Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To jan 06, 2009 3:02 pm

sašo5 je napisal/-a:jaz sploh ne bi kupil avta s celjsko tablico :P

Ti si lahko novega dost dobrega privoščiš, da ti ni treba razmišljat o tem :lol:

Drugače pa men še ni to ratalo. Je pa res da nimam celjskega grba :roll:
LP Rok

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To jan 06, 2009 3:05 pm

Ni važn, da v motorju melje zelje, sam, da me pelje v Celje :lol:

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz To jan 06, 2009 6:22 pm

gecco je napisal/-a:mogoče je trenutno fraj, se pa lahko v 5min popolno nafila...potem se pa najde še več takih kot so ti ki parkirajo čez dva in na koncu dobiš v vrsti ki ima 20 parkirnih mest (npr) parkiranih 17 ali še manj avtov...kaj ti je res tak problem parkirat znotraj v boks?!?

a_sist je napisal/-a:Wizz in giffi dokazujeta da je nekaterim neznanski trud al pa loterijska sreča zadet boks na parkirišču. Takim je posvečena ta tema.

Eh eni mate privide očitno.. Kje sva jaz ali pa giffi napisala da parkirava čez dva parkirplaca? Mojega avta pomoje še ni bilo možno videt napačno parkiranega, tako da ne obtožujte za brez veze, ok?
Gecco, ni govora o parkiriščih pred neko trafiko, ki ima 20 parkirnih mest, ampak pred velikimi trgovinami z veliko parkirišči, kjer je ob vhodu vse zabasano, polovico parkinga okoli je pa frej. Pomoje sploh ni možen tak pretok avtov, da bi se v parih minutah vse zabasalo.

@Mihajlo; taki kot jih jaz zagovarjam nikogar ne ovirajo, ker parkirajo na praznem, kjer okoli ni avtov. To je isto kot da bi nekoga, ki ob 4h ponoč na praznem zasneženem parkirišču zategne ročno obtoževal, da se tega v prometu pač ne počne, čeprav je manj možnosti da s tem manevrom koga poškoduje, kot polovica stvari ki jih naredimo čez dan v prometu.

10x ali pa 100x raje mam ljudi, ki nočejo da jim kdo avto poškoduje in grejo na drug konc parkirišča parkirat čez 2 parkirplaca in s tem popolnoma nobenega ne ovirajo, kot pa tiste, ki morajo obvezno parkirat 5 metrov stran od vhoda in so pripravljeni 3min čakat na en parkplac, pa čakajo da bo nekdo zložil robo v avto, pospravil voziček, se vsedel v avto in odpeljal, da bojo potem tist plac dobili in pri tem delajo gužvo in zastoje na prehodnih delih parkirišč, zato da mu ne bojo slučajno noge odpadle in mu ne bi bilo treba prepešačit 30 metrov več...

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Če jan 08, 2009 1:44 pm

_BuLLet_ je napisal/-a:Jaz nisem iz Celja, pa vendar imam CE table (so ostale na avtu)
...
Torej, če imam CE table se mi bo to prej ali slej itak zgodilo :evil: Hitro table menjat :lol:

Ne sekiraj se, to glede CE voznikov je sam neka urbana legenda. Nikoli in iz nobenega mesta ne pridem bolj živčen kot iz Ljubljane. To meni osebno veliko pove o sposobnostih, predvsem pa kulturi voznikov. Take agresije in izsiljevanje kot v LJ ne doživiš nikjer.
Čez LJ ga ni, ne CE, ne MB, ne KK, ne London, ne Salzburg....

EDIT: Trst in Rim sta izvzeta, tja grem raje z busom kot še kdaj z avtom...

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Če jan 08, 2009 2:02 pm

dask je napisal/-a:Ne sekiraj se, to glede CE voznikov je sam neka urbana legenda. Nikoli in iz nobenega mesta ne pridem bolj živčen kot iz Ljubljane. To meni osebno veliko pove o sposobnostih, predvsem pa kulturi voznikov. Take agresije in izsiljevanje kot v LJ ne doživiš nikjer.

EDIT: Trst in Rim sta izvzeta, tja grem raje z busom kot še kdaj z avtom...

OFF:London je poezija v primerjavi z Ljubljano :P
Če ti je Trst prehud, probi za foro še Pariz...

ON: Včeraj v cityparku LJ - en model pri polni parkirni hiši (no, vsaj tisti del etaže je bil zabasan), parkira cliota MK1 čez dva parkplaca.
Jest pa s 2 letnim otrokom, tečnim ker je lačen in ima polne hlače, iščem parking malo
bliže da ga ne nosim čez cel parking.
Sicer to ni v moji navadi, vendar sem se tako razjezil ,da sem parkiral bočno pred njega - je bil zelo globoko noter v boksu, tako da sem bil jaz samo 10cm čez črto in nisem nikogar oviral...

Po pol ure pridem vn in mulo stoji pri avtu in lepo čaka... Niti pisnil ni...
Vem da moja rekacija ni bila kaj dosti boljša od njegovega ravnanja, samo tokrat me je pa res rajezilo...
Lep dan!

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Napisal/-a maius28 Če jan 08, 2009 2:02 pm

dask je napisal/-a:
_BuLLet_ je napisal/-a:Jaz nisem iz Celja, pa vendar imam CE table (so ostale na avtu)
...
Torej, če imam CE table se mi bo to prej ali slej itak zgodilo :evil: Hitro table menjat :lol:

Ne sekiraj se, to glede CE voznikov je sam neka urbana legenda. Nikoli in iz nobenega mesta ne pridem bolj živčen kot iz Ljubljane. To meni osebno veliko pove o sposobnostih, predvsem pa kulturi voznikov. Take agresije in izsiljevanje kot v LJ ne doživiš nikjer.

Se podpišem. Nestrpnost pa taka.
Nikoli ni prepozno.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Če jan 08, 2009 2:20 pm

Trst je mnogo boljši od Lj. V Lj res vlada nestrpnost, v Celju pa je morda več neznanja (vozniškega - v povprečju)

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Če jan 08, 2009 2:55 pm

W|zz je napisal/-a:
gecco je napisal/-a:Gecco, ni govora o parkiriščih pred neko trafiko, ki ima 20 parkirnih mest, ampak pred velikimi trgovinami z veliko parkirišči, kjer je ob vhodu vse zabasano, polovico parkinga okoli je pa frej. Pomoje sploh ni možen tak pretok avtov, da bi se v parih minutah vse zabasalo.

nisem govoril o trafikah ampak o eni vrsti npr. v parkirni hiši. Pa če je to pri vhodu al pa nekje bogu za hrbtom na drugi strani parkirišča.
Če bi pa rad videl parkirišče ki se zabaše v 5 minutah pa pridi zjutraj ob 6.50 pred Krko ;) ja ja, vem, zdj bo letel da to ni trgovina, da gre folk na šiht, sam jst mam pa glih tam primere ko ''kreteni'' res parkirajo kokr se jim sprdne in ne tko kot so boksi narisani in na koncu je v vrsti parkiranih dosti manj avtov kot bi jih lahko bilo...
evo, glih učeri zjutri sem slikal tak primerek (vem da tlele ni tema za slike, sam k je glih v kontekstu) :)
Slika

EDIT: Kar se pa Ljubljane tiče...nikoli ne maram posploševati, ampak za Ljubljančane pa res ne moreš druzga rečt kot da so najbolj objestni, nesposobni, prepotentni šoferji kar jih je v Sloveniji!
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Če jan 08, 2009 2:59 pm

Takega jaz z užitkom zaparkiram tik ob vozniška vrata - pardon, popravek - sem jih (morda 2-3 x v več letih), - dokler nisem začel razmišljat, da je morda on tako parkiral zaradi prejšnjega b***** na njegovi desni. Tega ne počnem več, dvignem pa večkrat kakšen brisalec - samo v opozorilo.

Se mi je pa že dvakrat zgodilo, da so me z obeh strani zaparkirali tako tesno, da sem moral zlest v avto skozi peta vrata (na srečo sem jih imel), čeprav je bil avto prej lepo parkiran.
Svašta...

giffy
Nov uporabnik

Kraj: Laško

Napisal/-a giffy Če jan 08, 2009 3:38 pm

GoGo je napisal/-a:
dask je napisal/-a:

ON: Včeraj v cityparku LJ - en model pri polni parkirni hiši (no, vsaj tisti del etaže je bil zabasan), parkira cliota MK1 čez dva parkplaca.
Jest pa s 2 letnim otrokom, tečnim ker je lačen in ima polne hlače, iščem parking malo
bliže da ga ne nosim čez cel parking.
Sicer to ni v moji navadi, vendar sem se tako razjezil ,da sem parkiral bočno pred njega - je bil zelo globoko noter v boksu, tako da sem bil jaz samo 10cm čez črto in nisem nikogar oviral...

Po pol ure pridem vn in mulo stoji pri avtu in lepo čaka... Niti pisnil ni...
Vem da moja rekacija ni bila kaj dosti boljša od njegovega ravnanja, samo tokrat me je pa res rajezilo...

Edino pravilno :)
It's not about what you know, It's about what you can prove.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če jan 08, 2009 4:08 pm

dask je napisal/-a:EDIT: Trst in Rim sta izvzeta, tja grem raje z busom kot še kdaj z avtom...

to ti pove vse kakšen "šofer" si.....

Jaz se tam sprostim....dodam še Milano in Zagreb :P

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Če jan 08, 2009 4:09 pm

Gecco, tukaj se strinjam s tabo, ampak to je malo drugačen primer. To je parkirišče, ki se verjetno vsak dan napolni do zadnjega kotička in v tem primeru so res debili tisti, ki si vzamejo pravico zavzet dva boksa. Ko iščeš parkirplac in ga nikjer ne najdeš, potem pa vidiš enega takega, itak da se ti dvigne pritisk, jaz zagovarjam samo tiste, ki so parkirani čez dva, pa je okoli še vedno več kot dovolj prostora. No sej ne da jih ravno zagovarjam, samo pravim da ne povzročajo zastojev, ne delajo gužve, ni zaradi njih nič manj prostora, itd. Problem so taki, kot polo na sliki pa mentalni invalidi na prostorih za fizične invalide.
Smotan je tudi, da lahko nekoga obtožiš, čeprav ni nič kriv. Obstaja tudi procent možnosti, da se je polo parkiral, ko je bilo parkirišče več ali manj polno, avta levo in desno odnjega pa sta bila tudi takrat narobe parkirana, tako da nekako ni imel drugih možnosti...

Glede ljubljančanov pa ne vem kaj se tako pritužujete. To je pač mesto, če bi vse iz lj preselili v celje, kršno, novo mesto, bi bilo popolnoma isto ali pa še huje. Itak da je bolj živčen tisti, ki se mora več kot pol ure cjazit v gužvi, kot pa tisti iz majhnega kraja, ki mu tega ni treba. To je pač mesto in nekakšen princip vožnje, ki ga le ta potegne za sabo. Čisto smiselno in nič novega.
---
Ah Sašo, sproščaj se raje v masažnem stolu pred tv-jem :D hec :)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če jan 08, 2009 4:18 pm

W|zz je napisal/-a:Ah Sašo, sproščaj se raje v masažnem stolu pred tv-jem :D hec :)

...nimam...(ob tv-ju pa zaspim po parih minutah...)

"sproščam" sem mislil tako, da mi gušt gledat kako vse poteka tekoče, propustnost semaforjev(o tem sem že pisal v eni temi) noben ne drema na križiščih, vozi se 60-70, parkira se na branik, pešcim se trobi, če ob nepravem trenutku na cesto stopijo :P rondoji_fantazija..........skratka, vse tako kot mora bit in če znaš, se uklopiš, če ne bolje javni prevoz, kot je napisal uporabnik zgoraj..

P.S. glede parkiranja čez "dva/tri" se pa strinjam s tabo_in tako tudi delam ,pa peš mi ni težko par 100m it....tam je ponavadi vse fraj, ampak ne: vsak bi pred vrata al pa še celo notri.....
Zadnjič spremenil sašo5, dne Če jan 08, 2009 4:19 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Če jan 08, 2009 4:19 pm

Ja kar se Ljubljančanov tiče, so moje izkušnje take, da ne znajo uporabljati žmigavcev, ''ne vedo'' na kateri pas se morajo razvrstiti če hočejo kam zaviti, vijugajo med kolonami na dvopasovnicah in še in še...Celje pa Maribor mi ne delujeta kot neki dosti manjša kraja od LJ, ampak tam takih ''pizdarij'' ne doživljam...
EDIT: vidm da sm čist zabluzu zdj v tej temi, tko da se opravičujem za off ;)
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če jan 08, 2009 7:53 pm

Dejmo antiljubljančani malo hormončke umirit... tudi v ljubljani ne bi bilo nobene gužve, pa občutno manj izsiljevanja in pizdarij, če bi se po mestu vozili samo njihovi prebivalci. Tako pa vsak dan Ljubljano zatrpa cca 150.000 avtov iz cele Slovenije.

In za kaos smo krivi čisto vsi, ki "moramo" svoj pleh riniti v samo Lj pa ne glede iz katerga konca Slovenije smo. In pizdarije delamo vozniki iz vse Slo pa ne glede a mamo na tablici napisan LJ, CE, KR, MB, NM, PO, GO, KP, SG al pa MS. :?

Malo več objektivnosti bi prosil pa manj posploševanja. ;)

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Pe jan 09, 2009 9:04 pm

Samo s to razliko, da jih tisti iz LJ marsikdaj naredi, ker je raz3,14zd..n, da mu en s KR dela gužvo.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Pe jan 09, 2009 9:06 pm

sašo5 je napisal/-a:
dask je napisal/-a:EDIT: Trst in Rim sta izvzeta, tja grem raje z busom kot še kdaj z avtom...

to ti pove vse kakšen "šofer" si.....

Jaz se tam sprostim....dodam še Milano in Zagreb :P

To pa naj bi pomenilo kaj? Razen nekajkrat zbita divjad še nisem imel nesreče, prevozil sem precej Evrope in Velike Britanije (z volanom na desni), kazen sem plačal v desetih letih trikrat.
Pa mi ti povej, kakšen voznik sem? Delam pa 40.000 do 45.000 km na leto.

matobeli
Novinec

Napisal/-a matobeli Če jan 22, 2009 12:01 pm

da še jaz dodam svoj lonček: v kranju (ja tudi v kranju se to dogaja) je eno križišče kjer je pregovorno pas popolnoma zaparkiran v vseh urah, ker je tam banka, poslovno poslopje (z parkirno garažo) in bar, se pač ljudje ki imajo opravke ustavljajo na voznem pasu. velikokrat se pas spremeni kar v parkirišče. tako moraš obiti vse avtomobile po nasprotnem pasu, križišče pa je precej prometno
Bruum Bruum!

Uporabniški avatar
jurcek3
Novinec

Napisal/-a jurcek3 So jan 31, 2009 7:15 pm

BBoss je napisal/-a:Dejmo antiljubljančani malo hormončke umirit... tudi v ljubljani ne bi bilo nobene gužve, pa občutno manj izsiljevanja in pizdarij, če bi se po mestu vozili samo njihovi prebivalci. Tako pa vsak dan Ljubljano zatrpa cca 150.000 avtov iz cele Slovenije.

In za kaos smo krivi čisto vsi, ki "moramo" svoj pleh riniti v samo Lj pa ne glede iz katerga konca Slovenije smo. In pizdarije delamo vozniki iz vse Slo pa ne glede a mamo na tablici napisan LJ, CE, KR, MB, NM, PO, GO, KP, SG al pa MS. :?

Malo več objektivnosti bi prosil pa manj posploševanja. ;)

jaz pa mislim da je cist logicno da smo ljubljancani zivcni na cestah, ce nas ovira folk k pride iz mesta kjer imajo samo en krizisce s semaforjom in vozjo tko zmedene da se sprasujes zakaj nima zgoraj napisa avto sola,
v raznih trgovskih srediscih se moras pa znajti zaradi pomankanja parkirnih prostorou,, seveda pa ne odobravam ljudi ki parkerajo na dveh boxih in na boxu za invalide

lp :P

Uporabniški avatar
ijuvan
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a ijuvan So jan 31, 2009 7:21 pm

:lol: Koliko vinjet ma avto ki je parkiran zraven policijskega,
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov