Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Ne jul 13, 2008 11:55 am

če imaš na avtu nehomologiran del, je avto tehnično neizpraven, če je avto tehnično neizpraven prenehajo zavarovalna kritja ;)

lp
Slika

Gost

Napisal/-a Gost Ne jul 13, 2008 3:52 pm

se mi je zdel.
in a se je komu to ze zgodilo

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Ne jul 13, 2008 8:16 pm

mondeo01 je napisal/-a:se mi je zdel.
in a se je komu to ze zgodilo
Zelo dobro vprašanje.
Sam sem pred časom v tej temi že spraševal, če so koga že ustavili policaji in mu težili zaradi xenona (ali če ima kdo vsaj kakega znanca, ki se mu je to zgodilo, in bi bila znana tudi kaka podrobnost zgodbe).
No, menda se je to dogajalo, ampak je bilo tu ponavadi opisano vedno vse iz tretje roke.
Jaz sem pa želel kaj več podatkov - ugotovit, v kakšnih okoliščinah je odkritje/teženje plavih verjetnejše in take stvari.
Long story short - nihče se ni odzval.

Zato sumim, da tudi na tvoje konkretno vprašanje ne bo konkretnih odgovorov. Čez čas bo pa spet nekdo nekaj na pamet nabijal.

Bom pa vesel, če se motim in bomo res dobili verodostojna poročila o konkretnih izkušnjah glede xenon kitov.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

ovip
Nov uporabnik

Napisal/-a ovip Pe jul 25, 2008 11:08 am

mene pa zanima kaj je s temi adapterji ko jih prodavajo tukaj -> http://www.xenon-kit.si/Xenon_Dodatki.htm

a to ti potem vgradijo v notranjost luči? jaz namreč nimam angel eyes luči, imam navadno parabolo,potem dajo to not in je že kar angel eyes?(najbrž ni tak preprosto ne?)

pa glede Avtomatske regulacije višine snopa žarometov piše da
Sistem je primeren za vgradnjo v vozila po letniku 2000 oziroma za vozila ki že imajo luči z ročno nastavitvijo višine snopa iz potniške kabine.
se pravi da jaz ker nimam v notranjosti tega(vsaj ne da bi vedel) se to neda vgradit?

ker imam namreč namen kupit angel eyes,kit,pranje,višino in da lahko potem homologiram in se v miru vozim

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe jul 25, 2008 11:37 am

sonic: mislim da si ze tudi dobil odgovor pred letom... No v primeru da ga nisi
ti ga serviram pa si preberi iz prve roke uporabnika... in tu se ne gre za navadno parabolo :idea:

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 565#902565
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Pe jul 25, 2008 1:32 pm

MacTron je napisal/-a:sonic: mislim da si ze tudi dobil odgovor pred letom... No v primeru da ga nisi
ti ga serviram pa si preberi iz prve roke uporabnika... in tu se ne gre za navadno parabolo :idea:

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 565#902565
MacTron, hvala za tole. Očitno sem spregledal, ker je bilo v drugi temi.

Vseeno pa uporabni podatki. Končno imam pred sabo vsaj en primer iz prve roke.

Ampak bi lahko špekuliral, da človeka niti niso v prvi vrsti ustavili zaradi xenonk, ampak ker ima ves avto predelan styling, tudi na zadnjem delu karoserije ene tona sprememb (in menda ga je policaj sledil od zadaj!) - in ker je vse spremembe imel pravilno homologirane, so mu pač zatežili zaradi xenona, ki ga pa ni imel homologiranega, smola pač...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Dego
Novinec

Napisal/-a Dego Pe jul 25, 2008 5:45 pm

ovip je napisal/-a:mene pa zanima kaj je s temi adapterji ko jih prodavajo tukaj -> http://www.xenon-kit.si/Xenon_Dodatki.htm

a to ti potem vgradijo v notranjost luči? jaz namreč nimam angel eyes luči, imam navadno parabolo,potem dajo to not in je že kar angel eyes?(najbrž ni tak preprosto ne?)

pa glede Avtomatske regulacije višine snopa žarometov piše da
Sistem je primeren za vgradnjo v vozila po letniku 2000 oziroma za vozila ki že imajo luči z ročno nastavitvijo višine snopa iz potniške kabine.
se pravi da jaz ker nimam v notranjosti tega(vsaj ne da bi vedel) se to neda vgradit?

ker imam namreč namen kupit angel eyes,kit,pranje,višino in da lahko potem homologiram in se v miru vozim

to bi meni tui prav prišlo, odgovor na vprašanje seveda

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Po avg 04, 2008 3:30 pm

Med vikendom zmontiral Xenon kit 5000K. V lučeh z lečo je svetloba popolnoma bela in pod določenim kotom maleeenkost potegne na modro ampak drugač je je pa res belo kot belo brez rumenih odtenkov. Tudi v svetilnosti se navadna halogenka H1 skrije in je razlika kot dan in noč :D Zaenkrat zelo zadovoljen 8)

lp

Horhe
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Horhe Pe avg 08, 2008 10:25 am

Kako pa je lahko ta komplet z homologacijo? Nateg?

http://www.bolha.com/oglas2597372/xenon ... amo-60eur-!
Horhe

Uporabniški avatar
Gregamax
Stalni uporabnik

Kraj: Metlika

Napisal/-a Gregamax Pe avg 08, 2008 11:21 am

Še jaz ti lahk iz prve roke povem da so mi dvakrat sikali zaradi xenonk! Enkrat na mejnem prehodu z Hrvaško ko sem vstopal v SLO me je mejni policist dal na stran in mi sikal zaradi xenonk ampak sm se uspel nekak izmazat drugič me pač ustavil v kontroli prometa in mi je že hotel pobrati tablice ampak sva se nekak zmenla da me je spustu zato sem dal xenonke vn in imam sedaj mir! Mi je pa žal za njimi ker je razlika očitna! Zato sedaj razmišljam da nabvim original luči od polota GTI vendar jih te težko za dobit ( rabljene mislim) ker nove so zelo drage!

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Pe avg 08, 2008 7:13 pm

Horhe je napisal/-a:Kako pa je lahko ta komplet z homologacijo? Nateg?

http://www.bolha.com/oglas2597372/xenon ... amo-60eur-!

Da, nateg oz. tip nima pojma in misli, da je samo barva svetlobe dovolj.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po avg 25, 2008 4:44 pm

končno namontiral xenon :D pazite se me svetil vam bom z 6000K svetlobo :shock: seveda vse je v leči ;)

:lol:

neocodex
Novinec

Napisal/-a neocodex Če avg 28, 2008 1:31 am

Ne morem verjet da tolko težijo zard tega xenona, tisti original xenon z bmwjev nič manj ne slepi kot moj! Edini, katerim bi napisal kazen so tisti ko dajo to noter brez leče in takim za kazen tudi abblendam! Tisto z nastavitvijo in pranjem žarometa pa je bullshit, tu je spet nekdo dobro zaslužil! 260€ za samodejno nastavitev, pa saj so nori, raje dvakrat plačam kazen! Seveda ima pa od tega spet največ država.

k*** gleda vse skupaj, jaz mojih ne dam ven pod nobenim pogojem, pa tut če mi dajo kazen, naj se jebejo, sem že tak plačal 220€ za kvaliteten xenon ki mi bo dolgo služil. Sploh pa je to vse šlo brez problema čez homologacijo in tehnični, pa naj se z njimi zmenijo!

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če avg 28, 2008 9:39 am

Policaji še niso noben problem....večji problem je zavarovalnica. Mojemu bivšemu sošolcu je zavarovalnica zavrnila kritje škode, ki mu je bila povzročena v prometni nesreči prav zaradi ksenon kita. Sošolcu je en model izsilu prednost in je poču v unga modela. Seveda sošolc ni bil nič kriv, vendar je cenilec kasneje pri ogledu škode,ki jo je nekje med 4-5 k€ na vozilu ugotovil, da ima vozilo montiran ksenon-kit.Ker zadeva ni bila homologirana, je bilo zato tudi vozilo tehnično neizpravno. Čeprav so luči imele lečo (VW Passat-2004), je ostal brez zavarovanja. Zdej ne ve, ali bi to razbitino prodal, ali bi jo rihtal na svoje stroške. In to samo zaradi ksenon kita....

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

neocodex
Novinec

Napisal/-a neocodex Če avg 28, 2008 1:03 pm

Dobro, tole z zavarovalnico sem še do neke mere pripravljen reskirat, sam če maš pa malo boljši avto bi pa lahko že mel original xenon noter pa je problem rešen, a ne? :)

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če avg 28, 2008 4:52 pm

če boš na izrednem tehničnem pogrnu, te bo stalo več kot pa le 260€, tok kot praviš za samodejno nastavitev.
Slika

pistolj
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a pistolj Če avg 28, 2008 5:26 pm

pozdravljeni
imam par vprašanj, vozim golfa 5 z navadnimi lučmi in brez naprave za pranje žarometov, imam možnost dobiti original bi xenon žaromete pa me zanima kako je s tem če jih vgradim, a je z računalnikom vse vredu,kaj je z nastavitvijo snopa in kako je z tem pranjem ali rabim tudi to?

Uporabniški avatar
_IceMan_
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a _IceMan_ Če avg 28, 2008 5:48 pm

nejkonej je napisal/-a:Tkole ko opazujem po cesti... Skoraj vsak 3 avto že ima xenon..orginal oz kit. Si predstavljate da se en dan policija spusti sam v kontrolo luči hmm

Saj to bi se mogli enkrat spustit. Če nima avto orginal pusti tak. Ne pa da te pol že vsak 2gi zaslepi ponoči.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Če avg 28, 2008 5:49 pm

neocodex je napisal/-a:k*** gleda vse skupaj, jaz mojih ne dam ven pod nobenim pogojem, pa tut če mi dajo kazen, naj se jebejo, sem že tak plačal 220€ za kvaliteten xenon ki mi bo dolgo služil. Sploh pa je to vse šlo brez problema čez homologacijo in tehnični, pa naj se z njimi zmenijo!

Na tehničnem enostavno rečejo da tedaj nisi imel not montiranega, kaj boš pa pol ?

Kazni so precej višje od 220€
Slika

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Če avg 28, 2008 5:52 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Policaji še niso noben problem....večji problem je zavarovalnica. Mojemu bivšemu sošolcu je zavarovalnica zavrnila kritje škode, ki mu je bila povzročena v prometni nesreči prav zaradi ksenon kita. Sošolcu je en model izsilu prednost in je poču v unga modela. Seveda sošolc ni bil nič kriv, vendar je cenilec kasneje pri ogledu škode,ki jo je nekje med 4-5 k€ na vozilu ugotovil, da ima vozilo montiran ksenon-kit.Ker zadeva ni bila homologirana, je bilo zato tudi vozilo tehnično neizpravno. Čeprav so luči imele lečo (VW Passat-2004), je ostal brez zavarovanja. Zdej ne ve, ali bi to razbitino prodal, ali bi jo rihtal na svoje stroške. In to samo zaradi ksenon kita....

LP!

Sem že lepi čas nazaj opozarjal na to, ampak kot je tipično pri Slovencih. Dokler te ne doleti ne obstaja... Še dobro da ni bil "sošolec" obtožen povzročitve, te bi bilo šele veselo.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov