Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a blackmagic Če jan 26, 2012 10:06 pm

Vsemogočnemu Bogu in vam, bratje in sestre,
priznam, da sem grešil v mislih, besedah in dejanju,
mnogo dobrega opustil in slabega storil.
Žal mi je, zelo mi je žal.
Zato prosim sveto Devico Marijo,
vse angele in svetnike in tudi vas, prosite zame
Boga, nebeškega Očeta.

Sveti Primožek prosi za nas grešnike :twisted:
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če jan 26, 2012 11:45 pm

primozek68 je napisal/-a:Samo primitiven človek lahko drugemu privošči škodo oz. nesrečo, ne glede, kaj se zgodi.

No ja, malo preveč posplošuješ. Ko sta se mi dva pijana tako en za drugim na centimetre nabijala na rit in me je prvi ob prehitevanju ruknil in mi naposled spiz***, sem mu privoščil kazen, škodo, tudi kakšno ne prehudo poškodbo! Ne morem komentirat tukaj omenjene situacije, ker je nisem videl v živo, ampak v mojem primeru je frajer fizično ogrozil mene in kolege, pa še avto mi je poškodoval, takrat bi me lahko celo zrinil iz ceste. Sem primitiven človek, ker sem mu tajrat privoščil čim več škode in stroškov? Prosim te lepo...

Itak se je na koncu izmazal "čistih rok" in brez stroškov, ker je avto prijavil kot ukraden in se kriminalistom ni dalo dokazovat drugače... Sem se nad tem, da je njegova zavarovalnica krila obema stroške pritoževal? Nisem, tudi po kanti ni dobil, ko sem zunaj izvedel, kdo je, pa sem resno premišljal v tej smeri...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če jan 26, 2012 11:53 pm

blackmagic je napisal/-a:Vsemogočnemu Bogu in vam, bratje in sestre,
Boga, nebeškega Očeta.

:tomidelej:

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Pe jan 27, 2012 12:18 am

blackmagic je napisal/-a:Vsemogočnemu Bogu in vam, bratje in sestre,
Boga, nebeškega Očeta.

Odgovoril sem superveloce-ju, ne tebi, tako, da se ne naprezaj.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
erixon
Stalni uporabnik

Kraj: Dom je kjer je avto...

Napisal/-a erixon Pe jan 27, 2012 8:48 pm

Evo, ravnokar sem se za las izognil nesreči v Šempetru, ko je en i**** na polno prevozil rdečo luč. Meni je zelena gorela že par sekund preden sem se pripeljal v križišče in sem zavijal levo. A z desne se na polno v rdečo pripelje en pof**** clio II. Še sreča da kdaj tudi desno pogledam in sem ga na srečo videl in na polno zabremzal. Je šlo mimo za slab meter.

Takega bi samo iz avta zvlekel in bum bum.

Po vožnji sodeč je rdečo prevozil nalašč oz. zavestno. Pa to je enim postal hobi.
Rad imam ženske, ki znajo bočno parkirat.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe jan 27, 2012 8:50 pm

Ne take govort, da te ne bo kdo okregal, da si mu fouš Cliota. :roll:

Uporabniški avatar
erixon
Stalni uporabnik

Kraj: Dom je kjer je avto...

Napisal/-a erixon Pe jan 27, 2012 9:12 pm

Saj ni clio kriv, ima pač neumnega lastnika.... Pa ko sem si že lahko od blizu ogledal njegov bok, mu je manjkala letvica na vratih, tako verjetno ni čisto nepoškodovan. Vsaj glede na to kako se z njim vozi lastnik, ne bi bil čisto nič presenečen.
Rad imam ženske, ki znajo bočno parkirat.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask To jan 31, 2012 8:57 am

Danes zjutraj sem spet imel spet srečanje s telebanom oz. bolje telebanko. Neka mala jajčka je lepo vodila kolono vozil po regionalki proti avtocesti. Omejitev 70, vozi lepo 40-50. Popizdiš, zadaj pa kolona 20 avtov. Na avtocesto greva hvalabogu vsak v svojo smer in gresta uvoza nekaj časa vzporedno. Jo dohitim, pogledam in kaj vidim - kura, nekih 25 let, nabita na šipo, šipa pa ZMRZNJENA! Videla ni pomojem nič, niti 10 kvadratnih cm si ni očistila in je lepo počasi peljala tistih par km od doma do avtoceste, ko je.e druge.
Mislim, kam je prišla kultura na cesti pri nas, ne morem verjet. Sicer pa tudi v trgovinah, bankah ipd. ni nič drugače. Cel kup egoističnih živali.

Uporabniški avatar
egster
Novinec

Napisal/-a egster To jan 31, 2012 10:17 am

Včeraj sem tudi jaz srečal starega rdečega clia, ki je čez križišče pri ~100km/h v škarje prehiteval 3 avtomobile hkrati in se za par metrov izognil čelnemu trčenju. Seveda se je nasproti vozeči avto pošteno umaknil na rob, da se je vse skupaj dobro končalo. :?
BMW 530d M E60
Audi A4 Cabrio 3.0 quattro

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To jan 31, 2012 2:30 pm

dask je napisal/-a:nabita na šipo, šipa pa ZMRZNJENA! Videla ni pomojem nič, niti 10 kvadratnih cm si ni očistila in je lepo počasi peljala tistih par km od doma do avtoceste,

Tega je ogromno na cesti. Pa ne samo na starih jajčkih, ampak tudi na 80.000€ vrednih Audijih in BMW-jih :roll:
Ker je zgleda res hud problem dati kos blaga ali pa kartona na šipo, še večji problem pa si je vzeti 30s za drgnjenje leda :roll:

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce To jan 31, 2012 3:13 pm

Res ni za razumet ljudi... sploh tistih z novejšimi avtomobili.

Na Octavii mk1 usmeriš zrak v vetrobransko steklo, pobere vlago dol 1-2-3. V sodu za tekočino imaš nerazredčen antifriz. Pošpricaš po šipi (vsi novejši avtomobili lepo razpršijo enakomerno), se led stopi in pobriše brisalec dol. Se odpelješ brez da bi telovadil pred avtomobilom...
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 To jan 31, 2012 3:22 pm

se led stopi in pobriše brisalec dol.

Malo morgen. Pol k pol ure drgnejo brisalci po ledu in uničiš vse gumice.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To jan 31, 2012 3:35 pm

SuperVeloce je napisal/-a:Res ni za razumet ljudi... sploh tistih z novejšimi avtomobili.

Na Octavii mk1 usmeriš zrak v vetrobransko steklo, pobere vlago dol 1-2-3. V sodu za tekočino imaš nerazredčen antifriz. Pošpricaš po šipi (vsi novejši avtomobili lepo razpršijo enakomerno), se led stopi in pobriše brisalec dol. Se odpelješ brez da bi telovadil pred avtomobilom...

Verjetno misliš kak vitrex in ne antifriz! =P Te tekočine so nerazredčene po mojih izkušnjah neprimerne, če hočeš temeljito obrisat šipo, ker puščajo sledi (tudi z brezhibnimi brisalci). :?

peroRS je napisal/-a:
dask je napisal/-a:nabita na šipo, šipa pa ZMRZNJENA! Videla ni pomojem nič, niti 10 kvadratnih cm si ni očistila in je lepo počasi peljala tistih par km od doma do avtoceste,

Tega je ogromno na cesti. Pa ne samo na starih jajčkih, ampak tudi na 80.000€ vrednih Audijih in BMW-jih :roll:
Ker je zgleda res hud problem dati kos blaga ali pa kartona na šipo, še večji problem pa si je vzeti 30s za drgnjenje leda :roll:

A dejansko na takšnih avtih nimajo ogrevanega vetrobranskega stekla?? Drugače če je sneg/led, si raje vzamem nekaj časa za očistit, kot da praktično nič ne vidim in hkrati prosim, da dobim kazen.

En problem je tudi to, da po moje kar večina ne zna izkoristit "klime" v avtomobilu. Recimo na Golfu V 1.9 TDI lahko zmrzuješ z nizko nastavljeno temperaturo in vklopljeno tipko ECON (kao izklopljena klima), lahko pa izklopiš ECON in nabiješ temperaturo v višave in je v kombinaciji z dobrim akumulatorjem pri blagem minusu že po kakšnih dveh minutah mlačen oz. topel zrak, ker se vklopi 1000W električni grelec.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce To jan 31, 2012 3:40 pm

Veš, ni ti treba vsak dan izpostavit, kako močno sem ti stopil zadnič na živec :lol: .

Če kupiš dobro tekočino in ni ravno na polno deževalo preden je nastopil minus, se zmrzal takoj stopi in se nič ne cefra. V nasprotnem primeru pa malo postrgaš, 30sekund dela. Gumice je pa potrebno menjati vsake 2-3 leta tako ali drugače, ker guma otrdi.

@~toMmy~, ja mislil sem na vitrex in druge firme tekočin za steklo
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To jan 31, 2012 3:45 pm

Tale pa zmaga pri 2:03 in pri 2:50 minut :lol: :lol: :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=C6grJSYv ... re=related
Antiznačkar po prepričanju

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To jan 31, 2012 3:52 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

A dejansko na takšnih avtih nimajo ogrevanega vetrobranskega stekla??

Recimo novi BMW 5 ima za doplačilo ogrevanje vozila na mestu, nima pa posebej možnosti samo ogrevanega vetrobranskega stekla. Vsaj jaz nisem zasledil te opcije v ceniku.

En problem je tudi to, da po moje kar večina ne zna izkoristit "klime" v avtomobilu. Recimo na Golfu V 1.9 TDI lahko zmrzuješ z nizko nastavljeno temperaturo in vklopljeno tipko ECON (kao izklopljena klima), lahko pa izklopiš ECON in nabiješ temperaturo v višave in je v kombinaciji z dobrim akumulatorjem pri blagem minusu že po kakšnih dveh minutah mlačen oz. topel zrak, ker se vklopi 1000W električni grelec.

Šparajo na porabi =P :roll:

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce To jan 31, 2012 4:04 pm

Zakon posnetki :shock:, na žalost pa niso vsi z rusije :(
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To jan 31, 2012 4:04 pm

peroRS je napisal/-a:

Ja saj, potem še mrzlega šaltat na 1327 obratih, da se kaj prišpara, pa da ne bi turbina slučajno razpadla. :roll: Me prav zanima koliko ljudi si ob nakupu avtomobila vzame čas in prebere navodila! 5%?
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To jan 31, 2012 4:15 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

Me prav zanima koliko ljudi si ob nakupu avtomobila vzame čas in prebere navodila! 5%?

Si pa optimist =P
Večina jih šele ob kakšni okvari ali pa lučki na armaturki najprej na forumu napiše "imam tak pa tak problem", nato okurc*** avto in znamko, potem grejo k vaškemu mehaniku, da avto priklopi na tester (ker to kao ful pomaga, če samo zbrišeš napako, namesto da jo odpraviš), šele ko vse odpove grejo na servis, na koncu pa se izkaže, da je celotna stvar lepo razložena v navodilih za uporabo. :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov