IcEm4n je napisal/-a:če namiguješ na to, d ne upošteva zvcp-ja, se motiš. Dejansko so nekateri pešci opice.
volan je napisal/-a:Takega motorista ni težko spregledat. Ko je dedek v golfu speljal na glavno cesto, sta bila še dovolj daleč. Za motorjem je ostala ene 50m dolga zavorna pot, in po 50 metrih je bil trk zelo silovit. Torej sta imela mladeniča na motorju vsaj "avtocestno" hitrost. Koliko je tam omejitev?
PureTNT je napisal/-a:bam88 je napisal/-a:volan je napisal/-a:Takega motorista ni težko spregledat. Ko je dedek v golfu speljal na glavno cesto, sta bila še dovolj daleč. Za motorjem je ostala ene 50m dolga zavorna pot, in po 50 metrih je bil trk zelo silovit. Torej sta imela mladeniča na motorju vsaj "avtocestno" hitrost. Koliko je tam omejitev?
ja motorist se je mogu z avtocestno hitrost zabit v golfa... ker da pustis za sabo 50m zavorne poti in pol obrnes osebni avto za 90° + ubijes voznika je mogla bit hitrost nenormalno velika. drgac omejitev na tej cesti je 90km/h.
Tam je bilo že precej nesreč, nazadnje lani, ko sta umrla starejša ženska, ki je cetso prečkala izven prehoda in motorist. Cesta je dolga in pregledna, zaradi česar se da tam peljati resnično hitro, vendar mnogo pešcev in avtomobilistov sploh ne preveri ali se morda kdo bliža in na cesto stopijo/zapeljejo na slepo.
volan je napisal/-a:Sem prepričan, da če bi una dva na motorju vozila po omejitvi, da bi bili zdaj vsi 3 še živi. Tudi če bi ju dedek kljub temu spregledal, bi se v 50 m moral motor z dvema tipoma ustavit, ali pa bi rabil par metrov več, kar bi pridobil še z "reakcijsko razdaljo" pri normalni hitrosti.
bam88 je napisal/-a:volan je napisal/-a:Sem prepričan, da če bi una dva na motorju vozila po omejitvi, da bi bili zdaj vsi 3 še živi. Tudi če bi ju dedek kljub temu spregledal, bi se v 50 m moral motor z dvema tipoma ustavit, ali pa bi rabil par metrov več, kar bi pridobil še z "reakcijsko razdaljo" pri normalni hitrosti.
se strinjam s tabo.. mogoce je res voznik golfa kriv da jih je izsilil ampak je pa voznik motorja kriv da je povzrocil smrtne zrtve. Mors neki pomislt kot tumbam ze cele 2 dni po forumih.. da motorist je mel zavorne poti 50m ce bi vozil 90 se pravi po omejitvah bi se lahko varno ustavil, voznik golfa bi ga pravocasno opazil. Tok je mogu pa met tako nenormalno veliko hitrost da je kljub 50m grobega zaviranja uspel narediti iz osebnega avtomobila totalko ter ga obenem se obrniti za 90°in pobiti 2 cloveka zraven.
PureTNT je napisal/-a:Noben problem ni peljati 250, če to počneš z glavo, vendar je v tem primeru precej očitno prevladala bodisi objestnost bodisi neizkušenost. Čim je zagledal vozilo, bi moral motorist zavreti na omejitev ali manj, pa bi bili vsi trije še danes živi. Četudi je voznik Golfa v tem primeru tehnično izsilil prednost, je nesrečo absolutno zakrivil voznik motorja.
LP
PureTNT je napisal/-a:Noben problem ni peljati 250, če to počneš z glavo
PureTNT je napisal/-a:Čim je zagledal vozilo, bi moral motorist zavreti na omejitev ali manj, pa bi bili vsi trije še danes živi. Četudi je voznik Golfa v tem primeru tehnično izsilil prednost, je nesrečo absolutno zakrivil voznik motorja.
AndrejD je napisal/-a:ksz
http://delo.si/index.php?sv_path=41,1735,284980
Ni mi jasno kako lahko stalno pokne v bližini mosta, na teh 10m sem videl že več podobnih nesreč, parkrat tudi kako so eni za las ušli prometni. Vidljivost je dobra...
kolesar je napisal/-a:AndrejD je napisal/-a:ksz
http://delo.si/index.php?sv_path=41,1735,284980
Ni mi jasno kako lahko stalno pokne v bližini mosta, na teh 10m sem videl že več podobnih nesreč, parkrat tudi kako so eni za las ušli prometni. Vidljivost je dobra...
hitrosti so velike...
pa zadnič sm tudi sam tukaj spregledal avto... sem bil že na levem pasu ko v dolini vidim siv avto, ki se je dobesedno zlil z asfaltom...
pa verjetno bi marsikdo rad mimo tovornjaka, sploh če se pelje 25 v klanec...