Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jan 06, 2006 9:18 am

Nu-NRG je napisal/-a:Jaz se vedno vztrajam pri temu, da potem pa naj mi ne kradejo denarja. Ceste so ena velika liknja, pozimi je se slabse. KAM GRE DENAR ZA POVRACILO UPORABE CEST? CE ne delajo nic, potem naj tudi ne kradejo. Kdor ne dela, naj ne je. Botom end. Pa da ne bo spet kdo pisal naj ne robantim cez boge ljudi. To ne leti na FRje kateri sedijo v tovornjaku ali suflo drkajo. Leti na tist gor, ki so tiho, ki bi jih ze zdavnaj mogl pometat ker ne delajo drugega kot bluzijo in seveda iz tega narediti izgled.

In ja, jaz sem se peljal z ketnami na zimskih gumah in ja tudi lopato sem vrtel, ampak kar je visek je visek.

LP, Klemen

PS: FR = Fizicki Radnik

Ja FR-ji delajo, ostali pa jemljejo tvoj denar za to da imajo velike plače - ampak to je že politika. Pustmo to, ker to se bo uredil, prec ko bo en FR dost znoru pa bo postrelu svoje šefe.

Meni je sicer vseeno kako so spucane ceste - ampak večina bi pa rada sredi orenk zametov kopno in suho cesto. To pa vemo je nemogoče. Poznam človeka, ki je novembra na tistem prvem padanju snega šel od doma ob 1h zjutraj(so ga poklicali v službo), vrnil se je pa čez 22 ur - naslednjo noč ob 23h - in kaj je vmes delal - plužil je s tovornjakom - celih 22 ur je bil na cesti - a je kdo pomislu kok je to nevarno, ko pa naj bi vozniki kamionov vozili 8 ur, potem pa 8 ur počivali.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Sajmon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Sajmon Pe jan 06, 2006 10:20 am

Nebivedu. Temu se pa reče EU in sodobni trendi kapitalizma. :evil: To smo hotl, zdej pa mamo!! Bi lahko pisal in preklinjal do nezavesti pa ne bom!!
Jebesh EU!!!

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Pe jan 06, 2006 10:36 am

Predvsem pa se gre o temu, da ne zelimo met suhe ceste sredi najvecjega meteza ampak sramota, da dolocenega snega se zdej niso odpeljali in da grejo z plugi ven potem ko se jim ceste ze zbijejo, truckerji posrek postavijo, par nerec in potem fantje itaq nimajo vec kej iskat z plugi zunaj. To je tisti problem. Kot sem rekel, nekdo od visjih je odgovoren za to.

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Marko_mx-3
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Marko_mx-3 Pe jan 06, 2006 1:07 pm

no za danes zjutraj lahko potrdim da so kamioni z soljo že pred 3. uro okoli letal, vsaj po domžalski občini in so posolili vsako uličico vključno z našo ki je dolga 100m in slepa ulica.

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 So jan 07, 2006 5:28 pm

Ljudje so res preveč razvajeni. Ketne misljo da majo samo še z okras in bok ne daj da bi se roke zmočili na snegu. Snega je letos dost velik predvsem pa je padal zelo hitro. Tako da verjemem da se marsikaj ne da splužit. Ravno na odseku kjer sem se peljal z dvema kolegoma v prtlažniku da sem spelu in je večina avtov v dolini ostalo je bilo snega vidt kot da ni blo pluga tam že vsaj en dan. Pol ure pozneje sem zvedu da je bila cesta 3/4 ure prej splužena do asvalta in posuta. Kaj lahko cestarji še več nardijo ?? Lhudje so pa v dolini cestarje šreklinjal da bi pa kdo ketne gor dal pa ne.

Vsak ki gre pozimi v Avstrijo že dobro ve da rabi res dobre zimske gume ponavadi pa kar ketne. Do slovenske meje pride pa vsak brez keten. Med močnim sneženjem res ne čez 12 ur pa sigurno. Na avstrijski strani so pa že ob majhnih padavinah obvezne verige. Tako da naši cestarji niso tako švoh. Ob tistih padavinah v Lj so pa res zatajili samo to je pa zgodovina. Jebat ga se nardi.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS So jan 07, 2006 6:52 pm

vidm, da so eni nam usaj malo naklonjeni. direktor celjske firme je lepo napisu v castniku "nase ceste" v zaklucku, " da je zimska idila zares lepa, ampak da se naj ljudje kljub vsemu zavedajo, da je vecina od nas, cestarjev, takrat u sluzbi".

Kritike bodo zmeri. da povem samo neki primerov: doskrat sem dezurn v ZS (zimska sluzba), prejmem malo morje klicev. tako eni tarnajo, da se jim je pri pluzenju zapluzu dovoz, pol drugi, zaka se cesta ne posipa s peskom, zakaj se samo s soljo, pol spt enim ni prou, k se posipa z mesanico, ipd.
vedn k zapade pru sneg, smo cestarji najslabs. taki smo slovencki. naplosn smo nezadovoljni s placami, nam je zau za vask kes.
sm ze prej napisu, da denar za uporabo cest NI namenjen vzdrzevanju cest. la pa mogoce kak promil. denar gre izkljucno v proracun.

se neki: v avstriji se komot zapre avtocetsa, pr ns buh ne dej db kaksno lokalko zapr. bi bil takoj ogenj v streh
Slika

pele
Novinec

Napisal/-a pele So jan 07, 2006 10:11 pm

BoneS je napisal/-a:vidm, da so eni nam usaj malo naklonjeni. direktor celjske firme je lepo napisu v castniku "nase ceste" v zaklucku, " da je zimska idila zares lepa, ampak da se naj ljudje kljub vsemu zavedajo, da je vecina od nas, cestarjev, takrat u sluzbi".

Kritike bodo zmeri. da povem samo neki primerov: doskrat sem dezurn v ZS (zimska sluzba), prejmem malo morje klicev. tako eni tarnajo, da se jim je pri pluzenju zapluzu dovoz, pol drugi, zaka se cesta ne posipa s peskom, zakaj se samo s soljo, pol spt enim ni prou, k se posipa z mesanico, ipd.
vedn k zapade pru sneg, smo cestarji najslabs. taki smo slovencki. naplosn smo nezadovoljni s placami, nam je zau za vask kes.
sm ze prej napisu, da denar za uporabo cest NI namenjen vzdrzevanju cest. la pa mogoce kak promil. denar gre izkljucno v proracun.

se neki: v avstriji se komot zapre avtocetsa, pr ns buh ne dej db kaksno lokalko zapr. bi bil takoj ogenj v streh
Ker imamo pri nas eno svojo "turbo "demokracijo ,kjer lahko vsak "laja" po svoje.Daleč smo še od zahoda ,kamor se tako radi štejemo.

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a Bric So jan 07, 2006 10:29 pm

BoneS je napisal/-a:vidm, da so eni nam usaj malo naklonjeni. direktor celjske firme je lepo napisu v castniku "nase ceste" v zaklucku, " da je zimska idila zares lepa, ampak da se naj ljudje kljub vsemu zavedajo, da je vecina od nas, cestarjev, takrat u sluzbi".

Seveda! Ostali pa nismo v službi, al kaj?
Rad bi videl, da pada sneg NON-STOP, najmanj 1 mesec brez presledka, in da se ustavi za 1mesec ves promet, od najmanjšega kombija, do 40tonskega šleparja, in da bi v trgovini zmanjkalo tudi papirja za rit brisat!!!!

Bi verjetno potem nekateri drugače razmišljali!

Če še ne veste! Tud ekran, v katerega sedaj gledate, je moral nekdo pripeljati iz tovarne v trgovino, pa vse ostale izdelke, ki so nam samoumevni, da jih preprosto vzamemo iz police! Saj drugače je tud ogenj v strehi, ne? :evil:
Slika

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a Bric So jan 07, 2006 11:08 pm

bajt je napisal/-a:Ze res,Bric,da ni prisel sam.Toda ,kje pise , da ga moras kupit glih ta moment?Gre se samo zato,da je treba vcasih glih malo potrpet.Sej tud dohtar te ne vzame kar mimo vrste, ce ni glih nujno.Saj jst mislim, de se vsi razumemo o cem govorimo.LP Bajt.

Nikjer ne piše, da ga moraš kupit tisti moment! Ampak trgovina od prevoznika ZAHTEVA da ga moraš dostavit v točno določeni minuti! Seveda, tisti ki niste nikoli delali v transportu pa tega ne veste.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov