Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So jan 30, 2010 3:19 pm

Odstranjevanje vinjete:

Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec So jan 30, 2010 3:29 pm

peroRS je napisal/-a:
abcabc je napisal/-a:OFF:
@mišek

Tisti, ki živimo doma nam res ni težko dat 100 evrov, tisti, ki pa so v najemniškem stanovanju pa jim je težko dat, ker nimajo.
Dokler si doma si lahko marsikaj privoščiš, lahko greš vsak teden na dopust, na smučanje, v kino itd, itak se taki nima kaj sekirat saj ga doma čaka topel domek s polnim hladilnikom in velikim tv-jem.

Ja seveda.

Za moje pojme je ravno obratno. Tisti, ki so v stanovanju nimajo čisto nobene skrbi. Položnice so pri obeh varijantah enake (elektrika, komunala, voda, ogrevanje, davki za nepremičnine...). S tem, da si po plačilu le teh v stanovanju prost, medtem ko je hiša redna obveznost, katero ne moreš kar zanemarit. ;)

mislim, da ti to mal narobe razumel- tisti ki morejo dati še 400-500 eur za najemino o tistih je govoril-najemnina je tako velik strošek, da pobere tisto malo za uživanje
je pa dejstvo, da je treba pri hiši nekaj tudi vlagati, predvsem pa delati
lp

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 So jan 30, 2010 3:30 pm

uh, to pa ni šlo gladko...

jaz sem jo s plastičnim stgalom dol spravil. namesto sušilca pa sem jo razmehčal z vodo

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jan 30, 2010 3:49 pm

kljukec je napisal/-a:mislim, da ti to mal narobe razumel- tisti ki morejo dati še 400-500 eur za najemino o tistih je govoril-najemnina je tako velik strošek, da pobere tisto malo za uživanje
je pa dejstvo, da je treba pri hiši nekaj tudi vlagati, predvsem pa delati
lp

Nisem narobe razumel. Najemnina za stanovanje nikakor ni poceni, vendar moraš upoštevat, da je tud izgradnja hiše ogromen vložek.

Malo računice:
če vzameš mesečno najemnino za stanovanje 500€, to znese v 30-ih letih 180.000€.

Toliko denarja je pa dandanes vredna ne ravno luksuzna hiša na podeželju, s tem, da moraš v hišo v parih letih vložiti toliko denarja, po 30-ih letih (tudi že prej) pride na vrsto že obnova.

Zdaj se pa vprašaj, kdo se mora bolj truditi, tisti v stanovanju al tisti, ki ima hišo ;)

Sorry za off-topic :pop:

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc So jan 30, 2010 3:52 pm

Jaz sem jo že dvakrat ropkal z dvema strgaloma za stekla pa sem komaj 3mm spraskal stran.
Razmišljam, da bi vzel olfa nož.

EDIT:
Pustmo zdaj to glede najemnine

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So jan 30, 2010 4:02 pm

@nevermind in abcabc:
Ne vem cemu taksno kompliciranje pri odstranjevanu/strganju... lanskoleto oz. pred dvemi leti sem kupil tole za celih 1€ na posti. Tako lansko leto kot letos je slo brez tezav in mimogrede popolnoma brez cistil in nitrotov le cista krpa: http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 11#1094511
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So jan 30, 2010 4:05 pm

abcabc je napisal/-a:Jaz sem jo že dvakrat ropkal z dvema strgaloma za stekla pa sem komaj 3mm spraskal stran.
Razmišljam, da bi vzel olfa nož.

EDIT:
Pustmo zdaj to glede najemnine

Jaz sem tole stgalo polomil in rezultat viden na sliki, ki sem jo zalepil zgoraj
Slika

...tole sem pa novo kupil in je šlo lažje dol (priložena žiletka)
Slika

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter So jan 30, 2010 4:36 pm

peroRS je napisal/-a:
abcabc je napisal/-a:OFF:
@mišek

Tisti, ki živimo doma nam res ni težko dat 100 evrov, tisti, ki pa so v najemniškem stanovanju pa jim je težko dat, ker nimajo.
Dokler si doma si lahko marsikaj privoščiš, lahko greš vsak teden na dopust, na smučanje, v kino itd, itak se taki nima kaj sekirat saj ga doma čaka topel domek s polnim hladilnikom in velikim tv-jem.

Ja seveda.

Za moje pojme je ravno obratno. Tisti, ki so v stanovanju nimajo čisto nobene skrbi. Položnice so pri obeh varijantah enake (elektrika, komunala, voda, ogrevanje, davki za nepremičnine...). S tem, da si po plačilu le teh v stanovanju prost, medtem ko je hiša redna obveznost, katero ne moreš kar zanemarit. ;)

Mislim, da je bila v tem primeru mišljena primerjava življenja v najemniškem stanovanju z življenjem doma pri starših, kjer nimaš praktično nobenega stroška, ker oni vse plačujejo.
Sicer so pa stroški bivanja v hiši nedvomno večji od stanovanja, tle ni dileme.

*URŠIKA*
Nov uporabnik

Napisal/-a *URŠIKA* So jan 30, 2010 5:59 pm

Moje odstranjevanje vinjete je trajalo cca 5 minut. Hvala vsem za nasvete;
uporabila sem vroč sušilec za lase, z njim je treba sušiti nekako 3 minute, in pa strgalo za steklokeramično ploščo štedilnika. Preostanek lepila je šel čisto lepo dol z razredčilom v dveh ali treh zamahih.

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj So jan 30, 2010 6:04 pm

Čajna žlička + 96% alkohol, med 5 in 10 min.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jan 30, 2010 6:22 pm

Pr nas doma jih bomo jutri zamenjali. Še dolgo cajta je za to :D
Lani so šle vinjete za par minut dol, letos bomo še vidli.

Uporabniški avatar
mihhec
Novinec

Napisal/-a mihhec So jan 30, 2010 6:55 pm

Jst sm jo s fenom lepo začel gret in potem je šla s strgalom čisto lepo dol, prej kot v minutki :D očistil s steleksom in nalepil novo vinjeto :D Tako da se zdaj lahko eno leto brezskrbno vozim po avtocestah :D

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So jan 30, 2010 8:36 pm

peroRS je napisal/-a:Pr nas doma jih bomo jutri zamenjali. Še dolgo cajta je za to :D
Lani so šle vinjete za par minut dol, letos bomo še vidli.

Meni se tudi zdi, da so te zadnje pri nas šle težje dol kot tiste na začetku, ko so prišle.
Avstrijska gre kot za šalo dol.

Lp.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So jan 30, 2010 9:46 pm

domen_ je napisal/-a:Res se vedno vse stvari drazijo, ampak tudi place gredo gor - treba je pogledati kaksno je razmerje. Povprecna placa v Sloveniji je bila lansko leto (2009) 998eur neto, torej okoli 1400-1500eur bruto.

V tej luci je zdaj potrebno oceniti tistih 8eur/mesec za vinjeto. In ce zelimo primerjati: koliksna je bila placa pred 10 leti in koliko je bil takrat strosek za voznjo po avtocestah? Js teh podatkov ne vem iz glave (verjamem pa da se jih da poiskati), in mislim, da bi to dalo boljso sliko kot pa kregarija okoli navideznega sovraznika z imenom drzava.

Koliko pa dejansko poznaš oseb, ki imajo tako plačo, ali celo, da imata oba v družini takšno plačo? Jaz osebno zelo malo. Kot primer vzemimo npr Velenje, kjer je ogromen delež prebivalstva zaposlen v Gorenju, kjer so plače okoli 600 neto, ali pa v trgovinah, kjer so plače še manjše. Če njihov partner ne dela ravno v rudniku ( kjer so plače višje ), dobita oba skupaj nekje 1200, 1300 evrov neto...če imaš še 2 otroka, bognedaj še kak kredit ali najemnino za plačat si kje?...Sam imam precej dobro plačo, pa ne morem rečit ž, da se kopam v denarju, in moram kar pazit kje zapravljam, pa nimam otrok pa nič....

Se opravičujem za off.

Kar se pa vinjet tiče, ene 15 20 minut sem jo spravljal dol, pa 15 minut avto sesal zaradi vseh koščkov, Madžarski sistem je res najboljšipa verjetno je tudi poceni, ker se lahko kontrola izvaja preko kamer, ki so pa že postavljene, ni potrebno nadzornikov in njihovih pregrešno dragih kombijem, ni gneče ob kontrolah, ni treba plačati za nalepke....vglavnem super sistem.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne jan 31, 2010 10:55 am

Nove vinjete so že gor. :D
Z grelnikom in strgalom so šle stare v 10-ih minutah dol.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Ne jan 31, 2010 11:00 am

Jaz tudi mam novo, upam vseeno da nebojo preveč posiljeni z temi kontrolami. Lani so me samo enkrat zahaklali na nekem počivališču ko sem šel z morja :) Je k****n uletel iza nekega tovornjaka z loparčkom, glih tolk da ga nisem povozil :D :lol: Pa CARINA napis, mi ni bilo nič jasno hehe

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne jan 31, 2010 11:07 am

Že vidim jutri kolone na AC pred cestniskimi postajami zaradi kontrol vinjet :jao:

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne jan 31, 2010 11:38 am

Probem odstranjavenja starih vinjet je v tem, da sicer gre dol (z tisto žiletko za vinjete al karkoli že je), ampak pri tem razpada na majhne košče ki letijo po avtu. Verjetno je toazaradi mraza, ali karkoli. Vsekakor je pa nadležno. Če imaš avto v ogreti garaži verjetno ni problem.

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Ne jan 31, 2010 11:49 am

lizard je napisal/-a:Probem odstranjavenja starih vinjet je v tem, da sicer gre dol (z tisto žiletko za vinjete al karkoli že je), ampak pri tem razpada na majhne košče ki letijo po avtu. Verjetno je toazaradi mraza, ali karkoli. Vsekakor je pa nadležno. Če imaš avto v ogreti garaži verjetno ni problem.

tako je,mraz je kriv. ponavadi sem jo v enem kosu dol dubu,ko je blo toplo. edin če po vožnji,ko je šipa ogreta,vzameš fen in vinjeto še malo segreješ. ampak bognedaj mrzlo šipo gret ;)
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne jan 31, 2010 11:56 am

lizard je napisal/-a:Probem odstranjavenja starih vinjet je v tem, da sicer gre dol (z tisto žiletko za vinjete al karkoli že je), ampak pri tem razpada na majhne košče ki letijo po avtu. Verjetno je toazaradi mraza, ali karkoli. Vsekakor je pa nadležno. Če imaš avto v ogreti garaži verjetno ni problem.

Nobenih problemov, ce imas pod steklom oz. ce drzis pod strgalom prepognjen papir, skatlico ali karkoli, da lovis ta prah. Verjetno se vsi ne delate prav, kajti, ko zataknes odstranjevalec za vinjeto jo pocasi vleces do tam kjer se nabere dovolj svaljkov. Nato to ocistis s strgala in znova... nakoncu ostane le se nekaj lima katerega pravtako lahko strgas s strgalom, ampak po milimetre pocasi. Nato vzames krpo in pobrises. Kot sem ze rekel, nobenih cistil, nitrov itd. Popolnoma vse s tem strgalom.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov