Debate, ki niso vezane na ostala področja...

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a iziboy Sr apr 18, 2012 9:50 am

DePalmo je napisal/-a:V odgovoru so mi pisali da imajo različne sisteme, ponujajo pa tudi original pro sistem za Peugeote... In glede na to da nisem o tem nič našel na netu, mi je vse malce sumljivo.

Bom kar citiral, če se bo komu dalo vse to brat:

Pozdravljeni,

pri podjetju Plineks vgrajujemo ter servisiramo 21 različnih svetovno priznanih avto plinskih sistemov, srednjega ter visokega kakovostnega razreda. Med drugim tudi vse tri profesionalne sisteme, ki so na tržišču. Ker ni vsak sistem primeren za vsak avto priporočamo vgradno po priporočilu samega proizvajalca določenega avtomobila.
Smo podjetje s 16 strokovno usposobljenimi servisnimi delavnicami, katere so locirane v vseh večjih mestih po Sloveniji. Podjetje Plineks gradi svojo mrežo ter dobro ime podjetja na kvaliteti, saj smo tudi edini s certifikatom kakovosti vgradnje na področju avtoplina.
Avtoplinski sistemi, ki jih vgrajujemo, imajo deklarirano izgubo moči med 0% in 8% ter sorazmerno toliko večjo porabo, vsi trije profesionalni sistemi pa se gibljejo znotraj 2%. Izpostaviti je potrebno, da so to deklarirane meritve in normativi, dejansko pa smo na podlagi naših izkušenj, meritev narejenih s Slovenjskim avtoplinom prišli do zaključka, da je ta procent lahko tudi nekaj večji. Le ta se sicer ne odraža na moči, saj so meritve s profesionalnimi sistemi pokazale odstopanja znotraj 0.7% nekateri sistemi pa lahko celo rahlo povečajo moč motorja. Nekateri navedeni avtoplinski sistemi imajo tudi vbrizg plina v »realnem času« (real time), vrhunski sistemi pa poleg »realnega časa« lahko brizgajo plin v »past« času, za kar poskrbi avtoplinska elektronika, katera je vezana na potrebe določenega agregata. To je odločilnega pomena predvsem pri pospeševanju ter ohranjanju moči, prav tako pa bistveno pripomore k izboljšanju izkoristka in posledično same karakteristike vožnje na avtoplin.

Sistemi imajo življenjsko dobo od 14 do 20 let, velika prednost pa je v tem, da so prenosljivi ne glede na motor (razen redkih izjem) in število valjev. To dejansko pomeni, da je mogoče prenesti celoten avtoplinski sistem iz npr. 1.2 kubičnega motorja s štirimi valji (cilindri) v bistveno močnejši avtomobil z osmimi valji. Takšne premontaže so relativno enostavne in cenovno ugodne, saj se strošek premontaž za podobna vozila prične že pri 240 €.

Garancijska doba sistemov je od 2, 3 pa do 5 let za vse tri profesionalne sisteme. Za delo je 7 letna garancija. Na zalogi imamo 128 različnih tipskih dimenzij rezervoarjev, internih, eksternih in cilindričnih, kateri se vgradijo po želji posamezne stranke. V vašemu primeru bi namesto rezervnega kolesa prišel v poštev rezervoar s kapaciteto 66 litrov.
Pri nas uporabljamo izključno Tomasetto Achille varnostne ventile, ker pri varnosti ne sprejemamo kompromisov.

Kompletni strošek materiala in vgradnje sistema v Vaše vozilo se giblje sedaj z ECO subvencijo ter gotovinskim plačilom od 1.180,00 do 1.250,00€ in za pro sisteme od 1.380,00 do 1.640,00€, odvisno od sistema, ki ga izberete. Vsekakor se za vaše vozilo priporoča originalni pro sistem Zavoli for Citroen&Pegout, kateri ima že integrirane tovarniške parametre. Poleg posamičnih injektorjev, ter ECU enote ima prednost v malenkost povečani moči motorja ter vžiga na plinu. Cena tega sistema je 1,390.00€. Alternativa je sistem Emer iz zgornjega srednjega ranga po ceni 1,250.00€ V navedeno ceno je že vključen DDV, vsa homologacijska dokumentacija , kakor tudi elektronski sistem »v-lube«, ki z mazanjem in hlajenjem ventilov skrbi za podaljšano življenjsko dobo agregata.
Servis sistema se opravlja vsakih 20.000 km ali enkrat na leto. Cena takega rednega servisa (plinotesnost, preged nastavitev,menjava vseh filtrov) pa znaša 35 eur.
Stikalo se montirea čisto po želji stranke.

Ponujamo tudi možnost plačila na 12 položnic z le osebnim dokumentom ali na 36 obrokov preko hitrega kredita ali preko večine kreditnih kartic. Vse potrebno pa uredite, kar na našem servisu samem.

Vaše vozilo in vanj vgrajene komponente, si lahko ogledate tudi med slikami v galeriji na naši spletni strani ...
Predviden čas vgradnje sistema je med 6 in 8 ur, za ta čas pa vam priskrbimo brezplačno nadomestno vozilo. Naše servisne delavnice, kjer lahko vgradite Plineks avto plin so v vse večjih mestih po Sloveniji (16) in so navedene na naši spletni starni.

Z veseljem lahko povem, da je Plineks edino podjetje s področja vgradnje avtoplina s pridobljenim certifikatom kakovosti za kakovostno vgradnjo avto plina. ... Proizvajamo ter vgrajujem tudi naš patentiran produkt, ki je plod Slovenskega znanja, za katerega smo prejeli že vrsto priznanj. Letos smo prejeli najvišje zlato priznanje obrtne zbornice Slovenije. Naš sistem velja za enega izmed boljših v srednjem rangu saj ima kot edini na svetu patentirane detalje. Poleg kakovosti v podjetju Plineks skrbimo tudi za okolje in zato vam priznamo ECO subvencijo.

Tolk buč naenkrat sem videl samo še na njivi... :evil:
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Sr apr 18, 2012 10:26 am

Plinski center Maribor je izdal novi katalog. Na voljo imajo tudi nove sisteme po zelo ugodnih cenah. Imajo pa tudi že plinsko črpalko odprto. Cena l plina je 0,799€. Še ga nisem sprobal tako da, ko bom, poročam.

spaceair je napisal/-a:Pa še moje izkušnje glede plina:
MB 24: odzivnost motorja ležerna
Mol: Odzivnost motorja odlična,
Petrol: Odzivnost motorja odlična

Poraba je pri vseh enaka, mogoče deci gor deci dol, uglavnem ni omembe vredna
je pa slabih 7l/100km.

Enake ugotovitve. S tem, da mi je na mb24 plin avto na prostem teku celo ugašal. Tudi Agip-ov plin meni, osebno, ni bil slab. Sem pa imel z Agip-ovim plinom porabo za 3dcl nižjo, kot petrolovim. Mol-ovega pa ne morem primerjat, ker sem ga samo 1x tankal.
"this is so euro its asian" by Sam B.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr apr 18, 2012 11:45 am

ferrari.tsort je napisal/-a:Vidim da že kar nekaj časa voziš na plin, pa mezanima, kako pogosto moraš na nastavitve plinske naprave in koliko kilometrov si že prevozil s plinsko napravo. odločam se namreč za vgradnjo avtoplina, pa ne vem koga izbrati. eni se hvalijo eni ne vedo dosti o napravah, do kontakta s strankami ki so pri njih vgradile avtoplin pa pa ne morem priti, tako da sem v hudi dilemi. vsekakor pa bi si zelo rad zmanjšal stroške za porabo goriva vozim pa dve leti starega leona 1.6.

lp

pri prinsu načeloma ni dodatnega nastavljanja - vsaj pri meni ga ni bilo pri nobenem avtu ( ne bom pa trdil da ni sploh , ker nimam vpogleda ) ... kontrolni pregled- brezplačen- pri 15tkm in servis na vsakih 30,000km ..
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr apr 18, 2012 11:52 am

DePalmo je napisal/-a:Skos sem mislil da je plin domena večjih in bolj požrešnih avtov, a tukaj vidim da nekateri to vgrajujete v mlinčke s 1.3 motorjem.

Pa se to vam splača??

Jaz imam 2.0 motor in pri normalni vožnji mi pije 7.5l bencina, pa nisem ravno navdušen nad plinom in "bajnim" prihrankom. Če preračunam, se bi mi investicija povrnila nekje v dobrem letu, pod pogojem da se plin ne podraži občutno in da bo avto res pil samo 10% več. Nazaj me tudi držijo vsi poporodni simptomi, možne okvare motorja ter dejstvo da se lahko poraba zviša za 30%, kar meni (in mojim izračunom) pomeni da se investicija povrne v treh (!!) letih.

Pa še eno vprašanje. Plineks obljublja da ima specifičen sistem za Peugeote in Citroene od Zavolija. Je kdo že slišal za ta sistem? Google mi ne najde nič pametnega, obljubljajo pa lepe reči...

ti bom daj jaz mlinček 1,3 motor ... vprašaj xyz6 kako gre na plin voznik + 2 potnika ... če ne verjameš se lahko javiš pa te bom zapeljal ...

aha ...če se ti investicija povrne v enem letu in boš imel avto še eno leto potem ... khmm ... 100procentni letni donos je zgleda zate drobiž .... ne vem zakaj potem ne furaš v8 kompresorja če si tako naloudan z denarjem???
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr apr 18, 2012 12:09 pm

Nisem mislil nič slabega, da nebo kake hude krvi. Ampak vsi skos govorijo da grejo na plin zato da prihranijo in da se dejansko splača šele pri porabi 10l+. Koliko pa je prihranka na leto pri tvojem motorju? Na mojem in z mojo kilometražo bi na leto naneslo cca. 900e. In vrjameš ali ne, raje imam 900e več stroška in raje naredim kak KM manj, kot pa da imam non stop probleme s plinom. Se zavedam da so majhne šanse da jih imam, a vedno je tisti če vmes...

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Sr apr 18, 2012 1:57 pm

DePalmo je napisal/-a:Nisem mislil nič slabega, da nebo kake hude krvi. Ampak vsi skos govorijo da grejo na plin zato da prihranijo in da se dejansko splača šele pri porabi 10l+. Koliko pa je prihranka na leto pri tvojem motorju? Na mojem in z mojo kilometražo bi na leto naneslo cca. 900e. In vrjameš ali ne, raje imam 900e več stroška in raje naredim kak KM manj, kot pa da imam non stop probleme s plinom. Se zavedam da so majhne šanse da jih imam, a vedno je tisti če vmes...

Če gledamo % potem prihranimo vsi enako, ne glede na porabo, je pa res da se investicija povrne prej, če ima avto večjo porabo in obratno.

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair Sr apr 18, 2012 3:42 pm

avto kateri porabi 10+l ga nočem zastonj!
Še pri 8l porabe me boli glava.
Avto je velik strošek !

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr apr 18, 2012 3:55 pm

spaceair je napisal/-a:avto kateri porabi 10+l ga nočem zastonj!
Avto je velik strošek !

peš je najceneje ... samo vinjete se ne dobi ...

če porabi avto 10l bencina in potem 11,5l plina + 0,5l bencina ... strošek je pa 10,5€ = 7,9l nafte - nižji stroški vzdrževanja - nižja nabavna cena .... udobnejša vožnja , višje območje uporabnih vrtljajev ...
velik plus pri ekologiji ...
plin je cnej k bencin

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Sr apr 18, 2012 5:40 pm

A ste tisti, ki imate avto na plin kaj dobili povrnjeno od zavarovalnice? Glede na to da zdaj avto manj spusti co2 v okolje?

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Sr apr 18, 2012 6:09 pm

Nop... oops
"this is so euro its asian" by Sam B.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Sr apr 18, 2012 6:31 pm

Na adriaticu so mi pa rekli da bom nekaj nazaj dobil...

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Če apr 19, 2012 8:17 am

evilfury je napisal/-a:A ste tisti, ki imate avto na plin kaj dobili povrnjeno od zavarovalnice? Glede na to da zdaj avto manj spusti co2 v okolje?

Ja itak!!! Še na tehničnem se pregovarjam ker mi težijo da moram test izpušnih plinov delati z bencinom... Naši državi se fučka za ekologijo! Smo ena redkih držav evro območja ki ima na avtoplinu celo eko takso! Pa naj mi to kdo razloži...

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Če apr 19, 2012 8:35 am

Denar slovenije vladar zgleda...

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Če apr 19, 2012 8:47 am

Ah ne, od kje ti pa ta ideja?!?!

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Če apr 19, 2012 9:38 am

Hehe, glavno da se mi pocen vozmo okol. :D

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak Če apr 19, 2012 11:37 am

evilfury je napisal/-a:Hehe, glavno da se mi pocen vozmo okol. :D

Glede na cene bencina to drži, nasplošno pa je sramota koliko stane gorivo. V Venezueli se voziš za 2,5 centa pri nas pa te slečejo do nagega :evil:
Že dolgo razmišljam, da bi si kupil nov ali pa vsaj novejši avto, pa enostavno se ne splača. Pa se naprej vozim-o v naših starinah, cene goriva so šli v nebo in povratka več ni. Če bi imel 2000 plače, bi me baš bolelo za vse to, ampak z našimi mizernimi plačami je to ne mogoče, kaj nam delajo. Ekologija glede plina drži, a sam bi raje vozil nov avto z manjšo porabo in s tem manjšimi emisijami.

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Če apr 19, 2012 1:07 pm

A bi se splačala predelava 1.2 TSI, delam 20.000km letno? Najbrž bi prišlo tam okoli 2.000€?

So kakšne komplikacije itd.?

LP!

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair Če apr 19, 2012 1:42 pm

plinaš je napisal/-a:
Avto je velik strošek !

peš je najceneje ... samo vinjete se ne dobi ...

če porabi avto 10l bencina in potem 11,5l plina + 0,5l bencina ... strošek je pa 10,5€ = 7,9l nafte - nižji stroški vzdrževanja - nižja nabavna cena .... udobnejša vožnja , višje območje uporabnih vrtljajev ...
velik plus pri ekologiji ...

Večje povračilo stroškov uporabe cest ter dražjega zavarovanja, pa še kaj
si pa pozabil.

Zaradi mene imaš avto ki ti rabi 20l goriva pa mi dol visi :D
Jaz ga nočem.

Macotaen
Nov uporabnik

Napisal/-a Macotaen Če apr 19, 2012 7:33 pm

Avto je velik strošek !

A si mogoče pomislil, da točno tak avto potrebuješ (zaradi št. oseb), ker nimaš za novega, varčnejšega?

Tista o popustu zaradi plina je lovska (lahko je sicer običajen popust, tebi pa pač rečejo, da imaš popust na plin)...

O resnem namenu glede ekologije s strani države pa raje ne bi...

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Če apr 19, 2012 10:35 pm

-mene zaenkrat plin ni prepričal,po medijih razglašajo,kako se investicija povrne po 20 000km,vemo,da to ni res,oziroma je zeloooo raztegljiva,odvisna od marsičesa
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov