Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
lexus02
Novinec

Napisal/-a lexus02 Če feb 04, 2010 9:54 pm

DaDek je napisal/-a:nevem če tota izmenjava najbol funkcionira.. iz leta 2008 in 2009 ima punca v centru graza vsaj 3neplačane položnice za pretečeno parkiranje, vsaka po 20eur pa še nič ni blo..;)

Se bojo vsedli prej ko slej

Pogovarjal sem se na morju z znancem, ki dela kot "redar" dejmo rect ga je obcina postavla na parking da racuna turistom parkirisca... in je reku da za eno kazen tujcem (men se zdi da je bla 200kn) ne bojo posiljal v maticno drzavo, ampak ko bi drugic to naredu, bi pa sprozili da "izsledilni" postopek ;)

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Če feb 04, 2010 9:58 pm

DaDek je napisal/-a:nevem če tota izmenjava najbol funkcionira.. iz leta 2008 in 2009 ima punca v centru graza vsaj 3neplačane položnice za pretečeno parkiranje, vsaka po 20eur pa še nič ni blo..;)

zadeva naj bi bla taka da tudi kazni (radar) ne pošiljajo če je to rang 40-50€ ker jih več pridejo stroški kot pa kazen. Če pa granatiraš 200 na 130 radar pa bo prišlo 100% domov.
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če feb 04, 2010 10:45 pm

kolegica ki dela v bruslju, pravi da se teh malih kazni ne splača izterjevat v tujini...
za večje prekrške, kot je vožnja pod vplivom alkohola pa vsekakor...

pri nas napihal, plačal kazen pri nas, nato še v nemčiji in odvzem izpta v nemčiji...

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Pe feb 05, 2010 4:13 am

no po naši zakonodaji o prekrških se minimalni zneski za globo, ki ostanejo neplačani začnejo pri 40 eur in glede na to, da se zakonodaje v območju eu počasi usklajujejo je možno, da pride tudi do izvršbe tako nizkih zneskov, sicer se pa ve, da pri nas birokracija rabi malo več časa, da vse skupaj spelje, sploh za tuje izvršbe, zavedati se morate, da večino zadev zastara v petih do desetih letih, kar pa je za postopek začetka izvršbe, kar dovolj časa, jest upam, da nihče ne bo plačal kazni iz tujine, ne pa se preveč zanašat na to................
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Pe feb 05, 2010 7:39 am

no back to topic :

so že kakšne ugotovitve darsovcev zdaj ko so začeli gužvo delat po cestninskih in iskat ponarejene?
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Pe feb 05, 2010 9:19 am

glede mojih slik na eni strani prej je odgovor darsa takšen: da sem baje vinjeto odlepil iz folije in jo nazaj na narobno stran prilepil (mislim LOL), če hočem bilo kaj od njih se morem v ljubljani oglasit z računom IN odrezkom ter avtom na katerem je vinjeta in mi jo bodo zamenjali ob pogoju da je bila kupljena pred kratkim. smeh od smeha vglavnem.

moj čas + bencin (itak morem po stari cesti ker je vinjeta ne veljavna), je pa več vreden od vinjete, čakam odgovor če mi bodo krili stroške poti če ugotovimo njihovo krivdo.. :)

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious Pe feb 05, 2010 7:30 pm

Dadek kaj so pri tvoji vinjeti oz. na foliji te črne črte natisnjene na notranji strani,kjer je bila nalepljena vinjeta :shock:

Na svoji sem preveril in so črte natisnjene od zunaj ... nekaj čudnega tole tvoje. No čim več uspeha pri rihtanju in "pregovarjanju".

lp

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Pe feb 05, 2010 7:44 pm

mnja. nevem niti kak je to nastalo, ker kakorkoli bi vinjeto če bi jo odlepil in nazaj narobe prillepil, ne pašejo odtisi iz vinjete in "luknje" (tam ko so črte prekinjene) na foliji.. pa si ne dajo dopovedat darsovci, zdaj so mi napisali naj vrnem vinjeto tja kjer sem jo kupil lol. čisti idiotizem.. ;D

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe feb 05, 2010 7:50 pm

Morda je kakšna defektna serija?
Vprašaj jih, če jim je res vseeno, da uničiš ( s trganjem vinjete dol) dokaz o tem in če lahko njihov odgovor javno objaviš?

Če hočejo preverit, ali je res defektna, naj plačajo stroške poti! Ali pa naj se pri tebi narišejo tisti kontrolorji, gotovo jih je v bližini meje cel kup.

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious Pe feb 05, 2010 9:26 pm

Črte se do potankosti ujemajo samo v primeru, da si vinjeto odlepil in jo obrnjeno na glavo nalepil na drugo stran :lol:

Slika

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe feb 05, 2010 10:48 pm

DaDek je napisal/-a:tok o slovenskih vinjetah. odlepim folijo vstran pa to.. da te srat stisne, kmeti 5eur ni vredno to sranje ne pa 100 :D bomo vidli kaj bo rekel dars na to..

ta vinjeta se ob predložitvi računa zamenja tam kjer je kupljena.......

PS. kolega, ki je najemnik Omv-ja v Brežicah, jih je par komadov zamenjal v tem tednu.........zgleda, da je napaka v tisku

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka So feb 13, 2010 11:22 am

croma_man je napisal/-a:no back to topic :

so že kakšne ugotovitve darsovcev zdaj ko so začeli gužvo delat po cestninskih in iskat ponarejene?

Delam na cestninski postaji...ko smo meli akcijo, je blo okol 20 komadov brez vinjete in je bla 150€ položnca pa takoj vinjeto kupit, so pa dobili tri s ponarejeno, te pa je takoj prevzela kriminalistična policija. Bla je akcija še na Logu, za Torovo ne vem, pred kratkim so bili pa na mejnem prehodu Obrežje.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak So feb 13, 2010 12:10 pm

Sej ne morem razumet voznikov, ki kupijo ponarejeno vinjeto. Če je 95€ preveč, naj se pač vozijo po navadnih cestah, tako pa kasirajo najmanj 150€ kazni plus da mora kupiti pravo vinjeto in če še prištejemo najmanj 40€, ki so jih zapravili za ponaredek - potem res ni nobene računice se hecat s takimi rečmi.

Človeška neumnost je res večja od vesolja.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 So feb 13, 2010 12:31 pm

No ravno včeraj kupil vinjeto letno na AMZS.Nekdo je napisal da je vredna 5 centov. Na to lahko dodam samo da ni vredna 1 cent. Zakaj? Ko sem lepo očistil steklo se lotim lepljenja in ta drek od dreka se mi je skoraj razpadel v roki. Notranji del (krog) kjer je ta hologramski tisk se je dobesedno raztrgal, padel stran, kot papir po perforaciji oz. papir je boljše kvalitete. Nekako sem jo le uspel potem sestaviti na steklo, ampak halo, nekdo starejši ki je malo bolj neroden je niti slučajno ne nalepi. Uglavnem moje mnenje kljub vsej zaščiti so jo uspeli ponarediti, izdelava pa katastrofalna tako da ni vredna svojega denarja.
Hvala lastniku, ker skrbi za mojo kondicijo!
VW

Uporabniški avatar
Wini
Novinec

Kraj: Savinjska

Napisal/-a Wini So feb 13, 2010 12:41 pm

Sem jo včeri kupil na Petrolu. Prišel domov, lepo odlimal, prvo malo stisnil vrhnji del na šipo, potem pa sem si z neko kartico pomagal lepo počasi od vrha navzdol prilimati in je šlo brez problema, račun in ostali del vinjete pa shranil in se bom brez skrbi lahko vozil po AC, no ja...omejitve bom moral paziti :lol: ;)
Ovir ni. Ovire vidiš samo takrat, kadar umakneš pogled od cilja.
Slika

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 So feb 13, 2010 12:43 pm

je kdo ugotovil, da ima ponarejeno? oz. jo je kupil? :D
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB So feb 13, 2010 1:14 pm

Men je pa prav všeč, da folk ne kupuje vinjete...Baje do sedaj prodanih le 275.000 vinjet - letnih.... :)
Se bolj splača ponarejena za 40-50€....

Definitivno imajo nepričakovano izgubo....ker načeloma bi to moral biti 100% denar- dobiček...

Prav jim je....najprej naj ukinejo cestnino pri registraciji, potem pa bomo kupovali vinjete po 100€....

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 So feb 13, 2010 1:21 pm

WMB je napisal/-a:Men je pa prav všeč, da folk ne kupuje vinjete...Baje do sedaj prodanih le 275.000 vinjet - letnih.... :)

Definitivno imajo nepričakovano izgubo....ker načeloma bi to moral biti 100% denar- dobiček...

Prav jim je....najprej naj ukinejo cestnino pri registraciji, potem pa bomo kupovali vinjete po 100€....

če si prebral prejšnje poste se ponarejena....

burka je napisal/-a:Delam na cestninski postaji...ko smo meli akcijo, je blo okol 20 komadov brez vinjete in je bla 150€ položnca pa takoj vinjeto kupit, so pa dobili tri s ponarejeno, te pa je takoj prevzela kriminalistična policija. Bla je akcija še na Logu, za Torovo ne vem, pred kratkim so bili pa na mejnem prehodu Obrežje.
Hvala lastniku, ker skrbi za mojo kondicijo!
VW

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So feb 13, 2010 2:40 pm

WMB je napisal/-a:Men je pa prav všeč, da folk ne kupuje vinjete...Baje do sedaj prodanih le 275.000 vinjet - letnih.... :)

Nič niso na izgubi ;)
Pomisli, koliko vinjet (polletnih, tedenskih) se bo prodalo ko bodo dopusti poleti in bo šel folk iz Italije, Nemčije, Češke...skozi Slovenijo na morje na Hrvaško, V Črno goro, Grčijo. Plus še dodatno bodo/bomo polletne vinjete kupili motoristi (tam nekje od aprila naprej). To bo denarja še pa še za DARS.

Pa še nekaj (če spet malo računam):
lanska vinjeta 55€ X 275.000 (kolikor so jih letos prodali) = ca 15 milijonov evrov

letošnja 95€ x 275.000 = 26 milijonov evrov

Se pravi, da tudi če se bo prodala samo polovica letnih vinjet imajo še vedno dobiček (prasci požrešni) :roll:

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ So feb 13, 2010 2:48 pm

No, ko plačajo vse svoje debele nadzornike in fancy nove avtočke se tudi nekaj pozna :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost