Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Ne jan 31, 2010 11:59 am

jaz sem se mantral z nohti v mrzlem avtu, mehčal jo z faracajgom, potem pa me je videla soseda in mi posodila tisto plastiko z britvico. En, dva, tri in je bilo doli.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne jan 31, 2010 12:33 pm

Aja, majhen nasvet, če ostanejo kakšne sledi lepila al pa košči vinjete na šipi, se jih da odstranit s pomočjo vodice po britju. :D
Ravno prav alkohola notr, pa še lepo diši :lol: :lol:

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne jan 31, 2010 1:08 pm

MacTron je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:Probem odstranjavenja starih vinjet je v tem, da sicer gre dol (z tisto žiletko za vinjete al karkoli že je), ampak pri tem razpada na majhne košče ki letijo po avtu. Verjetno je toazaradi mraza, ali karkoli. Vsekakor je pa nadležno. Če imaš avto v ogreti garaži verjetno ni problem.

Nobenih problemov, ce imas pod steklom oz. ce drzis pod strgalom prepognjen papir, skatlico ali karkoli, da lovis ta prah. Verjetno se vsi ne delate prav, kajti, ko zataknes odstranjevalec za vinjeto jo pocasi vleces do tam kjer se nabere dovolj svaljkov. Nato to ocistis s strgala in znova... nakoncu ostane le se nekaj lima katerega pravtako lahko strgas s strgalom, ampak po milimetre pocasi. Nato vzames krpo in pobrises. Kot sem ze rekel, nobenih cistil, nitrov itd. Popolnoma vse s tem strgalom.

Sem imel mokro krpo, viledo, na katero sem lovil prah oz. padajoče koščke, tako, da ni bil problem. Pravtkao nisem rabil nobenih čistil, je vse šlo dol brez problema. Vseeno pa ni prijetno, da v mrazu, pa ne mislim tu folije, ampak barva katera je natisnjena na folijo, razpada ob odstranjevanju.

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Ne jan 31, 2010 1:51 pm

peroRS je napisal/-a:Aja, majhen nasvet, če ostanejo kakšne sledi lepila al pa košči vinjete na šipi, se jih da odstranit s pomočjo vodice po britju. :D
Ravno prav alkohola notr, pa še lepo diši :lol: :lol:

:rofl HEHEHE dobr nasvet ... sam zdej se bo pa sigurn, najdlo kako podjetje, ki bo začelo tržič vodico po britju kot ''odišavljen odstanjevalec sledi lepila'' :P
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Ne jan 31, 2010 2:21 pm

Jaz sem jo s špohtaljem pa s fenom dol spravu, mi je pa razpadla na 50 koškov in zdej je tako po avtu, kot svinjak.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Ne jan 31, 2010 9:11 pm

Še manj kot tri ure imate tisti z starimi.. dajte izkoristit :lol:

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne jan 31, 2010 9:38 pm

Kot zgleda, se bo promet malo bolj enakomerno razporedil nazaj na regionalke in s tem se bomo na AC znebili raznih nedeljskih voznikov. Hura! :pivo

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Napisal/-a abcabc Po feb 01, 2010 1:01 pm

Ka je folk glup danes vidu, da so eni mel nalimano na desni strani šipe, eni čist na zatemnjem delu avta, pol voznikov pa jo sploh niso mel.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po feb 01, 2010 1:28 pm

abcabc je napisal/-a:Ka je folk glup danes vidu, da so eni mel nalimano na desni strani šipe, eni čist na zatemnjem delu avta, pol voznikov pa jo sploh niso mel.

in zakaj ne na desni?
dost manj moti ko na levi...

pa še nikogar nism slišu da bi ga zezal zarad tega

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Napisal/-a abcabc Po feb 01, 2010 1:35 pm

A veš zakaj, ker piše zadaj na vinjeti, da jo moraš nalimat na levo stran zgoraj ali spodaj in na sredino stekla...očitno so nekateri nepismeni, slepi , gluhi

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po feb 01, 2010 1:49 pm

Na zadnji strani vinjete, kaže kam jo lahko nalepite
Priponke
Brez naslova.png

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Po feb 01, 2010 2:05 pm

abcabc je napisal/-a:A veš zakaj, ker piše zadaj na vinjeti, da jo moraš nalimat na levo stran zgoraj ali spodaj in na sredino stekla...očitno so nekateri nepismeni, slepi , gluhi

Ali pa bolj pismeni od tebe, glede na to, da je uradno dovoljena tudi na desni strani, neglede na slikco na vinjeti... ;)

http://www.rtvslo.si/slovenija/oranzna- ... eta/222494
(zadnjih 10 sekund posnetka prispevka)

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Po feb 01, 2010 2:16 pm

Hehe ravno nalepil tele vinjete na vse avtomobile doma. Ampak ravno na svojem sem jo moral nalepiti najbolj postrani :x oops Eh ja bo že :D Drugače pa sploh ni bilo tako težko dobiti tastare dol, uporabil sem eno žiletko, pokrov ene majhne škatle, da je lovilo notri koščke in sestri "ukradel" aceton, da sem potem dokonca popucal lepilo. Po drugem avtu sem bil že prav ekspert, lahko bi začel ponujati ekspresno odstranjevanje vinjet (as seen on AMZS) :lol:

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po feb 01, 2010 2:20 pm

abcabc je napisal/-a:A veš zakaj, ker piše zadaj na vinjeti, da jo moraš nalimat na levo stran zgoraj ali spodaj in na sredino stekla...očitno so nekateri nepismeni, slepi , gluhi

zgleda da ti ne znaš brat, vsaj mojga posta nis prebral do konca!
pač mene moti na levi dam na desno, pa mi v 3 letih na 7 avtih še nobedn ni nič reku!

Uporabniški avatar
robi13
Nov uporabnik

Napisal/-a robi13 Po feb 01, 2010 2:37 pm

A kdo ve, kakšno napravo oz. čitalec so namestili na cestninski postaji Dob na skrajnem levem pasu za smer Novo mesto?

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Po feb 01, 2010 2:59 pm

Ok a vas res moti tista vinjeta ce jo imate nalepljeno levo zgoraj? Jaz je dejansko sploh ne opazim ... :roll:

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Uporabniški avatar
SENATOR
Stalni uporabnik

Kraj: near Nova Gorica

Napisal/-a SENATOR Po feb 01, 2010 3:14 pm

Jaz sem imel z vinjeto cele 2 minuti dela.......namočill z bencinom malo počakal, potem pa s strgalom ostranil vinjeto in nato z bencinom preostanek lepila. Eins, Zwei, Drei. :D

LP
30 STYLING AWARDS

http://www.youtube.com/watch?v=fZYbGHM5WY0

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Napisal/-a abcabc Po feb 01, 2010 3:35 pm

kolesar je napisal/-a:

zgleda da ti ne znaš brat, vsaj mojga posta nis prebral do konca!
pač mene moti na levi dam na desno, pa mi v 3 letih na 7 avtih še nobedn ni nič reku!

motiš se skica lepo prikazuj kam se nalima vinjeto, eni pa jo celo nalimajo na zatemnjen del....to so povsem nepismeni, gluhi ljudje. Navodila so jasn že lansko leto so po pi*adriji dal nov navodila, kam nalimat in ne ti meni, da ne znam brat.

hrošč
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a hrošč Po feb 01, 2010 4:17 pm

Tudi, ce je tam tako narisano, naj tega ne bi sankcionirali. Tako kot pise, da moras staro vinjeto odstranit, ampak te ne kaznujejo, ce jo pustis gor. Zdaj pa ze nehaj dlakocepiti. :roll:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov