Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a lizard Pe jan 13, 2012 11:26 pm

Saj res, Insignia ima akt. žaromete - bo verejtno to to.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim So jan 14, 2012 12:19 am

Ja Insignia.. Sej tudi nova Astra ni veliko boljša, čeprav je bolje. Sem opazil to takoj ko je prišla ven. Takrat sem imel v svojem celo montiran xenon kit (4300K) v lučeh z lečo in je bilo manj moteče, kot pa original Insigniin xenon.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Ne jan 15, 2012 2:27 pm

Ja, tudi v mojem se višina snopa xenona sama nastavlja in nimam niti možnosti tega v kabini ročno nastavt.
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne jan 15, 2012 3:03 pm

ice je napisal/-a:Ja, tudi v mojem se višina snopa xenona sama nastavlja in nimam niti možnosti tega v kabini ročno nastavt.

Noben orginal xenon nima možnosti ročnega nastavljanja iz kabine. A tu pri Insignii govorimo o aktivnih lučeh, ki preko senzorjev konstantno prilagajajo obliko, smer in višino snopa žarometov - pač odvisno od razmer (višja hitrost višji snop, ovinek in smer snopa se obrne v smeri ovinka,...) in ostalih vozil v prometu (nasproti vozeči in pred tabo vozeči). Kolko vem Kia takih luči še nima - če se motim me naj kdo popravi.

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Ne jan 15, 2012 8:57 pm

Prejle sem videl policijsko Škodo octavio rs kak je rikverc vozla v krožišču v Tepanju :lol: :DDD

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Ne jan 15, 2012 10:41 pm

Jaz pa v Mariboru marico, lepo iz ene avtobusne na drugo avtobusno na drugi strani, čez dvojno polno črto.
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Po jan 16, 2012 8:15 pm

Jaz sem bil pa čez vikend v Trstu in moram rečt da vsaka čast našim 'telebanom'.
To kar se pa tam dogaja to so pa kamikaze.. se sploh ne upam več s svojim avtom v kakšno večje ITA mesto.
Je škoda predvsem mojih živcev, zdravja pa seveda tudi avta.

Človek me je skoraj zrinil iz ceste ker sem peljal po omejitvah.. peljal je za mano od mejnega prehoda pa skoraj do Trsta - cel čas za ritjo, potem pa me je prehitel v tisto dolino ko se spuščaš proti Trstu in po filmsko zavil proti meni potem pa par km čisto počasi peljal pred mano in mi kazal vse možne varjante s prsti, pestmi itd. :shock:
Še bolj ga je jezila moja hladnost, ker se mi res ni dalo.. in sem pač mirno šel svojo pot. :)
V mestu pa skuteristi z leve, desne, pešči povsod, Punteki, Seičentoti in ostali jajčkoti vletavajo res od vsepovsod. iz stranskih, glavnih cest. Norija..
Prav oddahnil sem si ko sem parkiral in nadaljeval pot peš.

Ima kdo podobne iskušnje iz ITA ?

Uporabniški avatar
egster
Novinec

Napisal/-a egster Po jan 16, 2012 8:19 pm

B|ind je napisal/-a:Ima kdo podobne iskušnje iz ITA ?

Vsakodnevne =P Ne bom rekel, da vsi obupno vozijo, ampak 3/4 pa res. Vsaj na slovenski strani.
BMW 530d M E60
Audi A4 Cabrio 3.0 quattro

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Po jan 16, 2012 8:20 pm

egster je napisal/-a:
B|ind je napisal/-a:Ima kdo podobne iskušnje iz ITA ?

Vsakodnevne =P Ne bom rekel, da vsi obupno vozijo, ampak 3/4 pa res. Vsaj na slovenski strani.

Pa čemu taka živčnost in agresija ?
Kaj je narobe s temi Italjani ?!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jan 16, 2012 8:23 pm

Vozil še nisem po Italiji, se pa spomnim iz Rima, da je bilo praktično nemogoče prit čez prehod za pešče, dobesedno so se dvigovali prvi konci avtomobilov, ko so opazili našo namero, da bi šli čez! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Po jan 16, 2012 8:23 pm

Men je v Italiji zakon vozit, pa sem jo prevozil že podolgem in počez. Če vidiš, da je nekdo hitrejši od tebe se mu umakni čist desno, da gre lahko mimo (tudi če je štirojna polna črta - ne jebejo). Mi je pa fajn k vsi aktivno vozijo, je pa res da moraš bit vedno pozoren da odreagiraš, kar pa ni nič narobe na nobeni izmed cest ;)
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
egster
Novinec

Napisal/-a egster Po jan 16, 2012 8:34 pm

No kot sem napisal imam bolj slabe izkušnje z Italijani na slovenski strani.
Takoj ko prideš čez mejo je zadeva precej boljša, predvsem avtoceste v severnem delu Italije. Tam se strinjam z ice-om, je tudi meni užitek vozit. Boljše, kot pri nas ;)
So pa seveda izjeme, predvsem jug (Neapelj), kjer ne vidiš enega celega avta. Ne da se opisat, kako folk v največji prometni konici ob 15h slalomira levo in desno čez štiri polne pasove. :shock:
http://www.youtube.com/watch?v=2ERezCg2CQU
http://www.youtube.com/watch?v=4QybToJRYkE
BMW 530d M E60
Audi A4 Cabrio 3.0 quattro

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Po jan 16, 2012 8:49 pm

ice je napisal/-a:Men je v Italiji zakon vozit, pa sem jo prevozil že podolgem in počez. Če vidiš, da je nekdo hitrejši od tebe se mu umakni čist desno, da gre lahko mimo (tudi če je štirojna polna črta - ne jebejo). Mi je pa fajn k vsi aktivno vozijo, je pa res da moraš bit vedno pozoren da odreagiraš, kar pa ni nič narobe na nobeni izmed cest ;)

Točno tako. Aktivna vožnja. Ne pa cijazenje kot pri nas... Velikokrat sem na relaciji Gorica - Milano, in zeloo zeloo redko se zgodi da bi mogu stopit po bremzi,ko nastavim tempomat na 130...
Pa tudi po mestih je fino. Verjamem da za povprečnega slovenskega voznika stresno, sam pa bi temu rekel dinamično...
Lep dan!

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Po jan 16, 2012 9:01 pm

ena stvar, ki jo imajo zard tega italjani, je visoka koncentracija med vozniki nasploh. pri nas pa je za nekatere pregled nad dogajanjem znanstvena fantastika
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Po jan 16, 2012 9:27 pm

Ko se naslednjič vrnem v ITA se bom držal pravila - umik v desno in je to to.
Neglede na dve polne črte :lol:
Ker dejansko me je tip prehitel čez dve polne.. sicer je malo širša cesta na tistem spustu proti Trstu, pa vseeno.

Sicer kar se tiče AC nimam pritožb in tudi nisem imel težav ali 'incidentov' :)

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Po jan 16, 2012 9:35 pm

men grejo italijani na k**** s svojo sredinsko vožnjo po avtocesti :roll: drgač pa po večjih mestih je štala pr njih (tko kot je blind omenu) ;)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Po jan 16, 2012 9:53 pm

B|ind je napisal/-a:Jaz sem bil pa čez vikend v Trstu....

...Človek me je skoraj zrinil iz ceste ker sem peljal po omejitvah.. peljal je za mano od mejnega prehoda pa skoraj do Trsta - cel čas za ritjo

Hja ne vem. V takih primerih (pravzaprav tudi če se mi ne lima na rit) jaz aktivno iščem prvo šanso da ga spustim pred sebe, potem pa dovolj veliki razdalji lepo vozim za njim.

Z Italijani imam sicer največ izkušenj iz Istre in tam okoli, kjer sem najbolj vesel če kak Italijan (ali pa dva, trije) vozijo pred mano. Še danes se spomnim ko sem pred leti vozil po Krku od mosta na južni del otoka (na trajekt za Cres), pred mano pa trije makaronarji, ki so žgali 100-120 kmh, jaz pa ves cajt 50-100 metrov za njimi, hehe.

Pa tudi sicer na regonanih cestah se najbolje počutim če je kdo pred mano. Se je že dogajalo da sem namerno upočasnil (ob prvi priložnosti ko je bil primeren odsek da me prehiti) da sem spustil lokalca predse. Ali pa pri vključevanju na glavno cesto čakal avto, ki se je po glavni cesti bližal v daljavi - da sem jaz peljal za njim, torej da sem imel 'zaščito' :)
Tako da ne vem zakaj imate eni take probleme, ko vam vozijo za ritjo - meni je pri vseh sekalcih ovinkov in podobnih norcih v nasprotni smeri, največje veselje da mi ni treba biti prvi v koloni, če se le najde kdo ki ga lahko spustim naprej...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po jan 16, 2012 10:00 pm

SuperVeloce je napisal/-a:ena stvar, ki jo imajo zard tega italjani, je visoka koncentracija med vozniki nasploh. pri nas pa je za nekatere pregled nad dogajanjem znanstvena fantastika

x2 .. v večjih mestih je na začetku res malo presenečenja nad tempom, ko se pa navadiš na tempo, ki bi ga jaz rad imel pri nas - je pa super! pri nas pri zeleni luči folk še išče ročno, pa v prvo, pa po 100m prileze na 30km/h.

..ne vem pa kaj se z italijani zgodi, ko pridejo čez mejo k nam. Vozijo kot bi imeli prvo uro vožnje v avtošoli. tega res ne štekam.
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco To jan 17, 2012 7:30 am

GoGo je napisal/-a:
ice je napisal/-a:Men je v Italiji zakon vozit, pa sem jo prevozil že podolgem in počez. Če vidiš, da je nekdo hitrejši od tebe se mu umakni čist desno, da gre lahko mimo (tudi če je štirojna polna črta - ne jebejo). Mi je pa fajn k vsi aktivno vozijo, je pa res da moraš bit vedno pozoren da odreagiraš, kar pa ni nič narobe na nobeni izmed cest ;)

Točno tako. Aktivna vožnja. Ne pa cijazenje kot pri nas... Velikokrat sem na relaciji Gorica - Milano, in zeloo zeloo redko se zgodi da bi mogu stopit po bremzi,ko nastavim tempomat na 130...
Pa tudi po mestih je fino. Verjamem da za povprečnega slovenskega voznika stresno, sam pa bi temu rekel dinamično...

x2
V Sloveniji bi to opisali kot Mit o aktivni vožnji...vemo da obstaja ampak pri nas je ne boš videl.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To jan 17, 2012 8:18 am

Sem bil lani en teden na dopustu v toskani, prevozili smo kar nekaj km, tudi po njihovih večjih mestih, Firence, Siena... pa nismo imeli kakšnih večjih težav. Je pa res da je treba merkat predvsem na skuterje ker švigajo levo in desno okoli tebe :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov