Debate, ki niso vezane na ostala področja...

nerazzurro
Nov uporabnik

Napisal/-a nerazzurro To mar 31, 2009 2:27 pm

prej te bo policaj ustavu ko bos brez zmigovca enga izsliu kokr mene k se bom 160 mim pelu....preverjeno
AR 156 2,4 mJet

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 To mar 31, 2009 2:36 pm

Posluši ABBE, briga me, kaj si ti po izobrazbi. Če se obnašaš tako kot pišeš, potem ti ni pomoči in se skuliraj. Kaj si mislil, da bo vsak šmrkavc pamet delil, če mu avto tera 190+? Ali pa se boš zaj... z neko čudno pisavo, potem pa ko jih dobiš po krempljih, pa je samo še velika začetnica problem, pa takoj izobrazba itd.

Bodi še tako pameten na cesti, kot si tle na forumu.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To mar 31, 2009 2:42 pm

uros11 je napisal/-a:Posluši ABBE, briga me, kaj si ti po izobrazbi. Če se obnašaš tako kot pišeš, potem ti ni pomoči in se skuliraj. Kaj si mislil, da bo vsak šmrkavc pamet delil, če mu avto tera 190+? Ali pa se boš zaj... z neko čudno pisavo, potem pa ko jih dobiš po krempljih, pa je samo še velika začetnica problem, pa takoj izobrazba itd.

Bodi še tako pameten na cesti, kot si tle na forumu.

ti si zacel neki govort o izobrazbi ,spolni usmerjenosti,in narodni pripadnosti(balkanci..).
jst v nobenem postu tega nisem omenjal pa pogojeval z kulturo..
tko da ne kle zj neki pisat da sm jaz zacel.kar se pa pisave tice pa nimam kj rect.glede na to da vse kar napisem preberes potem ze pisem dovolj razumljivo.
tist kar je z odebeljeno napisan pa nisem najbol zastoputko da lahko bi bl razlozu.
Ni vse res kar napišem

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak To mar 31, 2009 3:03 pm

Sem se kar namatral s prebiranjem komentarjev. Še dobro da na zdravniških za vozniške ne izvajajo podrobnih psiholoških testov, kot recimo za prvo službo.
Dragi fantje, na podlagi napisanih postov vam zagotavljam, da bi v primeru bolj podrobnega pregleda pri psihologu, polovica forumašev omenjene teme, ostala brez vozniške.
Na cestah bo še več in več cirkusa - tako je pač stanje družbe, eno pa je biti norec na cesti zaradi fizioloških omejitev in neznanja, drugo pa zaradi kompleksov in ostalih latentnih psihičnih motenj.
S tem postom nikogar osebno ne napadam, le dajem misliti.
LP

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To mar 31, 2009 3:15 pm

mišek je napisal/-a:
AgitatoR je napisal/-a:Očitno bi nekateri v tej temi potrebovali kar avion. :roll:

Taki ne bi mogli bit piloti, nikoli. Psiho testov ne bi naredili.
Mislim, da tam piloti se pa morejo držat pravil res 100 % . In če piše kako pa kaj je treba tako naredit. In če tam kontrolorji rečejo, da more na neki višini in smeri letet in z neko hitrostjo more to tako bit.
Če bi bili pa piloti tile, ki se že na AC ne morejo merkat, ja kaj bi šele v zraku počenjali.

ej, p..... pa ti se na vse spoznaš: vtikaš se v gume, vtikaš se v forde/fiate....sedaj si že pri pilotih :roll: :roll: :roll:

A hočeš.da te moj ata (71let ) odpelje 1x Brežice -Koper npr. :?: boš scal, kozlal in sral sproti,(samo škoda, da je sedaj AC) -po stari dolenjki je bila "veselica" vsakokrat, ko smo kam šli...... pa še lahk si boš rekel, da te je bivši pilot JNA vozil :P

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan To mar 31, 2009 6:12 pm

Dejstvo je, da na vsakem koraku srečaš koga ki motovili po cesti. Tudi sam se živciram nad "vozniki" ki vozijo 20 km/h manj kot je omejitev ali pa ne znajo pravi čas speljati in delajo za seboj kolone, in še bi lahko našteval. Ampak nič ne pomaga, škoda živcev in sivih las. Bolje se je ugriznit v jezik in si dat v radio kak komad, ki te bo spravil v boljšo voljo. :lol:

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek To mar 31, 2009 6:59 pm

@sašo5 se norce delaš, če imaš bivšega pilota doma potem ga pa vprašaj kako so si oni razlagali pravila. Ali so si jih tako kot ti na cesti ali so morali delat tako kot so rekli nadrejeni ali so lahko kar po svoje. Vprašaj ga kake so bile sankcije, če so leteli prenizko ali pa preblizu kakih naseljenih področij brez razloga. Samo glede na to kako je bilo včasih še moreš pa zdaj dodati še nekajkrat strožja pravila.
Pa ne zdaj rečt, da ni res.
Drugače pa, ti se tudi vtikaš vsepovsod, ali to pomeni, da si strokovnjak na vsakem področju? Čudno, se mi zdi da nekih znanstvenikov pa ni na tem forumu.

Brzdaj se malo!

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara To mar 31, 2009 7:04 pm

ma nej gonjo po avtocestah, pa upam, da jih plavi čimprej polovijo s provido....pa nej se pol žalijo........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To mar 31, 2009 8:00 pm

xsara je napisal/-a:ja,ja taki heroji terajo do konca, pa teri dalje tut ko vidš plave, vozi od 160-200 kmh.
Ma kaki jajčka se jim stisnejo in vozijo lepo po pravilih al pa še celo manj oziroma pod 130, evo kje ste junaki posnemte se s kamero, kako prehitite policaja, ki vozi 130 z recimo z 170 kmh...............pa mu potem ko vam bo on z plavimi lučmi poblendu v tazadnjo, razlagajte odstopanja od zakonsko predvidene najvišje dovoljene hitrosti, pravilo tekočega prometa, žmigavce, vožnjo za ritjo, blendanje in vse gluposti, ki jih drugače počnete na cesti.......

Stari legenda si...NOT. ti povem primer, ki sem ga opisoval že nakaj časa nazaj na forumu?

AC LJ-CE, za cestino Kompolje v smeri Ce, jaz in alfa 156 2,4 m-jet...pospešujeva po levem pasu na okoli 160 170 v un hrib ..alfa se zaradi večje konjenice oddaljuje, pred mene SKOČI Škoda karavan, jaz blendam in bremzam na polno ker b**** misli da je šerif...in glej ga zlomka, "šerif" je bil res šerif :P . Pač pržge lučke, policija, vozite za mano. Jaz vozim za njim, si mislim, kaj vse se bo zdaj zmislu , vem da mi ne more NIČ, ker ni imel radarja in dejansko je on mene ogrožal.

Prve njegove besede so bile, da mi bo z baterijo razbil gobec...pazi to, policaj, ki grozi, ustrahuje, ogroža druge ljudi...kaj potem lahko pričakujemo od povprečnih smrtnikov.?..no zgodba se je končala s prepirom s policajem, ker sem mu dopovedal, da je on ogrožal mene in da sem mu imel pravico blendat, ter da če ne bi imel boljših zavor, bi verjetno oba bla na poti v kliničnega.

Nekdo je napisal, da se po AC naganjanjo samo tisti, ki so redko na AC. Sam cca 80% svojih voženj nardim na AC, pa vozim nad 160 km/h. Že več let.

Ko pa mam hladen avto in vozim maximalno 90km/h, tudi po AC se pa nalimam za kak tovornjak in niti ne pomislim na levi pas.

Je bil pa zadnjič primer osebka, z audijem s6 ( austriske tablice ), ki se je celo pot vozil tm 110 120...ko sem ga prehitel jaz in prehiteval kolono vozil s cca 160 je pa od kilometra blendal, priletel čez 200, ko da je fuknen..pa še vseeno ( kljub temu, da sem imal takrat vsaj 170km/h ), sem se mu umaknil v eno luknjo, ker če je on k****n, ne rabim bit še jaz...No potem se je tip vozil še naprej 120 km/h....pač je hotel pokazat da ma audija...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To mar 31, 2009 8:07 pm

bass je napisal/-a:Lej, samo zapeljite se lepo desno, če ste na levi pejte 130, pa bomo vsi lepo v sožitju.
Jaz se vozim med 140 in 150. Vi se zarad mene vozte 80, a po DESNEM, VOZNEM pasu. Na levem pasu je mesto za 130 ali več. Na desnem pa 130 ali manj.
A JE TO PRETEŽEK KONCEPT ZA DOJET?

Kje pa to piše??

Po vsej verjetnosti nikjer....A boš ta tvoj koncept razlagal policistu, ki te bo z provido speku in ti serviral plačilni nalog?

Sicer pa...jaz se po AC vozim do 130km/h..In ko se tako vozim po voznem pasu 130km/h in dohitim kolono pred sabo, ki vozi recimo 110km/h, se najprej prepričam, če kolono lahko varno prehitim...in ko sem prepričan, da lahko, se prestavim na prehitevalni pas...kjer nadaljujem vožnjo s 130km/h. In če se mi v tem času, dokler jaz to kolono prehitevam, na rit nalima eden b**** na cesti, mi hkrati maha, blenda, trobi in hoče na vsak način dosežt, da se mu umaknem, ga kratko malo ignoriram. Naj se meče po trepalnicah...omejitev je 130km/h, jaz se pa ne umaknem, dokler ne prehitim prehitevanega. Ko prehitim...pa se umaknem nazaj na vozni pas. Oni b****r, pa gre potem lahko kamorkoli hoče, jaz pa zarad enga b*****, ne mislim kršit predpisov.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To mar 31, 2009 8:13 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
bass je napisal/-a:Lej, samo zapeljite se lepo desno, če ste na levi pejte 130, pa bomo vsi lepo v sožitju.
Jaz se vozim med 140 in 150. Vi se zarad mene vozte 80, a po DESNEM, VOZNEM pasu. Na levem pasu je mesto za 130 ali več. Na desnem pa 130 ali manj.

Kje pa to piše??

Po vsej verjetnosti nikjer....A boš ta tvoj koncept razlagal policistu, ki te bo z provido speku in ti serviral plačilni nalog?

Sicer pa...jaz se po AC vozim do 130km/h..In ko se tako vozim po voznem pasu 130km/h in dohitim kolono pred sabo, ki vozi recimo 110km/h, se najprej prepričam, če kolono lahko varno prehitim...in ko sem prepričan, da lahko, se prestavim na prehitevalni pas...kjer nadaljujem vožnjo s 130km/h. In če se mi v tem času, dokler jaz to kolono prehitevam, na rit nalima eden b**** na cesti, mi hkrati maha, blenda, trobi in hoče na vsak način dosežt, da se mu umaknem, ga kratko malo ignoriram. Naj se meče po trepalnicah...omejitev je 130km/h, jaz se pa ne umaknem, dokler ne prehitim prehitevanega. Ko prehitim...pa se umaknem nazaj na vozni pas. Oni b****r, pa gre potem lahko kamorkoli hoče, jaz pa zarad enga b*****, ne mislim kršit predpisov.

LP!

Sašo, ta pa ni Celjan pa vseeno dela neumnosti :P :P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To mar 31, 2009 8:14 pm

speedfreak je napisal/-a:
Je bil pa zadnjič primer osebka, z audijem s6 ( austriske tablice ), ki se je celo pot vozil tm 110 120...ko sem ga prehitel jaz in prehiteval kolono vozil s cca 160 je pa od kilometra blendal, priletel čez 200, ko da je fuknen..pa še vseeno ( kljub temu, da sem imal takrat vsaj 170km/h ), sem se mu umaknil v eno luknjo, ker če je on k****n, ne rabim bit še jaz...No potem se je tip vozil še naprej 120 km/h....pač je hotel pokazat da ma audija...

Nisi imel samo ti tako idiotsko foro, ogromno šmejkerjev z BMW-ji, Audi-ji, Honda-mi je takih, ko mislijo da ima oh in sploh avto, in ko ga prehitevaš mu prideš vštric, in potem osel namesto da bi obdržal hitrost, ti stopi po gasu, ker si misli mene pa že nebo prehitu tak avto :jao: :bonk
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To mar 31, 2009 8:21 pm

Kje pa to piše??

LP!

Ti temu praviš neumnosti?

Spoštovanje prometnih predpisov so zate neumnosti?

Torej..če je to tako....potem...kršenje prometnih predpisov niso neumnosti?

No...dokler se ne-neumnosti dogajajo na cesti...se bodo dogajale tudi prometne nesreče.

Namesto, da bi vsi kot neka avtomobilistična skupnost raje spodbujali folk k spoštovanju prometnih predpisov, se raje večina tu gor...dobesedno kurči in pluva po vsem, kar se po AC vozi manj kot 160km/h...ker nekateri spoštujemo predpise....in s tem pripomoremo k neki prometni varnosti.

Sej vem, da je đabe..ampak sem vseeno napisal. :P

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To mar 31, 2009 8:25 pm

Kje pa to piše??

LP!

Ti temu praviš neumnosti?

Spoštovanje prometnih predpisov so zate neumnosti?

Torej..če je to tako....potem...kršenje prometnih predpisov niso neumnosti?

No...dokler se ne-neumnosti dogajajo na cesti...se bodo dogajale tudi prometne nesreče.

Namesto, da bi vsi kot neka avtomobilistična skupnost raje spodbujali folk k spoštovanju prometnih predpisov, se raje večina tu gor...dobesedno kurči in pluva po vsem, kar se po AC vozi manj kot 160km/h...ker nekateri spoštujemo predpise....in s tem pripomoremo k neki prometni varnosti.

LP!

Ne, spoštujem tiste, ki vozijo po predpisih, samo ne se šerifa špilat, samo to je point.

Jaz ti vsekakor ne bom blendal če boš prehiteval s 130, vozil bom za tabo, prižgal žmigavc, in ko se boš umaknil šel naprej. samo če se ne boš umaknil, ko se boš lahko bom postal "čistilec".

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero To mar 31, 2009 8:29 pm

par postov višje

Tudi nihče od nas ni napisal, da kampira s 110 na prehitevalnem. Prehitimo s 130 in se umaknemo, ko in če imamo možnost!
Če pa jaz dohitim kolono tovornjakov in vidim v špeglu, da ima tisti zadaj na prehitevalnem 100, 200 m varnostne, imam VSO pravico predvidevati, da vozi po predpisih, dati žmigavc in s 130 prehiteti celo kolono tovrnjakov, dokler ne najdem ustrezno dolge luknje na voznem pasu, da se umaknem. Ali pa pravite slučajno, da se moram s 130 ustavit na 90, zato da VAM ne bo treba bremzati in boste lahko šli mimo s 160+?

tole se je men par dni naredl ...

3 šleperji (slovaki) en za drugim 110-115 vozijo v zavetrju drug drugega , grem prehitevat z cca 140 pr drugem mam naekrat audija v na zadnji stangi( audija sem vidu pri zacetku prehitevanja vsaj 100-120 m zadaj)
Guess what happened: light and music show

Drugač sem miren clovek, celo moje delo tako da učim druge strpnega ravnanja, a v tem momentu mi je zavrela kri.

Le kam se mu naj "spravim" zaboga, med šleperje ? Ki vozjo en drugemu nalimani na rit ? Da se bo gospod lahko naprej pelu 190+.....

Še nekaj na forumu je ene par "pametnih" glav izjavilo da tisti, ki se vozijo z 160+ bolje obvladajo svoja vozila......me res zanima od kod osnova za take trditve

in ja da ne pozabim: ko nekateri omenjate nemčijo a veste zakaj je v D prepovadan "blendat"?

Eden od razlogov :
Zato ker je ena budala z 500 SL od zadaj z 200+ prletu na eno mamico z otročkom ki je vozila 140, pa ji uprizoril music in light show, mamica pa se je malce ustrašla in prehitro zapeljala na vozni pas.....posledica: ubila je sebe in svojega otroka...

Ja pa mnenju nekatrih "pametnih" tukaj, ta mamica ni bila sposobna za na cesto .....

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To mar 31, 2009 8:30 pm

@speedfreak: Jaz se vedno umaknem takoj, ko se lahko. Če se ne morem, se pa pač ne. In če se mi takrat, ko se ne morem umaknit, na rit nalima en b**** in pri tem blenda,trobi..itd..., ga ne j***m 5%.

LP!

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To mar 31, 2009 8:32 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:@speedfreak: Jaz se vedno umaknem takoj, ko se lahko. Če se ne morem, se pa pač ne. In če se mi takrat, ko se ne morem umaknit, na rit nalima en b**** in pri tem blenda,trobi..itd..., ga ne j***m 5%.

LP!

to maš pa popolnoma prav. taki, ki takrat blendajo pa se pizdijo, so navadni prepotentni cepci. Jaz se dobro zavedam, da sem, če vozim nad omejitvijo v prekršku, in da ne morem zahtevati od drugih, da so v prekršku. Samo naj se umakne , ko se bo lahko, vem, pa da ne more kr izpuhtet, ko js prletim. Nimam prevelikega ega, samo pretežko nogo.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To mar 31, 2009 8:34 pm

rosonero je napisal/-a:par postov višje

Tudi nihče od nas ni napisal, da kampira s 110 na prehitevalnem. Prehitimo s 130 in se umaknemo, ko in če imamo možnost!
Če pa jaz dohitim kolono tovornjakov in vidim v špeglu, da ima tisti zadaj na prehitevalnem 100, 200 m varnostne, imam VSO pravico predvidevati, da vozi po predpisih, dati žmigavc in s 130 prehiteti celo kolono tovrnjakov, dokler ne najdem ustrezno dolge luknje na voznem pasu, da se umaknem. Ali pa pravite slučajno, da se moram s 130 ustavit na 90, zato da VAM ne bo treba bremzati in boste lahko šli mimo s 160+?

tole se je men par dni naredl ...

3 šleperji (slovaki) en za drugim 110-115 vozijo v zavetrju drug drugega , grem prehitevat z cca 140 pr drugem mam naekrat audija v na zadnji stangi( audija sem vidu pri zacetku prehitevanja vsaj 100-120 m zadaj)
Guess what happened: light and music show

Drugač sem miren clovek, celo moje delo tako da učim druge strpnega ravnanja, a v tem momentu mi je zavrela kri.

Le kam se mu naj "spravim" zaboga, med šleperje ? Ki vozjo en drugemu nalimani na rit ? Da se bo gospod lahko naprej pelu 190+.....

Še nekaj na forumu je ene par "pametnih" glav izjavilo da tisti, ki se vozijo z 160+ bolje obvladajo svoja vozila......me res zanima od kod osnova za take trditve

in ja da ne pozabim: ko nekateri omenjate nemčijo a veste zakaj je v D prepovadan "blendat"?

Eden od razlogov :
Zato ker je ena budala z 500 SL od zadaj z 200+ prletu na eno mamico z otročkom ki je vozila 140, pa ji uprizoril music in light show, mamica pa se je malce ustrašla in prehitro zapeljala na vozni pas.....posledica: ubila je sebe in svojega otroka...

Ja pa mnenju nekatrih "pametnih" tukaj, ta mamica ni bila sposobna za na cesto .....

Kruto, ampak res ni bila. Če se nisi sposoben normalno umaknit in če te ustraši vsak, ki blenda je najboljše da ostaneš doma.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To mar 31, 2009 8:34 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Namesto, da bi vsi kot neka avtomobilistična skupnost raje spodbujali folk k spoštovanju prometnih predpisov, se raje večina tu gor...dobesedno kurči in pluva po vsem, kar se po AC vozi manj kot 160km/h...ker nekateri spoštujemo predpise....in s tem pripomoremo k neki prometni varnosti.

LP!

Use lepo in prav, samo če že prehitevaš kolono, daj saj gas do konca dokler ne prehitiš kolone magarej če dosežeš 160 km/h ali pa 300 km/h ne pa 130 in pika :roll: potem pa ko prehitiš pa zaradmene če se voziš za tovornjakom 50 KM/H pač po želji, vsak voznik vozi po svojih sposobnostih, šeprav bi se mogli nekateri že vstaviti.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
MyWay!
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a MyWay! To mar 31, 2009 8:38 pm

Samo, da ne boste nekateri doktorirali iz vožnje po AC.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov