OLI je napisal/-a:roberto-82 imaš golfa 2??
To mi delaj
ja seveda pa še dizel je poceni vzdrževanje nimaš kaj sam tankaš pa furaš lp
OLI je napisal/-a:Fantje ko ste že pri statistiki, malo poglejte na forumu komu se še kaj kvari, pa da obudim malo spomina:
Polo L. 00 1.0 PROBLEMI
Passat - cuden zvok
Obraba zavornih ploščic - VW
Niso vse ravno neke okvare, ampak je pa veliko govora o problemih.
OLI je napisal/-a:Fantje ko ste že pri statistiki, malo poglejte na forumu komu se še kaj kvari, pa da obudim malo spomina:
Polo L. 00 1.0 PROBLEMI
Passat - cuden zvok
JEREMIJA79 je napisal/-a:OLI je napisal/-a:Fantje ko ste že pri statistiki, malo poglejte na forumu komu se še kaj kvari, pa da obudim malo spomina:
Polo L. 00 1.0 PROBLEMI
Passat - cuden zvok
V določeni temi omenjaš in govoriš o drugih temah ti si pa zdrav za banovce ali pa vsaj za karton...
OLI je napisal/-a:Res, spet statistika na kolegovem avtu, samo on ker ima pač takšen avto zleti z ceste.
Če bi se mu to naredilo na golfu bi pa mogoče v vesolje poletel ne v graben![]()
![]()
![]()
![]()
lancia hf je napisal/-a:JEREMIJA79 je napisal/-a:OLI je napisal/-a:Fantje ko ste že pri statistiki, malo poglejte na forumu komu se še kaj kvari, pa da obudim malo spomina:
Polo L. 00 1.0 PROBLEMI
Passat - cuden zvok
V določeni temi omenjaš in govoriš o drugih temah ti si pa zdrav za banovce ali pa vsaj za karton...
Roko na srce, samo zaradi kritiziranja tvoje priljubljene znamke, nemoreš kar ljudi v banovce pošiljat.
simply je napisal/-a:Ker se tolk gibamo okrog cene in kolk vsi trdite, da je recimo Mazda dražja in da je cenovno neprimerljiva z Golfom, sem se šel prepričat in izenačit opremo.
Vzel sem Mazdo 6 (5vrat) CD 140KM s 6.-stopenjskim ročnim menjalnikom in opremo GTA.
Cena 27.990€
Kovinska barva 490€
Nadgradnja na full webasto z daljincem 800€
SKUPAJ 29.280€
Golf 2.0 TDI (5vrat) 140KM in 6 st. ročni menjalnik z opremo Highline
Cena 22.250€
da izenačim opremo z Mazdo je potrebno dodati še:
Kovinska barva 460€
4 vrata + elektrika zadaj 460€
18" alu kolesa + trše podvozje 878€
senzorji za tlak v gumah 53€
zatemnjena stekla zadaj 272€
usnje na sedežih + ogrevanje sedežev 2.184€
biksenon z nastavitvijo višine in čiščenjem luči 1.240€
avt. vklop luči, senzor za dež, avt. zatemnitev ogledala 356€
zadnji bočni airbagi 305€
webasto z daljincem 1.447€
climatronic - dvopodročna 199€
izmenjevalnik CD-jev + 8 zvočnikov 410€
bluetooth za prostoročno telefoniranje 475€
SKUPAJ 30.989€
Pri isti opremi je Golf torej dražji od Mazde 6 za skoraj 2.000€... Tolk o tem kolk kej stane in kolk je Golf "ljudski", da sploh ne govorimo, da je razred nižje od Mazde šest.
Malček sem šel gledat in opazil :
1. Pri VWju se trenutno še ne da naročiti biksenonskih žarometov torej te opcije ne moreš primerjat oziroma je lahko vrednost le približna! Torej trenutno 1.240 EUR manj! Kasneje pa bo cena približno taka!
2. Ne razumem zakaj si Golfu dodal usnjene sedeže z doplačilom 2.184 EUR če pa ima Mazda 6 pri GTA opremi : Prevleke sedežev v kombinaciji blago – usnje. Seveda je pri ceniku pri mazdi malček čudno napisano ampak pravo usnje pride šele pri paketu GT.
No vsekakor ima Mazda še nekaj bombončkov, ki jih VW nima, npr. RVM, SmartCard in če se pogleda nasplošno je Mazda 6 zelo ugoden avtomobil. Še posebej z novimi 2.2 dizelskim motorjem in cca 92kW - zdi se mi da ima verigo in glavni servis odpade!
Edini problem so dragi servisi - pod 300 EUR ga ni! Škoda.
simply je napisal/-a:Baje, da si moral pri prejšnji šestici držat gumb da ti je pokazalo zunanjo temperaturo, oziroma je po 3 sekundah meritev izginila in je spet kazalo uro.
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 3 gostov