Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Vikking
Uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a Vikking Če apr 19, 2012 10:58 pm

xxl je napisal/-a:-mene zaenkrat plin ni prepričal,po medijih razglašajo,kako se investicija povrne po 20 000km,vemo,da to ni res,oziroma je zeloooo raztegljiva,odvisna od marsičesa

Če hočeš nekaj prišparati, moraš prvo nekaj vložiti. Kdaj se plinska naprava izplača, je odvisno glede na kilometrino ki jo posameznik naredi, porabe motorja, ter vrednosti samega plinskega sistema.

Če misliš da boš vložil 100€ potem pa se vozil pol ceneje :roll: , takšni ponavadi kupijo tiste magnetke ki jih namontirajo na cev za dovod goriva.

Recimo še bolj ekstremen primer je predelava vozila na elektriko. Sicer se voziš še ceneje, vgradnja pa je nekajkrat dražja, pa še bolj omejen si s kilometrino.

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak Pe apr 20, 2012 10:02 am

prosim, da nekdo malo opiše predelavo 1.2 tsi motorja. Kokr vem jih je kar ogromno, a zanima me konkretno, cena predelave, poraba plina + bencina(baje žre oba na enkrat), kako je z predelavo novih vozil in garancije?? Hvala vam:)

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe apr 20, 2012 2:04 pm

Vikking je napisal/-a:
xxl je napisal/-a:-mene zaenkrat plin ni prepričal,po medijih razglašajo,kako se investicija povrne po 20 000km,vemo,da to ni res,oziroma je zeloooo raztegljiva,odvisna od marsičesa

Če hočeš nekaj prišparati, moraš prvo nekaj vložiti. Kdaj se plinska naprava izplača, je odvisno glede na kilometrino ki jo posameznik naredi, porabe motorja, ter vrednosti samega plinskega sistema.

Če misliš da boš vložil 100€ potem pa se vozil pol ceneje :roll: , takšni ponavadi kupijo tiste magnetke ki jih namontirajo na cev za dovod goriva.

Recimo še bolj ekstremen primer je predelava vozila na elektriko. Sicer se voziš še ceneje, vgradnja pa je nekajkrat dražja, pa še bolj omejen si s kilometrino.

-saj sem rekel,da je odvisno od marsičesa,20 000km je malce preveč optimisnično,pač zavajanje trgovcev,to počnejo tudi drugi (kremice,zdravila brez recepta,fop-šop...)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
xyz6
Novinec

Napisal/-a xyz6 Pe apr 20, 2012 4:33 pm

plinaš je napisal/-a:ti bom daj jaz mlinček 1,3 motor ... vprašaj xyz6 kako gre na plin voznik + 2 potnika ... če ne verjameš se lahko javiš pa te bom zapeljal ...

aha ...če se ti investicija povrne v enem letu in boš imel avto še eno leto potem ... khmm ... 100procentni letni donos je zgleda zate drobiž .... ne vem zakaj potem ne furaš v8 kompresorja če si tako naloudan z denarjem???

Jaz sem se odločil za plin in Prins sistem še preden me je uporabnik Plinaš zapeljal s svojim Balenom na test drive in kavico (še 1x hvala, vrnem ob priliki)...
Po testni vožnji (Plinaš) pa sem spoznal samo še to, da sem se odločil (več kot) PRAV! TOP zadeva, je pa res da pač ni za 1200 EUR kot pri Plinex-u, ampak vsakemu svoje........ ;)
Avensis Wagon T22 LPG Prins VSi1
Accord CU1 LPG Prins VSi2
Accord CL7 LPG Prins VSi2
E60 525iA LPG Prins VSi2

Firedancer
Nov uporabnik

Napisal/-a Firedancer So apr 21, 2012 8:07 pm

LaMike je napisal/-a:Plinski center Maribor je izdal novi katalog. Na voljo imajo tudi nove sisteme po zelo ugodnih cenah. Imajo pa tudi že plinsko črpalko odprto. Cena l plina je 0,799€. Še ga nisem sprobal tako da, ko bom, poročam.

Enake ugotovitve. S tem, da mi je na mb24 plin avto na prostem teku celo ugašal. Tudi Agip-ov plin meni, osebno, ni bil slab. Sem pa imel z Agip-ovim plinom porabo za 3dcl nižjo, kot petrolovim. Mol-ovega pa ne morem primerjat, ker sem ga samo 1x tankal.

@LaMike
Opazil sem, da si plinski sistem vgrajeval v Plinskem centru Maribor. Tudi sam imam na mizi njihovo ponudbo, pa me malo zanimajo tvoje izkušnje. Kateri sistem imaš, kako deluje? je bilo kdaj kaj problemov?? itd.
Meni so ponudili sistem Emmegas, cena pa se mi zdi nekako kar ugodna (1190 Eur).

Hvala!

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline So apr 21, 2012 9:17 pm

Eno vprasanje za poznavalce in mojstre,kak je kaj z vgradnjo rabljenega plinskega sistema? Konkretno iz IT ga lahko dobim za 100e lovato monoinjection,taksen ki preklaplja na obrate in ne na temperaturo,vgradil bi ga v peugeot 106 l.2001 1.1 monoinjection 44kw. A se da rabljen gor zmontirat in kak je z homologacijo? Kolk bi bila montaza pr nas za rabljenega?

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 Ne apr 22, 2012 10:35 am

meni so rekli da mi za premontažo iz enega avta v drugega vzamejo 300 eur. bom videl kako bo v resnici. res pa da bo to sistem, ki so ga sami vgradili novega. dvomim da ti bo kdo hotel vgradit rabljen sistem, ki je pripeljan od nekod drugod. ker potem ko bodo kakšni problemi bodo težave. oni se bodo izgovarjali na kakšne napake na komponentah, ti pa na njihovo delo. tak pač je povsod.

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak Ne apr 22, 2012 5:05 pm

bomber111 je napisal/-a:meni so rekli da mi za premontažo iz enega avta v drugega vzamejo 300 eur. bom videl kako bo v resnici. res pa da bo to sistem, ki so ga sami vgradili novega. dvomim da ti bo kdo hotel vgradit rabljen sistem, ki je pripeljan od nekod drugod. ker potem ko bodo kakšni problemi bodo težave. oni se bodo izgovarjali na kakšne napake na komponentah, ti pa na njihovo delo. tak pač je povsod.

300 e? kje in kateri sistem?, ker meni hodi najmanj 1x večja cena po glavi :huh:

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 Po apr 23, 2012 12:31 am

eno je kar so obljubili ob vgradnji drugo pa je kar bo ob realni situaciji. je pa bilo to na Petovia avtu na Ptuju. daj pokliči na servis pa da vidiš kaj ti bodo rekli, pa poročaj tukaj gor o ceni. jaz pa grem tudi ta teden tja ker mi morajo še rezervoar naštelat pa jih bom malo povprašal o premontaži. imam pa Zavoli sistem s injektorjem na vsak cilinder. običajno tehnološko zadevo za sedanji čas.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po apr 23, 2012 11:48 am

bomber111 je napisal/-a:eno je kar so obljubili ob vgradnji drugo pa je kar bo ob realni situaciji. je pa bilo to na Petovia avtu na Ptuju. daj pokliči na servis pa da vidiš kaj ti bodo rekli, pa poročaj tukaj gor o ceni. jaz pa grem tudi ta teden tja ker mi morajo še rezervoar naštelat pa jih bom malo povprašal o premontaži. imam pa Zavoli sistem s injektorjem na vsak cilinder. običajno tehnološko zadevo za sedanji čas.

verjetno je demontaža 300€ in montaža 300€ ...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Po apr 23, 2012 12:08 pm

Firedancer je napisal/-a:
LaMike je napisal/-a:Plinski center Maribor je izdal novi katalog. Na voljo imajo tudi nove sisteme po zelo ugodnih cenah. Imajo pa tudi že plinsko črpalko odprto. Cena l plina je 0,799€. Še ga nisem sprobal tako da, ko bom, poročam.

Enake ugotovitve. S tem, da mi je na mb24 plin avto na prostem teku celo ugašal. Tudi Agip-ov plin meni, osebno, ni bil slab. Sem pa imel z Agip-ovim plinom porabo za 3dcl nižjo, kot petrolovim. Mol-ovega pa ne morem primerjat, ker sem ga samo 1x tankal.

@LaMike
Opazil sem, da si plinski sistem vgrajeval v Plinskem centru Maribor. Tudi sam imam na mizi njihovo ponudbo, pa me malo zanimajo tvoje izkušnje. Kateri sistem imaš, kako deluje? je bilo kdaj kaj problemov?? itd.
Meni so ponudili sistem Emmegas, cena pa se mi zdi nekako kar ugodna (1190 Eur).

Hvala!

Z sistemom nimam problemov, laufa res odlično. Tudi nastavili so mi ga odlično. Sem sicer moral iti vmes na preprogramiranje, ker mi ni bilo všeč, kako so mi nastavili elektroniko. Tako, da kar se tega tiče, nimam niti ene samcate pripombe, ker je mehanik res pripravljen pomagati in rešiti če imaš kakršno koli težavo.

Paziti moraš kateri sistem emmegas-a so ti ponudili. Vzami hpi-07 sistem, ker je to pro sistem.

Sem pa naletel na eno drugo težavo pri njih. O tem pa več, ko bo zadeva rešena. ;)
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair Po apr 23, 2012 1:29 pm

Poraba na petrolu je bila za pol litra večja.BS Tepanje
http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=12810
Tako ,da jaz bom točil plin odslej na Molu v Dramljih zaenkrat pa še tuš popust lahko koristim. :D

Firedancer
Nov uporabnik

Napisal/-a Firedancer Po apr 23, 2012 5:48 pm

LaMike je napisal/-a:
Firedancer je napisal/-a:

@LaMike

Hvala!

Z sistemom nimam problemov, laufa res odlično. Tudi nastavili so mi ga odlično. Sem sicer moral iti vmes na preprogramiranje, ker mi ni bilo všeč, kako so mi nastavili elektroniko. Tako, da kar se tega tiče, nimam niti ene samcate pripombe, ker je mehanik res pripravljen pomagati in rešiti če imaš kakršno koli težavo.

Paziti moraš kateri sistem emmegas-a so ti ponudili. Vzami hpi-07 sistem, ker je to pro sistem.

Sem pa naletel na eno drugo težavo pri njih. O tem pa več, ko bo zadeva rešena. ;)

Hvala za informacije.
Sicer mi niso navedli specifično, kateri sistem so ponudili, omenili so samo, da višji razred. Imam pa v naslednjih dneh v planu obisk pri njih.
Ce ti ni odveč, mi prosim javi svoj mail na ZS, da te lahko še malo povprašam (sam še ne morem pošiljati ZS).

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To apr 24, 2012 1:19 am

Firedancer je napisal/-a:Hvala za informacije.
Sicer mi niso navedli specifično, kateri sistem so ponudili, omenili so samo, da višji razred. Imam pa v naslednjih dneh v planu obisk pri njih.
Ce ti ni odveč, mi prosim javi svoj mail na ZS, da te lahko še malo povprašam (sam še ne morem pošiljati ZS).

dobra fora tale "višji razred " .... kaj montirajo na balkon?
plin je cnej k bencin

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 To apr 24, 2012 4:41 am

pa še nekaj mojih ugotovitev glede kvalitete plina in porabe.
- najmanjša poraba in najbolj miren tek = PETROL
- vse ostalo od 3 do 5 dcl višja poraba in občasno cukanje ( Verovškova, Agip, MB24)
sem pa prvič tankal sedaj na MOLU v Sežani in je vožnja podobna kot pri Petrolu in prodajalec je rekel da imajo PETROLOV plin. je pa tudi cena enaka petrolu. tak da moje ugotovitve so takšne da se mi še najbolj splača tankat na petrolu, kljub najdražji ceni. na koncu pride vse na enak euro/km in avto lepše laufa. bi pa rad enkrat tankal v Avstriji ali Italiji da vidim razliko vendar me še ni zaneslo preko meje :roll:

citam
Nov uporabnik

Napisal/-a citam To apr 24, 2012 6:36 pm

Pozdravljeni!

Ob prebiranju občirne teme sem izvedel marsikatero koristno informacijo, ki mi bo pomagala pri odločitvi pred vgradnjo plina.

Zanima pa me, ali ima kdo kaj izkušenj s Toyotinimi motorji? V Avensisu imam motor 2.0 D4 (tip 1AZ-FSE).

Ker večina uporabnikov hvali Prinsov sistem, sem jim seveda poslal povpraševanje in dobil odgovor, da za moj tip motorja še nimajo razvitega sistema? Kam sedaj? Kot pravite nekateri, je boj odvisno od serviserja kot od sistema? S katerim imate dobre izkušnje (sem iz Lj, vendar naj to ne bo merilo)? Lahko tudi preko ZS...

Jutri se bom oglasil še v nekaj delavnicah in povprašal za mnenje in izdelavo ponudb, da bom lahko vaše komentarje in nasvete mehanikov skupaj sestavil v dobro odločitev.

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike To apr 24, 2012 6:49 pm

plinaš je napisal/-a:

višji razred je mišljeno, kot pro sistem. Boljša elektronika pomoje, ni mi jasno kaj bi druga blo. :D
"this is so euro its asian" by Sam B.

Firedancer
Nov uporabnik

Napisal/-a Firedancer To apr 24, 2012 7:25 pm

LaMike je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:

višji razred je mišljeno, kot pro sistem. Boljša elektronika pomoje, ni mi jasno kaj bi druga blo. :D

No pač... Napisali so "višjega cenovnega razreda".
To je sicer vse skupaj zelo relativno.
Nekdo ti lahko ponudi povprečen sistem za 1.600 Eur, medtem, ko ti bo nekdo drugi rekel, da je sistem za 1.200 Eur "višjega cenovnega razreda" :D
Sicer je moe vozilo ze kar v letih, ima pa 180.000 km (BMW E46 316i).
Glede na to, da delam letno med 40k in 45k km, mislim, da ima vgradnja smisel. Vsekakor pa ne Top sistem za 2k+ Eur :D
Mislim, da bi bila najboljša opcija neka sredina med kakovostjo in ceno (ekonomičnostjo).
Prav zato pa zbiram informacije, ker je bila ta zaenkrat najbolj ugodna.

P.s. @ LaMike
Hvala za vse info na ZS. Žal tam ne morem odpisat (sem preveč svež na forumu) :D

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To apr 24, 2012 8:11 pm

citam je napisal/-a:Pozdravljeni!

Ob prebiranju občirne teme sem izvedel marsikatero koristno informacijo, ki mi bo pomagala pri odločitvi pred vgradnjo plina.

Zanima pa me, ali ima kdo kaj izkušenj s Toyotinimi motorji? V Avensisu imam motor 2.0 D4 (tip 1AZ-FSE).

Ker večina uporabnikov hvali Prinsov sistem, sem jim seveda poslal povpraševanje in dobil odgovor, da za moj tip motorja še nimajo razvitega sistema? Kam sedaj? Kot pravite nekateri, je boj odvisno od serviserja kot od sistema? S katerim imate dobre izkušnje (sem iz Lj, vendar naj to ne bo merilo)? Lahko tudi preko ZS...

Jutri se bom oglasil še v nekaj delavnicah in povprašal za mnenje in izdelavo ponudb, da bom lahko vaše komentarje in nasvete mehanikov skupaj sestavil v dobro odločitev.

na žalost - kolikor vem - boš moral ali pozabiti na plin ali zamenjati avto... D4 motor ima ditekten vbrizg goriva http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_AZ_engine ( fsi , gdi ....) - glej tip 1az-FSE za kar je potreben razvoj softwear-a za vsak motor posebej ... ker je bilo teh motorjev zelo malo prodanih se to pač ne izplača ... mogoče ti bodo kje obljubili marsikaj a boš sigurno dobil tole : cca 82-90% plina glede na bencinsko porabo + 20 - 30 % bencina ( seveda je to skupna poraba ko se boš vozil " na plin " ) .. motor bo delal "na plin " tam nekje od 1000/1200 obr /min pa do nekje 4000/max 4500 obr/min .... ostalo - prosti tek in polni gas - ti bo delal samo na bencin .. tako je delala ena mazda cx-7 , ki je bila predelana pri "zelo znanem italijanskem proizvajalcu plinskih naprav " - se mi zdi da je na avt.netu pisalo iz padove ali bologne ...
Zadnjič spremenil plinaš, dne To apr 24, 2012 8:21 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To apr 24, 2012 8:17 pm

LaMike je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:

čakaj malo .. če te jaz to prav razumem potem vgrajujejo nekateri profi naprave + ljubiteljsko-hobi variante .... =P

pomoje je to tista "cena vgradnje že od xxx€ " - " a vam to odsvetujemo" ... "za vas bi priporočili tole boljšo XXXX € napravo" ...
plin je cnej k bencin
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov