Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Kaj meniš o novem Zakonu o varnosti cestnega prometa?

Zakon je povsem napačen - na referendumu bi glasoval proti
86
54%
Zakon ni dovolj dober - na referendumu bi glasoval proti
39
25%
Zakon je dovolj dober - na referendumu bi glasoval za
4
3%
Zakon je dovolj dober - sem proti referendumu
4
3%
Zakon ni dovolj dober - a sem proti referendumu
10
6%
Zakon ni dober, a ne bi šel na referendum
5
3%
Zakon je dober, a ne bi šel na referendum
1
1%
Ne poznam
9
6%

Skupaj glasov : 158

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr mar 12, 2008 12:11 pm

Gustelj, povsem te razumem, zakaj niti v enem postu nič ne rečeš na take pripombe
Voith je napisal/-a:tole je ena grda zajebancija s strani drzave. na svetu je 120+ drzav in nobena nima takih kazni. majo pa druge stvari ki pripomorejo k varnejsemu prometu. zakaj se po njih mal ne zgledujejo kreteni.

Na to pač nimaš odgovora, zato si raje tiho, saj se nočeš blamirat (in ti dam povsem prav). A ker govorimo predvsem o varnosti na cesti (in predvsem v tem kontekstu o kaznih), nehaj že enkrat mešat drek v temo s parcialnim in pristranskim komentiranjem samo enega elementa, če hkrati zamolčuješ vse ostalo, kar je nedvomno bolj bistveno ali vsaj pomembnejše.

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj Sr mar 12, 2008 12:22 pm

Katere so to "druge stvari"?

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Sr mar 12, 2008 5:42 pm

gustelj je napisal/-a:Če seštejemo vse pripombe, dobimo v kratkem tole:

"Ne mene, ki sem revež! Njega dajte, ki ima veliko denarja! Samo poglejte s kakšnim avtom se vozi!"

Vozite po predpisih, dragi moji, pa vas ne bo nič koštalo!

Če malo parafraziram gornjega Ghandija:
Rad imam avtomobile, avtomobilisti so tisti, ki jih ne maram.

Gustelj roko na srce, na 50 omejitve, kakšno kazen si lahko privoščiš :?: Jaz osebno max. 10 km/h plus, ker mi proračun več ne dopušča. Nekaterim pač dopušča več. Zato ni napačna ideja kaznovati glede na dohodek. Ker razni novopečeni bogataši ki se obnašajo kot nedotakljivi delajo največ piz....rij na cesti. Kako pa do tega denarja pridejo je drugo poglavje, vedi pa da se ne obremenjujejo če ga udariš za 200€ po žepu, ker jih bo čez pol ure nekje nekako zaslužil nazaj.

lp

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Sr mar 12, 2008 6:22 pm

Pol pa mi povej, kdo te sili da pelješ 10kmh+ v naselju ??? pelji 50km/h pa neboš rabil velikih dohodkov.
Največ "samomorilcev" ima avte ala "šport" in ti ponavadi niti niso zaposleni.
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj Sr mar 12, 2008 7:16 pm

balodlak je napisal/-a:Neuporaba žmigavcev...
Krožna? (to mi gre na živce)
Nenastavljene luči?
Prilagajanje razmeram? (dokler se ne zaletiš greš lahk zunej naselja 90 (razn če je tabla), pa tut če je cesta ko špegel)
Neuporaba špeglov?
Nekoncentrirana vožnja?
NEumikanje koloni avtov (razen če voziš točno po omejitvi)
Vožnja v rdečo
Poskus množičnega umora (po napačni strani na AC)
Mobitel v rok?

To so torej druge stvari, ki pripomorejo k varnejšemu prometu ???

Tudi prav, če ti tako praviš.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr mar 12, 2008 8:50 pm

balodlak narobe prebere ali razume in gustelj že ves vesel citira, ker mu gre na mlin.
Gre se za stacionarne radarje v naseljih in izven naselja(ne an avtocestah), večja kvaliteta asfalta, izobraževanje in pa predvsem kazni, ki ne temeljijo na pobiranju denarja ampak na čimhitrejši izgubi izpita. Lep primer je kazern za uporabo mobitela brez prostoročnega telefoniranja v (iz tvoje strani tako zelo opevani)angliji, ki znaša reči in piši 60 funtov (46 €) in 3 kazenske točke. zakaj pri ans ni kazenskih točk pri takih prekrških??? Ja da se pobira denar.

aja pa definiraj prosim besedo avtomobilisti, da bomo vedeli koga šteti med tiste ki jih ne maraš, gustelj, ker navsezadnje smo lahko avtomobilisti vsi, ki smo člani tega foruma ali pa tisti, ki imamo izpit za avto oz si le-tega lastimo(tut ti si med nami, če se ne motim in očtno se pol sam sebe ne maraš??)
LP Rok

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj Sr mar 12, 2008 9:27 pm

off: 60 funtov je 78.43 €

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr mar 12, 2008 10:04 pm

js sem to sam c/p iz novice na avtomaniji naredo
vbistvu je znesek tu postranskega pomena, bol sem hoto to pokazat, da dobiš tam pike tut za telefoniranje
od tu sem c/p naredo
LP Rok

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr mar 12, 2008 11:19 pm

esem je napisal/-a:Gustelj, povsem te razumem, zakaj niti v enem postu nič ne rečeš na take pripombe
Voith je napisal/-a:tole je ena grda zajebancija s strani drzave. na svetu je 120+ drzav in nobena nima takih kazni. majo pa druge stvari ki pripomorejo k varnejsemu prometu. zakaj se po njih mal ne zgledujejo kreteni.

Na to pač nimaš odgovora, zato si raje tiho, saj se nočeš blamirat (in ti dam povsem prav). A ker govorimo predvsem o varnosti na cesti (in predvsem v tem kontekstu o kaznih), nehaj že enkrat mešat drek v temo s parcialnim in pristranskim komentiranjem samo enega elementa, če hkrati zamolčuješ vse ostalo, kar je nedvomno bolj bistveno ali vsaj pomembnejše.

no dejmo mal bol natancno, ker s tem replajem si nametal drek v ventilator v precej vecjem volumnu kot sem to storil jaz.

najprej mi najdi drzavo ki ima 1000€ oz vrednostni ekvivalent za prekoracitev omejitve v naselju za 30km/h potem se lahko pogovarjava naprej o ukrepih, ki bi morda pripomogli k vecji varnosti na nasih cestah. nikar pa ne poizkusaj interpretirati mojih postov ker mi gre to na zivce.

lahko ti nastejem 30 ukrepov, ki bi izboljsali varnost na nasih cestah in niso povezani s kaznimi, vendar se mi ne da pisati, ker je to izguba casa. predvsem zato ker je vecinski delez forumasev na tem forumu prezelenih, da bi se spuscal z njimi v resnejse debate, malo pa tudi zato ker sem prelen in tudi zato ker s tem nebom naredil nobene vecje koristi oziroma razlike.

v sloveniji primankuje ljudi, ki bi razmisljali realno, po drugi strani pa je prevec teoreticnih ekstremistov. in tocno ta zakon je produkt nekega ekstremista, ki pozna zvcp in knjigo varna voznja na pamet, o realnosti in prakticnem delu prometa pa nima pojma.
Zadnjič spremenil Voith, dne Sr mar 12, 2008 11:38 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr mar 12, 2008 11:28 pm

gustelj je napisal/-a:Če seštejemo vse pripombe, dobimo v kratkem tole:

"Ne mene, ki sem revež! Njega dajte, ki ima veliko denarja! Samo poglejte s kakšnim avtom se vozi!"

Vozite po predpisih, dragi moji, pa vas ne bo nič koštalo!

Če malo parafraziram gornjega Ghandija:
Rad imam avtomobile, avtomobilisti so tisti, ki jih ne maram.

jaz se vozim s porschejem in imam denarja vec kot zadosti in nikjer nisem rekel da sem revez.

realno in pravicno pa se mi zdi kaznovanje glede na premozenje kajti 1000€ pomeni razlicnim slojem ljudi razlicno vrednost.
procentualna kazen glede na premozenje pa vsem pomeni isto kar je pravicno in pravicnost naj bi bila prva prioriteta kazenskega prava.

ti pa si mentalni pohabljenec zato se prosim vzdrzi nadalnjega komentiranja mojih komentarjev.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če mar 13, 2008 1:17 am

Voith je napisal/-a:
no dejmo mal bol natancno, ker s tem replajem si nametal drek v ventilator v precej vecjem volumnu kot sem to storil jaz.

Ti dreka v ventilator sploh nisi metal, v tem uživa samo Gustelj. Na vsaki strani je omenjen vsaj kakšen "ostali ukrep", nato pa Gustelj, ki tako vneto vse prebere (verjetno zna stari in novi ZVCP na pamet), zahteva seznam "ostalih ukrepov". Neresno...
Najbolje ga je ignorirat.
lp

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj Če mar 13, 2008 10:30 am

Voith je napisal/-a:ti pa si mentalni pohabljenec zato se prosim vzdrzi nadalnjega komentiranja mojih komentarjev.

Če se javno izpostavljaš, boš tudi javno obravnavan, tako kot jaz in stotine drugih.
Če ti pa ne paše odziv na tvoje besede, pa ne piši, dragec!

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj Če mar 13, 2008 10:35 am

Sicer pa je bil moj odgovor splošen, mišljen na množico vseh odzivov in sploh ne konkretno na tvojega. Ampak očitno si se hotel prepoznati v opisu.

Kakor je že rekel francoski dramatik: "Kdor se čuti prizadetega, je bil mišljen!"

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če mar 13, 2008 12:01 pm

verjetno je moj citat ghandija v podpisu in tvoje omenjanje slednjega popolno naklucje. navsezadnje na tem forumu neprestano vsi omenjamo ghandija.

Uporabniški avatar
FoxTer
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a FoxTer Če mar 13, 2008 7:32 pm

gustelj je napisal/-a:[
Če se javno izpostavljaš, boš tudi javno obravnavan, tako kot jaz in stotine drugih.
Če ti pa ne paše odziv na tvoje besede, pa ne piši, dragec!

Daj sam malo skuliraj.
Če nimaš pametnejšega dela, kot to, da dražiš ljudi, potem se spokaj raje na kakšen psiho.net...
Si pa res en pravi "buhtelj".... sry ... "gustelj"....

Oprosti, ampak, če grejo vsi proti tebi, pol si pa ti na napačnem voznem pasu.....
Da ne boš kot Mujo:" ne jedan, ima ih tu puno...."
Sry za OT :(
My dream: Ford Mustang Shelby GT500

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj Če mar 13, 2008 8:33 pm

FoxTer je napisal/-a:Oprosti, ampak, če grejo vsi proti tebi, pol si pa ti na napačnem voznem pasu.....

He, he, he, ta ti je dobra! Ampak upoštevati moraš dejstvo, da sem jaz BULDOŽER!

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Če mar 13, 2008 8:39 pm

gustelj je napisal/-a:
FoxTer je napisal/-a:Oprosti, ampak, če grejo vsi proti tebi, pol si pa ti na napačnem voznem pasu.....

He, he, he, ta ti je dobra! Ampak upoštevati moraš dejstvo, da sem jaz BULDOŽER!

Ok lahko mi date karton al kakorkoli se kaznujete tu naokoli...

gustelj ti nisi BULDOŽER ampak ena OPICA , ki ji je dolgčas ;)

Lepo, da zagovarjaš svoja stališča, ampak dej nam argumentiraj svoja stališča še iz česa drugega kot iz policijske statistike :roll: ti lahko pošljem dokaz, da se še "tam gor" zavedajo/zavedate da niso dovolj kreditibilne... Dej še ti nam malo argumentiraj pa se bomo mi mal norce delal :P

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Če mar 13, 2008 8:42 pm

..brez gosenic, in se te ne da prestavit :idea:

lp

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če mar 13, 2008 8:47 pm

gustelj: off
bravo! samo to lahko recem ..se kaksen post vec na temo "izzivamo in potenciramo"
pa se bos lahko opraviceval vsem se posebno pa esem-u ki je hotel samo razviti PRAVO
debato v tej smeri...opraviceval se bos pa zato ker bo slo tole pod zaklep...

je tezko zdrzati brez stranskih dialogov :idea:
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov