gecco je napisal/-a:Kaj je fora teh kvazi terencev ala X3, X5, ML, Q7 in podobnega sranja...samo zgago delajo na cestah ob snegu. Malo snega pa je že treba furati na 50% omejitve, bremzat pred vsakim ovinkom. A jst z 12 let staro astrico jih pa lahko brez problemov prehitim in vozim po omejitvah...ker situacija na cesti res ni bila tako kritična. UG8+ so se ta vikend odlično odrezale

Lani se je en novopečeni lastnik X3 pritoževal, da je avto zelo slab po snegu. Računaj, da so to večinoma težke, velike, nerodne krave s "cestnim" 4wd, visokim težiščem in (pre)širokimi gumami. Tudi če so montirane dobre gume (kar ni nujno, ker pogosto zmanjka financ), to v praksi niso ravno idealni avti za sneg. Marsikdo jih verjetno kupi, ker (tudi po oglasih sodeč) pričakuje, da bo po snegu "glavni", ko ugotovi, da je situacija ravno obratna, je pa ves presran.
tomzzi je napisal/-a:Tudi sam opažam... To je očitno postal pravi "šport" na našem koncu. Sem čez teden gledal "heroje" kako gredo na regionalki direkt v ovinek prehitevat. V bistvu je brezveze razlagat...
Nazadnje pred Dvorom je tako en retardiranec s polnim avtom ljudi (za tem, ko smo prehiteli njega in še dva ali tri avtomobile!) šel prehitevat celo kolono čez cel dolgi, nepregledni ovinek. Tik pred in tik za ovinkom sta dolgi pregledni ravnini, poleg tega smo ga malo naprej s premišljenim prehitevanjem dohiteli, ker dalje sploh ni vozil tako hitro. Naj mi kdo prosim razloži, kaj se takšnemu kretenu mota po glavi, zaradi njega bi se lahko razbil kup avtomobilov, če bi kdo pripeljal nasproti, posledice bi lahko bile tragične... Takšnemu bi jaz na mestu pobral vozniško, avto in še v zapor bi ga dal za kakšno leto, ker to je zame psihično motena oseba, ki nima kaj delat na cesti!
nebivedu je napisal/-a:belkaena je napisal/-a:tiguan je napisal/-a:Letališka cesta, ko prideš iz BTC-ja in zaviješ na Kajuhovo, je tam res samo en pas namenjen zavijanju levo, ker nekdo se je vzporedno pri meni postavil in kar zavijal levo, seveda nasprotno vozilo ni moglo normalno zavijat proti Kajuhovi oz. Šmartinski, ampak pametnjakoviču je uspelo proti na bus vozni pas k tam nima kaj delat.
Ah kaj vse smo že videli na tem križišču, tvoj primer ni le vsakdanji ampak se dogaja vsako uro.
No tukaj je tip z nissan patrolom razsul enga bmw-ja, ki je na vsak način poskušal priti pred njega na tak način. Tip (odvetnik) se ni pustil prehitet in je peljal do konca postaje vzporedno z bmw-jem in ker voznik bmw-ja ni pravi čas zabremzal, je na koncu treščil v patrola.
Kazen je bila vzgojna - policist mu je dal kazni za:
- napačno razvrščanje,
- napačna vožnja skozi križišče,
- prehitevanje po desni,
- vožnja preko avtobusne postaje,
- prehitra vožnja,
- nobvladljiva vožnja,
- povzročitev prometne nesreče
Potem je pa dobil še tožbo od odvetnika za poškodbe na privatni lastnini, na človeku (odvetnik je mal jamral za vrat) in še strah pa take bedarije.
In frajerček je bil na koncu ob skoraj 15.000 evrov.
O ja, takšnih tudi ne manjka po Ljubljani, na vso silo morajo nekam rinit, potem pa v prvi kafič na kavico. S poštarskim kombijem sem se lepo "zabaval" s takšnimi, mislim da je marsikdo naslednjič dobro premislil, če bo na vso silo s kršenjem predpisov rinil po avtobusnih postajah/pasovih, čez rumeno/rdečo itd. Je bilo kar nekaj izbuljenih oči!