 litrov?
aja mogoče izven naselja v drugi do blokade, hehehe. :roll: malo šale

Uporabniški avatar
xyz6
Novinec

Napisal/-a xyz6 So apr 14, 2012 6:01 am

plinaš je napisal/-a:če lahko med 12 in 13-to ??? imama pavzo - relacija trzin domžale brez problema ....

Ob 11:00 bova v Domžalah, oz bolj natančno Dob (Prins) tko da ja, komot... ;) Predvidevam da veš kje je to :D ulet tja pa gremo na kofe.

P.S.: Sej ko boš vidu eno 20 let staro sfuk**o Hondo.....THAT'S ME.... :lol: :lol:
Avensis Wagon T22 LPG Prins VSi1
Accord CU1 LPG Prins VSi2
Accord CL7 LPG Prins VSi2
E60 525iA LPG Prins VSi2

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So apr 14, 2012 8:38 am

istvan je napisal/-a:Tisti, ki se ukvarjate s tem: ali je kaj novega glede plina za alfin (oplov, holdnov, kakor že hočete) 3.2 jts. Na strani od Lovata je omenjeno pri opisu EASY FAST DIRECT INJECTION sistema da je namenjen med drugim za JTS? Skratka zbiram ponudbe :D

do 1000obr/min dela na bencin ... nad 4000 obr/min dela na bencin ... ko dela v plinskem modusu papca še nekih 25% bencina zraven ... isto je bilo z neko mazdo cx-7 ki je bila narejena v italiji in to pri proizvajalcu plinskih naprav ...

veliko sreče z "izbiro" naprave .. vsaj dokler prins ne naredi kit-a in homologacije za 3,2 jts za DLM - http://www.prinsautogas.com/en/products ... ystem.html ...
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So apr 14, 2012 8:56 am

bomber111 je napisal/-a:10 - 15 % .. valve care mazanje ... meni baleno 1,3 papca 10l plina - ampak se vrti prva druga do blokade ... poraba na AC je ponavadi malce višja od povprečne če se ne voziš kombinirano ... če bi se jaz vozil večinoma izven naselja bi imel porabo verjetno 9l , tako pa je samo cigu-migu pa gas do daske ... brez problemov na obeh avtih ... tako kot tudi drugim tudi tebi ponujam sovozniški sedež v balenotu za nekaj kilometrov ... še zmeraj čakam na družbo =P

ni to malo čudno da avto ki v prvi in drugi do blokade pije 10 litrov, izven naselja pa 9 litrov?
aja mogoče izven naselja v drugi do blokade, hehehe. :roll: malo šale[/quote]

niti ni tako čudno .. izven naselja je vožnja najbolj tekoča in pri najbolj ugodnih obratih ..baleno je daleč od šparovčka - pri porabi ... in če pogledaš računico potem je poraba v gužvi 11% višja kot izven naselja kar pri normalni vožnji kar drži ...
tisto prva druga do blokade je itak na speljevanju - če nimama spredaj nikogar z dizlom , ki se mi premika po polžje vsaj 300 m preden doseže 65km/h ...
vožnja na 50km/h je tretja 2500obr/min ... če sem na AC vozim nekje med 4000 in 4700obr/min .. takrat ne gledam hitrosti ker imam preveč dela z ostalimi ki ne dajejo smerokazov in padejo na levi pas pri 95 km/h ...
nekaj mi na porabo dajo tudi 185/60 14 zimske gume ...
plin je cnej k bencin

istvan
Nov uporabnik

Napisal/-a istvan So apr 14, 2012 2:29 pm

plinaš je napisal/-a:
istvan je napisal/-a:Tisti, ki se ukvarjate s tem: ali je kaj novega glede plina za alfin (oplov, holdnov, kakor že hočete) 3.2 jts. Na strani od Lovata je omenjeno pri opisu EASY FAST DIRECT INJECTION sistema da je namenjen med drugim za JTS? Skratka zbiram ponudbe :D

do 1000obr/min dela na bencin ... nad 4000 obr/min dela na bencin ... ko dela v plinskem modusu papca še nekih 25% bencina zraven ... isto je bilo z neko mazdo cx-7 ki je bila narejena v italiji in to pri proizvajalcu plinskih naprav ...

veliko sreče z "izbiro" naprave .. vsaj dokler prins ne naredi kit-a in homologacije za 3,2 jts za DLM - http://www.prinsautogas.com/en/products ... ystem.html ...

Se pravi ker vozim veliko po avtocesti bi se mi to splačalo? Glede na kaj se odmerja kolko bencina troši zraven v tem področju med 1 in 4k vrtljajev? Vrtljaje?

Sicer nekako dvomim da bo še kateri proizvajalec naredil plinsko napravo ta za motor ker se ne proizvaja več že skoraj 2 leti pa še premalo jih je na cesti.

Kdo pa v SLO montira lovato?

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So apr 14, 2012 5:36 pm

istvan je napisal/-a:

Sicer nekako dvomim da bo še kateri proizvajalec naredil plinsko napravo ta za motor ker se ne proizvaja več že skoraj 2 leti pa še premalo jih je na cesti.

Kdo pa v SLO montira lovato?

moraš računati , da je je skupna poraba : 25% bencina + 0,75 x 1,15 = 87 % plina ... če ti sedaj avto pije 12l , ti bo potem pil : 4l bencina + 10,44l plina...

in kakor zgleda lovato ne montira več nihče ... vprašaj tomaž-a / avtoplincenter če kaj ve o tem ...
plin je cnej k bencin

Macotaen
Nov uporabnik

Napisal/-a Macotaen So apr 14, 2012 10:44 pm

Macotaen je napisal/-a:
Zanima me, ali so za občasno cukanje pri nižjih obratih in pospeševanju krive svečke (NGK v Fordu), ki imajo cca. 25.000 km?

Aja, pa 22.000 km imajo na bencin, ostalo pa na plin. Prosil bi za kakšen odgovor.

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s So apr 14, 2012 11:28 pm

Macotaen je napisal/-a:
Macotaen je napisal/-a:

Aja, pa 22.000 km imajo na bencin, ostalo pa na plin. Prosil bi za kakšen odgovor.

Mi smo v galaxyu meli podobne probleme z NGK svečkami. Od takrat dalje vedno dajemo oroginal Motorcraftove. Kupujem jih pri Avto moto svet (Celovška 492, Lj), ki ima original Fordove dele.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne apr 15, 2012 8:50 am

Macotaen je napisal/-a:
Macotaen je napisal/-a:

no... to je pa že drug podatek! 47,000km je verjetno kar za menjavo... tudi meni pri xsari se že poznajo svečke in so nove že doma .. 7000km na bencin in 42,000km na plin - malo potresuje na mestu in malce včasih cukne pri grobem pospeševanju .. vzel sem pa ngk + lpg , ki naj bi zdržale 60,000km do naslednje menjave torej naj bi bile notri vsaj za naslednjih 4,5 let ..

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
hp6715s:
Mi smo v galaxyu meli podobne probleme z NGK svečkami. Od takrat dalje vedno dajemo oroginal Motorcraftove. Kupujem jih pri Avto moto svet (Celovška 492, Lj), ki ima original Fordove dele.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

voziš na plin ali samo na bencin ? slišal sem , da je pri focus-u 2011 težava z bosch- evimi svečkami ker naj bi se na plinu okrušila keramika okoli notranje elektrode in naj zato - tovarniško - ne bi bil primeren motor za predelavo na plin ( pri 2010 letniku teh težav ni ob identičnem motorju ) ... po nasvetu , da je treba svečke ob predelavi zamenjati za druge pa je ta motor enako primeren za plin kot 2010 ... zdej ne vem a se samo meni zdi to ekstremno butasto ? :huh:
plin je cnej k bencin

Macotaen
Nov uporabnik

Napisal/-a Macotaen Ne apr 15, 2012 11:49 am

No, saj moj je tudi Galaxy =P

Mogoče nisem napisal najbolj razumljivo, ampak svečke imajo 25.000 skupnih km; torej 22.000 na bencin in 3.000 na plin. Včeraj sem na Fordovem forumu videl, da fordovci skoraj soglasno odsvetujejo neoriginal svečke v Forda. Torej bom dal noter original - sedaj pa je problem, ker nikjer nisem zasledil original svečk Motorcraft (ali Ford) za LPG. Ali mogoče kdo ve, če obstajajo?

Sicer pa mene pred vgradnjo plina niso opozorili, da moram imeti dobre kable in svečke. Pripeljem avto na vgradnjo plina in ker so kabli prebijali, sem jih moral zamenjati pred priklopom plina, svečk pa pač nisem. Skratka dodatne poti in stroški... In glede na to, da pred vgradnjo plina ni nič cukalo, potem je logično, da kriviš ali slabe nastavitve plinske naprave, ali pa slab plin. Seveda pri vgrajevalcu plina trdijo, da je s plinsko napravo vse ok. Sedaj bom zamenjal še svečke, pol pa da vidimo :shock:

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne apr 15, 2012 12:36 pm

Macotaen je napisal/-a:No, saj moj je tudi Galaxy =P

Mogoče nisem napisal najbolj razumljivo, ampak svečke imajo 25.000 skupnih km; torej 22.000 na bencin in 3.000 na plin. Včeraj sem na Fordovem forumu videl, da fordovci skoraj soglasno odsvetujejo neoriginal svečke v Forda. Torej bom dal noter original - sedaj pa je problem, ker nikjer nisem zasledil original svečk Motorcraft (ali Ford) za LPG. Ali mogoče kdo ve, če obstajajo?

Sicer pa mene pred vgradnjo plina niso opozorili, da moram imeti dobre kable in svečke. Pripeljem avto na vgradnjo plina in ker so kabli prebijali, sem jih moral zamenjati pred priklopom plina, svečk pa pač nisem. Skratka dodatne poti in stroški... In glede na to, da pred vgradnjo plina ni nič cukalo, potem je logično, da kriviš ali slabe nastavitve plinske naprave, ali pa slab plin. Seveda pri vgrajevalcu plina trdijo, da je s plinsko napravo vse ok. Sedaj bom zamenjal še svečke, pol pa da vidimo :shock:

potem daj notri originalne z iridium elektrodo - bo držalo ...

praviš , da so ti kabli prebijali in se nič poznalo?? ok , no , mogoče ...
motor je na plinu veliko bolj občutljiv kot na bencinu - kar se tiče elektrike : alternator , vžigalne tuljave , kabli , svečke ! zato lahko na plinu avto cuka ruka in muka na bencinu pa dela kot ovčka ... to so stara dejstva in smo se pač vsi morali s tem sprijazniti ..
tudi na bencinu se pokažejo razlike zaradi slabega štroma a ne na samem teku motorja ( no to lahko opazi le zelo izkušeno uho in rit - tresljaji ) temveč na sami porabi bencina in slabših in neenakomernih pospeških ..
plin je cnej k bencin
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov