Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 To feb 02, 2010 6:09 pm

Čist frišn iz televizije - vinjeta ponarejena zelo kv. 40€. Same p*******Je s podražitvijo. DARSovci bojo pa noreli zdaj po avtocestah.
Hvala lastniku, ker skrbi za mojo kondicijo!
VW

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To feb 02, 2010 6:16 pm

seeman66 je napisal/-a:Čist frišn iz televizije - vinjeta ponarejena zelo kv. 40€. Same p*******Je s podražitvijo. DARSovci bojo pa noreli zdaj po avtocestah.

Predvidevam, da je ponarejena samo zgornja polovica vinjete... spodnja verjetno ne ali pac? ker, ce je zgornja bos moral pri kontroli pokazati spodnjo stran oz. tisti listek, na katerem pise, da ga JE potrebno shraniti... in tam za biti zanimivo. Nic, pricakujte mocno kontrolo, ko bo slo za pregled avtenticnosti.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
denko4
Novinec

Kraj: dolenjske benetke

Napisal/-a denko4 To feb 02, 2010 6:20 pm

MacTron je napisal/-a:
seeman66 je napisal/-a:Čist frišn iz televizije - vinjeta ponarejena zelo kv. 40€. Same p*******Je s podražitvijo. DARSovci bojo pa noreli zdaj po avtocestah.

Predvidevam, da je ponarejena samo zgornja polovica vinjete... spodnja verjetno ne ali pac? ker, ce je zgornja bos moral pri kontroli pokazati spodnjo stran oz. tisti listek, na katerem pise, da ga JE potrebno shraniti... in tam za biti zanimivo. Nic, pricakujte mocno kontrolo, ko bo slo za pregled avtenticnosti.

Tudi spodnja je. Zelo malo se razlikuje od taprave.

Pa k ni kao treba met tudi računa o nakupu zraven?

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 To feb 02, 2010 6:23 pm

Celovito so se potrudili tudi na spodnji strani, tako da bodo kontrolorji imeli precej težav. Uspelo jim je natisniti celo hologramsko zaščito, ki je na originalu vodoravna, na kopiji pa poševno.

Mogoče nasvet obvezno shraniti vse, ko kupujete vinjeto.
VW

Uporabniški avatar
jurre
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a jurre To feb 02, 2010 6:38 pm

IcEm4n je napisal/-a:svašta, 95€ je nekaterim greh dat za vinjeto, a ko bo fasu kazen od darsovca, pa 245€ (polovična kazen + vinjeta) niti ni tok hudo.

Ja, to tudi meni ni jasno. Je zgleda potem lazje placat kazen + vinjeto. :roll: Pac tak strosek je, spremenilo se ne bo nic ce se boste kregali po forumih. Kdor ima za avto in jo rabi, jo bo kupil (zame je pac nujen strosek), kdor pa nima naj se pa z avtobusom vozi ali pa po navadnih cestah, bo vsaj manj guzve po levem pasu avtoceste :lol:
Se zmeraj imam raje to vinjeto gor, kot pa da se ustavljam vsakih par km in placujem cestnino (ki bi jo ze zdavnej preplacal, glede na to da me vinjeta pride 7,9€ na mesec, cestnina Kr-LJ za bogih 20km pa je bila 1,6€ = 3,2€ na dan v obe smeri). V mesecu dni imam letno vinjeto pokrito + tega da se peljes se kam drugam.
Ce se ne bi toliko vozil bi pa kupil pac tedensko, kadar bi jo rabil npr. za na morje ali pa gres po stari cesti. :roll:
Slika

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To feb 02, 2010 6:49 pm

u falus naj grejo s tem ponarejanjem...

zdej bojo pa začel vsakega vstavljat na cestnini....
pa še računa nimam ker sm vinjeto dobu za darilo...

kaj pravite na tole?
ponaredek?
http://www.renault-klub.si/forum/viewtopic.php?t=25999&sid=9531ea5662da2ffc6d0afb90443430e5

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind To feb 02, 2010 6:54 pm

Hehe.. če je dal 11200€ za 500 vinjet je to 22,4€ na vinjeto.
Misli da so mu dali tak popust za vinjeto. Pomojem jih lahko kupiš 1000 pa nedobiš nici centa popusta.
Dejstvo je da bodo šli taki ponaredki v prodajo ker je marsikomu vinjeta predraga. Ponaredki so pa menda vrhunski - celo oblikovalec je rekel da je delo profesjonalcev.

Smeji se vsem takim ki ste na AC non stop, jaz ki pa grem na AC 1,2,3× mesečno, se mi nikakor ne splača kupit celoletne, tedenske pa pravtako ne.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To feb 02, 2010 7:00 pm

Da bi bil celo letu v strahu za tistih 40 eur, ki bi jih prišparal?! NE hvala

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 To feb 02, 2010 7:35 pm

pskoda je napisal/-a:Da bi bil celo letu v strahu za tistih 40 eur, ki bi jih prišparal?! NE hvala

Razmišljam drugače - po vsej verjetnosti niso tiskane v Sloveniji, po mojem skromnem mišljenju so prilezle iz kakšne od držav, katerih državljani so tranzicijski šoferji enkrat ali dvakrat na leto. Takrat se ta riziko izplača. Nam se vsekakor ne kot si že sam povedal.

lp
VW

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ To feb 02, 2010 7:49 pm

seeman66 je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Da bi bil celo letu v strahu za tistih 40 eur, ki bi jih prišparal?! NE hvala

Razmišljam drugače - po vsej verjetnosti niso tiskane v Sloveniji, po mojem skromnem mišljenju so prilezle iz kakšne od držav, katerih državljani so tranzicijski šoferji enkrat ali dvakrat na leto. Takrat se ta riziko izplača. Nam se vsekakor ne kot si že sam povedal.

lp
Se strinjam.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To feb 02, 2010 7:52 pm

seeman66 je napisal/-a:

lp

Odvisno od sreče, lahko gre tujec samo enkrat čez slovenijo in ga dobijo.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny To feb 02, 2010 8:29 pm

danes u kake dveh-treh minutah odstranu staro vinjeto, jutr nalepm še novo, tej pa direkt na ac :D

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO To feb 02, 2010 11:03 pm

Cakajte a racun o nakupu tut mors met? Najboljse, da zahtevajo se pisna potrdila od onih na pumpi da smo res tam bli ... pa se vse video posnetke od kamer ko so nas posnele v casu ko smo bli na tisti pumpi ... :roll:
Mah ... ce bo kdo tezil bom pac uporabil izgovor da je bila kot darilo ... :roll:

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ To feb 02, 2010 11:06 pm

Računa pa res nimam, mam pa tisti spodnji del skos v avtu.. je račun potreben? Kaj pa recimo če sem naenkrat kupil 4 vinjete in mam vse na enem računu, ga razrežem na 4 dele? :lol: Ker smo dejansko vse vinjete doma naenkrat kupl, račun je samo eden :?

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R To feb 02, 2010 11:07 pm

Odkar imamo vinjete sem videl 2 kontroli vinjet, nikoli pa me niso ustavli zaradi nje, tako da tale ponarejena pomojem niti ni tako nevarna. Važn da od zunaj zgleda v redu

lp
Slika

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To feb 02, 2010 11:24 pm

kolesar je napisal/-a:u falus naj grejo s tem ponarejanjem...

zdej bojo pa začel vsakega vstavljat na cestnini....
pa še računa nimam ker sm vinjeto dobu za darilo...

kaj pravite na tole?
ponaredek?
http://www.renault-klub.si/forum/viewtopic.php?t=25999&sid=9531ea5662da2ffc6d0afb90443430e5

Sicer ne vidim linka, ker nisem registriran... sem pa slišal, da v Logatcu tiskajo nalepke (ponaredki).

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix To feb 02, 2010 11:45 pm

Kak bodo pa ugotavljali če je vinjeta ponaredek al ne? a ne gledajo z dalnogledi če avtomobil ima vinjeto ali ne? a bojo kr random ustavljali zaj voznike? :?
...::: www.CST-TEAM.net :::...

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To feb 02, 2010 11:50 pm

baSix je napisal/-a:Kak bodo pa ugotavljali če je vinjeta ponaredek al ne? a ne gledajo z dalnogledi če avtomobil ima vinjeto ali ne? a bojo kr random ustavljali zaj voznike? :?

Verjetno se bo ta "daljnogledna" kontrola malo opustila... sicer je bilo pa ze lanskoleto oz. od takrat, ko so prisle vinjete v uporabo, ze takrat se je gledalo od blizu oz. celo sam sem naletel na taksno kontrolo... Vsi na pocivalisce (preusmeritev) > pregled vinjete od blizu (le, da me ni vprasal za listek) od blizu zaradi t.i. prenosljive vinjetne metode (se lepo vidi, katera je trdno prilepljena brez mehurckov ali kakorkoli na raznih plexi steklih).
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr feb 03, 2010 12:10 am

To, da rabiš račun, se mi zdi mal neumno oz. preveč pričakovano. Če kupim vinjeto npr. na OMV-ju decembra, in če me Darsovc ustav sred poletja, se na računu tko al tko ne bo več vidlo, kaj je napisano....
Slika

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Foto Jovo Sr feb 03, 2010 1:06 am

To za račun je bullshit... kaj pa podjetja, ko dajo račun v knjiženje? ipd. zadeve?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov