Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Dego
Novinec

Napisal/-a Dego Po jul 07, 2008 11:12 am

DaDek je napisal/-a:Dego bo treba zvohat neke nachbau luči z lečo al pa kake razbite najt, jaz tut iščem ;)

mi2 boma tak skup nabavla poštnina/2 pa je to to ;) pa še ene meglenke 8)

samo sem vido še cenejše po 250€

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Po jul 07, 2008 11:35 am

Ful se mi zdi smešno da se jezite ker ni luči z lečo, ste pa tolk škrti da pri novih avtih kupujete le-te brez serijskega xenona, kateri je sigurno daleč najboljša rešitev za katerikoli avto. :lol:
Slika

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a shelton Po jul 07, 2008 2:18 pm

Pri nekaterih avtih sploh nimaš oziroma nisi imel možnosti izbire, ker se xenona pač ne da dobit :roll: Tko da ni nujno bit škrt ;)

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po jul 07, 2008 2:30 pm

shelton: ze res... tudi to si lepo izpostavil vendar se mi zdi da je nixxon izpostavljal
bolj zgornje poste dego-ta in tudi sam sem mu prikazal da obstaja tudi taksen model
vendar tu dodatni €€€ niso izkljuceni (govorim za original)
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Dego
Novinec

Napisal/-a Dego Po jul 07, 2008 3:44 pm

al pa če slučajno takrat ni bilo denarja?al pa če bom zadovoljen s kitom ki me bo prišel polovico ceneje al pa še več?

končno pa če nimaš denarja nisi škrt

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon To jul 08, 2008 9:47 am

Dego, računica taka, da imaš papirje za to stvar je sledeča:
- xenon kit = cca 100€
- avtomatska nivelacija luči = 250€ na ebayu (za 200€ je bila na Woertherseeju ponujena enemu uporabniku tega foruma)
- pranje žarometov = cca 200€, lahko več (npr. za moj avto original je 250€, pa najbrž moram še DDV zraven dat).

Torej cca 600€ samo da lahko zadevo homologiraš, pa še vedno imaš nekaj seštrikano skup, na nov avto ti najbrž garancija odpade v primeru napake,...

Original pa so kolk (pa dobiš zadevo tipi-topi zapakirano)?

Če se pa gremo na srečo al bo policaj zatežil al ne, pa verjamem da ne vidiš računice v originalu. Jaz jo, ker se ne mislim j*bat s policisti (s tem da z ženo "obnavljava" avto, kateri ni imel možnosti xenona in če bom šel v to, bom šel tako, kot sem zgoraj napisal) ter tehničnimi.
Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon To jul 08, 2008 9:49 am

shelton je napisal/-a:Pri nekaterih avtih sploh nimaš oziroma nisi imel možnosti izbire, ker se xenona pač ne da dobit :roll: Tko da ni nujno bit škrt ;)

Seveda, kjer ni možnosti nimaš kaj. Moj avto je isti, ni bilo nikoli opcije zanj. Govorim izključno za modele, kateri to opcijo premorejo.

Najbolj bedno mi je gledat lastnike novih BMW 5ic, ki so dali za avto tolk denarja da ga jaz ne premorem če vse notranje organe prodam, potem se pa furajo okol s xenon kitom v navadni paraboli. :roll:
Slika

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois To jul 08, 2008 10:17 am

Nixxon je napisal/-a:Najbolj bedno mi je gledat lastnike novih BMW 5ic, ki so dali za avto tolk denarja da ga jaz ne premorem če vse notranje organe prodam, potem se pa furajo okol s xenon kitom v navadni paraboli. :roll:

to tudi jaz opažam :roll:
Slika pugi.si

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Napisal/-a shelton To jul 08, 2008 10:18 pm

Nixxon je napisal/-a:Najbolj bedno mi je gledat lastnike novih BMW 5ic, ki so dali za avto tolk denarja da ga jaz ne premorem če vse notranje organe prodam, potem se pa furajo okol s xenon kitom v navadni paraboli. :roll:

Isto opažam na novih Audijih A6 - parabola + xenon kit. Če maš enkrat tolk denarja za tak avto, daš tud še tisto zraven za dobre luči.
Zadnjič spremenil shelton, dne So jul 12, 2008 11:03 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Napisal/-a Zois Sr jul 09, 2008 7:08 am

sicer res pa je tudi da vsi ne kupijo po naročilo delan avto,nemci pa so tako z serijsko oskubljeno opremo, potem pa ga kr vzamejo iz salona brez opreme.
Moti me bolj pri proizvajalcih ker v višjih razredih avtomobilov nimajo xenona serijsko

Aja glede A6,nekateri imajo dnevne luči,zato pa sveti takšna grda rumena parabola,ponoči pa belo lečo vklopi :D
Slika pugi.si

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Sr jul 09, 2008 5:02 pm

Zois je napisal/-a:Aja glede A6,nekateri imajo dnevne luči,zato pa sveti takšna grda
rumena parabola,ponoči pa belo lečo vklopi :D

prakticno je tako... da podnevi uporablja dnevne luci (tagesfahrlicht) in to je tista
parabola zraven lece... tista leca (xenon ali bi-xenon) pa vklopi senzor ze v mraku oz.
ko se zacne mraciti... pa se ena posebnost: podnevi so prizgana samo sprednje dnevne
zadaj se vklopijo sele ko pada mrak torej enako kot xenon/bi-xenon

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Če jul 10, 2008 9:41 am

hladni je napisal/-a:ok mogoče je pri a6 in 5 malce čudno da ni ksenona, ampak pri ostalih pa ziher ne. Jaz bi moral doplačat 2200eur, za ksenon. Ne me basat no, kaj sem vse dobil za ta dnar, ki je bolj uporabno! Sploh če se malo voziš je tolk denarja dat čista neumnost. Večina jih tak ma samo zaradi šminkiranja, dajmo si priznat no.

To je kar huda cena. Pa si siguren da ne dobiš zraven v paketu še kaj tretjega?
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Če jul 10, 2008 1:57 pm

Nixxon: niti ne...
za leona l.2007 stanejo samo zarometi po komadu 250€, racunaj sedaj se balaste kateri
stane en komad 320€ za D1S ...zarnica D1S 12V/35W - 189€ + kontrolna enota 115€
+ senzor za avtomatiko nastavljanja luci 150€ + pralci zarometov (jet) 200€

sepravi 2x xenon zaromet, 2x balasti, 2x zarnica, 1x kontrolna, 1x senzor in pralci
komplet s pumpo = 1983€ + drobnarije

Dego
Novinec

Napisal/-a Dego Pe jul 11, 2008 7:17 pm

in na kaki način ima ta bixenon če nima leče?

http://www.youtube.com/watch?v=qZidt1eujt4

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Pe jul 11, 2008 7:22 pm

Dego je napisal/-a:in na kaki način ima ta bixenon če nima leče?

http://www.youtube.com/watch?v=qZidt1eujt4

to ma 2 xenon kita

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Pe jul 11, 2008 7:29 pm

...tako je sej ti tudi pise 2 x kit in 35W balasts (programados)

Dego sicer pa sem ze povedal poglej si kaj je v pravem pomenu BI-Xenon (in kateri kiti
so samo bi-xenon) ...samo H4 (ker ima originalna zarnica halogen 2 nitki)
Tvoj model ima H7 kratko in H1 dolgo :idea:

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Napisal/-a shelton So jul 12, 2008 11:05 am

Zois je napisal/-a:Aja glede A6,nekateri imajo dnevne luči,zato pa sveti takšna grda rumena parabola,ponoči pa belo lečo vklopi :D

Že res, samo jaz vidim precej takšnih, ki imajo xenon kit na luči s parabola - zadnji model A6 namreč nima leče za navadne luči, razen pri xenonskih.

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Napisal/-a Zois Ne jul 13, 2008 8:51 am

Mene pa zanima od katerega ponudnika teh xenon kitov ste največkrat uveljavljali garancijo zaradi pokvarjenega balasta itd. Napišite izkušnje
Ker kljubtemu da je garancija bi rad da sveti brezhibno
Slika pugi.si

Gost

Napisal/-a Gost Ne jul 13, 2008 10:51 am

eno uprasanje

pac usec ti je xsenon. kupis si kit in ga namontiras notr. logicno,ne mores ga homologirati.
zdej me pa zanima kaj da se zaletis (ni vazno ti ali drugi kriv),ali se lohk on pritozi glede na to da ni bil xsenon homologiran. (npr.zaslepil me je al pa karkol).

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Ne jul 13, 2008 11:36 am

mondeo01:
torej v primeru da si (ga/te je) zaslepil potem se lahko pritozi(s) ampak le v tem primeru
ce je bila nesreca zaradi zaslepitve... tu znajo potem zavarovalnice reci zadnjo besedo :idea:
in se zna zgoditi da taksen nehomologiran del prinese samo to, da krijes skodo s svojega zepa.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov