Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a ~toMmy~ Ne feb 05, 2012 3:38 am

NejcZ je napisal/-a:Danes je tud blo za posrat.. cele kolone avtov po 50 na uro po lokalnih cestah.. me je blo po celi cesti polno da sem lahko mimo vseh prišel. :D
Za vožnjo po slabem vremenu (dež sneg, blabla) bi moral bit posebi izpit. :?

Po tem "zbitem" snegu nastane en problem. Ni se problem vozit hitro (tudi čez omejitev), je pa velik problem ustavit, tako da po eni strani so imeli prav (če so bili takšni pogoji, kot jih imam jaz zadnje dni). Vozim po dolgi pregledni ravnini tam nekje 70-80 km/h, mi na cesto prileti srna, pritisnem bremzo do konca in samo poslušam ropotanje ABS-a, pravega učinka pa ni. Gre ta srna že stran iz ceste in tik za njo priteče druga, tudi njej ni njen "ABS" pomagal, pok zadaj ob levi bok. :D Na srečo je dobila le blago klofuto, na avtu se nič ne pozna.

Pohvala gre korektnemu vozniku, ki je vozil na razdalji zadaj, se ustavil malo naprej ob avtobusni, kjer sem preverjal morebitne posledice in me vprašal, če je vse vredu. Po njegovih besedah se je srna obrnila in stekla nazaj.

Kljub enim najboljših zimskih gum, novim oz. skoraj novim zadaj, je mene in to drugo srno rešila predvsem sreča, ker bremzanje enostavno ni imelo pravega učinka. :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Ne feb 05, 2012 8:25 am

tiguan je napisal/-a:Letališka cesta, ko prideš iz BTC-ja in zaviješ na Kajuhovo, je tam res samo en pas namenjen zavijanju levo, ker nekdo se je vzporedno pri meni postavil in kar zavijal levo, seveda nasprotno vozilo ni moglo normalno zavijat proti Kajuhovi oz. Šmartinski, ampak pametnjakoviču je uspelo proti na bus vozni pas k tam nima kaj delat.

Slika

Ah kaj vse smo že videli na tem križišču, tvoj primer ni le vsakdanji ampak se dogaja vsako uro.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Ne feb 05, 2012 9:09 am

~toMmy~ je napisal/-a:
NejcZ je napisal/-a:Danes je tud blo za posrat.. cele kolone avtov po 50 na uro po lokalnih cestah.. me je blo po celi cesti polno da sem lahko mimo vseh prišel. :D
Za vožnjo po slabem vremenu (dež sneg, blabla) bi moral bit posebi izpit. :?

Po tem "zbitem" snegu nastane en problem. Ni se problem vozit hitro (tudi čez omejitev), je pa velik problem ustavit, tako da po eni strani so imeli prav (če so bili takšni pogoji, kot jih imam jaz zadnje dni). Vozim po dolgi pregledni ravnini tam nekje 70-80 km/h, mi na cesto prileti srna, pritisnem bremzo do konca in samo poslušam ropotanje ABS-a, pravega učinka pa ni. Gre ta srna že stran iz ceste in tik za njo priteče druga, tudi njej ni njen "ABS" pomagal, pok zadaj ob levi bok. :D Na srečo je dobila le blago klofuto, na avtu se nič ne pozna.

Pohvala gre korektnemu vozniku, ki je vozil na razdalji zadaj, se ustavil malo naprej ob avtobusni, kjer sem preverjal morebitne posledice in me vprašal, če je vse vredu. Po njegovih besedah se je srna obrnila in stekla nazaj.

Kljub enim najboljših zimskih gum, novim oz. skoraj novim zadaj, je mene in to drugo srno rešila predvsem sreča, ker bremzanje enostavno ni imelo pravega učinka. :D

Jaz mam tudi gume verjetno boljše kot 90% ostalih udeležencev, verjetno se tukaj nekaj pozna. Sicer je bila pa cesta popolnoma normalno vozna, razen na AC je bil zbit sneg, tam pa tak nima kej velik za letat po cesti hehe :)
Drugače se pa strinjam da ni problem hitr vozit, ampak se je problem ustavit, zato pa oceniš površino po kateri voziš (vsaj približno), pa temu prilagodiš. Sigurno je nekaj narobe s tistim ki se po svoje normalno vozi, zadaj pa 10 avtomobilov v koloni.
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Ne feb 05, 2012 12:49 pm

No če so bili dokaj dobri pogoji, potem res govoriva o telebanih. :D Nič novega, da se tako vozijo, prvi opali polžji tempo, zadaj vsi nabiti en drugemu na rit in noben ne prehiti. :roll: Ne vem, če sem kdaj videl, da bi se ta avto, ki povzroča kolono, umaknil... Najbolj kruto je, da ti pogosto nekdo, ki se je prej mirno vozil v tej koloni, začne pospeševat, ko ga prehitevaš. Spet drugi se ne odločijo prehitevat, dokler ne vidijo, da to počne tudi kdo drugi. V praksi to pomeni, da se ti ali naserejo direkt pred nos, ko si že na levem pasu ali pa jih prehitiš, pa "vračajo udarec"... v ali tik pred nepreglednim ovinkom... :?

Da ne bo kdo rekel, da pretiravam, par takšnih primerov se spomnim do podrobnosti, bilo jih je pa ogromno. :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne feb 05, 2012 1:58 pm

Še moj zanimiv primer iz začetka prejšnjega tedna. Pripeljem za bel kombi, ki se vozi v naselju 20km/h nižje kot je dovoljena hitrost. Nekaj časa vozim za njim potem pa, ker je cesta pregledna in široka, varno prehitim. Seveda med prehitevanjem opazim, da je model zamoten s telefonom a takoj ko sem mimo sem deležen rafala blendanja. Nato pa se mi bizgec prlima na odbijač na pol metra (zdaj je pa lahko peljal hitreje) in mi tako prilepljen pelje naslednjih par km dokler se cesta ne razširi v dva pasa in se vzporedno ustaviva pred semaforjem. Seveda sledijo šipe dol, da slišim kaj mi ima za povedat in kaj je tolk nujno, da mi je moral tolk časa blendat.

Še predno pridem do besede iz njegovih ust leti poplava besed s podobno hitrostjo kot je prej blendal, češ da ni bil pripravljen, da bi ga kdo šel prehitevat. Nakar mu odgovorim, da ne vem zakaj bi moral bit pripravljen sej prehitevanje ni tekmovanje kdo bo koga. Na te moje besede je samo izustil "k****n" in odpeljal. Dobro se mi je vsaj predstavil in zdaj vem ime s kom sem se pogovarjal tko, da za drugič vem, ko ga bom kje srečal in ga lahko pozdravim z dober dan g. k****n. :roll:

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Ne feb 05, 2012 3:19 pm

Nedam šipe dol da bi nekoga kurcal v tem mrazu, pa nej še tako pizdarijo dela :lol: Ali še huje, poslušal kaj ma nekdo za povedat ;)
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne feb 05, 2012 4:13 pm

~toMmy~ je napisal/-a:No če so bili dokaj dobri pogoji, potem res govoriva o telebanih. :D Nič novega, da se tako vozijo, prvi opali polžji tempo, zadaj vsi nabiti en drugemu na rit in noben ne prehiti. :roll: Ne vem, če sem kdaj videl, da bi se ta avto, ki povzroča kolono, umaknil... Najbolj kruto je, da ti pogosto nekdo, ki se je prej mirno vozil v tej koloni, začne pospeševat, ko ga prehitevaš. Spet drugi se ne odločijo prehitevat, dokler ne vidijo, da to počne tudi kdo drugi. V praksi to pomeni, da se ti ali naserejo direkt pred nos, ko si že na levem pasu ali pa jih prehitiš, pa "vračajo udarec"... v ali tik pred nepreglednim ovinkom... :?

Da ne bo kdo rekel, da pretiravam, par takšnih primerov se spomnim do podrobnosti, bilo jih je pa ogromno. :roll:

Tudi sam opažam... To je očitno postal pravi "šport" na našem koncu. Sem čez teden gledal "heroje" kako gredo na regionalki direkt v ovinek prehitevat. V bistvu je brezveze razlagat...

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne feb 05, 2012 5:16 pm

NejcZ je napisal/-a:Nedam šipe dol da bi nekoga kurcal v tem mrazu, pa nej še tako pizdarijo dela :lol: Ali še huje, poslušal kaj ma nekdo za povedat ;)

Ja pa če je blo full pomemembno no... ne razumeš, kolk časa se je trudu, da bi mi z blendanjem nekaj dopovedal - recimo lohk bi mi zadi pol avta falil, al pa recimo bi mi auspuh dol štrlel. Lohk, da mi kaka ledica v bremzni luči ne dela več al pa mi je črna barva s črke J na tablci dol padla. :mrgreen:

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po feb 06, 2012 10:06 am

Kaj je fora teh kvazi terencev ala X3, X5, ML, Q7 in podobnega sranja...samo zgago delajo na cestah ob snegu. Malo snega pa je že treba furati na 50% omejitve, bremzat pred vsakim ovinkom. A jst z 12 let staro astrico jih pa lahko brez problemov prehitim in vozim po omejitvah...ker situacija na cesti res ni bila tako kritična. UG8+ so se ta vikend odlično odrezale :)
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po feb 06, 2012 10:51 am

belkaena je napisal/-a:
tiguan je napisal/-a:Letališka cesta, ko prideš iz BTC-ja in zaviješ na Kajuhovo, je tam res samo en pas namenjen zavijanju levo, ker nekdo se je vzporedno pri meni postavil in kar zavijal levo, seveda nasprotno vozilo ni moglo normalno zavijat proti Kajuhovi oz. Šmartinski, ampak pametnjakoviču je uspelo proti na bus vozni pas k tam nima kaj delat.

Slika

Ah kaj vse smo že videli na tem križišču, tvoj primer ni le vsakdanji ampak se dogaja vsako uro.

No tukaj je tip z nissan patrolom razsul enga bmw-ja, ki je na vsak način poskušal priti pred njega na tak način. Tip (odvetnik) se ni pustil prehitet in je peljal do konca postaje vzporedno z bmw-jem in ker voznik bmw-ja ni pravi čas zabremzal, je na koncu treščil v patrola.
Kazen je bila vzgojna - policist mu je dal kazni za:
- napačno razvrščanje,
- napačna vožnja skozi križišče,
- prehitevanje po desni,
- vožnja preko avtobusne postaje,
- prehitra vožnja,
- nobvladljiva vožnja,
- povzročitev prometne nesreče
Potem je pa dobil še tožbo od odvetnika za poškodbe na privatni lastnini, na človeku (odvetnik je mal jamral za vrat) in še strah pa take bedarije.

In frajerček je bil na koncu ob skoraj 15.000 evrov.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po feb 06, 2012 12:18 pm

gecco je napisal/-a:Kaj je fora teh kvazi terencev ala X3, X5, ML, Q7 in podobnega sranja...samo zgago delajo na cestah ob snegu. Malo snega pa je že treba furati na 50% omejitve, bremzat pred vsakim ovinkom. A jst z 12 let staro astrico jih pa lahko brez problemov prehitim in vozim po omejitvah...ker situacija na cesti res ni bila tako kritična. UG8+ so se ta vikend odlično odrezale :)

Lani se je en novopečeni lastnik X3 pritoževal, da je avto zelo slab po snegu. Računaj, da so to večinoma težke, velike, nerodne krave s "cestnim" 4wd, visokim težiščem in (pre)širokimi gumami. Tudi če so montirane dobre gume (kar ni nujno, ker pogosto zmanjka financ), to v praksi niso ravno idealni avti za sneg. Marsikdo jih verjetno kupi, ker (tudi po oglasih sodeč) pričakuje, da bo po snegu "glavni", ko ugotovi, da je situacija ravno obratna, je pa ves presran. :D

tomzzi je napisal/-a:Tudi sam opažam... To je očitno postal pravi "šport" na našem koncu. Sem čez teden gledal "heroje" kako gredo na regionalki direkt v ovinek prehitevat. V bistvu je brezveze razlagat...

Nazadnje pred Dvorom je tako en retardiranec s polnim avtom ljudi (za tem, ko smo prehiteli njega in še dva ali tri avtomobile!) šel prehitevat celo kolono čez cel dolgi, nepregledni ovinek. Tik pred in tik za ovinkom sta dolgi pregledni ravnini, poleg tega smo ga malo naprej s premišljenim prehitevanjem dohiteli, ker dalje sploh ni vozil tako hitro. Naj mi kdo prosim razloži, kaj se takšnemu kretenu mota po glavi, zaradi njega bi se lahko razbil kup avtomobilov, če bi kdo pripeljal nasproti, posledice bi lahko bile tragične... Takšnemu bi jaz na mestu pobral vozniško, avto in še v zapor bi ga dal za kakšno leto, ker to je zame psihično motena oseba, ki nima kaj delat na cesti! :evil:

nebivedu je napisal/-a:
belkaena je napisal/-a:

No tukaj je tip z nissan patrolom razsul enga bmw-ja, ki je na vsak način poskušal priti pred njega na tak način. Tip (odvetnik) se ni pustil prehitet in je peljal do konca postaje vzporedno z bmw-jem in ker voznik bmw-ja ni pravi čas zabremzal, je na koncu treščil v patrola.
Kazen je bila vzgojna - policist mu je dal kazni za:
- napačno razvrščanje,
- napačna vožnja skozi križišče,
- prehitevanje po desni,
- vožnja preko avtobusne postaje,
- prehitra vožnja,
- nobvladljiva vožnja,
- povzročitev prometne nesreče
Potem je pa dobil še tožbo od odvetnika za poškodbe na privatni lastnini, na človeku (odvetnik je mal jamral za vrat) in še strah pa take bedarije.

In frajerček je bil na koncu ob skoraj 15.000 evrov.

O ja, takšnih tudi ne manjka po Ljubljani, na vso silo morajo nekam rinit, potem pa v prvi kafič na kavico. S poštarskim kombijem sem se lepo "zabaval" s takšnimi, mislim da je marsikdo naslednjič dobro premislil, če bo na vso silo s kršenjem predpisov rinil po avtobusnih postajah/pasovih, čez rumeno/rdečo itd. Je bilo kar nekaj izbuljenih oči! :shock: :mrgreen:
Slika

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To feb 07, 2012 12:24 am

Je**bote, sami šerifi... :roll: Ni vredno fantje, sam to vam povem - ni vredno... Še toliko manj pa v tistem križišču, kjer boste takoj na prvaga nabasal - pa če je je odvetnik gor al dol.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Če feb 09, 2012 3:24 pm

http://www.dnevnik.si/novice/svet_vozil/1042508529 :lol:

Mene še najmanj motijo tiste sprednje meglenke, ki imajo konkavno lečo spredaj, katera zelo učinkovito usmeri svetlobo. Če bi dovolili uporabo le teh (pri vozilih katera imajo H4 žarnice za kratko/dolgo luč bi za osvetlitev ceste takoj pred avtomobilom prav prišle ob prižganih dolgih snopih, ker se takrat nitka za kratko luč ugasne), me pravzaprav sploh nebi motilo.

Najbolj pa pravzaprav zadnje, bolj kot tiste klasične sprednje.
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če feb 09, 2012 3:34 pm

Samo 14% ima prižgane tudi takrat, ko ni megle? Pri nas je ta številka nad 50%... :roll: Zdaj recimo po snegu spet, cesta čisto bela, vidljivost na ta račun idealna, meglenke pa laufajo na polno.

V pondeljek sem recimo srečal tri avtomobile zapored, ki jim je pregorela leva žarnica za kratke, vsi lepo s pozicijsko. :roll:
Slika

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Če feb 09, 2012 3:46 pm

To ni nič, eden zadnič ponoči na avtocesti s cliom, ena zadnja ni delovala, druga se je izmenično prižigala. Spredaj je gorela ena, na drugi strani pa niti pozicijska. :roll:
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če feb 09, 2012 3:53 pm

Dobiš občutek, da lahko v tej deželici delaš z lučmi kar hočeš. :roll:
Slika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če feb 09, 2012 4:49 pm

Evo, teleban s frišnim izpitom (6 dni) pokasiru za 49KT in po možnosti 5let zapora in 5k € kazni:
http://24ur.com/novice/crna-kronika/po- ... zpita.html
Slika

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Če feb 09, 2012 5:00 pm

Me zanima, koliko let se je vozil brez izpita :lol:
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Če feb 09, 2012 5:21 pm

IcEm4n je napisal/-a:Evo, teleban s frišnim izpitom (6 dni) pokasiru za 49KT in po možnosti 5let zapora in 5k € kazni:
http://24ur.com/novice/crna-kronika/po- ... zpita.html

Edino pravilno.
Samo sreča da ni bil nihče poškodovan.

Samo tale je pa hecna..
Med postopkom sta mu policista zasegla še zavojček s posušenimi rastlinskimi delci, za katere se sumi, da je prepovedana droga.

:lol: :lol:

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Če feb 09, 2012 5:29 pm

hecni so tile novinarji (ali pač kdorkoli to piše). Pri omejitvi 70 je vozil KAR 120 :DDD . Potem pa uizi citat od policista "peljal s trikratno hitrostjo dovoljene v naselju", bah kaj pa je 150 v naselju :lol: ...
when in doubt, flat out
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov