Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
urbn
Uporabnik

Napisal/-a urbn So nov 29, 2008 11:23 am

Ka se pr vm na Posavcu od 11h že mrači al kva :D Drugač ga je pa v Radovljici kr fajn zapadl , smo že zutrej pridno kidal :P :D
Lp

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So nov 29, 2008 11:44 am

comfortably numb je napisal/-a:
Kael je napisal/-a:Te bedake z letnim gumam je za prebutat - 2 ure sem se furu iz Celja do Novega mesta zaradi bedakov, ki se furajo po ravnini 40 na uro in majo gor letne gume. Če bi mel terencu jebemu mater, da ga sam s ceste zrinu, prokleta teleta neumna.

Drugače pa ja, noro k sneži, sem na poti iz službe naredu par piruet na bližnjem parkplacu, potem pa sem mogu ves čas lepo furat, ker mam nosečnico v avtu... :roll:

Ne vem če je čisto tako.
Če si se vozil po lokalni cesti je 40-50 čisto primerna vožnja po zasneženem cestišču, pač vsak voznik oceni koliko je sposoben voziti in hvalabogu da je tako.
Če si šel pa po avtocesti imaš pa na voljo še en pas in pač avto prehitiš.

Meni se zdijo ravno bolj nevarni šoferji kateri vozijo 90, ker imajo itak najtahujše zimske gume in audija z vsemi pomagali kar jih obstaja na tržišču in suvereno vozijo za ritjo in blendajo, daj umakni se ti s tem Cliotom...

Za sabo imajo pa prevoženih 20.000 kilometrov.

Jaz osebno se v takem primeru postavim za počasneta, naštimam dobro muziko in uživam v sneženju, nice'n'easy. Pa od doma grem 10-15 minut prej in je to to. Nobenega stresa, živčnosti...

Lp

+1
Vsaj eden ki dejansko razmišlja. Sem istega mnenja. Nimam kaj dodat. ;)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu So nov 29, 2008 1:19 pm

No, včeraj zvečer sem bil s 60km/h najhitrejši na ljubljanski obvoznici. Sem prehiteval vse kar je vozilo. Aja, pa cesta ni bila nič splužena.
Old subarus never die, they just get faster!

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So nov 29, 2008 1:37 pm

Nisi mene srečal..mene ne bi prehitel ;) ..kamot je slo ene 90 100 po obvoznici pa AC, sam spluzen pa res ni blo nc...je bil pa tok večji užitek hehe

@BBoss..verjemi da se da vsaj priblizno ideti iz avta, če ima kdo letni profil ali zimski, vsaj pri pocasni voznji, samo se mu mores prilimati na rit a ne Kael ( kaj pa varnostna razdalja?? :D )
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb So nov 29, 2008 1:46 pm

No, evo ga en po vaše dober varen šofer. :D

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So nov 29, 2008 1:50 pm

ka pa men manka po tvoje? Nikjer nism nobenga niti najmanj ogrožal, popolnoma varno sem prevozil učeraj in v ponedeljek po največjem snegu ne vem kok kilometrov, ker pač ne vozim 30 km/h po AC sem pa nevaren voznik??..pa ja, moj avto ma cisto nove zimske gume, ki so zmagale na testu v svoji dimenziji.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss So nov 29, 2008 1:55 pm

speedfreak je napisal/-a:Nisi mene srečal..mene ne bi prehitel ;) ..kamot je slo ene 90 100 po obvoznici pa AC, sam spluzen pa res ni blo nc...je bil pa tok večji užitek hehe

@BBoss..verjemi da se da vsaj priblizno ideti iz avta, če ima kdo letni profil ali zimski, vsaj pri pocasni voznji, samo se mu mores prilimati na rit a ne Kael ( kaj pa varnostna razdalja?? :D )

A ti lamele vidiš na tolk daleč ponoči pri tem, da se gume vrtijo ...wow

Sami supermani... poglej kaj je napisal Kael.. nikjer ne piše, da se je avto ustavil, ampak da je šel počasi v ovinek. Lepo prosim, ne bučk prodajat.

Sicer so pa tudi drugi Kaelu povedali kako in kaj je s hitro vožnjo po snegu. Raje imam da ljudje takrat malo počasneje vozijo čeprav roko na srce nekateri res pretiravajo, kot pa da bi vozili tako hitro kot, da bi imeli za sabo za celo finsko šolo izkušenj z vožnjo po snegu.

Nekateri niso sposobni varno voziti niti po suhem zato je veliko bolje da vozijo počasi kot pa da jih nekateri "pritiskate" h hitrejši vožnji. Pustmo zdej vprašanje zakaj sploh imajo lahko izpit ampak vzemimo situacijo takšno kot je.

In še nekaj: tisti ki vozijo počasi imajo večino obute prave gume za take razmere tako, da raznorazna huda posploševanja res niso na mestu. Sicer sem pa že v prejšnjem postu razložil kako in kaj se dogaja z zimskimi gumami, ko niso več nove.

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb So nov 29, 2008 1:56 pm

Aha, oprosti, če maš pa gume ki so zmagale na testu, potem je pa to zagotovilo za varno vožnjo... :lol:

100kmh po nespluženi zasneženi cesti ni varna vožnja in pika, pa tudi če voziš po letališču.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So nov 29, 2008 2:14 pm

seveda je, vsekakor boljše kot sava s3 s 3mm profila :D ..ne vem no js se nism počutil ogroženega, ni me zanašal, normalno sem lahko zaviral in vse..če je bla kriza smo zmanjšali hitrost, če je blo mal bolj spucano smo pospešili...se pa ne mislim okol tega zdej kregat, sem se ogromno po snegu prevozil tak da malo že vem kaj se da in kaj ne, se pa lahko jutri razsujem na suhi cesti, vsak se lahko...

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So nov 29, 2008 2:17 pm

lenivec je napisal/-a:folk ki se ne čuti varno na snegu naj ostane doma pred kaminom in cuza kakav.

do 10cm snega na cesti ni nič in se da vozit skoraj normalno, tisti ki temu nasprotuje naj si kupi gume vredne imena gume.

podpis....če ne probaš sam malo meje avta na kakem parkingu ali podobnem, ne boš nikoli vedel kaj zmore in boš kot učer pri rutarju nekdo z toyoto avensis verso zletel večkrat v robnik :D

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss So nov 29, 2008 2:19 pm

speedfreak je napisal/-a:seveda je, vsekakor boljše kot sava s3 s 3mm profila :D ..ne vem no js se nism počutil ogroženega, ni me zanašal, normalno sem lahko zaviral in vse..če je bla kriza smo zmanjšali hitrost, če je blo mal bolj spucano smo pospešili...se pa ne mislim okol tega zdej kregat, sem se ogromno po snegu prevozil tak da malo že vem kaj se da in kaj ne, se pa lahko jutri razsujem na suhi cesti, vsak se lahko...

Hja sej tako je verjetno razmišljal tudi voznik novega Audija A4 ampak je potem svojega lepotca "parkiral" v jarku ob ižanki kakšen meter in pol pod cesto. ;)

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So nov 29, 2008 2:24 pm

ne vem kaj me zdaj vsi napadate tukaj..pač imam izpit zdaj ze 10 leto in VEDNO vozim po snegu tako kot pač vozim in ( do zdaj ) še nisem imel nesreče ali problemov na snegu, pa rinem v vse možne vukojebine pozimi ( tudi na vršič ipd )...da pa lahko se mi še danes kaj naredi se pa zelo dobro zavedam in NE PRETIRAVAM

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky So nov 29, 2008 2:26 pm

hmm a vi lamele gledate, da vidte kakšne gume ma tisti pred vami? Sej pa se vidi dost boljše po tem, kak se mu "puca" profil oz kak močno se vidi njegova "špura".

Drugače pa ne vidim smisla nekoga silit v tvoj ritem, če si hitrejši. Pol bi js na suhi cesti tut moral blendat pa mahat z rokami al kaj, če sem hitrejši. Enostavno prehitiš, če se počutiš sposobnega hitreje peljat.
Opašam, da nekateri zjutraj, ko je lahko cesta ledena tiščijo ko mutavi in sploh ne razmišljajo, da ob potokih in čez mostove prej poledeni asfalt. Pa se ne sekiram, enostavno takemu spustim gas, če me dohiti. Mi je enkrat na samem začetku vozniške kariere policaj rekel, ko me je ustavil, da je boljše pozneje pridet na cilj kot pa sploh ne. In po približno 2eh letih sem šele začel ugotavljat kaj je dejansko mislil s tem :oops:
LP Rok

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb So nov 29, 2008 2:28 pm

lenivec je napisal/-a:folk ki se ne čuti varno na snegu naj ostane doma pred kaminom in cuza kakav.

do 10cm snega na cesti ni nič in se da vozit skoraj normalno, tisti ki temu nasprotuje naj si kupi gume vredne imena gume.

Nekateri previdevamo kako sekundo naprej. Ne gre se zato kdo se čuti varno in kdo ne.
Ne vem, ali vam je hitra vožnja največ kar lahko doživite v življenju, erekcija al kaj?

Sicer mi pa povej zakaj je toliko hudo vozit 70-80kmh po snegu?

Se pravi po tvoje lahko po 10 cm snega voziš normalno 130kmh po avtocesti? In če se kaj zgodi v Postojni se boš ustavil glih na pomolu v Kopru, kljub tvojim super duper gumam. :lol:

Lp

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R So nov 29, 2008 2:39 pm

sj zarad takih kekcev so pol pa karamboli pa zastoji.

sj po ravnem to ni taka težava, pride pa klanc pa ovink, je pa 5 centi snega na cest, moraš pa stat 2 uri, da se premakneš za 500m, zarad določenih pametnjakovičev na cesti

seveda so tu še kamionisti, ki niso meli zapore, potem ti pride pa še policaj tam gužvo delat, namest da bi promet uredil...

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael So nov 29, 2008 3:04 pm

Včeraj zvečer se je dalo vozit z izjemo nekaj ovinkov okoli 80 na uro brez težav po cesti celje - novo mesto (čez zidani most). In razumem da vsakdo nima dovolj dobrih gum, da bi zdej tiščal 80 in mam določeno mejo tolerance, da če se pelje človek v takem vremenu 60 nič ne rečem - ker je bilo spolzko - v četrti si bre težav vklopil TCS.

Ampak, to še vedno ne upraviči teleta, ki:
- vozi novo A4 in ga pri borih 40 na uro kar postrani nosi zkozi ovinke
- ali tele ki koplje 20 na uro v en PO***AN klanec s letnimi gumami

To ni nobena varna vožnja in nobeno prehitevanje, ampak je navadno izzivanje usode in prekršek - oviranje prometa pa čisto nič drugega. Če pa nisi sposoben met izpravnega avta za na cesto, oziroma se bojiš vozit v določenih razmerah, se pa moraš speljat s ceste, ne da potem delaš kolone s 40 na uro, ki bi sicer šla 70 na uro. Sam imam strašne težave med vožnjo v nalivih, ker takrat (izgleda da so krive leče) ne vidim ama ništa, ker se vse sveti kot za novo leto. Ko prične tako svinsko padat, ustavim za 10 min, počakam da najhuje mimo, potem pa se peljem naprej. Če so razmere za 40 na uro, bomo vsi razumel 40 na uro (po megli se lahko v teoriji tudi 90 pelješ) - ampak včeraj je bila pa cesta v času moje vožnje KOPNA, oziroma je bilo snega toliko, da se je naredila tanka brozga in ni bilo niti par CM snega. Folk ki je zanašalo sem in tja in niso zvozl v klanec, so imeli, bedaki bebavi, vsi letne pnevmatike. Kakšen čudež...

Ampak očitno boste nekateri zagovarjali 40 na uro po snegu, pa 60 na uro v najbolj sončnem vremenu kjer je 90 omejitev o obeh primerih, vključevanje na prehitevalni pas s 90 na uro in podobno, kot furajo napol bebavi starčki z refkleksi trikrat gnilega paradajza. Ko nekaj več ne moreš - pač ne moreš.

@speedfreak: sem postal na varnostno razdaljo tudi sam še bolj pozoren :). Profil sem videl, šele ko so teleta zavijal s ceste, sicer sem imel včeraj za nekaj avtomobilov varnostne razdalje :). Tak, da se ne smej preveč :)
Zadnjič spremenil Kael, dne So nov 29, 2008 3:10 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

George86
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a George86 So nov 29, 2008 3:11 pm

Smo vćeraj bili na koncertu ( Slipknot-Dunaj) po koncertu smo šli,in ko smo bili blizu Gradca je bila na avtocesti prava snežna idila...in tak dalje vse do Maribora... vozli smo se max.60 na uro!

nitro1
Uporabnik

Napisal/-a nitro1 So nov 29, 2008 3:11 pm

Ejga Boss,sam ti pa si fenomen :lol: :lol:
Ti pa tvoje lamele :bonk :EE
Ni treba se avtu čist na rit na limat da vidiš a ma zimske a letne gume,ker se dost očitno vidi profil zimske..
No mogoče tud da jest malo bolj porajtam zimsko ker sem bil včasih vulkanizer
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov