cupcup je napisal/-a:LEON Cupra nov, poraba se giblje med 6-16 LIT. Komentiral bi še to, da različne dimenzije platišč in gum lahko vpliva na porabo kot so nekateri pisali, vendar sam kotalni upor pri manjši dimenziji recimo iz 17 na 16 oz celo 15 ne bo tako zelo opazen, če bo to storjeno v istem letnem času. Na zimo se običajno avtomobili vozijo počasneje manj dinamično kot poleti in tu je največi preskok.
Pa še da komentiram recimo uporabnike dizelskih motorjev. Brez težav spravim vsak 2.0 tdi motor na 10 LIT porabe ob vožnji, kot pri Cupra recimo 16LIT. Tako da realno povprečje dinamične vožnje kot je nekdo omenil tudi pri svojem 2.5 st Fordu, da je 12 lit bo pri vsakem dizlu okoli 130-150 konj vsaj 8, če ne 9 lit... Poraba kot je 5,6 ali manj pri dieselskem motorju je način vožnje, pri katerem tudi resna konjaža v novih bencinskih motorjih ne bo porabila več kot 7,8 LIT... To odgovarjam pskoda tebi posredno, ker si napisal, da ti je bil poraba vzrok, da nisi šel na bencinski turbo motor.
O porabi ne bom veliko samo povem lahko, da pri isti oz podoni vožnji z prejšno opel corso opc je razlika 4l na 100km. So tudi že slike tukaj gor nekje.
Ko sem za probo vozil leona 1.8tsi sem imel povprečno porabo 11.2l pri cupri pa 13.6l in pri 150hp tdi-ju 6.7l oz pri mojemu 184hp imam 6.7l. Za mene je skoraj 7l veliko, zato se nisem odločil zanjo, ker toliko več užitka vsaj za mene ne da kolikor je dražja vožnja, registracija, itd.
Če bi letno delal 8kkm ne rečem, da bi pa cupro vozil kot po jajcih jo pa raje nimam. Osebno sploh ne vem če bo še kdaj bencinar, ker sodobni dozli + generator zvoka so tako prepričljivi, da osebno sploh nimam potrebe po bencinarju.
Osebno grem velikokrat na pag letos že 3x in še ene 2x bom šel, ker imamo hišo dol pa še topel september bo in z mojemu pridem za isto ceno 2x z cupro bi pa 1x.
ps.: na 10l povprečne porabe z mojim dizlom nisem še nikoli prišel pa sem ga žgal kolikor je dal. Če bi v 1 prestavi vozil, tiščal gas do konca potem bi mogoče prišel na 10l samo to je bedarija delat