Debate, ki niso vezane na ostala področja...

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a iziboy To apr 24, 2012 8:18 pm

Firedancer je napisal/-a:
LaMike je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:
Firedancer je napisal/-a:Hvala za informacije.
Sicer mi niso navedli specifično, kateri sistem so ponudili, omenili so samo, da višji razred. Imam pa v naslednjih dneh v planu obisk pri njih.
Ce ti ni odveč, mi prosim javi svoj mail na ZS, da te lahko še malo povprašam (sam še ne morem pošiljati ZS).

dobra fora tale "višji razred " .... kaj montirajo na balkon?

višji razred je mišljeno, kot pro sistem. Boljša elektronika pomoje, ni mi jasno kaj bi druga blo. :D

No pač... Napisali so "višjega cenovnega razreda".
To je sicer vse skupaj zelo relativno.
Nekdo ti lahko ponudi povprečen sistem za 1.600 Eur, medtem, ko ti bo nekdo drugi rekel, da je sistem za 1.200 Eur "višjega cenovnega razreda" :D
Sicer je moe vozilo ze kar v letih, ima pa 180.000 km (BMW E46 316i).
Glede na to, da delam letno med 40k in 45k km, mislim, da ima vgradnja smisel. Vsekakor pa ne Top sistem za 2k+ Eur :D
Mislim, da bi bila najboljša opcija neka sredina med kakovostjo in ceno (ekonomičnostjo).
Prav zato pa zbiram informacije, ker je bila ta zaenkrat najbolj ugodna.

P.s. @ LaMike
Hvala za vse info na ZS. Žal tam ne morem odpisat (sem preveč svež na forumu) :D

V Bavarijo ti dajo Prinsa za 1650€.
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

citam
Nov uporabnik

Napisal/-a citam To apr 24, 2012 8:39 pm

@plinaš: hvala za koristen odgovor. Bom za nekaj časa opustil idejo o vgradnji plina. V neke kompromise in kobinacije z bencinom se ne bom spuščal. Na Prinsu sicer pravijo, da naj povprašam konec leta, če bodo morda že razvili sistem tudi za ta tip motorja. Cena bo pa verjetno fijuuuu. :)

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To apr 24, 2012 8:47 pm

citam je napisal/-a:@plinaš: hvala za koristen odgovor. Bom za nekaj časa opustil idejo o vgradnji plina. V neke kompromise in kobinacije z bencinom se ne bom spuščal. Na Prinsu sicer pravijo, da naj povprašam konec leta, če bodo morda že razvili sistem tudi za ta tip motorja. Cena bo pa verjetno fijuuuu. :)

če bodo razvili za katerikoli tip motorja je cena ista - kolikor mi je poznano - razlikuje se samo po številu cilindrov ter ali je motor atmosferski ali prisilno polnjen ( turbina , kompresor ) ... direktni vbrizg naj ne bi rabil dodatnega mazanja ventilov ...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny To apr 24, 2012 8:48 pm

plinaš kaj bi blo pa pol kj primerno za novega megana rs?

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko To apr 24, 2012 8:51 pm

LaMike je napisal/-a:višji razred je mišljeno, kot pro sistem. Boljša elektronika pomoje, ni mi jasno kaj bi druga blo. :D

...kaj pa če je samo "marketing" višjega razreda...

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To apr 24, 2012 8:54 pm

pinny je napisal/-a:plinaš kaj bi blo pa pol kj primerno za novega megana rs?

se oproščam in posipam s pepelom ...samo za renoje se ne zanimam več odkar so barabe nehali delat katrce .. =P

kakšen motor ima ???
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To apr 24, 2012 8:57 pm

Nejko je napisal/-a:
LaMike je napisal/-a:višji razred je mišljeno, kot pro sistem. Boljša elektronika pomoje, ni mi jasno kaj bi druga blo. :D

ja so že vgrajevali italijanske naprave na v8 za krepko višjo ceno kot prins .... no ni pa rečeno , da so notri tudi ostale ... :lol:
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike To apr 24, 2012 9:23 pm

Nejko je napisal/-a:

Njihov marketing je daleč od višjega razreda... ;)
"this is so euro its asian" by Sam B.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Pe apr 27, 2012 3:29 pm

A se komu dela taka zmrznena plast tam kjer tanka plin. K pistolo dol vzames pa spricne. A se da to kako preprečit, ker imam zdaj prav hrapav lak na tem mestu...

Uporabniški avatar
Trekkster
Nov uporabnik

Napisal/-a Trekkster Ne apr 29, 2012 1:24 pm

Ima kdo kakšne izkušnje s hibridnimi vozili in vgradnjo plina? Recimo Prius z dodatnim pogonom na plin? Verjetno ne bi smelo biti problematično?

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Ne apr 29, 2012 7:37 pm

Trekkster je napisal/-a:Ima kdo kakšne izkušnje s hibridnimi vozili in vgradnjo plina? Recimo Prius z dodatnim pogonom na plin? Verjetno ne bi smelo biti problematično?

Prins ga ima narejenega ze kake tri leta. Tudi na sejmih so ga razstavljali.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne apr 29, 2012 10:10 pm

Trekkster je napisal/-a:Ima kdo kakšne izkušnje s hibridnimi vozili in vgradnjo plina? Recimo Prius z dodatnim pogonom na plin? Verjetno ne bi smelo biti problematično?

to je že staro ... kaj pa praviš na v8 ki ima 8 injektorjev direktni vbrizg pa 8 za indirektni ??? to bo bolj zanimivo ... aja da ne bo kdo rekel da tak motor ne obstaja ...
plin je cnej k bencin

robertto
Nov uporabnik

Napisal/-a robertto Po apr 30, 2012 3:28 pm

Pozdravljeni
Tudi jaz razmišljam o montaži plinskega pogona pa sem prebral skoraj cel forum pa ne razberem kateri pooblaščeni serviser za plinske pogone je zaupanja vreden.
Edino za Plineks sem razbral da so Butalci. Koga mi pol vi priporočate. Vozim Škodo roomster 1.4/63 kw,(prevoženih je 75.ooo v 2,5 letah), povprečna poraba je 6,5l/100km.
Hvala

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak Po apr 30, 2012 5:19 pm

A lahko pricakujemo pocenitev avtoplina sedaj ko benzingre dol?:)

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po apr 30, 2012 7:29 pm

gogocak je napisal/-a:A lahko pricakujemo pocenitev avtoplina sedaj ko benzingre dol?:)

smo pa verjetno že malce prestari , da bi nam verjeli , da verjamemo v palčke ... =P
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po apr 30, 2012 7:30 pm

robertto je napisal/-a:Pozdravljeni
Tudi jaz razmišljam o montaži plinskega pogona pa sem prebral skoraj cel forum pa ne razberem kateri pooblaščeni serviser za plinske pogone je zaupanja vreden.
Edino za Plineks sem razbral da so Butalci. Koga mi pol vi priporočate. Vozim Škodo roomster 1.4/63 kw,(prevoženih je 75.ooo v 2,5 letah), povprečna poraba je 6,5l/100km.
Hvala

če delaš toliko km potem bi se ti tudi prins izplačal .... :EE
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair Sr maj 02, 2012 11:25 am

plinaš je napisal/-a:
Hvala

Plinex montira po celi sloveniji in verjetno ne gre vse metati v isti koš. :? :arrow: ,
tudi prins poroča o težavah po več letnih iskušnjah montaže na določene znamke vozil.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Sr maj 02, 2012 1:17 pm

spaceair je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:
Hvala

Plinex montira po celi sloveniji in verjetno ne gre vse metati v isti koš. :? :arrow: ,
tudi prins poroča o težavah po več letnih iskušnjah montaže na določene znamke vozil.

To vse drži, bistvena razlika med obema omenjenima je v tem da Plineks ''svaštari'' (montirajo 21 različnih sistemov) Prins pa dela samo eno napravo in zaradi tega lahko sklepam da jo poznajo res zelo dobro. Odločitev pa je na posamezniku. Razmerje pritožb pri enem in drugem pa ne rabi kometarja....

robertto
Nov uporabnik

Napisal/-a robertto Če maj 03, 2012 11:46 am

Sem se že odločil. Odločil sem se pa za G-1 v Celju predvsem zaradi garancije (7 let na plin + nekaj let na motor), pa tudi sistem ni slab. Nisem slišal (prebral) slabih komentarjev. Bomo videli.

medo73
Nov uporabnik

Napisal/-a medo73 Če maj 03, 2012 12:32 pm

Bom še sam napisal svoje mnenje in upam ,da bom komu prihranil slabo voljo ,katero moram sam prenašati. Imam laguno 1,6 16V v katero sem namestil Zavoli sistem od Plinexa , avto mi deluje ok samo poraba je poskočila z 7l umirjene vožnje na bencin na 9l plina na 100 km ,res je da ima avto isto moč samo plin montiraš zaradi vačevanja . Gospodje pri Plinexu so mi zagotavljali ,da bo imel avto večjo moč in poraba se bo gibala v 3% v plus , sedaj ko imam sistem montiran je to 30 % v plus ,če pa avto priganjaš gre pa čez 10 l na 100km . Žal sem sam vedela ,da je poraba večja in ,da moč malenkost upade vendar mi je gospod preko njihove tel. št . za sveto to zatrdil ,da to je pa najboljši sistem za tale avto ina da poraba ostane enaka . To pa žal ni res in sedaj ko je vgrajen in plačan sistem ti pa zelo prijazno povejo da to je to in da tale avto ima tako porabo in je nemoče ,da bi manj porabil.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov