Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a gecco To jan 17, 2012 8:32 am

Dejstvo je, da pri nas se vozi zasanjano. Vsi gledajo samo na sebe, vsak si misli da bodo že drugi pazili da se ne bodo zaleteli vate, če se pa bodo bo pa itak on kriv, jaz vozim 'pravilno'.

Mene je bilo isto strah vožnje po Italiji in Italjanov. Ampak lani sem pa kar nekaj prevozil tam čez in mi je super. Vse teče tako kot mora. Promet se premika z neko realno hitrostjo.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask To jan 17, 2012 9:06 am

Meni je danes zjutraj blendal teleban, ker sem po njegovem šel prepočasi čez naselje - šel sem 60 po števcu. S tem, da sem ga pred tem naseljem prehitel :roll: , pa še cel čas je vozil z meglenkami. Najbližja megla pa kakih 50 km stran....
Srečujem pa dnevno tudi telebančka z Volvotom S80, zlate barve, prižgane parkirne luči in močne meglenke. Wannabe daylight :lol:

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr jan 18, 2012 2:35 pm

Verjetno se je pri prehitevanju božček počutil ogroženega :) to je vrjetn tak pacient k ti vozi v mestu in na podeželju skoz 80 alpa enostavno misli, da je bog in batina s 150 konji :)
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr jan 18, 2012 5:28 pm

Kar sem se po Italiji prevozil ( največ po Trstu ) je čist OK, sploh če poznaš mesto in veš kje boš moral zaviti, ker spustil te ne bojo, se boš moral uriniti..ja pa prvič kar šok. V Sloveniji so pa Italijančki ponavadi tsti, ki vozijo najpočasneje in imajo prižgano vse kar sveti na njihovih avtih.

Je pa blo pred kratkim zanimivo v Zg med špico zaviti s skrajno levega pasu desno na 8 pasovnici ( 4 pasi v vsako smer ) :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Sr jan 18, 2012 6:02 pm

dask je napisal/-a:Srečujem pa dnevno tudi telebančka z Volvotom S80, zlate barve, prižgane parkirne luči in močne meglenke. Wannabe daylight :lol:

Trenutno je "IN" in "FANCY" če nadomestiš H žarnico v meglenki z led žarnico. Sveti močneje+bela svetloba, žal v megli pa neuporabno.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr jan 18, 2012 6:08 pm

Ne vem, kakšnega hudiča ima notri, svetloba je rumenkasta in moteče močna, ne kot navadne meglenke, ki me v sončnem vremenu sploh ne motijo... Itak mu pa ne prebije, tudi če poblendaš...

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Pe jan 20, 2012 6:43 am

Zakaj, ko prehitevaš z majhnim avtom z malo konji ljudje v večjih/močnejših avtih začenjo pospeševat, čeprav pred tem vozijo 30 pod omejitvijo (60/90).....Če bi teli bumbarji poznali 51.člen ZPrCP točko 4 in 7, ter bi policija to početje bolj sankcionirala, tega ne bi več počeli. Potem ga prehitiš on zmanjša nazaj na svojih "varnih" 60 in se tako vozi ne glede ali je naselje ali ne....varni vozniki :/

To so mi zdajle zjutraj 3-je naredili pa sem daaaaleč od nekega divjaka na cesti :/

Res nič več ne razumem.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Pe jan 20, 2012 7:29 am

Meni se dogaja isto - danes zjutraj šel z Micro od doma, vozil 110 pri omejitvi 90 in so me vsaj 3je prehitel. Ko z RSko vozim 90 ali 100, me ne prehiti nihče :lol:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe jan 20, 2012 9:33 am

Sm4jli je napisal/-a:Zakaj, ko prehitevaš z majhnim avtom z malo konji ljudje v večjih/močnejših avtih začenjo pospeševat, čeprav pred tem vozijo 30 pod omejitvijo (60/90).....Če bi teli bumbarji poznali 51.člen ZPrCP točko 4 in 7, ter bi policija to početje bolj sankcionirala, tega ne bi več počeli. Potem ga prehitiš on zmanjša nazaj na svojih "varnih" 60 in se tako vozi ne glede ali je naselje ali ne....varni vozniki :/

To so mi zdajle zjutraj 3-je naredili pa sem daaaaleč od nekega divjaka na cesti :/

Res nič več ne razumem.

Ker so idioti, ki ne sodijo na cesto! Pa čisto vseeno je, s čim si (Saxo, Golf, Passat, kombi, ...), tudi tisti z malo konji znajo pritiskat do konca, le da je dosti bolj opazno, če imaš ti manj konjev.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Pe jan 20, 2012 2:18 pm

dask je napisal/-a:Meni se dogaja isto - danes zjutraj šel z Micro od doma, vozil 110 pri omejitvi 90 in so me vsaj 3je prehitel. Ko z RSko vozim 90 ali 100, me ne prehiti nihče :lol:

Ja, meni se isto dogaja :mrgreen:
Ko si v manjšem avtu te res dosti več avtomobilov prehiti kot sicer.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe jan 20, 2012 11:37 pm

Men se pa to ne dogaja pa sem ogromno na cesti - niti, ko sem z Golfom niti z Mazdo6. Vozim po zgornjem robu omejitev tako, da je kar nekaj prehitevanja je pa bistvo, da je tud prehitevat treba znat, da te kak bimbo ne preseneti.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So jan 21, 2012 3:15 am

BBoss je napisal/-a:Men se pa to ne dogaja pa sem ogromno na cesti - niti, ko sem z Golfom niti z Mazdo6. Vozim po zgornjem robu omejitev tako, da je kar nekaj prehitevanja je pa bistvo, da je tud prehitevat treba znat, da te kak bimbo ne preseneti.

Spet odvisno od ceste. Pri nas je ogromno gastarbajterjev in turistov, ti pa oboji zeelooo radi pritiskajo, ko jih prehitevaš. Saj sem se že "davno" navadil prehitevat z "elementom presenečenja", ampak če vidiš, da prihaja avto nasproti in odnehaš, se za naslednji poskus "pripravijo"! :roll: S kombijem sem pa že opisal, nimaš pretirane zaloge moči in se po 5+ km, ko prehitevaš, kar naenkrat odločijo pritiskat na gas tudi po 30 km/h več, kot so vozili prej pri podobnih pogojih. Pa da ne bi o sekanju blagih ovinkov, ko jih prehitevaš, palec na troblji mi je že čisto v navadi in mi je neštetokrat prišel prav...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli So jan 21, 2012 10:51 am

BBoss je napisal/-a:Men se pa to ne dogaja pa sem ogromno na cesti - niti, ko sem z Golfom niti z Mazdo6. Vozim po zgornjem robu omejitev tako, da je kar nekaj prehitevanja je pa bistvo, da je tud prehitevat treba znat, da te kak bimbo ne preseneti.

Z majhnimi vozili sem ciljal bolj vozila razreda A(twingo, citroen c2,...) in B(peugeot 206, Clio,...).
Seveda je s 60-70HP mlinčkom težko "hitro" prehiteti in je potrebno nekaj znanja (zalet, poznavanje ceste,...), vendar nikakor ne razumem zakaj prehitevani (v vozilih razreda C,D), skoraj kot po pravilu, morajo dodajat gas pred tem pa se cijazijo konkretno pod najvišjo dovoljeno omejitvijo.

Uporabniški avatar
Falco_
Uporabnik

Napisal/-a Falco_ Če jan 26, 2012 7:41 pm

Še en današnja izkušnja z voznikom črnega Audija A3...

Se peljem iz smeri Maribor-Dravograd, ko se pred mano pojavi črni A3, se peljem za njim (na varnostni razdalji, seveda) pa opazim da vozi malo levo, desno in pa na omejitvi 70 se vozi 50... na 90 se vozi 65-70... pa čez kak kilometer tip na ravnem, nikjer okoli kakšnega križiča al pa stranske ceste (no ok, kakih 200m naprej) na polno zambremza in se ustavi sredi ceste! nič jasno, bremzal, se ustavim, pa tip spelje pa dalje...kot da bi stal na semaforju al pa stop znaku... si mislim svoje, vozim za njim... na postaji tip zapelje pol avta na postajo, ne vem, a je hotel da ga prehitim al karkoli, v glavnem potem spet nazaj na vozišče, vozim za njim še naprej... potem pa 500m naprej zadnji trenutek da smernik in na polno bremza in zavije na postajo na drugi strani...

Med zavijanjem sem opazil, da je tip telefoniral... predvidevam, da cel čas...

Ne vem, sej načeloma me ne moti da folk vozi pod omejitvijo, al pa karkoli... sam da pa sredi ničesa bremza, pa vozi malo na desnem robu, malo ob črti... je pa malo neumno :roll:

Zaj pa da kdo ne bi imel varnostne razdalje bi bla pa p*zdarija...
When life speeds by... downshift.

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a blackmagic Če jan 26, 2012 8:59 pm

V soboto zjutraj peljem skozi Hoče proti Pohorju . Na rit se mi nalimata dva novejša BMW-ja. Še v naselju prehitita (drugi skoraj v škarjice nasproti vozečemu) pa ga ganjata naprej. Peljem dalje pridem do prvega ovinka po Zg. Hočah pol pa smehi. Dva poklapanca stojita pri BMW-jih z blinkerji in telefonirata. Prvega je zaneslo v robnik od ceste pa jer zgleda kar fajn naleto ker so bli deli od po cesti.
Nisem hudoben samo sem mu privoščil. :EE
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Če jan 26, 2012 9:25 pm

samo sem mu privoščil.

Zakaj? Ker sta te prehitela in ti nimaš BMW-ja. Primitivno.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Napisal/-a blackmagic Če jan 26, 2012 9:32 pm

j*** ga 8)
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Če jan 26, 2012 9:36 pm

Še v naselju prehitita (drugi skoraj v škarjice nasproti vozečemu) pa ga ganjata naprej.

Zakaj? Ker sta te prehitela in ti nimaš BMW-ja. Primitivno.

Kdo je primitiven? Premisli še enkrat :roll:
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Napisal/-a blackmagic Če jan 26, 2012 9:41 pm

Jaz. Če bi mel BMW-ja ne bi dovolil da me kdo prehiti in bi bil glavni frajer. :twisted:
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Če jan 26, 2012 9:45 pm

Samo primitiven človek lahko drugemu privošči škodo oz. nesrečo, ne glede, kaj se zgodi.
Sex turns gay people into Mexicans.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 25 gostov