Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Re: Fiat Stilo

Napisal/-a crxdelsol Ne jan 08, 2012 8:19 pm

In zakaj ga nisi spusto naprej pa naj se vozi kak se hoče ?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a ~toMmy~ Ne jan 08, 2012 8:41 pm

Z raznimi fejk ksenoni na srečo nimam toliko stika na cesti, je pa lep kup ljudi, ki jim luč (na voznikovi strani) sveti nekam v nebo, kot da jim sploh ni treba tehničnega delat ali pa ne znajo pri naloženem avtu znižat snopa.

Glede Stilota... vklopiš zadnjo meglenko oz. ga spustiš naprej, pa po možnosti voziš za njim z dolgimi, če je mel res reflektore.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne jan 08, 2012 11:56 pm

crxdelsol je napisal/-a:In zakaj ga nisi spusto naprej pa naj se vozi kak se hoče ?

Saj veš Ego je zajebana zadeva. :(

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po jan 09, 2012 7:30 am

~toMmy~ je napisal/-a:Z raznimi fejk ksenoni na srečo nimam toliko stika na cesti, je pa lep kup ljudi, ki jim luč (na voznikovi strani) sveti nekam v nebo, kot da jim sploh ni treba tehničnega delat ali pa ne znajo pri naloženem avtu znižat snopa.Glede Stilota... vklopiš zadnjo meglenko oz. ga spustiš naprej, pa po možnosti voziš za njim z dolgimi, če je mel res reflektore.

Tole mi pa najbolj dvigne pritisk...poleg xenon-ov na Insignii.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice To jan 10, 2012 9:07 am

BBoss je napisal/-a:
crxdelsol je napisal/-a:In zakaj ga nisi spusto naprej pa naj se vozi kak se hoče ?

Saj veš Ego je zajebana zadeva. :(

Slika ;)
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To jan 10, 2012 7:40 pm

Imamo v našem mestu novega čudaka, ki sliši na priimek Borko:
-Po cesti klamoteri s tistimi kratkimi "smučkami" na dve kolesi in s palicami. Za kolesarsko stezo ob cesti očitno še ni slišal. Prometna konica ob 14.00-15.00 ga tudi ne gane očitno. :roll:
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

SuperSnake
Nov uporabnik

Napisal/-a SuperSnake Pe jan 13, 2012 2:51 am

kamal je napisal/-a:Niso krožni samo na 4 izhode. Saj tamali načeloma niso problem. Lahko greste pogledat npr. na rudnik pred nakupovalno središče. En krožni pa noben ne uporablja notranjega pasu. Sem pa vse napisal dovolj razločno in sem tiste, ki zavijajo desno izločil iz kritike.

Zgleda,da sem prvi ki vedno zapelje na notranji pas. Osebno mislim,da so manjša krožišča večji problem.Zakaj? Zato,ker nimaš vedno dovolj prostora da se razvrstiš in če si na notranjem pasu,skoraj vedno narediš čuden izhod iz krožišča.Sam grem tudi večkrat ven kakor je prikazano na 2 sliki.Nekateri če te samo vidijo na notranjem pasu,pritisnejo na gas da se uključijo in bi na istem izhodu kot ti radi bili pred teboj.Se še ni zgodilo,da bi moral narediti še častni krog,vedno dosti prej nakažem kam zavijam,podpiram dinamično vožnjo in veliko gibanja vratu (spremljanje dogajanja okoli sebe in se temu poskušam prilagoditi).

Evo popravljeno... :) Se opravičujem :)
Zadnjič spremenil SuperSnake, dne Pe jan 13, 2012 10:17 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Pe jan 13, 2012 3:00 am

Ja tisti so pacienti, ki skačejo v krožišče, čeprav nakažeš takoj ko prevoziš zadnji izvoz pred tvojim, da boš šel na zunanji pas. Bi morali imeti rezerviran tedenski termin na avtošoli za CPP :D

Bi te pa prosil da te navedke oz. citate malo poštimaš, saj so napačni (pod katerim imenom je kateri navedek)
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe jan 13, 2012 6:11 am

Barni je napisal/-a: naslednjič ko ga vidim mu pridem na dom
itd...

[/b]

in kaj bo potem :?: :roll:

PS zmanjšaš hitrost, desni žmigavc in naj gre naprej :arrow: basta_stvar rešena.....

PS1. sicer pa že vsak(a) drugi avto nekaj narobe dela;50% je neznanje, ostalih 50 pa raztrešenost in misli povsod drugje, samo na cesti ne....

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Pe jan 13, 2012 7:23 am

Kaj takega kot sem pa včeraj videl pa še nikoli (razen v filmih). Pripeljem do semaforiziranega križišča, dva pasova, eden levo drugi naravnost. Semafor rdeč. Jaz sem bil na pasu za naravnost in grem počasi proti semaforju. Za mano pa novi model A6 z LJ tablicami najprej tudi začel zavirati in se počasi približevati semaforju kot jaz, potem pa kr**en pohodi gas, me obvozi po levem pasu in naravnost čez križišče čez rdečo luč. Res mi ni jasno kaj je izvajal, saj v nadaljevanju sem ga z vožnjo po predpisih dohitel. Očitno je rabil dozo adrenalina.
Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe jan 13, 2012 7:45 am

gecco je napisal/-a:Kaj takega kot sem pa včeraj videl pa še nikoli (razen v filmih). Pripeljem do semaforiziranega križišča, dva pasova, eden levo drugi naravnost. Semafor rdeč. Jaz sem bil na pasu za naravnost in grem počasi proti semaforju. Za mano pa novi model A6 z LJ tablicami najprej tudi začel zavirati in se počasi približevati semaforju kot jaz, potem pa kr**en pohodi gas, me obvozi po levem pasu in naravnost čez križišče čez rdečo luč. Res mi ni jasno kaj je izvajal, saj v nadaljevanju sem ga z vožnjo po predpisih dohitel. Očitno je rabil dozo adrenalina.

A je to pri avtobusni postaji v NM mogoče?

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Pe jan 13, 2012 7:54 am

ban je napisal/-a:
gecco je napisal/-a:Kaj takega kot sem pa včeraj videl pa še nikoli (razen v filmih). Pripeljem do semaforiziranega križišča, dva pasova, eden levo drugi naravnost. Semafor rdeč. Jaz sem bil na pasu za naravnost in grem počasi proti semaforju. Za mano pa novi model A6 z LJ tablicami najprej tudi začel zavirati in se počasi približevati semaforju kot jaz, potem pa kr**en pohodi gas, me obvozi po levem pasu in naravnost čez križišče čez rdečo luč. Res mi ni jasno kaj je izvajal, saj v nadaljevanju sem ga z vožnjo po predpisih dohitel. Očitno je rabil dozo adrenalina.

Ni to tisto križišče :) To bi bila pa res adrenalinska poteza :)
Pri priključku NM vzhod.
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe jan 13, 2012 9:38 am

Slika

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe jan 13, 2012 10:18 am

gecco je napisal/-a:
ban je napisal/-a:

Ni to tisto križišče :) To bi bila pa res adrenalinska poteza :)
Pri priključku NM vzhod.

Aha, jst sem pa to doživel na tem križišču, in to ne samo 1x. :roll:

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Pe jan 13, 2012 10:24 am

Ne bi rekel, ko bi on pritisnil in lovil rumeno luč (to se itak skos dogaja). Ampak v tem primeru je rdeča že svetila vsaj 10 sekund in so avtomobili vozili iz druge smeri. Frajer pa lepo umes.
Slika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe jan 13, 2012 3:15 pm

Nekaj podobnega sem videl pred časom, le da je bil bel golf gti. Model zapelje levo na šrafiran del, se že skor ustavi in lepo čez rdečo nadaljuje.
Slika

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz Pe jan 13, 2012 3:25 pm

gecco je napisal/-a:...poleg xenon-ov na Insignii.

Torej nisem edini, ki se mu zdijo original xenon na Insignii premočni?
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Pe jan 13, 2012 3:33 pm

Ne premočni, le cut-off imajo previsoko. Čeprav zadnje čase se mi vedno bolj dozdeva da sam xenon sveti dovolj nizko in da problem tiči v dnevnih lučeh ki so ponoči premočne. In ker snop dnevnih ledic seveda ni odrezan motijo nasproti vozeče.

Sriple Tix
Novinec

Napisal/-a Sriple Tix Pe jan 13, 2012 4:44 pm

sebaveh je napisal/-a:Imamo v našem mestu novega čudaka, ki sliši na priimek Borko:
-Po cesti klamoteri s tistimi kratkimi "smučkami" na dve kolesi in s palicami. Za kolesarsko stezo ob cesti očitno še ni slišal. Prometna konica ob 14.00-15.00 ga tudi ne gane očitno. :roll:

Taksnega cudaka sem srecaval na cesti Bled - Lesce kaksnih 10 let nazaj in to ob sedmih zjutraj, ko je promet izjemno gost. Takrat se ni bilo zgrajene kolesarske steze in frajer je spikal ter opletal s tistimi palicami s hitrostjo 3km/h po vsem desnem pasu. En klic na policijo (ne moj!) in primerna kazen, ga je odstranila s ceste za vse vecne case.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe jan 13, 2012 9:12 pm

lizard je napisal/-a:Ne premočni, le cut-off imajo previsoko. Čeprav zadnje čase se mi vedno bolj dozdeva da sam xenon sveti dovolj nizko in da problem tiči v dnevnih lučeh ki so ponoči premočne. In ker snop dnevnih ledic seveda ni odrezan motijo nasproti vozeče.

Kot kaže, ker so aktivne luči pri višji hitrosti dvignejo snop, da se dlje vidi in po slepijo. Verjetno so skoz homologacijo prišle ravno zaradi tega, ko avto stoji je z višino in snopom vse v redu, ko pa vozi je pacel shit... in ja 100% lahko ponoči določim, če gre v daljavi insignija proti meni in preklinjam že v naprej oops
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov