Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a DePalmo Če maj 03, 2012 2:24 pm

Hvala za tole, medo73. Sem dobil iste obljube od Plinexa za isti sistem (pro sistem Zavoli) in sedaj imam potrjeno da so vse to buče.

Tako kot tebi, so tudi meni obljubljali malenkost povečano moč motorja, poraba naj bi ostala ista, vžig na plin in podobno.

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair Če maj 03, 2012 6:52 pm

medo73 je napisal/-a:Bom še sam napisal svoje mnenje in upam ,da bom komu prihranil slabo voljo ,katero moram sam prenašati. Imam laguno 1,6 16V v katero sem namestil Zavoli sistem od Plinexa , avto mi deluje ok samo poraba je poskočila z 7l umirjene vožnje na bencin na 9l plina na 100 km ,res je da ima avto isto moč samo plin montiraš zaradi vačevanja . Gospodje pri Plinexu so mi zagotavljali ,da bo imel avto večjo moč in poraba se bo gibala v 3% v plus , sedaj ko imam sistem montiran je to 30 % v plus ,če pa avto priganjaš gre pa čez 10 l na 100km . Žal sem sam vedela ,da je poraba večja in ,da moč malenkost upade vendar mi je gospod preko njihove tel. št . za sveto to zatrdil ,da to je pa najboljši sistem za tale avto ina da poraba ostane enaka . To pa žal ni res in sedaj ko je vgrajen in plačan sistem ti pa zelo prijazno povejo da to je to in da tale avto ima tako porabo in je nemoče ,da bi manj porabil.

Ko voziš na plin vse kar gre nad 2700 obratov+ sploh pri pretikanju v višjo prestavo je vse ham ham :D ++
še vedno pa ne morem verjeti kako ljudje še vedno najivno verjamejo predkupnemu marketingu.Očitno še lahko naplahtajo folk in jim to uspeva. :?

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 Če maj 03, 2012 9:08 pm

da napišem še svoje izkušnje. Tako kot je medo 73 napisal za plineks imam jaz izkušnjo s G-1. Ko sem poklical tja so bili tak naučeni da so kar drdlali oh in sploh o njihovem revulucionarnem realnem brizgu. avto je bil chervolet cruz 1.8 star dva meseca. Po mestu je bil res požeruh. skoraj deset litrov. a na avtocesti pri 115 km/h je pil 6,2-6,4litra bencina. po predelavi ko avto ni in ni šel pod osem s plinom sem bil razočaran. Potem pa na g-1 razni izgovori, vse samo njihov sistem nič kriv. tak pač je. pa kar zdaj povem da ne bo potem kakega razočaranja. Ne zanašaj se na garancijo 7 let pa na motor. če bo ribnil motor al pa speklo ventile , bodi prepričan da ne bo garancije na to. ker v moji garncijski knjižici nič ne piše o garanciji na motor. eno so obljube drugo pa realnost. Sem pa hvala bogu pred predelavo drugega avta v zadnjem hipu premislil in se odločil za plineksov sistem ki so mi ga montirali na Ptuju. Pika na i je bila ko sem prišel z cruzem na servis po 20.000 km in mi je tip rekel 56 al 58 eur. saj bo nekdo rekel da ni veliko a pri vgradnji so obljubili 25 eur. in tako nategnejo vsakega. ne zdi se mi fer odnos do strank. Je pa res da je treba porabo primerjat na petrolu. Meni na drugem avtu, vse kar ni petrol ali omv pije pol litra več. tankat na mB 24 se ne splača če zračunaš da pije dobrega pol litra več. take so pač moje izkušnje.

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 Če maj 03, 2012 9:29 pm

realno pa ručunaj tako. 1 liter večja poraba na plinu (mašine do 2.0, ostale mogoče še več) plus tisto bencina kar ga spije. kar ni zanemarljivo če imaš veliko kratkih relacij. servis na 20.000 km ki je od 40 do 60 eur. potem mislim da v g-1 garancijski knjižici do 150.000 kilometrov menjaš skoraj vse razen računalnika in bojlerja. potem še moraš računat na kak kiks. raje se prej malo pripravi da ne bo potem preveč slabe volje. pa ne mislim te odvračat od plina. samo predstavil realno situacijo.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Če maj 03, 2012 9:41 pm

Moja 2.4 mašina predelena pr g1 mi pije od 11-12 litrov plina na 100. Ampak dobr cenejše je še zmer kot bencin.

Je pa res da tale g1 oblubla svega in svašta... no ja bomo vidli kako bo.

robertto
Nov uporabnik

Napisal/-a robertto Pe maj 04, 2012 8:01 pm

bomber111 je napisal/-a:da napišem še svoje izkušnje. Tako kot je medo 73 napisal za plineks imam jaz izkušnjo s G-1. Ko sem poklical tja so bili tak naučeni da so kar drdlali oh in sploh o njihovem revulucionarnem realnem brizgu. avto je bil chervolet cruz 1.8 star dva meseca. Po mestu je bil res požeruh. skoraj deset litrov. a na avtocesti pri 115 km/h je pil 6,2-6,4litra bencina. po predelavi ko avto ni in ni šel pod osem s plinom sem bil razočaran. Potem pa na g-1 razni izgovori, vse samo njihov sistem nič kriv. tak pač je. pa kar zdaj povem da ne bo potem kakega razočaranja. Ne zanašaj se na garancijo 7 let pa na motor. če bo ribnil motor al pa speklo ventile , bodi prepričan da ne bo garancije na to. ker v moji garncijski knjižici nič ne piše o garanciji na motor. eno so obljube drugo pa realnost. Sem pa hvala bogu pred predelavo drugega avta v zadnjem hipu premislil in se odločil za plineksov sistem ki so mi ga montirali na Ptuju. Pika na i je bila ko sem prišel z cruzem na servis po 20.000 km in mi je tip rekel 56 al 58 eur. saj bo nekdo rekel da ni veliko a pri vgradnji so obljubili 25 eur. in tako nategnejo vsakega. ne zdi se mi fer odnos do strank. Je pa res da je treba porabo primerjat na petrolu. Meni na drugem avtu, vse kar ni petrol ali omv pije pol litra več. tankat na mB 24 se ne splača če zračunaš da pije dobrega pol litra več. take so pač moje izkušnje.

Meni je že po telefonu razložil predstavnik G-1 da zna piti plina 10% več, pa da je servis na 20,000km in da stane 58€. Potem takem se ni nič zlagal po tem kar si ti napisal. Za garancijo na motor ga bom pa spomnil da dopiše v servisno knjigo preden jo prevzamem. Bom pazil na to. Hvala za opozorilo.

robertto
Nov uporabnik

Napisal/-a robertto Pe maj 04, 2012 8:58 pm

robertto je napisal/-a:
bomber111 je napisal/-a:da napišem še svoje izkušnje. Tako kot je medo 73 napisal za plineks imam jaz izkušnjo s G-1. Ko sem poklical tja so bili tak naučeni da so kar drdlali oh in sploh o njihovem revulucionarnem realnem brizgu. avto je bil chervolet cruz 1.8 star dva meseca. Po mestu je bil res požeruh. skoraj deset litrov. a na avtocesti pri 115 km/h je pil 6,2-6,4litra bencina. po predelavi ko avto ni in ni šel pod osem s plinom sem bil razočaran. Potem pa na g-1 razni izgovori, vse samo njihov sistem nič kriv. tak pač je. pa kar zdaj povem da ne bo potem kakega razočaranja. Ne zanašaj se na garancijo 7 let pa na motor. če bo ribnil motor al pa speklo ventile , bodi prepričan da ne bo garancije na to. ker v moji garncijski knjižici nič ne piše o garanciji na motor. eno so obljube drugo pa realnost. Sem pa hvala bogu pred predelavo drugega avta v zadnjem hipu premislil in se odločil za plineksov sistem ki so mi ga montirali na Ptuju. Pika na i je bila ko sem prišel z cruzem na servis po 20.000 km in mi je tip rekel 56 al 58 eur. saj bo nekdo rekel da ni veliko a pri vgradnji so obljubili 25 eur. in tako nategnejo vsakega. ne zdi se mi fer odnos do strank. Je pa res da je treba porabo primerjat na petrolu. Meni na drugem avtu, vse kar ni petrol ali omv pije pol litra več. tankat na mB 24 se ne splača če zračunaš da pije dobrega pol litra več. take so pač moje izkušnje.

Meni je že po telefonu razložil predstavnik G-1 da zna piti plina 10% več, pa da je servis na 20,000km in da stane 58€. Potem takem se ni nič zlagal po tem kar si ti napisal. Za garancijo na motor ga bom pa spomnil da dopiše v servisno knjigo preden jo prevzamem. Bom pazil na to. Hvala za opozorilo.

Ne morem ti odgovoriti na ZS, ker sem novi uporabnik. Daj mi mail pa ti odgovorim

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Po maj 07, 2012 8:37 am

A je možno da avto olje kuri zaradi vgradnje plina? Ali imam pač pozrešno o mašino 2.4 v6...

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po maj 07, 2012 11:10 pm

evilfury je napisal/-a:A je možno da avto olje kuri zaradi vgradnje plina? Ali imam pač pozrešno o mašino 2.4 v6...

še kakšno veliko bolj čdno izjavo sem slišal ali prebral kot to , da avto kuri olje ker je predelan na plin .... bolj verjetno je , da mašina papca olje sama kot taka ...
plin je cnej k bencin

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy To maj 08, 2012 9:32 am

plinaš je napisal/-a:
evilfury je napisal/-a:A je možno da avto olje kuri zaradi vgradnje plina? Ali imam pač pozrešno o mašino 2.4 v6...

še kakšno veliko bolj čdno izjavo sem slišal ali prebral kot to , da avto kuri olje ker je predelan na plin .... bolj verjetno je , da mašina papca olje sama kot taka ...

Ja, je možno. Bencin in njegovi aditivi pri nas(ki v bistvu samo pomagajo reševati slabo kvaliteto goriva) znajo prav fino (za)pacati motor. Plin pa je čist in ne paca motorja. Ampak to ne pomeni, da pred vgradnjo ne porabi nič olja, po vgradnji, pa 2l na menjavo...
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

MEDUSA
Nov uporabnik

Napisal/-a MEDUSA To maj 08, 2012 12:53 pm

"medo73" SE POPLNOMA STRINJAM S TABO, sam imam enake izkušnje.....v avto sem investiral 1,5k EUR in za 1x kaže da se bo investicija zaradi nenormalno večje porabe vračala zelo dolgo.....res je da ''fantje'' kateri montirajo zadeve obljubijo ''sve i svašta'' samo koliko je od tega res je pa druga zgodba....potem pa sami izgovori oops

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To maj 08, 2012 6:47 pm

MEDUSA je napisal/-a:"medo73" SE POPLNOMA STRINJAM S TABO, sam imam enake izkušnje.....v avto sem investiral 1,5k EUR in za 1x kaže da se bo investicija zaradi nenormalno večje porabe vračala zelo dolgo.....res je da ''fantje'' kateri montirajo zadeve obljubijo ''sve i svašta'' samo koliko je od tega res je pa druga zgodba....potem pa sami izgovori oops

khmmm.. bi rekel , da je dobrodošel kakšen podatek kakšen avto , kje in katero napravo si vgradil ... :DDD
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo To maj 08, 2012 7:30 pm

plinaš je napisal/-a:khmmm.. bi rekel , da je dobrodošel kakšen podatek kakšen avto , kje in katero napravo si vgradil ... :DDD

Wild guess: plineks, pro sistem zavoli specifičen za njegovo znamko...

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy To maj 08, 2012 8:15 pm

DePalmo je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:khmmm.. bi rekel , da je dobrodošel kakšen podatek kakšen avto , kje in katero napravo si vgradil ... :DDD

:lol: :roll: :lol:
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To maj 08, 2012 8:19 pm

iziboy je napisal/-a:
DePalmo je napisal/-a:

:lol: :roll: :lol:

specifičen za njegovo znamko.... :ue ....... ( :rofl :rofl )
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo To maj 08, 2012 8:30 pm

Ko sem povpraševal o plinu so pri Plineksu imeli pro sistem specifičen za Peugeote in Citroene, kateri kuri isto plina kot bencina in še poveča moč motorju. Stran nazaj je imel podobno izkušnjo z njimi tudi @medo73. In predvidevam da vsaki stranki rečejo isto: "imamo pro sistem zavoli, narejen prav za vašo znamko avtomobila ...".

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= To maj 08, 2012 9:43 pm

Tudi meni so tako rekli, da je le ta naprava potrjena s strani Forda.
Torej da je le Zavoli PRO z V-lube mazanjem potrjeno od Forda, da ne bo nobenih večjih težav in naj bi sistem deloval brezhibno.
Če mene vprašate to rečejo res vsakemu. :lol:

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo To maj 08, 2012 9:46 pm

Seveda, na V-lube sem pa čisto pozabil :D

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny To maj 08, 2012 10:10 pm

Men so pa rekl da za mojga ni predviden mazanja, sm reku dokaži, mi pokaže tabelo proizvajalca in ni blo noter mojga tipa, sm reku pa gre tiste 100eur al kolkr pač že pa v kesl :mrgreen:

robertto
Nov uporabnik

Napisal/-a robertto To maj 08, 2012 11:22 pm

Od sobote naprej se vozim na plin. Sistem so mi vgradili v G_1. Vse podatke ki so mi jih po telefonu povedali drži. Zaenkrat se ne počutim ”nategnjenega”. Sistem deluje v nulo. Ko prtisnem na gas potegne kot bi ga imel na bencin. Ne vidim drastičnih izgub na moči. Tudi poraba se mi zdi dokaj podobna kot na bencin. Vozim se 37km daleč v službo. Tja je rahlo navzdol in potovalni računalnik mi kaže porabo 5,6 nazaj domov je pa navzgor mi kuri 6,7 plina. Prej na bencin sem imel povprečno porabo 6,5. V G_1 so mi tudi rekli da nebo poraba točno prikazana. Ker še nisem pokuru prvega tanka plina še ne morem računat povprečja. Tudi sama izdelava je vredu narejena (navadne objemke me pečejo). Nasplošno sem zaenkrat zelo zadovolnen. Kaj pa bo bomo pa še videli.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov