Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Če dec 11, 2008 7:33 pm

Malo ste zgubili rdečo nit... (kregatesemedsabozaprazennič.press)...

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Če dec 11, 2008 10:42 pm

abbe je napisal/-a:
trust je napisal/-a:Pol voznikov je, kot BALKANCOV, kar je tudi res. Vsak dan sem na cesti pa skoraj vsak dan doživim, kakšno napako nasptornika.

ti jh pa ne delas ker si SLOVENEC ?

Aja jest ne delam treparije, tako, kot nekateri.

Še tisti dan, ko grem v Ljubljano doživim trobljenej za brez veze. Se lepo peljem v Črnuče in tam zavijem proti Evrospinu in, ker zadaj avtomobili niso mogli it naprej se mi obesi na hupo.....laho sem hvaležen nasprotenmu avtu, da mi je odstopil prednost.

In, kam anj bi šel v tem primeru naprej in tam obrnil in šel nazaj in nato zavil desno.

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Če dec 11, 2008 10:53 pm

trust je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:
trust je napisal/-a:Pol voznikov je, kot BALKANCOV, kar je tudi res. Vsak dan sem na cesti pa skoraj vsak dan doživim, kakšno napako nasptornika.

Še tisti dan, ko grem v Ljubljano doživim trobljenej za brez veze. Se lepo peljem v Črnuče in tam zavijem proti Evrospinu in, ker zadaj avtomobili niso mogli it naprej se mi obesi na hupo.....laho sem hvaležen nasprotenmu avtu, da mi je odstopil prednost.

In, kam anj bi šel v tem primeru naprej in tam obrnil in šel nazaj in nato zavil desno.

Ponavadi se obesijo na hupo upravičeno, ker se tisti, ki zavija levo, ne postavi skrajno levo do črte na svojem voznem pasu in ko to voznik za njim vidi, da če bi se b**** postavil bolj levo, da bi lahko promet tekel po desni strani pasa normalno naprej, začne seveda bedaku trobit. Ne vem pa seveda v kakšnem primeru se je to zgodilo tebi.

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Če dec 11, 2008 10:59 pm

RENO911 je napisal/-a:
trust je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:

Ponavadi se obesijo na hupo upravičeno, ker se tisti, ki zavija levo, ne postavi skrajno levo do črte na svojem voznem pasu in ko to voznik za njim vidi, da če bi se b**** postavil bolj levo, da bi lahko promet tekel po desni strani pasa normalno naprej, začne seveda bedaku trobit. Ne vem pa seveda v kakšnem primeru se je to zgodilo tebi.

Ne prehitevaj, bil sem čisto ob črti.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če dec 11, 2008 11:11 pm

Psepi je napisal/-a: (kregatesemedsabozaprazennič.press)...

Materjetolezajebanobratkosevseskupajdržisemmogelfajpogledatkajpiše :lol:

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl Če dec 11, 2008 11:15 pm

mišek je napisal/-a:
Psepi je napisal/-a: (kregatesemedsabozaprazennič.press)...

Materjetolezajebanobratkosevseskupajdržisemmogelfajpogledatkajpiše :lol:

Pa tak velik gumb je napram drugim...
Slika
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če dec 11, 2008 11:17 pm

Fantje nazaj k topicu... lepo prosim

Kot sem ze v zacetku povedal prevec obsiren za strinjanje pri vseh idealih.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če dec 11, 2008 11:19 pm

trust je napisal/-a:Še tisti dan, ko grem v Ljubljano doživim trobljenej za brez veze....

če tako voziš, kot poste pišeš...... :oops: še dobro, da samo trobijo.... :lol:

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn Pe dec 12, 2008 12:21 am

Danes nekdo ustavi na groznem mestu za ustavljanje in naredi malo kolono. Nato da v rikverc in gre čisto počasi nazaj. Jaz ga gledam ko tele v nova vrata... dam rikverc in grem nazaj kolikor sem imel prostora. Tipo pa še kar naprej počasi nazaj. Mu pohupam, da bi mu povedal da naj pogleda vsaj malo nazaj... in nič ne pomaga. čez par sekund bum... me rikverc poči. Tudi ven ni stopil... dal je v prvo in se premaknil meter naprej.

Torej moram se strinjati z nekom, ki je napisal, da trobljenje ne pomaga... res je... če je voznik totalen d**** tudi troblja ne pomaga.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe dec 12, 2008 12:30 am

No comment. :evil:
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Pe dec 12, 2008 8:18 am

Ponavadi je tako, da b**** "bedaku" trobi. Težko je počakat tisto minuto, dve, ja. Se človek spremeni v frankenštajna v tako kratkem času, če se že ni, ko je vstopil v avto. Zanimivo pa je to, kako so taki tiči ponavadi prijetni ljudje, ko stopijo iz vozila ven.

Je pa res, nobenemu ni prijetno življenje izgubljat v kolonah in na cesti.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe dec 12, 2008 8:45 am

uros11 je napisal/-a:Je pa res, nobenemu ni prijetno življenje izgubljat v kolonah in na cesti.

Še večji hudič je, če ga zaradi takih bedarij čisto izgubiš :(

Uporabniški avatar
Cross
Nov uporabnik

Napisal/-a Cross Pe dec 12, 2008 8:54 am

Ah dejte no tok drame delat. Če bi blo res tako grozno si nebi niti na dvorišče iz garaže upal zapeljat. Res je en kup neumnosti v prometu vsak dan, a zakaj mislte da je to samo pri nas. K da je folk glup samo v sloveniji. Res je da je kultura in dostojnost na nižjem nivoju kot kje drugje a pač tako je. Pri nas bi bila situacija super če bi si le folk malo bolj na izi vzel s tem alkoholom. V glavnem situacija ni tako grozna, vem pa da imamo vsi strašljive izkušnje a to mislim da ima vsak voznik na svetu k ma za sabo vsaj 5km. Kar pa mene najbolj jezi od teh normalnih neumnosti je to da folk ne pusti frej prehoda čez križišče ali v ulice kadar je gužva. Upam da sem malo pomiril strasti.

Ajd
Supression!

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- Pe dec 12, 2008 10:21 am

Zadne čase ko se malo bolj vozim po ljubljani, opažam da nekateri res ne znajo najbolje voziti, še več je pa takih ki za prazen nič trobijo vsepovprek.
Prav tako vsak dan vidiš kako se folk rine v sredino križišča, pa če prav je že polno in se mu je že prižgala rumena oz. rdeča, samo da bo skozi, pa ni važno ali bo povzročil da bodo nato vsi stali :roll:
Priznam, da sem tudi sam že zapeljal v križišče, ko je bilo že malce zabasano in nisem dobro precenil če bom prišel skozi, vendar praviloma vedno počakam tudi pred zeleno, da pa bi še skozi rumeno riniol mi pa na kraj pameti ne pride.
Glede trobljenja, pa ko se enkrat dlje časa voziš po ljubljani te hitro kdo ujezi, vendar osebno ne trobim, le v redkih res kritičnih primerih, ko nekdo dela takšne traparije po cesti, da moraš nato ti na vso moč bremzati in se izogibati, da le ne pride do nesreče.

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn Pe dec 12, 2008 12:02 pm

uros11 je napisal/-a:Ponavadi je tako, da b**** "bedaku" trobi. Težko je počakat tisto minuto, dve, ja. Se človek spremeni v frankenštajna v tako kratkem času, če se že ni, ko je vstopil v avto. Zanimivo pa je to, kako so taki tiči ponavadi prijetni ljudje, ko stopijo iz vozila ven.

Mah to je brezvezna populistična izjava. Ne pomnim kdaj bi nekdo meni potrobil. Na drugi strani sem jaz danes enemu. Človek se brez potrebe katapultira preko dveh pasov (zavijanje levo na Dunajski) nato ugotovi, da ne more v ulico in bremzanje na polno - ker tam ven pelje tovornjak. Ostal je parkiran preko enega pasu. Če ne bi bil sosednji pas prost sem 75%, da bi počilo.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Pe dec 12, 2008 2:30 pm

Si je kdo prebral intervju z Jelinčičem v decemberski številki revije Motorist na temo slovenskih šoferjev...prav zanimivo branje, sploh njegovo mnenje o policistih :) ''če greš za policaja moraš biti preneumen za mesarskega vajenca'' :lol:
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver Pe dec 12, 2008 6:31 pm

Glede na to, da je Jelinčič znan po tem, da je že dostikrat pil, kadar je vozil, je pač razumljivo da pljuva čez policaje. Jst ga ne morem resno jemat. Žal.

Pravila vožnje po AC iz perspektive tipičnega slovenskega flancarja:
1. Kadar pred teboj nekdo vozi 5 km/h počasneje, je edina smiselna rešitev menjati pas in morda vozilo tudi prehiteti, če tako nanese. Vsekakor ni smiselno pospeševati.
2. Če je hkrati gužva nič ne de, saj morajo ostali na levem pasu zavirati, kadarkoli menjaš pas, ne glede na oddaljenost in hitrostno razliko.
3. Pri slednjem početju je priporočljivo bežno in površno preveriti ogledala, ni pa nujno. Smernikov se praviloma ne uporablja, saj samo trošijo nepotrebno energijo.
4. AC ima dva vozna pasova.
5. Če sta oba pasova prazna, vozi po levem.
6. Ob dežju je obezna uporaba meglenk.
7. Na prazni ravnini se ne vozi več kot 100 km/h.
8. Skozi cestninsko postajo in predore je je treba voziti čim hitreje, praviloma znatno hitreje kot na prazni ravnini.
9. Pri uvozu na AC na vključevalnem pasu nikoli ne prekorači 50km/h, saj v nasprotnem primeru ne moreš negativno vplivati na pretočnost prometa.
10. Ob izvozu iz AC najprej na desnem pasu zaviraj do 40km/h, nato šele menjaj pas na odstavnega oz.izvoznega. Če je le možno, to stori, kadar se nahajaš pred tovornjakom.

Sej bi še kaj rekel, pa nima smisla. Današnja situacija na AC je bila slabša, kot če bi dal avto za vozit otrokom v vrtcu.

realman
Nov uporabnik

Napisal/-a realman Pe dec 12, 2008 6:39 pm

Točka 10.Tisti, ki to dela,ali je samomorilsko razpoložen,ali pa se sploh ne zaveda kaj ima zadaj.Takšnih je ponavadi največ,ker tako pač spremljajo promet slovenci žal. :cry:

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe dec 12, 2008 8:43 pm

To z avtocesto je tudi smešno.
Moja današnja izkušnja. Se peljem iz Maribora proti Bistrici. Res sem vozil skoz po prehitevalnem, ker je bil vozni zabit s počasnejšim prometom. S tem da je bila kolona tudi na prehitevalnem. Vozili smo skoz tako okrog 130 do 150. Včasih pa je bilo tudi treba malo bremzat na kakih 110 do 120. Za menoj se pa pelje en k****n s rdečim meganom kupe, naekrat se spovni pa začne blendat zadaj, ko smo se peljali 120. Bila je kolona, nisi mel kam it. Desni pas je bil pa še počasnejši. Prvič sem si mislil klinc te gleda blendaj, če ti paše. Se je hitrost povečala na okrog 150 se je zgubil zadaj, ko se je spet upočasnilo spet pride za rit in začne blendat :roll: Potem sem mu pa nazaj z meglenko poblendal. On pa znorel zadaj, se je nekaj časa kar z dolgimi peljal. S tem, da kratka mu ena sploh ni svetla. Naj si rajš žarnico menja, kot pa da blenda.
Ni mi jasno kaj je ta k****n mislil s tem blendanjem. Kolona po obeh pasih on mi pa blenda zadaj, kot da bi bilo pred menoj prazno.

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver Pe dec 12, 2008 8:51 pm

Od kdaj pa se še gleda več kot en avto naprej? :lol:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov